Warner Bros. - Harry Potter Studio Tour

02 mars, 18:14

(null)

Såg ut som ovan typ hela morgonen igår, ända tills vi nådde Harry Potter-touren. Haha. Vid klockan 8 igår gick vi upp och åt frukost. Vi hade köpt frallor, ost och smör kvällen innan, och Max hade yoghurt. Och te till mig såklart. Älskar att jag är i te-landet. Heaven. Hur som, vi var väldigt exalterade och Max hade kvällen innan räknat ut hur vi skulle ta oss till touren på bästa sätt, vilket innebar taxi till en närliggande tågstation, tåg en bra bit och sen Harry Potter-bussen till själva touren.  Det var så galet kallt och jag tycker så synd om alla som jobbar utomhus hela dagarna här. De som bara står på stationerna för att hålla koll och finnas till hjälp, de som plockar skräp och sopar snö osv. Vi hade inte tid för tour förrän kl 13, men vi var där en bra stund tidigare. Tror att vi kom dit runt 11 eller något. Då köpte vi var sin varm choklad att värma oss med, och så spenderade vi en jättelång stund inne i deras butik. Kolla nedanför:
(null)
Här kunde man bland annat köpa quidditch-grejer. Pokalen (flyttnyckeln), klonken, kvicken, slagträn och quidditch-kläder. 
(null)
(null)
Man kunde även köpa massa godis från filmerna. Bertie Bott's Every Flavour Beans och chokladgrodorna bland annat. Jag har redan en ask bönor hemma från att vi var på en Harry Potter-utställning i Norrköping för några år sedan (som åkte runt i världen med ett urval av kostymer och rekvisita), men inte i en sån här "äkta" fin förpackning som de har i filmen. Min ask är mer som en tablettask. Ångrar att jag inte köpte en groda. Det hade varit kul! Vi fastnade båda två för en jättefin alfabets-tavla som är med i filmerna. Harry har den i sitt rum och den var så himla fin. Den var numrerad och fanns i begränsad upplaga. SÅ fin och charmig. Max tyckte dock att den var för dyr (99 pund, så ja, den var rätt pricy men å andra sidan - hur ofta är vi där?) så det blev inget med den saken. Ångrar att jag inte tvingade honom, haha. Hade varit riktigt coolt att ha den hemma. Det är svårt att hitta film-props som är så pass snyggt att man kan ha det framme. Det mesta är ju coolt för att det är med i filmerna, men väldigt fult att ha framme i hemmet tycker jag. 

(null)
I kön till touren fanns skrubben under trappan!

Vid halv ett ställde vi oss i kön till touren och kom fram ganska snabbt, så vi fick komma in ganska snabbt. Kom in i ett mörkt rum med skärmar på båda sidorna med film-omslag på olika språk. En tjej presenterade touren lite kort och hur det skulle gå till. Typ här fattade jag att det var på riktigt. Att alla sets (alltså inredda scener) är VERKLIGA, de har lämnats så som de var under inspelningarna. Alla kläder är verkliga, all rekvisita, alla peruker, masker, proteser och möbler. Såå häftigt! Kom in i en biosalong med en kort film och sen fick vi gå in genom (de riktiga!!!) dörrarna till den (riktiga!!!) Stora Salen. Aahh! Bästa dagen i mitt liv. Hahaha! Så coolt! Kolla nedanför:
(null)
Innanför dörrarna till Stora Salen stod dessa episka statyer som är med i sista filmen. De som hoppar ner för att skydda skolan, ni vet. En av de bästa scenerna 😍
(null)
På väg in i Stora Salen (null)
Hagrid och (vaktmästaren) Mr Filch med poäng-systemet i bakgrunden 
(null)
Lärarna! Snape och Dumbledore närmast (null)
Moody och Trelawny  (null)
Från andra hållet. McGonagall, Dumbledore, Snape, Hagrid (null)

Efter att ha gått igenom Stora Salen kom man vidare in till alla scener, sets, rekvisita, kläder, skisser osv. Såå himla coolt:
(null)
Sovsalen
(null)
Gryffindors sällskapsrum
(null)
Spegeln från första filmen
(null)
Tjocka Damen (null)
Ingången till Dumbledores kontor
(null)
Dumbledores kontor 😭😭😭
(null)
Peruker till typ alla! Bland annat Harry, Hermione, Luna, Lucius, Malfoy (Draco) och Snape
(null)
Tavlorna med regler som Umbridge hänger upp och en trappa som rör sig

Det får bli en del två om en stund, så blir det inte för mycke bilder i samma inlägg. Mobilbloggar hela tiden så tyvärr kan jag inte centrera texten under bilderna. Sorry om det ser skumt ut! :} 

Lämna kommentar