Nytt jobb, arbetsterapeut & Dino i stallet

07 september, 12:19

 
 
Gissa vem som börjar nytt jobb på måndag? *räcker upp en hand* Det är på Cancerfonden jag ska vara och det känns himla bra och spännande. Känner mig faktiskt lite nervös! Såklart lite för att allt är nytt, men mestadels för att jag ju faktiskt inte har jobbat sedan i februari. Det kommer kännas så ovant och jag är rädd att handen kommer börja bråka. Men det ska nog gå bra! Jag var hos arbetsterapeuten igår faktiskt. Gjorde lite rörelser och mätte handstyrkan igen. För tre veckor sedan hade jag bara 2O% handstyrka, men igår kom jag upp till nästan 4O%. Yay! Det går sakta framåt.
 
Igårkväll hängde jag på mamma och Emmie till stallet och tittade när Emmie red. Saknar det sååå, haha. Åh! Hade faktiskt med mig Dino till stallet. Tänker att den lille fegisen måste lära sig någon gång. Det gick faktiskt bra. Han skötte sig himla bra på läktaren, mindre bra inne i stallet. Som ni vet är han ju extremt skygg och blir lätt stressad, så jag försökte ta det rätt lugnt, och när han suttit lugn på läktaren i typ 4O minuter gick jag ut med honom i bilen där han låg och sov tills vi var klara. Mycket nya intryck, haha! Man ska ju sluta när det går som bäst så därför fick han gå och vila hjärnan sista 2O minutrarna. Det blir några tjuvskall inne i stallet och där tycker jag att det är svårt. Hästarna är vana vid hundar så på så sätt är det ingen fara, men jag vill att han är tyst och lugn där inne. Jag vet inte om det är elakt av mig att begära att han ska klara av det när han är så rädd som han är, eller om det kommer hjälpa att vänja honom långsamt?? Han kommer aldrig vara en typiskt lugn vovve som lägger sig vid mattes fötter och sover {förutom hemma/hos våra familjer}. Han är alltid spänd bland folk. Och jag accepterar att han är sån och att han tycker att världen är otäck, men han kan väl vara TYST känner jag. Det värsta jag vet är skälliga hundar, haha! Ska fråga vår instruktör på klubben om vad hon tycker/tror, hon är så himla duktig med olika personligheter hos hundar och känner Dino bra. Nu måste jag hoppa i mina jeans för farmor och farfar kommer snart och hämtar mig. Puss!
 

Kommentarer:


Emelie

Ååååh! Grattis till nya jobbet och att handen är så mycket starkare! :D Det kommer bli så himla bra för dig nu!

Sandra Rosén Dahlgren

Svar: Ja precis, trodde man hade bra sätt att se om det va brutet men tydligen inte då.. he he. Nä fy, jag hade nog svimmat, det är så min kropp reagerar på extrem smärta :(. He he a en erfarenhet rikare typ... ;) :). Va mysigt, jag har aldrig ridit men det verkar så kul och mysigt, hela "stall-livet" verkar så mysigt (fast jag fattar att det är mycket tungt jobb och så). men verkar va en lugn och mysig miljö! Vill verkligen pröva att rida nångång! Oj, man tänker ju att själva benet skulle ta längst tid att läka.. Lär mig mycket här ;)! Det är bra att det går åt rätt håll :)!! När får du rida igen tror du, du måste sakna det :( ?

Verkligen! Å va bra att intervjun kändes bra och att dom fick en bra bild :)! Har du fått det nu :)?!

Härligt :)!!

Fick svar på en hel del av frågorna i detta inlägg :). Grattis till nya jobbet, va kul :)!! Tror att det är bra att öva med vovven så att han får lära sig att det han är rädd för inte är så farligt i alla fall. så länge man gör det lugnt och pedagogiskt som du verkar göra. Tror att han blir lyckligare om han lär sig att inte va lika rädd. :)

Lämna kommentar