Mjölkchokladkola med flingsalt

26 november, 20:45

 
Hur många bilder kan man ta på julgodis? Svar: jättemånga. Här är en hög iallafall, haha! Hur som, jag skrev ju receptet direkt på översta bilden men tänkte att jag kan dela det här i text också, ifall det är så att någon föredrar det. Plus att jag inte vet hur bilderna blir på mobilversionen så det är väl lika bra tänker jag. :} Har er söndag varit bra? Det har min varit, men den gick lite väl fort. Hann inte riktigt allt jag hade tänkt, men det gör inte så mycket. Vi tog en fika på Espresso House med pappa idag. Jag åt saffransbulle och drack islatte. Bullen var galet maffig och jättesöt, så Max fick halva. Bra med fika som man kan dela ändå, hehe. Vi hann även köpa en julklapp åt min moster ihop med pappa. Bra jobbat!
 
När vi kom hem röjde jag upp lite här hemma och sorterade i mailen, betalade räkningar osv. Sen fixade jag bilderna, vi åt middag och nu sitter jag här och skriver. Max är besatt av sitt nya spel haha. Han är så söt. Jag tänkte försöka få honom till att se på någon film nu istället. Jag hade tänkt baka lussebullar imorgon efter jobbet för jag skulle sluta tidigt, men de har ändrat om i schemat så det får bli till helgen istället. Då har jag något att längta efter! På torsdag ska vi även gå på julmarknaden på slottet och det kommer bli så mysigt. Ska köpa marsipan som vanligt, haha. Förra året såg vi även en tomte som vi gillade. Den är sådär ful-charmig men ändå fin. Vi köpte den inte då, mest pga att vi tyckte den var lite dyr, men vi ångrade oss efteråt så om den finns kvar i år får den nog följa med hem. Nu ska jag ta mig en liten chokladkola och tvinga Max att se på film.

Receptet kommer här:

Mjölkchokladkola med flingsalt
5O g smör
2 dl strösocker
2 dl sirap
2 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
15O g marabou {den vanliga}
 
Koka ihop smör, socker, sirap, vispgrädde och kakao på medelvärme tills smeten når 125 grader. Rör om då och då under tiden. {vi hade vår spis på 5:an där 9 är högst och det tog en halv evighet, bara så att ni är förberedda på att det tar en stund}
Ta bort kastrullen från plattan och häll i den hackade chokladen. Rör ordentligt tills all choklad har smält.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 1Ox15 cm, och häll i smeten. Låt svalna och ställ sen i kylen i ca 1 timme.
Skär i bitar och strö över flingsalt. Enjoy!

Lämna kommentar