Internetlösa, sjukisar och allmänlydnad

03 juli, 11:09

Okej, nu bloggar jag i appen och då går inte att lägga text precis under bilden så därför ser det lite skumt ut, men jag har iallafall köpt en sån här Emilmössa. Tycker den är så fin men är väldigt ovan vid att se mig själv i den, haha! Well. 

Längesen jag skrev här, dåligt! Men vårt internet är nere nu och vi vet inte när det kommer tillbaka, så jag uppdaterar lite via mobilen trots att jag egentligen inte gillar bloggappen, hehe. Idag mår varken jag eller Max särskilt bra. Jag vaknade med såå ont i halsen och täppt i näsan. Max är superhängig och förkyld, han mådde dåligt redan igår och kände sig matt. Stackaren! Inte nog med att han mår dåligt så funkar ju inte internet heller, som han ju måste ha för att kunna jobba. Han är lagom glad idag, haha. :} Vi skulle ha åkt till Borgholm med svärföräldrarna idag och ätit på ett Creperie där, men det har tydligen brunnit i restaurangen bredvid. Så otäckt! Så förmodligen tar vi crepes en annan dag. Jag har aldrig varit där så jag är taggad!

Jag dricker jättevarmt te och läser i min bok Hemmet, den är såå bra! Har bara läst en tredjedel men den är redan spännande. Älskar hur Mats Strandberg kan lägga in små små detaljer som inte är ren skräck i sig, men som blir fruktansvärt obehagliga ändå för att man lever sig in i handlingen och kanske har upplevt något liknande själv. Till exempel när man är ensam hemma eller på jobbet och hör konstiga ljud, men man vet att ingen är där förutom en själv. En lampa som är släckt när man går förbi ett rum, fast att man är säker på att man lämnade den tänd. Någon sak som bytt plats av sig själv. Såna småsaker, som man försöker komma på förklaringar till men som man innerst inne blir rädd av. Hu! Jag är ju dessutom mörkrädd, haha! Hmm, vad mer? Jo, jag har även fixat lite mer med foton. Har påbörjat ett nytt album med bilder från Mallorca 2O15. Tänkte få in bilderna från Mallorca i år också. Kul kul! Ikväll är det allmänlydnad igen och det ska bli roligt. Vi får ta det lugnt under dagen så att vi är piggare ikväll. Man måste verkligen vara 2OO% koncentrerad. Vi missade ju förra gången för att vi var i Göteborg, men förhoppningsvis har de inte övat på några magiska trick som blir omöjliga för oss. Dino kan det mesta vi får lära oss, men vi är ju inte där för att lära honom att gå fot eller stanna kvar egentligen, utan för att dels vänja honom vid att det finns andra människor och hundar här i världen som inte är farliga, och att man ändå måste lyssna på husse och matte trots att omgivningen är rörig. Men också för att få en massa bra tips direkt från instruktören. Han har ju en del grejer för sig som är svåra att förklara för någon och som måste upplevas, så det är bra att hon får se honom och att hon direkt kan hoppa in och bryta eller ge råd. Hon ser ju ofta vad han ska göra innan han gör det och hon kan alltid förklara varför han gör som han gör, och visar hur jag och Max ska bete oss för att han ska lyssna bättre och lita mer på oss. Det är svårt att ha en osäker hund som första hund för man förstärker ofta deras osäkerhet utan att man vet om det. Men han är så himla duktig, lilla råttan! Han får en massa beröm över hur fort han lär sig och hur snäll han är. Nä, nu ska jag dricka upp mitt te och fortsätta läsa, pussar! 


Lämna kommentar