Underbara vuxna människor

31 december, 15:41

 
Hej hopp! Idag jobbade jag 1O-14. Eller ja, det blev ju nästan till klockan 15 med tanke på vissa underbara kunder.......... {please läs med en nypa salt}
 
Har VÄLDIGT svårt för vuxna människor som inte visar respekt när man ska stänga och som inte kan acceptera att butiken stänger en viss tid. Många frågade hur länge vi hade öppet idag, så till slut skrev jag en lapp och satte upp på dörren där jag skrev att vi stängde klockan 14. Klockan 13:58 rasar det in en familj. En mormor, en mamma och två barn. Samtidigt kom det in en annan mamma med sin dotter och hon ropade i dörren "stänger du också klockan två?" och jag ropade "ja, men det är okej om du vill handla något!", så hon gick in och köpte en klubba åt sin dotter jättefort. Jag SÅG att den andra mamman hörde att jag sa att jag stängde vid två, för hon stod precis bredvid mig vid kassan när jag skrek, hon tittade på den andra mamman när hon frågade och sen kollade hon klockan på sin mobil. 
 
Alltså de pratade inte lågmält och diskret utan de verkligen VRÅLADE kors och tvärs genom butiken åt varandra. Den yngsta ungen som var kanske 3-4 år var helt jävla vild. Han sprang runt i hela butiken och tog på allt godis han såg {bara för att han visste att han inte fick}, slickade på vissa bitar och slängde dom på golvet. Jag har väldigt svårt för att skälla på andras barn, det är liksom inte min sak känner jag. Men mamman gjorde inte ett jävla skit. Hon stod och blippade på sin telefon framme vid kassan hos mig och röt "RÖR INGET!!!" åt honom då och då, men det sket ju han i. Han bara skrattade och fortsatte. Mormorn såg också vad han gjorde men varken sa eller gjorde något, hon mest log som om hon tänkte att han var ett bedårande litet barn. Till slut fick jag säga ifrån. Sa till mamman att det inte är okej att han pillar, slickar och slänger godis på golvet. Hon varken svarade eller tittade på mig, hon gick bara och ryckte upp ungen alldeles våldsamt i famnen och han började gallskrika och slå henne i huvudet och ansiktet. Hon sa ingenting, hon bara höll i honom och fortsatte blippa på telefonen.
 
Klockan 14:15 kom det in två barn i butiken. Jag såg på dom att dom visste att jag hade stängt, för dom viskade till varandra att klockan var över två, och så såg de extremt skyldiga ut när jag tittade på dom. Men jag kan ju inte förbjuda två att komma in när jag redan har en hel familj i butiken. Så jag hälsade glatt på dom och sen låste jag dörren inifrån istället så att inte fler skulle komma in {för annars få man aldrig gå hem, tro mig, jag vet}. Efter typ fem minuter kom det en grupp med vuxna {med föräldrar till barnen som var inne} och läste på lappen och ryckte i dörren. Den ena pappan ville komma in så jag släppte in honom och han sa varken hej, tack eller något annat trots att jag hälsade på honom och höll upp dörren åt honom.
 
Pappan gick runt och pekade på allt han ville att de skulle lägga i påsen. Flickan betalade sitt godis och sen ropade hon på sin pappa och sin bror att de var tvungna att skynda sig för att jag redan hade stängt. Pappan bara sneglade lite på henne och sa "jaja", sen fortsatte han plocka godis. När klockan var 14:25 drog pojken pappan till kassan och sa "vi får vara klara nu pappa, hon stängde för typ 2O minuter sen" och då säger pappan "jaja, hon överlever nog". Utan att titta på mig. URSÄKTA???? SÅ JÄVLA DRYG MÄNNISKA JAG KLARAR INTE AV DET JAG BLIR ALLDELES AGGRESSIV INUTI. Jag log istället mitt charmigaste leende.

Roliga saker om oss {med gästblogg från Max}

30 december, 22:10

Nu kommer ett inlägg om saker som är typiskt mig och Max. Jag har skrivit om Max och han har skrivit om mig, haha. Det är mestadels sånt som är typiskt den andra men som vi ändå tycker om... {eller?} Enjoy! :}

Vill även tillägga att jag har mer än 1O jackor.
 
 
SAKER SOM ÄR TYPISKT MAX
 
1. Jag är övertygad om att han har bott under en sten för han vet varken vem Evert Taube eller Cornelis Vreeswijk är. Vilket är helt sjukt. Och jag har vägrat berätta för jag blev så upprörd över att han inte visste. Och han vägrar googla för han bryr sig inte. HAHAHA. Vi är roliga.
 
2. Han har missuppfattat användningen av persiennerna. Han rullar ner dom på morgonen och rullar upp dom på kvällen. Och han tänder aldrig lamporna. Förutom när vi ska sätta oss och se en film sent en lördagskväll. Då får jag springa och släcka alla lampor. Till och med under spisen och i källartrappen. Jag fattar inte, haha!
 
3. Han stänger ALDRIG av sin dator. När klockan är 2O/21/22 och vi ska se en film innan läggdags så stänger han inte av datorn innan vi startar filmen. Närå. Det ska han göra klockan OO/O1 när filmen är slut och man bara vill sova. Då ska han ruska igång datorn {som är som en jävla fotbollsplansstrålkastare} och kolla facebook och mailen en sista gång, svara någon som skrev på Skype för tre timmar sen, spara alla photoshopdokument han har uppe, avsluta alla program och slutligen stänga av datorn. Såhär är det varje kväll. LIKSOM ÅH VARFÖR???
 
4. Han frågar alltid hur jag mår och om jag vill ha något. Han skulle verkligen göra vad som helst för mig. Om jag säger att jag är sugen på typ.. apelsinjuice klockan kvart i tio på kvällen så skulle han lätt åka och köpa det åt mig bara för att göra mig glad. Han är världens snällaste och finaste. <3
 
5. Han vet inte hur man stressar. Vilket kan vara ganska påfrestande eftersom jag är King of Stress.
 
6. Han måste pilla med saker konstant. Då menar jag inte att han sitter och pillar på något lite försynt och diskret utan det ska helst vara att typ slå en kniv mot tallrikskanten, att kasta sin mobil från ena handen till den andra tills han tappar den, skramla med en nyckelknippa och andra saker som lätt orsakar magsår.
 
7. Han dricker aldrig upp det sista i en förpackning med tex juice. Jag dricker sällan juice {eller ok, jag HINNER sällan få någon juice} men när jag väl ska ha så vill jag verkligen ha, och då traskar jag glatt till kylen och börjar hälla. Plupp, säger det, och så droppar en centiliter eller två ner i glaset. SORGEN SOM UPPSTÅR. 
 
8. Jag är ofta stressad när vi ska någonstans. Jag funkar inte om jag har god tid på mig utan jag jobbar bäst under stress. Så när jag väl är klar med allt jag ska göra och jag är redo att åka så måste vi verkligen åka direkt för att hinna. Nä, då ska Max "bara" gå på toa, borsta tänderna eller byta tröja. Då har jag stått och fixat mig i 15-3O minuter medan han har suttit och spelat iPad/kollat youtubeklipp på datorn. Händer varje dag när jag ska till jobbet och varje gång vi ska iväg på middag eller träffa någon. Alltid.
 
9. Han köper nästan alltid något som han vet att jag tycker om när han har varit i affären så att jag blir glad.
 
1O. Han är otroligt glömsk. Alltså helt sjukt glömsk. Plus att han ofta inte ens lyssnar på vad jag säger, även fast han svarar. Ett exempel var för ett par veckor sedan när han skjutsade mig till jobbet. Innan jag gick ut sa jag "ah, kommer du vid fyra då?" och han svarar "jadå jag kommer vid fyra!" och sen säger vi något snabbt om middagen vi ska äta på kvällen, och så säger han "då kommer jag vid kvart över fem sen då!". Jag blir så trött och ba "men Max... vad sa vi precis?" och då börjar han flina och ser sådär skyldig och tom ut i blicken så jag förstår att han inte har en aning så jag får upprepa det. Ett par gånger har han glömt hämta mig helt! Dock inte nu när jag jobbar på Tokige Ture utan i somras och tidigare. Alltid lika spännande att vara tillsammans med Max!
 
11. Han kan ALDRIG göra något nu. Alltså han kan aldrig göra något direkt när jag ber om det. Vad det än är jag frågar om så säger han "ja, om två/tio/femton/trettio minuter". ALLTID. Det kan vara att vi har bestämt att vi ska duscha ihop. Det kan vara att han ska åka och handla medan jag diskar/börjar med maten. Det kan vara att vi ska börja med maten eller att vi ska se en film. Men han kan aldrig bara komma direkt utan han MÅSTE säga att han gör det om en viss tid. Haha, det är så konstigt???
 
12. Han kan äta typ vad som helst tillsammans med vad som helst. För tillfället äter han BBQ-sås till precis allt. Även jordnötssmör. Alltså verkligen till allt.
 
13. Han gör en jätterolig min när han ritar. Han liksom spänner ansiktet och drar ner mungiporna på ett jättekonstigt sätt så det ser ut som om han har luktat på nåt skitäckligt. HAHA! Älskart.
 
 
SAKER SOM ÄR TYPISKT SOFIE
 
1. När vi ska sitta och ta det lugnt eller kolla på film ska hon alltid sitta och pilla på naglarna eller håret. Hon förstår inte alls hur det kan vara irriterande.
 
2. Varje gång vi har en tid att passa (till tex en middag), så ska hon alltid leta reda på kläderna eller smycken som hon har slarvat bort, sista minuterna när jag redan står fullt påklädd med jacka och skor helt redo att åka.
 
3. Hon kan aldrig äta upp brödkanterna, för tydligen är dom äckliga. Undrar om dom små matbitarna hon alltid lämnar också är äckliga? Hon kan nämligen aldrig äta upp allt på tallriken. Aldrig. Hon är ju även väldigt kräsen med maten (fast det har blivit bättre) men om hon hade fått bestämma hade hon nog ätit bakad potatis varje dag.
 
4. När vi handlar och står vid chipsavdelningen så velar hon alltid i 100 år. Det finns två chipssorter hon gillar, men vi kommer ändå hem utan chips. Vem tror ni får åka och köpa chips sen efter en kvart? Dom gånger hon väl köper chips så äter hon ändå inte upp dom för hon har köpt fel sort.
 
5. Alla sånger och repliker från reklamer på radio och TV kan hon utantill. Verkligen alla. Hon kan även alla disneyfilmer och låtar utantill.
 
6. Alltså alla jävla jackor. Kan tycka att det är okej att vissa tjejer faktiskt vill ha många skor (speciellt med tanke på min mamma) men ingen människa kan behöva 10 jackor. Ingen.
 
7. När hon ska förklara något utförligt för mig och jag undrar över en liten detalj som jag inte riktigt förstått, all hell breaks lose. Hon flippar verkligen direkt.
 
8. Hon är alltid stressad över det mesta, och oftast mest stressad över det hon inte ens behöver vara stressad över. Hon stressar nog mest över att jag är så lugn.
 
9. Om vi är ute och går eller åker bil och ser en katt, får, häst eller ko så måste hon stanna och hälsa, prata och klappa djuret. Varje gång.
 
10. Att köpa presenter är ett helvete. Oftast önskar hon sig massa kläder/smycken/inredning men att lyckas välja rätt på egen hand är bara att lägga ner. Hon är extremt kräsen. Det kan ju vara en liten söm eller något som är helt fel.
 
11. Dom gångerna jag låter Sofie välja en film själv (som jag kanske inte var så sugen på att se) så lyckas hon såklart alltid somna på mig i soffan. Det händer varje gång.
 
12. Hon ska alltid slösa massa pengar på alla andra. Hon vill alltid ge bort presenter och saker och köper alltid massa dyra saker som hon kanske inte har råd med egentligen. Jag vet att hon alltid spanar in massa fina och för dyra grejer som hon vill köpa till mig. 
 
13. Flippar över småsaker, hon har redan flippat X antal gånger över hur illa jag uttrycker mig i text eller att jag ljuger och överdriver när jag skriver mina punkter. Har inga andra bra exempel på när hon flippar, men det är nog mest för att hon flippar över allt i allmänhet.
 
 

The battle of nyårsmiddagen på Maxi

30 december, 19:22

Min 1 års-outfit. Kommer självklart vara lika festligt klädd imorgon.
 
Nu har vi precis varit och slagits i kaoset och nyårs-kriget som pågår på Maxi. Herregud! Blir lika förundrad varje gång det är rea/högtider/stress för människor beter sig ju som galna. I princip kör över varandra med vagnarna, haha. Ah! Vi skulle ju inte ha jättemycket eftersom vi bara blir två imorgon, men som vanligt när jag är med dimper det ner en hel del oplanerade grejer också. :} JAG KNEP DEN SISTA BAGUETTEN!!! YES!!!
 
Max fick bestämma vad vi ska äta, förutom till efterrätt. Han älskar citron-grejer och det är jag inte jätteglad i för det brukar smaka för mycket yoghurtaktigt, och jag klarar inte riktigt av grejer som är söta OCH har citron i sig. Det blir nån sjukt konstig kombo för mig, haha. Uhh. Men vissa saker kan ju vara goda! Älskar till exempel citronbiskvier men äter inte chokladbiskvier. Hur som helst! Vi hittade ingen bra förrätt så det blir bara vitlöksbröd, och till varmrätt ska vi göra örtrullad fläskfilé med hasselbackspotatis, rotfrukter och rödvinssås. Vi hade gjort såsen själva också om det inte hade varit för att jag jobbar och vi ska se raketerna, så vi lär ju inte vara hemma förrän.. 6? Och då kommer vi nog vara rejält hungriga gissar jag på! Till efterrätt ska vi göra chokladmousse med varm hallonsås. Mycket spännande! Hittade en jättesöt rosaröd bubbelflaska som jag också var tvungen att köpa! Mvh Sofie, 22 år.

Vår bucket list inför 2O15

30 december, 17:01

 
Nu kommer vår lilla bucket list inför nästa år. Den kommer självklart ändras och få nya punkter hela tiden när vi kommer på nya saker som vi vill göra/köpa/uppleva, men detta är vad vi kommit på hittills och jag tycker det är roliga saker. Jag skulle gärna lägga till andra lite större punkter, som typ "se en val", "se norrsken" och sånt, men det är ju inte riktigt vad som kan ske under just 2O15 utan mer vad jag vill uppleva under mitt liv. Har en bucket list för det också som är lång med en massa roliga punkter. Den kanske jag också delar med mig av nån gång! En punkt om dagen eller så. :} Skriv gärna om ni har andra roliga förslag på vad man kan hitta på under ett år med sin partner!

Bucket list 2O15
- Köpa en lägenhet/FLYTTA
- Börja träna tillsammans & bli fett snygga, starka och farliga
- Köpa alla Disney/Pixarfilmer
- Se ett stjärnfall
- Gör en egen resa utomlands
- Gör ett bra/fint köp av något som vi sett fram emot länge och sparat till
- Tjäna mer pengar & få bättre ekonomi så att vi kan börja lägga undan pengar
- Skaffa ett husdjur
- Rista in våra initialer på ett träd på en fin plats som vi vet att vi kommer åka till igen
- Åka inlines ihop
- Bli bättre på att ta bilder på oss/varandra och våra resor/äventyr, men även i vardagen
- Börja på vår barnbok
- Rida islandshäst/annan häst ihop
- Gå på fler dejter ute/laga mat åt varandra
- Äta bättre 
- Göra fler utflykter
- Bli djurfaddrar
- Gå på en utomhusbio
- Ha picknick
- Åka till Paris
- Gör vår lägenhet till VÅR {dvs köpa inredning osv som vi verkligen vill ha}
- Bo på ett fint hotell
- Ta bilder i en fotoautomat
- Köpa en undervattenskamera och ta bilder på oss {när vi reser}
- Hitta en plats som är "vår" som vi gillar
- Gå på en konsert ihop
{- Tvinga Max att följa med på Gbg Horseshow}

Nyår & upcoming

30 december, 16:11

 
Mår mycket bättre nu, tack och lov så var det ingen magsjuka. TJOHO PÅ DET!!!! Imorgon ska jag jobba till 16 och då är jag även ensam hela dagen vilket jag gillar väldigt mycket. Då får man vara ifred och man kan gå runt och tänka på annat, haha. Vid klockan 17 är det raketer i stan {tror jag?} som vi tänkte titta på, så vi får väl se om vi åker hem emellan eller hur vi gör. Det känns himla dumt att åka hem och sen tillbaka, men annars får jag byta om och fixa till mig lite på jobbet innan jag går hem. :} Det funkar ju också. 
 
Vi ska som sagt fira ensamma och bara ha det apmysigt, och det ska bli så skönt! Men vi ska göra lite finmiddag {vet inte riktigt vad än, och vi hoppar nog över förrätt pga tidsbrist samt att vi inte har hittat någon som verkar smaskig; måste det vara räkor och rom till allt? Så jävla okreativt} och göra oss lite fina ändå!
 
Nu kom jag på en sak till att skriva på bucket listen! Ni får nog se den ikväll. Det kommer nog upp ett inlägg om mig och Max också. Det var ju någon som tyckte att jag alltid skriver att Max är så fin och bra, och undrade om han aldrig gör något dumt. Men det känns inte så kul att skriva ett inlägg som handlar om hur dålig Max är. Speciellt eftersom jag inte ens tycker att han är dålig eller har speciellt många dåliga sidor. Istället kom vi på att vi kan göra ett inlägg IHOP där jag skriver saker som är typiskt för Max, och han skriver saker som är typiskt mig. Det kan ju vara både positiva och negativa saker och det blir på ett skämtsamt sätt. Mycket bättre! Och så får ni lite gästbloggning från min man också. ;D
 
PS. Testade min nya foundation nyss pga extrem rastlöshet och är heeelt kär! Kommer aldrig mer gå osminkad! Ska sova med smink! Ska träna med smink! Ska duscha med smink! JAAAA! 

Min fina vän fyller år

30 december, 10:42

{måste bara få säga HAHAHA MIN LUGG!!!! Den har ju ramlat ut! Ser ut som en backstreet boy!!! Obeskrivligt roligt.}
       Vårt första företag Milo Shoes som vi hade i 2an 
Innan skolavslutningen i 8an eller 9an <3
Pirater på spexfotot i nian, ah...
HAHAHA jag dör, detta är så roligt. På den här bilden är vi 14 år. ↑
 
Idag fyller Louice 21 år. Var tvungen att lägga upp en massa gamla och fula bilder bara för att jag har så många. Det är ärligt talat svårt att hitta en söt bild på oss, själv hittade jag iallafall ingen. Grattis till dig världens finaste vän! Hoppas att din födelsedag blir bäst och att du får sjukt mycket fina presenter! Saknar dig massvis, så jag hoppas att vi ses snart. ♥ Du är världens bästa och jag älskar dig! Grattis igen ♥♥♥ *ballong-emoji*

Pliis låt mig vara frisk

30 december, 10:16

Obs obs obs, jag ser inte ut såhär när jag fotar vilket många verkar tro. Jag gör endast en rolig pose!
 
God morgon! Startade morgonen med att vara tvungen att springa till badrummet pga akut illamående. Inget hände som tur var, men jag mår fortfarande så himla illa. Är LIVRÄDD för farmor och farfar har tydligen blivit magsjuka och jag var där senast i lördags. Gråter. Max gråter också för han är livrädd att jag är gravid. Herregud. Och så blir jag förbannad på honom för att han håller på och skrämmer upp mig och ska tro massa hemska saker. Äter ju p-piller every day så det vore ju jävligt konstigt isåfall. NEJ, man ska inte tänka såna negativa tankar. Blir ju livrädd. Inte för att det är negativt att få barn, missförstå mig inte. Känner bara inte att det är ultimat att bli mamma för tillfället. Helst inte än på länge. Väldigt länge.
 
Hur som helst. Jag hoppas att det inte är nån sjukdom utan att det bara var nån släng av något annat. Kanske från migränen igår, fast att den är borta nu. Åt inte direkt bra igår heller. Man vet ju aldrig. Jag orkar inte tänka så mycket på varför det är så eller varför det händer {Max gör ju det så fint själv, och se hur bra vi mår av det???}, jag bara tänker att nu är det så. Punkt. Om man ska hålla på och överanalysera blir man ju hypernervös samt galen, och det orkar jag inte med. Jag hoppas på att det försvinner snart. Om det gör det så är det ju chill och då kan jag åka och jobba. Är pigg och så förutom illamåendet. Det är så obehagligt att må illa för man kan inte koncentrera sig på något annat. Och det känns ju inte så roligt att "chansa" och åka iväg och sen råka spy någonstans? Blö. Ska minsann inte spy. Vägrar. Ska istället äta min D-vitamin. Då blir jag säkert bra igen. Ja.

Killkläder H&M's rea

29 december, 19:03

Alla plagg kommer från H&M's kill-rea!
 
Hittade inte så jättemycket på killrean. Iallafall inte tillräckligt för att sätta ihop olika outfits. Här är iallafall det jag gillade bäst. :} Tycker att det är så himla fint med halsduk på killar! De två första plaggen är en löparväst och en träningströja. Sen är det iPad-fodral och laptopfodral som jag tyckte var helt okej! Jag älskar ju loafers, men Max vägrar använda "konstiga toffel-skor utan snören" så jag använder det åt oss båda, haha.

Sammanfattning av 2O14

29 december, 18:59

Beskriv året med tre ord
Vad svårt! Roligt, spännande och stressigt.
 
Bästa köpet?
När vi köpte One Direction-biljetter till Sofia i julklapp för hon blev såå glad, och när jag köpte biljett till Ed Sheeran. ↓
HAHA, gjorde ett hemmagjort kuvert som jag ritade One Direction på, och så la jag biljetterna där i. Vackert.
 
Vilka låtar kommer påminna dig om 2O14?
"One" med Ed Sheeran {finns video från konserten längre ner}, "When we dig for gold in the USA" & "Calleth you, Cometh I" med Amanda Jensen och "Slå mig hårt i ansiktet" med Thomas Stenström
 
Bästa filmen 2O14?
The fault in our stars!
 
Var reste du under 2O14?
Reste inte utomlands i år, men jag var lite här och där ändå i Sverige. Åkte till Norrköping och Kolmården med Max. Var i Stockholm två gånger och såg One Direction med Sofia i juni + Ed Sheeran med Robin och Emmie i november. Och slutligen bar det av mot Göteborg för julmarknad i december. Har säkert glömt nåt.. ↓ 
 
Vem/vilka har du umgåtts mest med?
Max, Robin och familjen.
 
Har du haft ett förhållande under 2O14?
Haha, japp 
 
Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut?
Sa upp mig och öhh.. jobbade i godisbutik? Haha. Och flyttade till ett nytt hus.
 
Genomdrev du någon stor förändring?
Jag fick ett fast jobb, äntligen. Som jag dessutom trivs himla bra på! 
 
Vilket datum från 2O14 kommer du minnas mest?
Den 12 september när min katt plötsligt somnade in efter 17 år på jorden.
 
Vad var din största tabbe?
Det vet jag faktiskt inte. Kan inte komma på något speciellt. 
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Att Sofia blev gravid. Att jag har ett jobb nu och att jag fick se fucking Ed Sheeran {alltså ursäkta att jag tjatar men ni förstår inte}. Kolla på videosarna här under {bryter ihop totalt till mittenlåten hihi}, jag stod nånstans långt fram till höger ↓↓↓
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
När Sofia berättade att hon var gravid och att de skulle flytta hem i december. Saknade henne så när hon bodde på Malta! Max gör mig alltid glad oavsett hur ledsen jag är. Att jag fick jobb, när vi åkte på våra små miniresor och att vi har bra planer och mål inför nästa år gör mig också glad.
 
Saknade du något 2O14 som du vill ha 2O15?
En starkare och friskare kropp. Vilket jag kommer skaffa också. Jag är svag som en nudel och blir sjuk så himla lätt. Ska börja träna för att MÅ BRA, och bara därför. Sen vill jag hitta mer tid för att umgås med familj och vänner och skaffa ett husdjur!
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat! ↓

 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig och stressat över saker. Tänker för mycket och oroar mig ganska mycket i onödan ibland.
 
Har du blivit bättre på något?
Att ta det lugnt och varva ner. Att inte bryta ihop när jag blir för stressad över saker utan att försöka se allt positivt.
 
Lärde du känna några nya människor?
Frida på jobbet. Världens härligaste människa!
 
Favoritprogram på tv 2O14?
Så mycket bättre, Face Off och Idol!
 
Bästa boken/böckerna du läste i år?
Har läst många bra böcker i år! Men de bästa är: Förr eller senare exploderar jag/The fault in our stars & Pappersstäder/Papertowns av John Green samt Trilogin om Cirkeln {är på sista nu!} av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Läste även Beautiful Creatures!
 
Största musikaliska upptäckten?
Thomas Stenström, Kodaline, Hudson Taylor och King Charles.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2O14?
Att jag får stanna kvar? HAHA. Nä, men jag vet inte. Jag blev iallafall väldigt glad av julklappen jag fick!
 
Vad var din största framgång på det privata planet?
Att jag har lärt mig att ta det lite lugnare. Är fortfarande sjukt stirrig men det är bättre! Och jag är bättre på att se saker på ett positivt sätt. Som när jag sa upp mig från Sykes i våras. Jag borde kanske varit orolig, stressad och ledsen då eftersom jag inte hade något annat att gå till, men istället var jag bara så GLAD för jag kände att det var rätt beslut. Jag kände typ "skitsamma vad som händer, jag mår bättre av detta!" och det är inte likt mig, haha! Och även att jag har lättare för att säga ifrån nu. Märkte det tydligt själv när jag började på Tokige Ture och de försökte hunsa med mig hit och dit i början, och jag blev hulken några gånger, så nu kallar dom mig för "chefen", hahaha. Åh, gud.
 
Vem saknade du?
Min morbror och min katt. Sofia som inte fanns nära som hon brukar och Louice som jag inte träffat lika mycket i år.
 
Finns det något du ska göra annorlunda nästa år?
Må bättre, bli starkare och piggare! Äta bättre för att må bra, framförallt för magens skull. Jag ska försöka ha tydliga mål så att de blir lättare att nå, jag ska jobba nästan varje dag och vi ska flytta till en egen lägenhet.
 
Vad kommer du sakna från 2O14?
Jag kommer sakna huset jag bor i nu och jag kommer sakna min katt. 
 
Var du gladare i år jämfört med 2O13?
Ja! 2O12 var ett jävla skitår, 2O13 var liiite bättre men 2O14 har varit riktigt bra tycker jag.

Var det något du önskade dig och fick?
Det mesta? Haha! Bland annat biljetter till The Script, en ny handväska, sista boken till Cirkeln-trilogin, en foundation från Dior, skrubben från body shop, extern hårddisk och min vas!!! Och en hemsida {fast den är ej klar}!
 
Var det något du önskade dig men inte fick?
En lägenhet, en hund och en resa till Paris. Trist.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2O14?
Haha öhh {går tillbaka i arkivet och kollar}... Jag fyllde år på en vardag och alla jobbade, så jag startade morgonen med att sjunga för mig själv plus att mysa med Max. Av honom fick jag en shoppingdag med lunch som present, och sen var jag och syster bjudna till farmor och farfar. Fick TRE tårtor den dagen, för alla hade köpt var sin!  
 
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Hm.. Kanske bättre ekonomi? Haha! Eller om vi haft ett husdjur!
 
Vad fick dig att må bra?
Att Max alltid, alltid, alltid gör mig glad. Han stöttar mig alltid och han skulle aldrig skälla på mig eller ifrågasätta mina beslut utan han är alltid på min sida och säger att jag ska göra vad JAG vill. Ridningen gör mig också alltid glad! Och såklart familj och vänner.
 
Vad är du mest stolt över?
Att jag tog mitt körkort!
 
Vad är din högsta önskan just nu?
Att köpa en lägenhet med Max och börja få ordning på livet på riktigt. Börja leva. Må bra. Lägga allt gammalt och all stress och oro bakom mig.
 
Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej, men Sofia ska bli!!!!!
 
Vilken/vilka kändis/kändisar var du mest sugen på?
Åh herregud!!! Vill äta Jared Leto och Robert Pattinson med sked. Övriga: Jake Gyllenhaal {men han börjar bli för gammal}, Max Irons {men bara med stubb}, Douglas Booth ibland {han kan se för feminin ut}, Aaron Taylor-Johnsson med lagom flippat hår samt stubb, Liam Hemsworth och Ryan Gosling. Japp. Mums. Har säkert glömt nån! :'D Max skriker att jag måste lägga till Daniel Radcliffe {Harry Potter}, men icke!! ↓
 
Har du några nyårslöften?
Nope, inga löften. Det är så negativt för mig med nyårslöften, för då blir det massa press och man håller dom nästan aldrig ändå. Däremot har jag en bucket list med Max {med egna punkter också såklart} på saker vi vill göra/hinna/förändra/köpa/uppleva osv under nästa år.
 
Vad är dina planer inför 2O15?
Att flytta till en egen lägenhet med Max där vi förmodligen blir kvar ett bra tag framöver. Är trött på att flytta! Att som sagt bli lite mer hälsosam. Att jobba och umgås med alla jag tycker om. Och resa någonstans! 
 
Vad vill du säga till dig själv under 2O15?
Tare jävligt chill {och glöm inte stänga av helljusen när du kör ut på ölandsbron, du kommer råka döda någon}.

1O outfits från H&M's rea

29 december, 15:24

Alla plagg kommer från H&M's rea
 
Fick ett mail nyss om att H&M utökat sin rea på hemsidan. Jag har ju redan shoppat lite därifrån så jag ska inte ha något, men jag fick en kul idé att göra lite olika outfits med BARA plagg från rean {därför är kanske en del skor inte jättenajs}, och det gick ju att få ihop en hel del ändå. :}
 
De knähöga stövlarna har jag, de är nedsatta till halva priset nu. Läderkjolen och polon som är i samma outfit beställde jag men skickade tillbaka båda. Polon är himla fin men den är riktigt djupt skuren i sidorna, så det kändes som om jag visade hud ända upp till bh:n när jag hade den på mig. Kjolen var superfin men jag kände att det var annat jag behövde först och främst. Samma sak med paljett-bustiern. Den är himla fin på, och det kan vara kul att ha den under en urringad/uppknäppt blus så att den får titta fram. Det finns matchande trosor till också, om någon känner för att ha en blingbling-rumpa på nyår. ;D
 
Själv älskar jag platådojorna i sjätte collaget uppifrån, men jag känner att risken för att bli dumpad av Max är lite för stor. Dessutom ser jag ut som Hagrid om jag har klackar bredvid Max, så det är nog lika bra att låta bli. Fast jag hade nog haft dom till stuprörsjeans eller en blommig söt klänning!

Migrän och yrande

29 december, 13:13

Vi är verkligen dom enda på gatan som har sopat utanför ytterdörren. SJUKT vuxna är vi.
 
Migränen kom som ett brev på posten sent i natt och jag har knappt sovit alls känns det som. Har drömt riktiga feberdrömmar, fast utan feber. Har till och med yrat och sagt saker som jag inte förstår själv i vaket tillstånd. Senast för en timma sen skulle jag säga till Max att jag skulle göra något efter maten, men istället säger jag "jag gör det efter ridningen". Jag fattar ingenting. Huvudet är bättre nu och migränen ligger i skålen, haha. Det känns som om den kommer försvinna helt vilket är skönt. Tror att det kan ha varit målarfärgen som utlöste det. Fick ju ont i huvudet i förrgår när vi målade första gången och det har suttit i. Drog mig för att gå ner och måla igår för jag kände på mig att det skulle bli värre, men jag kunde ju inte låta Max göra det ensam {plus att jag tycker det är jättekul att måla}, så jag gjorde det ändå.
 
 
Kan leva med att ha ont i huvudet ibland, jag har ju inget val direkt och jag vet ju att jag får det och att jag inte kan påverka det. Det som däremot är riktigt jobbigt är när jag inte får sova. Som i natt, det kändes som om jag bara låg och yrade och vände mig fram och tillbaka i sängen hela natten. Blir galen om jag inte får sova, haha. Sov iallafall lite under morgonen och nu har jag ätit lite. Mår bättre, så imorgon blir det fan jobb. Att vara hemma suger. Blir alldeles för rastlös. ;D

Målning, jobb & mat

28 december, 17:50

Typ såhär såg jag ut idag, fast med lite snyggare frisyr.
Fick tröjan i julklapp av bästis Robin typ förra året!
 
Nu har vi målat en gång till i tvättstugan och det blir så himla fint. Som ett helt annat rum. Synd bara att vi inte ska bo kvar, haha! Det var brunt och rosa tidigare {hela huset är som sagt 7O-tal} och nu blir det vitt! Eller, jag tror det är någon ljusgrå nyans men det ser vitt ut. Igår klarade jag mig med endast en pytteliten fläck färg på byxorna, men idag känns det som om jag badade i färgburken. Händerna är helt vita.
 
Imorgon och på tisdag jobbar jag 1O-18 och på nyårsafton 1O-16. Skulle först bara jobba till 14 på nyårsafton men nu har de ändrat. Lite småsurt men pengar är nice och man brukar ju inte göra något speciellt på förmiddagen på nyår ändå. Det vore mysigt att gå ut och äta med Max då, men jag känner på mig att det är lite sent påtänkt nu och att det är fullt överallt. Vi får helt enkelt göra en egen nyårsmeny med trerätters! Det har nog aldrig hänt. Spännande. Vill iallafall titta på raketerna i stan vid 17, för det är så himla fint. Det är mitt enda krav. Nu ska vi börja med maten! Svälter nästan ihjäl.

Söndag

28 december, 15:43

 
Hej på er! Nu är jag hemma igen. Jag hade inget speciellt som jag skulle köpa idag, förutom att jag skulle byta min foundation jag fick i julklapp. Nu har jag fått en ljusare nyans men fick en provburk till den också som jag ska testa imorgon på morgonen. :} Sen köpte jag en flytande eyeliner och ett par örhängen till nyår med lite bling i/på. Jag och Max ska nog bara vara hemma själva och ha det mysigt, men det kan ju vara kul att klä upp sig lite ändå! Jag tycker att nyår är så överskattat. Tycker att fyverkerier är så himla fint att titta på, annars är hela dagen så överdriven och jag förstår inte riktigt varför alla är så uppspelta, haha. Så rolig är jag! 
 
Nyår är för övrigt sista dagen jag och Max får äta "skit". Sen blir det clean mat och striktare regler. Kan skriva mer om det när jag lägger upp vår bucket list. Jag gör det inte för att gå ner i vikt eller något utan enbart för att se om min migrän + magkatarr/magont blir bättre. Samma sak för Max, fast han vill göra det mest för sin mages skull. Hoppas det funkar och att vi mår bättre av det! Hur jag ska klara mig utan sjöar av sås är fortfarande ett mysterium.
 
Sofia köpte två jättefina mammatröjor och lite saker till pluppen. Pluppen = bebisen. Den fick heta pluppen bara, jag minns inte varför. Sen fikade vi och efter det hälsade vi på Frida lite på Tokige Ture. Jag köpte en sockerfri polkagrisstång till farfar och Sofia tog lite lösgodis, sen mötte vi upp Max som skulle åka med hem och så skjutade vi hem Sofia. Det var SJUKT kallt ute, så nu sitter jag i soffan och fryser. Har inte ont i örat eller tänderna längre och bara pyttelite ont i halsen. Däremot har jag huvudvärk idag som gärna får försvinna tills imorgon. Uhh. Nu ska jag läsa i min nya bok! 

Mot stan

28 december, 11:51

 
Tjolahopp! Nu ska jag strax åka och hämta upp Sofia och sen ska vi ta en liten runda på stan. Fika och kanske lite shopping, myyys. Vi tar restaurang och julklappsutdelning en annan dag. Kanske på tisdag eller efter nyår. Hoppas att ni har en fin söndag! Här skiner solen och snön ligger kvar så det är himla fint ute. Min sista lediga dag också!
 
När jag kommer hem ska vi måla i tvättstugan och städa upp det sista + laga mat. HATAR att behöva ta med matlåda dagen efter. Uhhh. Sen måste jag duscha också, och så ska vi bädda rent i sängen + ta upp den nya. Gosigt.
 
 

Önskelista

27 december, 22:44

1. Väska - Zara {behöver inte vara just den men typ den storleken} // 2. Bestick - Gense {här} // 3. Svarta vinglas - Spiegelau {här}, dricker typ aldrig vin men tycker de är himla fräsiga // 4. Ljusslinga - Granit // 5. Schampo, balsam och inpackning - Palett // 6. Lysande bokstäver - Seletti // 7. Klocka - Daniel Wellington // 8. Träningstights - Better Bodies // 9. Freddy Pants - man får superrumpa i dom, googla "freddy pants" så får ni se! // 1O. Bikini - Triangl // 11. Funktionströja - Nike // 12. Snake loafers  - Topshop // 13. Crocodile loafers - Topshop // 14. En ny dator - mac // 15. Nyckel till en lägenhet // 16. En liten fransk bulle-valp // 17. Canon Powershot G16 
 
Hej bloggis! Max skulle svara på lite jobbmail och så väntar vi på att en film ska bli klar som vi tankar, så jag tänkte titta in här och visa min önskelista för min födelsedag, hehe. Den blev ganska brutal, precis som inför julen. Kommer hinna hitta hundra nya saker innan jag fyller år också.. :}
 
Annars har jag småpanik över att Photoshop lagt av för mig. Helt plötsligt så fungerar det inte. Jag misstänker att det är datorns fel. HELVETE vad jag behöver en ny dator. Varför växer inte pengar på träd? När jag försöker öppna Photoshop kommer den blå rutan upp som vanligt, men så ploppar en liten ruta upp där det står "Photoshop har slutat fungera, windows söker efter en lösning på problemet", sen bara avslutas allt. Har testat att starta om datorn och sånt basic men det hjälper inte. PANIK. Hur gör man??? Update: Det fungerar tydligen när jag öppnar en photoshop-fil i photoshop, men inte när jag bara försöker öppna photoshop??? Stört.
 
 

Målarkungen

27 december, 17:46

Från när jag och Sofia målade om hennes rum typ förra året. Jag KRÄVER en sån här fabulös målardräkt!!!! Var kan jag hitta en??
 
När jag kom hem hoppade jag i mina hårfärgar-kläder {som numera även är mina målarkläder} och Max fula tygskor och sprang ner i källaren {höll på att slå ihjäl mig i trappan pga båt-fötter} för att hjälpa honom måla tvättstugan. Jag fick INTE rolla. Istället gav han mig en fjuttig liten pensel och sa att jag kunde måla alla hörn och små fläckar han missat, samt nere vid golvet. Man tackar. Det är som om jag är en treåring och han låter mig vara med för att jag inte ska bli ledsen. Varför är det alltid så när jag ska vara med och göra såna här saker? Den enda som låter mig måla fritt är farfar.
 
Blev så himla förvånad och nervös av att måla med Max. Jag är van att måla med min pappa och då jävlar är det tight arbetsschema. Det är väldigt strikta regler om HUR man målar, vilken pensel man använder, NÄR man målar, VAD man målar, hur mycket färg man ska använda, hur mycket man målar och hur ofta. Max bara kör.
 
För det första hade han slipat hela tvättstugan utan att plocka bort våra grejer där inne, så strykjärn, tvättmedel osv är täckt av slipdamm. Bra. Jag blev superglad. För det andra är det så jävla skitigt på golvet, och spindelnät och grejer överallt som jag föreslog att vi skulle dammsuga bort, för det fastnade i penseln/rollern så att man målade fast det i väggen igen, men Max ba "NÄRÅ, det är nog inte så viktigt!!!". Jag blev farlig och röt, så nu sparade vi remsan närmast golvet tills imorgon när vi har dammsugit, och vi ska köpa maskeringstejp till fönstrena och rören. För det tredje bara målar han lager på lager innan färgen hunnit torka och jag står som ett litet förtvivlat barn bredvid och ba "pappa säger att man inte får göra så!!!" och Max ba "tyst sofie, det är jag som målar". Max är målarkungen. 
 
Tål typ inte målarfärg så det känns lite som om min hjärna håller på att frätas bort, så nu ska vi åka och handla tacosgrejer och sen blir det myskväll i soffan! Bra lördag.

Favoriserad pojkvän

27 december, 17:42

 
YO. Max skulle slipa i tvättstugan igen innan vi började måla {och då får jag självklart inte vara med och hjälpa till}, så jag åkte till farmor och farfar ett par timmar. Blev itryck ALLT ätbart man kan tänka sig. Fett jobbigt. Jag och Max ska förmodligen ändra maten lite efter nyår {för att kolla om min migrän blir bättre och för att vi båda mår dåligt av att äta vissa saker}, men jag vet inte hur strikt vi ska köra. Farmor kommer bli SÅ ledsen och livrädd för att jag ska tyna bort. Hon är söt.
 
Dom sa cirka 1OO gånger att Max föräldrar är SÅ rara och de hade jätteroligt åt att Max är så lik sin mamma till utseendet men väldigt lik sin pappa i sättet. Farmor skrattar alltid så åt hur lugn Max är. Alltså han KAN inte vara stressad. Och jag är ju kroniskt hyperstirrig. Han har sagt några gånger "åh vad stressad jag är", men han ser ut som tjuren Ferdinand under korkeken medan han säger det. Farmor och farfar var även himla bekymrade över att de inte riktigt kan bjuda tillbaka Max föräldrar eftersom hans mamma är allergisk mot så mycket olika saker. Farmor vill inte råka döda hans mamma, förklarade hon. Knepigt.
 
Farmor skickade med mig en stor burk med kakor och vrålade "DU FÅR INTE TA, DOM ÄR TILL MAX". Det är typ 12 kakor. Favoriserad som vanligt. 

Foundation

27 december, 12:14

 
Fick ju en foundation från Dior av Max föräldrar i julklapp. Max hade lyckats sno lite av min foundation när jag inte var hemma som de haft och jämfört med i butiken sen. Första problemet var att han råkat ta ur min gamla foundation. Den är från Nivea och görs inte längre. Det hade ju inte gjort så mycket eftersom jag har typ samma färg i den som i min nuvarande, men andra problemet är att jag har TVÅ från Nivea. Den ena är mörkare och den använder jag på sommaren när jag är brunare och det är den som Max måste ha tagit ifrån, för när jag testade min nya foundation igår så var den väldigt för mörk. MEN det går att byta för den är plomberad, så det är ju kalasfint ändå! Tycker så synd om honom bara när han ansträngt sig och varit en hemlig liten ninja i min necessär. Han kunde ju inte veta det, haha. Han blev så besviken och muttrade om kvinnor och smink en stund.

Snö, städning och hemmadag

27 december, 12:11

 
Hej hopp! Det snöar!!!! Så gosigt. Jag har städat sen jag gick upp ur sängen imorse. Idag har vi ingenting inplanerat vilket är SÅ skönt. Vi måste fixa i tvättstugan {den ska målas om osv} och städa, men vi har inga tider att passa och vi ska bara vara hemma. Mysigt. Nyss när jag var mitt uppe i att springa runt och plocka undan saker kom Max pappa förbi. Och där stod jag i pyjamas och ba tja, typ. Han verkade inte ens märka att jag hade pyjamas på mig så det var ju bra. Eller så var han bara artig.
 
Igår köpte vi förresten äntligen ett madrasskydd {vi sköt lite på det eftersom vi skulle köpa hundratusen julklappar} så nu kan vi ta upp madrassen och andra sängen och fixa i ordning. Ville inte göra det innan när vi inte hade madrasskydd eller breda lakan, men nu fick vi ju ett brett lakan i julklapp. Yay! Nu måste vi bara köpa ett täcke till, och jag behöver en ny kudde för min är lika bekväm som en bräda.

Fredag

26 december, 22:33

 
Kom hem från mamma för nån timma sen ungefär. Vi fick jättegod mat och kladdkaka till efterrätt, mums! Efter ett tag kom Linus också {han hade jobbat} och när han började äta åt jag en potatis med sås för att göra honom sällskap. Jag älskar verkligen sås.
 
Sen spelade vi lite spel med mamma och nu sitter jag i pyjamas i soffan och orkar inte riktigt göra något. Imorgon måste vi städa här hemma för det ser ut som fan. Har faktiskt varken orkat eller hunnit eftersom jag jobbat varje dag, och när jag väl varit ledig har jag slagit in julklappar och typ.. duschat? Haha. Ah, jag har verkligen inte pallat och jag tycker inte att Max ska behöva städa ensam heller. Det räcker med att han lagar mat tills jag kommer hem vid halv åtta. Plus att han haft skitmycket jobb också.
 
Imorgon är min enda riktigt lediga dag när jag inte har något inplanerat. Måste som sagt städa lite. På söndag ska jag och Sofia gå på dejt och äta ute som julklapp åt varandra, och när vi har ätit kommer Robin också och så blir det julklappsutdelning. Vi skulle inte ge något åt varandra men alla har köpt nåt ändå, haha. Så busiga.

Sorgen som uppstår när man inte har råd med biljetter

26 december, 15:20

 
Såg just att det fortfarande finns biljetter till Katy Perry. Ståplatser, men vad gör det? Det är ju ändå mer drag där nere än om man sitter. Max blev jätteledsen när jag berättade det för han vill SÅ gärna se henne. Och nu får jag ont i hjärtat för jag vill så gärna ge honom biljetter, men ni såg ju i förra inlägget hur min vår kommer se ut haha. Åååh, så typiskt! :( Hon spelar en eller två dagar innan The Script så då hade man ju kunnat ta en liten minisemester där. Typiskt. Vann 3O kr på en Trisslott jag fick av farmor som jag ska köpa en ny lott för. Låt oss hoppas att jag vinner så att jag kan ta med honom på Katy Perry. Han skulle älska mig för evigt. 
 
Vi ska vara hos mamma vid fyra idag och äta. Tror att Johans mamma och hennes sambo kommer också. Jag känner mig hängig. Har ont i halsen, örat och i tänderna. Jag får alltid ont i tänderna när jag är förkyld. Typ när man biter ihop så värker det, och om man går fort/springer så gör det ont. Svårt att förklara, haha.. Orkar verkligen inte få öroninflammation igen så jag hoppas att örat blir bättre under dagen. Nu ska jag byta om och åka! 

Mellandagsrea igen

26 december, 14:35

Saknar att gå på festival! Vill jättegärna gå på "T in the Park" i Skottland....
 
Tjenis. Vi åkte och kollade på mellandagsrean idag också. Max hade lite presentkort som han fick i julklapp och han hade spanat in en fin tröja/hoodie inne på Jack&Jones, som han faktiskt köpte också! Superfin är den, men jag tror att han fortfarande är lite osäker så vi får väl se! Det var kaaaaos ute vid Hansa idag. Det är som om alla glömmer bort hur man kör bil bara för att det är så mycket folk, haha. Skrek i panik några gånger faktiskt. :'D
 
Jag köpte några ringar på rean bara. Gillar ju att mixa lite med olika sorter. Har nästan inga äkta smycken. Tycker det är svårt att hitta några som verkligen är så pass fina att jag vill lägga lite mer pengar. Jag tröttnar ju så himla fort på sånt. Alla vuxna har typ 4 dyra ringar som de ALLTID använder. Förstår inte, livet måste vara så tråkigt?? Var inne på Elgiganten igen och kollade på min lilla mini-iPad men jag ska inte köpa den. Har massa annat att lägga pengar på. Jag gick igenom allt för Max i bilen på väg hem och han sa att han fick ångest och ont i magen av mig. Härligt! Haha.
 
{Snart får jag någon form av räkning från banken. Sålde ju en del av mina fonder "åt mig själv" när jag skulle ta ut pengar till körkortet, och det blir ju skatt och ränta och skit på det som ska betalas snart. Tror det är typ två tusen. Sen är det alla hjärtans dag. Det behöver ju inte kosta så mycket men det kostar ju ändå lite att hitta på nåt. Där efter är det min födelsedag. Ska betala 4OOO kr för ridningen den 1 mars och sen fyller pappa år 7 mars och Robin den 3O mars. Sen ska vi se The Script i Stockholm den 24 mars så då måste det finnas pengar till resan dit, mat, boende osv. Sofias bebis kommer någonstans där också skulle jag tro, och så fyller Emmie och mamma år den 2 samt 6 april. Sen ska vi nog till Mallorca med Max föräldrar i maj och sen fyller farfar år den 6 juni. Utöver det kommer vi flytta i vår, vi ska kanske till Göteborg med mamma och hälsa på min morbror som bor där + gå på Liseberg och i sommar ska ju Max och jag hitta på lite saker. Askalas!!}

Mellandagsrea

25 december, 23:09

 
Vi åkte faktiskt in till Elgiganten och Media Markt idag och spanade in rean. De hade sänkt iPad mini på Elgiganten. Det är ju en mini jag vill ha och den kostade 1955 idag tror jag. Vet inte vad den brukar kosta på Elgiganten i vanliga fall, men lite över 2OOO tror jag? Blev sååå sugen iallafall. Men måste verkligen slå mig lite på fingrarna för det finns annat jag skulle behöva lite mer än en iPad, även om jag sjukt gärna vill ha den.. Wah. Det blir ju inte bättre av att Max står bredvid och bara "ska du ha den? ska du ha den? vill du ha den? men köp den då!". Stressar mig :(
 
Kameran och kylskåpet jag vill ha hade sina originalpriser. Självklart. Ca 399O samt 19.995. Däremot var objektivet jag vill ha sänkt sen sist jag kollade på Media Markt, men inte på rea. Det kostade 19.995 istället för typ 22 som det har kostat tidigare. Grät en tår. Min kamera kostar nu mera endast 17.995 där, så ni som är sugna på en 7D kan ju slå till! :'D 

Vi fick iallafall med oss tre filmer hem. Hitta Nemo, Brave och Aristocats. Det står på vår bucket list inför 2O15 att införskaffa alla Disney- och Pixarfilmer. Alla är så bra!! Nu ska vi se på Aristocats och somna i sängen. Mmm, gosigt. Pussar!

Kasst

25 december, 22:27

Måste bara påpeka att jag inte har försökt klippa ut bilderna i House Doctor-collaget i tidigare inlägget. Det ser ut som om jag gjort en taskig urklippning men det är bara extremt kass kvalité av nån anledning. Ok, bra.

Handväska

25 december, 22:10

 
Har jag sagt vad jag fick av Max i julklapp? Tror inte det. Fick iallafall ett mobilskal med marmor-print, en bok jag velat ha sen i somras men då hade den inte kommit ut på pocket än, och en handväska från Tiger {alltså Tiger of Sweden} {!!!!!}. Helt sjukt.
 
Handväskan var verkligen huuur fin som helst och jag vill så gärna ha den, men den är lite för liten så jag måste nog byta den. Alltså jag känner att om jag behöll den här så skulle jag ändå hålla på och leta efter en ännu större. För det första tycker jag det är skitfint med stora väskor och för det andra är det bra att kunna ta med sig tusen saker, för jag gör ju gärna det. Speciellt om man ska bort över dagen men inte orkar släpa med sig hur mycket saker som helst. Jag vill få plats med massa saker i väskan. Matlåda, necessär, plånbok, laddare, jag vill kunna få plats med laptop + laddare i handväskan {ska ju försöka köpa en mac när jag har blivit rik}, vantar & mössa, tjocktröja/kofta, vattenflaska, kalender, torrschampo, borste, handkräm, nagelfil osv osv. Det vore även bra att kunna slänga ner en kamera där i om man är i väg. Typ när man åker till Sthlm/Gbg och inte orkar släpa på en fet kameraryggsäck {den väger ton}. Kameraväskan jag vill ha kostar 25OO och till och med jag tycker att det svider lite eftersom jag ändå inte fotar SÅ ofta just nu. Ahhh.
 
Men samtidigt känner jag att jag kanske ångrar mig om jag byter bort denna mot en annan??? Hur ska man veta? Får ångest. Men det är ju faktiskt en större jag vill ha och behöver. Alltså det spelar inte så stor roll om jag kanske inte fyller ut hela väskan varje dag men jag tycker det är finare med större väskor. Mmm, ah får se. Åhhh.

Middag och fler julklappar

25 december, 22:02

Min nuvarande foundation som jag gillar sådär. Den är ju ganska billig och jag köpte den i lite panik i somras när min andra tog slut. Den är liksom okej för sitt billiga pris.
 
Tjolahopp! Ååhhh jag fick så fina julklappar av Max föräldrar! Vi fick hemmagjorda grillade hamburgare med massa goda tillbehör och när vi hade ätit färdigt pekade jag på en marmorbricka/marmorskiva som låg på bordet {som det stod pepparkvarn osv på} och sa "en sån vill ju jag ha" till Max. Han flinade och sa "vi får väl köpa en sån då" och då blev jag nöjd.
 
Sen öppnade jag mina paket och vad låg inte i det ena? Marmorbrickan <3333 Jaaaa! Och en marmorskål med lock som jag dreglat efter i hundra år. Jag älskar marmor. Sen fick jag jättefina klämmor i guld {typ till papper osv} och en foundation från Dior som jag velat ha i evigheter men som jag knappt önskat mig eftersom jag tänkte att det kunde vara svårt att köpa åt mig. Waaahh! 
 
Är iallafall superglad för allt jag har fått den här julen! Det var vissa saker jag var helt säker på att jag skulle få för att det är "lätta" saker att köpa, typ "the fault in our stars"-filmen, två receptböcker, presentkort till att göra två hål till i ena örat och minneskort till kameran. Men istället har jag bara fått udda och superfina grejer. Är väldigt imponerad över att pappa beställde en vas från House Doctor åt mig??? Wow liksom. 
 
Max fick massa strumpor och presentkort på Jack & Jones av farmor och farfar så han är också nöjd och glad. Det gick himla bra och farfar satt inte sönder någon stol. Pjuh!!!! :D Haha! De var himla imponerade av Max föräldrars hus och det är verkligen jättefint. De sa liksom en gång i minuten "det är fantastiskt", "jag är så avundsjuk", "alltså man tror inte det är sant" osv osv osv. Jag ba MEN OKEJ, vi förstår. Haha. Det var iallafall himla mysigt och jättegod mat som vanligt. 

House Doctor

25 december, 14:39

 
Fick den höga vasen igår, och så beställde vi den lilla vasen samt fatet när vi kom hem. Fint va? :}
Från House Doctor.
 
 

Min julafton

25 december, 14:30

Lampan som är på väg till Max. :}
 
Hej hopp! God jul på er såhär en dag för sent, haha. Hoppas att ni hade en fin julafton och att ni fick en fin julklapp eller gjorde nån annan glad. Igår firade jag jul med pappa, farmor, farfar och Emmie. 
 
Farmor hade köpt glögg åt mig och Emmie, fast att vi inte druckit glögg på 21 samt 17 år. Vi tog ändå lite för att vara artiga {hon hade ju ändå köpt den bara åt oss}, men jag shottade den och klunkade julmust direkt efter för glögg är verkligen inte min grej. Hahaha. Sen blev det Kalle Anka och där efter började vi med maten. Farmor hade gjort sås åt oss i år. DÖR. Emmie och jag äter ju bara prinskorv, köttbullar, potatis och typ ostmacka och det blir ju faktiskt ganska torrt. Mmmmm. Åt även en liiiten bit julskinka utan kanterna {äter ej senap} i år, men jag gillar det inte sådär jättemycket ändå. 
 
Efter maten blev det julklappsutdelning och jag tycker som vanligt att det är roligare att se när dom andra öppnar paketen som jag har köpt än att öppna mina egna, haha. Farmor hade egentligen önskat sig ett tunt brunt läderbälte men vi hittade inget fint, så vi fick hitta på. Vi köpte en liten röd väska från Åhléns och hon gallskrek i falsett när hon öppnade den, hahaha. Så roligt. Alla blev jätteglada för det dom fick! Jag och Max gav Emmie en Glossy Box-prenumeration på 6 månader som hon blev skitglad över. Max fick bland annat en döskallelampa av mig som han suktat efter i två år. Jag hade tänkt köpa den förra året men då var jag för fattig, så i år beställde jag den. Den är handgjord och görs på beställning så den hann inte komma {fast att jag var ute i god tid enligt mig själv}, men jag gjorde ett hemmagjort brev åt honom och skrev att den är på väg. :}
 
Själv fick jag bland annat en extern hårddisk, plättjärnet med hjärtaformer från Skeppshult, en vas från House Doctor, kroppsskrubben med kokos från the body shop som jag velat ha, ett jättebra topplack, ett mobilskal som ser ut som marmor, en bok osv. Så fina saker! :D Är jätteglad. Det finns ju en liten vas i samma serie som den jag fick, så den var jag ju tvungen att köpa direkt när jag kom hem mitt i natten. Hahah. Eller, det var faktiskt finaste Max som ba "då ska du få den lilla av mig så vi har båda!!!!" direkt när jag kom hem och visade vasen, och så la han till den i varukorgen på hemsidan. Självklart hann jag se att det finns ett fat i samma serie så jag ba "STOPP JAG SKA HA FATET OCKSÅ". Fast det köpte jag såklart själv.
 
Efter julklappsutdelningen blev det ännu mer fika. Chokladbröd, brysselkex, mjuk pepparkaka, pepparkakor, lussebullar och hemmagjord ostkaka med grädde och sylt. Gillar ej ostkaka eller mjuk pepparkaka {är ni förvånade haha?}, men farmor skickade med mig typ hela ostkakan samt hela skålen med grädde hem till Max med instruktionen "detta är farfars farmors skål så om ni tar sönder den mördar jag er. Hälsa max!". Eh....
 
Farmor och farfar fick ett sällskapsspel av mig, pappa, Emmie och Max som vi testade efter fikan. Brainstorm heter det och det var faktiskt jätteroligt. Jag var på lag med Emmie och farmor. Det finns två högar med kort och på varje kort står en rubrik med ett ämne/sak, till exempel "huvudstäder i världen" eller "hos frissan". Mitt lag väljer ett av korten {det vi tror att vi kan mest av} och sen har vi 6O sekunder på oss att komma på så många ord/saker/städer som möjligt. På korten står sen 1O rätta svar som man får poäng för. Så bara för att vi säger att det finns schampo hos frissan så betyder det inte att det är "rätt" på kortet, om ni fattar. Himla kul! :}

Julklapp

23 december, 22:46

 
Fick förresten en julklapp av mina chefer idag! Ett presentkort på 4OO kr på Kalmar kött & bar. Så himla gulligt!!! Samy ba "nu kan du ta med dig Max så slipper han laga mat". Haha asså! Bara för att jag sa EN gång att Max mat är godare än min så tror han att jag aldrig sätter foten i köket. Är så sårad. Om ni går till Kalmar kött & bar i Kalmar så måste ni kolla på den stora tavlan med en kock som rider på en gris för den har Max ritat. :}
 
Åh, vad trött jag är. Hur länge håller uppesittarkvällen på? Haha, vill sova.. Och jag måste kissa men jag får inte röra mig för Max slår in mina julklappar. SPÄNNANDEEEEEE!!!!

Dan före dan

23 december, 22:08

 
Hej på er! Jag slutade vid fem idag men har haft fullt upp sen dess! Efter jobbet gick vi in på Hemmakväll och köpte lite mys tills ikväll eftersom det är uppesittarkväll. Sen åkte vi hem till mamma eftersom jag hade en av Max julklappar där, och slutligen åkte vi och köpte mat. Åkte hem och åt och sen slängde jag mig på golvet för att slå in mina sista julklappar. Det tog sin lilla tid. Är ju lite petig och pysslig, haha. Men de blev fina!
 
Nu slår Max in sina paket och han är vansinnig på mig för att jag lägger mig i för mycket. Hahaha, kan inte låta bli. För det första sitter han på huk i jeans. Dålig balans och ganska osmidigt. För det andra har han väldigt skumma tekniker när han slår in sina paket. Och han skriver inte etiketterna innan han knyter fast dom i paketen. Liksom hallå??? Han är så söt där han sitter och ser så koncentrerad ut. Haha, min finis ♥ Jag typ skriker "MEN VARFÖR GÖR DU DET SVÅRARE FÖR DIG" och han ba "SOFIE NU ÄR DU TYST DU ÄR SÅ JOBBIG" osv. Vi gillar varandra.
 
Så sjukt att det är julafton imorgon. Jag har INGA julkänslor. Jag tycker fortfarande att det känns som om det är oktober typ. Undrar vad jag ska fååååå. Max säger att han inte har köpt något av det som står på listan. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över det för jag tycker själv att jag hade en fantastiskt bra lista??? Pappa sa att min önskelista är det brutalaste han skådat. Tycker att han överdriver.
 

Måndag

22 december, 21:48

 
Tjolahopp! Jobbade till sju idag och sen åkte jag hem för att äta med Max. Har lite ont i huvudet idag och är så himla trött. Min mobil hade dött i natt trots att laddaren satt i, tror den hade åkt ut lite eller något. Så jag vaknade fem i nio imorse {varför sover jag aldrig så länge när jag är ledig???} och bara kastade mig upp, haha. Ingen bra start på dagen.
 
Imorgon på kvällen ska jag och Max ha lite minijul. Vi ska ge varandra varsin julklapp {men Max tjatar om att få öppna två haha} och mysa. Mmm, gosigt! Jobbar bara till 17 imorgon så det kommer ju kännas som att gå hem efter lunch typ, haha. Så skööönt. Det var faktiskt väldigt lugnt idag {mot vad vi trodde} och segt emellanåt. Vi var ändå fyra personer och stressade skitmycket under morgonen för att ha så mycket som möjligt klart framåt lunch när allt drar igång. Sen ba kom det ingen?? Eller jo, klart det kom kunder, men ni förstår. Vi hade räknat med totalt kaos typ. Dom kanske kommer imorgon.
 
Har haft glitter i håret idag. Mycket festligt. Tror inte att det har hänt sen jag var liten. Det kommer in en gammal farbror med rullator typ en gång i veckan och han är så himla söt. Han köper alltid choklad till sin hemtjänst och till sin chaufför. Hur söt? Tror att han är väldigt ensam för han pratar oavbrutet från att han kommer tills att han går, och han bryr sig inte ens om någon lyssnar eller svarar. Han är ALLTID glad. Han är halvt döv och ser skitdåligt {han trodde på riktigt att jag var Samy en gång} och han skriker/pratar extremt högt, men han är så himla fin. Älskar honom, haha. Älskar gamlingar. Han har inte varit inne på typ en månad så jag och Frida har varit jätteoroliga att det hänt något med honom {han är lätt över 8O år}, men så bara kom han äntligen idag <33333 Vi var så glada. Han skrek "hej du lilla ängel" till mig, haha. Han brukar kalla mig för gudinnan {??} i vanliga fall. Han berättade att han varit och köpt räkor till katten så att den inte skulle bli arg på honom när han kom hem. Hahaha, åh. <3

Minijul

21 december, 21:08Hej alla! Ligger på golvet hos mamma {varför är jag alltid på golvet??} i klänning och pyjamasbyxor. Mycket stiligt. Vi har firat minijul här idag med mamma, Johan, syster och moster. Fick såå fina saker!

Nån slags mandolin {köksredskap}, gratängform, kökshanddukar, Glossy box i tre månader {!!!}, lite smycken, en hårborste med svinhår och bäst av allt: biljetter till The Script den 24 mars. Alltsåååå!!! Avlider!!!!! Sen fick jag och Max påslakan +underlakan och muggar ihop. Max fick en Hobbit-artbook, epic + monsters university på bluray i 3D, 3 t-shirtar, ett presentkort, en Harry Potter-bok och grytunderlägg. Vi är nöjda och glada! 

Imorgon jobbar jag men jag minns inte hur länge. Skulle gissa på 10-19. Jag och Frida ska ha klänning och tomteluva/glitter i håret. Så festliga! Är så jäkla trött. Har gäspat sen halv sju... Nu ska jag äta en skumtomte! 

No more utväxt och familjemiddag

20 december, 22:09

De här burkarna vill jag ha! Finns på Cervera. Tror de kostade 299 kr styck, eller så kostar den svarta lite mer. Waaahh!!!!
 
Efter jobbet åkte jag och färgade håret hos mamma, så nu slipper jag utväxten! Därefter skickade jag tillbaka en massa kläder och så handlade vi, sen blev det tacomys framför tvn! Nu ska vi se nån film. Eller vi får väl se hur det blir med den saken för Max har suttit på golvet vid sin laptop i en kvart nu... Tror han gör annat än att leta efter en film haha.
 
Imorgon får jag sova ut! Jaaa! Kommer såklart vakna vid halv sju och vara hyperkissenödig. Händer varje gång jag är ledig. Så typiskt. Sen kan jag inte somna om. Imorgon blir förresten en riktig mysdag! Ska äta ordentlig frukost {typ kastar i mig en macka utan kanter medan jag fixar mig i vanliga fall, hahaha kan inte äta på morgnarna} med kokt ägg och te och sen ska jag slå in massa julklappar! Vid tre ska vi fira jul hos mamma. Så spännandeee!!!! Max och jag ger inte varandra något imorgon. Vi ska fira lite minijul ihop på typ tisdag eftersom vi inte ska fira julafton ihop, sen skickar vi med varandra lite paket på julafton som vi öppnar hos våra familjer. :}
 
På tal om våra familjer. Max föräldrar har bjudit hem pappa, Emmie, farmor och farfar på juldagen {nu måste mamma och Johan få träffa dom också!!!}. Jag och Max är livrädda. Hahaha. Hans föräldrar och farmor och farfar är så himla olika varandra. Och farfar som är så jäkla... ärlig? Alltså han kan ju verkligen säga typ "varför har du på dig det där?". Man ba "ehhh för att den är fin??" och han ba "jasså..". HAHA är så rädd att han ska säga nåt dumt :'( Och min farmor. Hon är mer kräsen än vad jag är. Skojar inte ens nu, det är från henne jag ärvt alla mina skumma idéer med maten, haha. Tänk om hon matvägrar??? Vad gör jag då??? Farmor är ju så jävla rolig och skön som person, men när hon träffar folk hon inte känner spelar hon trevlig och normal vilket är lite tråkigt. Jag hoppas att hon får vin {då jävlar}. 
 

Kaoslördag

20 december, 21:23

 
Hej hopp! Bloggade inte igår va? Jag somnade på Max i sängen vid typ 8 kändes det som, haha. Idag jobbade jag O9:3O till 16 och tiden gick så himla fort. Det var SJUKT mycket folk. Helt galet. Jag skulle varit själv fram till 12/13-tiden, men det blev inte så som tur var. Vi var faktiskt fyra personer en stund mitt på dagen och det var sjukt välbehövligt. Vi säger typ varje lördag att vi skulle behöva två kassaapparater, men idag hade vi lätt kunnat ha tre.
 
Stod i kassan nästan hela dagen så jag har inte alls koll på vad som är slut och inte, vilket är lite jobbigt för det är jag som brukar ha stenkoll {mest koll av oss alla}. Folk handlar som galna. Igår fick vi hem 15 stora geléråttor {typ 1-2 kg, ca 3O cm långa för 79 kr} och det var bara fem kvar när jag gick hem idag. I torsdags hade jag förresten värsta säljardagen. Askul. Jag packade på kunderna allt, haha. Sålde bland annat en skitstor tuggummiautomat för 9OO spänn, en enorm chokladkartong för 4OO och maaaassor av julkorgar. En kille kom in och bara "hej, jag skulle vilja ha tre julkorgar, vilka rekommenderar du?". Gav honom självklart tre stycken för 699 kr /st. Heja mig liksom??? Funderar på att kräva julbonus. Eller finns det bara på film? 

Övertrött

18 december, 22:14

 
Nu sitter jag faktiskt inlindad i täcket i soffan. Ser ut som en tunnbrödsrulle. HAHA, fint. Kollar på tv och skrattar ihjäl mig åt Sverigequizen. Alltså han Björn {med skägget} verkar ju helt tappad? Han gör ALLT fel. Så fort dom ska testa saker så gör han fel. Hans blick är jätterolig och han ser bara så söt och fånig ut. Det är jättekul för ibland tittar hans framtänder ut lite. HAHA. Älskart!
 
Nu ikväll har jag pratat med Emma om allt från brutala mord till fluffiga hundar. Skön blandning. Haha! Himla spännande måste jag säga. Vår plan blev att skaffa varsin hund som kan bli hundbästisar. Måste vara något av det bästa jag hört. ;D 

Är nog övertrött. Fnissar åt typ allt jag skriver/andra skriver och åt allt som sägs på tv. Nyss var det reklam för Sällskapsresan och jag fick ett sånt skrattanfall åt en av alkisarna för jag tycker att hans dialekt är så rolig. Och så tänkte jag på norsken som är med. Norska är ju så roligt och flummigt. Tänk att bråka och bli arg på en norsk. Det går ju inte?? Hahaha.

Bekymmer

18 december, 19:58

 
Hej på er! Förlåt för så tråkig uppdatering just nu, men jag jobbar ju så mycket. Är inte hemma förrän halv 8 och då måste jag äta en skitsen middag direkt för att jag håller på att svälta ihjäl haha. Sen finns det ju inte jättemycket att berätta om heller när man bara jobbar hela dagarna.
 
Nyss ringde Max mamma till Max, men dom la på typ direkt. Jag frågade vad hon ville och Max ba "det är hemligt okej". ASSÅ!!!! Så spännande!!!! I natt drömde jag förresten att jag fick ett får i julklapp och jag blev SÅ ledsen för det är ju en get jag vill ha. Vilket bekymmer liksom.
 
Funderar på att slå in julklappar. Men jag vet inte om jag orkar. Vill typ bara ligga invirad som en burrito i täcket och äta tacochips med ostsmak och sova. Fryser så. Egentligen borde jag duscha också, men jag blir så ledsen för 1. Det är på riktigt minusgrader i badrummet uppe, det verkligen BLÅSER inne i badrummet haha, 2. Jag måste egentligen raka benen men FAN vad tråkigt det är och det gör skitont i huden att frysa med nyrakade ben, 3. Det läcker ur duschen hur man än bär sig åt så det är alltid vatten på HELA golvet som man får stå och torka upp i trehundra år när man duschat klart och 4. Mitt hår bleks mer och mer för varje dusch och jag ser redan ut som en tunnhårig förrymd fånge på långt håll {och som en polkagris på nära håll}. Hemskt är det. Skulle även kunna måla naglarna men det känns tråkigt eftersom det skavs av efter två minuter på jobbet. Åh.

Gymkhana med rallyhäst

17 december, 20:53

 
YO. Hemkommen efter ridningen. Det var gymkhana och så jääävla kul. Fullt ös verkligen. Kom i samma lag som min syster för första gången på typ 7 år dessutom. Minns inte vem som vann den här gången dock. Mitt minne som sagt! Hade dessutom Chippen som är min favorit. Har aldrig ridit gymkhana med honom men vi var ett bra team måste jag säga. Red så att det sprutade grus i ansiktet på vår ridlärare typ, haha. Och en annan tjej i mitt lag ramlade av i en kurva i galopp och landade på fötterna men kastade sig upp igen. Hahaha, älskart!!!
 
Vissa i mitt lag var dock sååå lååångsammmaaaa. Alltså ååhhh mitt temperament och humör. Trodde inte jag var sån tävlingsmänniska. Ville bara vråla MEN RID FÖR HELVETE VI FÖRLORAR JU KAN INGEN JAGA HENNE, sen insåg jag att jag är faktiskt 22 år och vi rider gymkhana på hobbynivå och detta är vår ridavslutning och alla kanske inte är så bekväma med att rida i 3OO km /h som jag så jag kanske måste chilla. Så jag chillade. Men jag skrek på Emmie. Självklart. Hon kraschade dessutom i ett hinderstöd, det var jätteroligt. Skrattade ihjäl mig.
 
Har kommit fram till att jag nog ska rida till våren också. Det är liksom det enda jag "har" och det enda jag gör som jag bara gör för mig själv. Jag går aldrig till frisören, jag gör aldrig mina naglar, jag gör aldrig några behandlingar/massage/spraytan eller ögonfransförlängningar. Inget alls. Då borde jag väl vara värd att åtminstone få rida en dag i veckan? Ja. 

Paketplanering

17 december, 17:23

Bild från när han fick ett Disney Infinity + massa figurer av mig och pappa i födelsedagspresent i somras. Det var ett helvete att slå in dom där figurerna för de hade sjukt ojämna förpackningar. Grät.
 
Alltså jag tror att jag redan har bestämt vad Max ska få när han fyller år. Känner mig mycket nöjd och finurlig. Det är en sån där grej som han nog aldrig skulle önska sig/komma på att önska sig men jag tror att han kommer tycka det är kul ändå. Såvida han inte önskar sig nåt annat som jag känner att jag måste ge honom. Askalas att ha en back up ju. Jag är bäst.

Paketpanik och ridning

17 december, 17:06

Foton: Lisa Nilsson, Emmie Rydén och Josefin Nilsson
 
Hej hopp! Jag fryser såååå. När jag kom hem från jobbet väntade en semla på mig. Finaste Max. Tror att han försöker göda mig, haha. Efter jobbet åkte jag direkt till Konsum i Norrliden för att hämta ett paket {julklapp åt Max}, men de hittade först inte mitt paket. Det var fyra pers där inne och letade, haha. Till slut hittade dom det som tur var. Blev hypernervös ett tag och kände hur mitt dåliga tålamod skrek "MEN JAG HAR JU FÅTT ETT SMS HUR KAN MAN FÅ ETT SMS OM DET INTE FINNS NÅT PAKET VAR ÄR PAKETET NI MÅSTE LÖSA DETTA DET ÄR EN JULKLAPP OCH JAG MÅSTE HA DEN NU", men jag stod snällt och log och sa "det är ingen fara" när de bad om ursäkt för att jag fick vänta. Hahaha, ah. Puhh.
 
Nu sitter jag i soffan och andas ut en kort stund. Snart måste jag byta om och åka och hämta syster, och så bär det av mot sista ridningen för i år. Vill inte byta om för jag fryser alltid så precis efteråt och jag håller precis på att tina upp, haha. Måste åka tidigare för det var jättehalt när jag körde hem innan och det är ju kolsvart smal liten landsväg ut till stallet. Vill ej köra i diket eller krocka med ett rådjur.
 
Känns väldigt ledsamt idag också för jag vet inte om jag ska fortsätta med ridningen till våren. Jag VILL ju självklart det, mer än något annat. Ridningen är det bästa jag vet. Men det kostar 4OOO kr per termin och det ska vara inne i mars. Det är egentligen chill, jag vet bara inte om jag kommer behöva de där fyra tusen till något annat. Tänk om vi flyttar tidigare? Vi har typ inga möbler. När vi väl flyttar kommer vi behöva köpa en hel del nya grejer och man kanske vill göra om lite också med färg/tapeter så man trivs bättre. Max föräldrar undrade också om jag vill följa med till Mallorca och JAAAA det vill jag, så det måste jag också ha pengar till. Och så vill jag ju börja spara pengar så att jag kan bli en rik person som alltid kan lösa problematiska situationer för att jag är vuxen och mogen och har ett fett sparkonto.
 
Alltså förstår ni ångesten. Jag har råd, och jag hinner ju spara ihop mer pengar till mars, men jag känner att tänk om jag verkligen behöver fyra tusen till nåt annat och så MÅSTE jag betala in ridningen just då? Eller tänk om jag bestämmer mig för att inte rida nästa termin och så bara sitter jag med världens hög med pengar som är över i mars??? Hur ska man veta??? Hur gör man när man är vuxen och måste fatta viktiga beslut, jag förstår inte?? Hjälp.

Tisdag

16 december, 21:29

Några av förra årets julklappar!
 
Hej bloggis! Åhh vad mycket klockan är redan. Är supertrött också. Jobbade till 19 idag och åkte hem och åt Max egna köttbullar. Mmmmm, så goda. Kan äta typ 2O stycken, haha. Sen bar det av hem till mamma för att hämta två avier från posten och där blev vi kvar ett tag och pratade lite och lekte med kissen. Sen bort till Coop för att hämta paket + köpa juice. Egentligen skulle vi ha åkt till konsum i Norrliden också för dit hade ett annat paket kommit {julklapp} men det orkade jag inte idag. Tar det imorgon mellan jobbet och stallet. :}
 
Har stirrat som SATAN idag på lunchen för att hitta fina julklappsetiketter också. Är ju ganska kräsen med mina julklappar, haha. Har ju bara en halvtimmas lunch nu i december så jag verkligen SPRANG iväg till Lagerhaus, för där köpte jag fina förra året. Det fanns inga, det var nästan helt slut och det som fanns kvar gillade jag inte. Sprang bort och köpte en halv sub till lunch {Max köpte ju gyrosrulle till middag igår så det blev ingen matlåda, hatar när det händer haha} och sen sprang jag in med min mat på TGR {för där har jag också köpt} men det fanns inte där heller???? Typ skrek en lång svordomsramsa inuti mitt huvud och sprang tillbaka till jobbet och åt.
 
Förra veckan sa jag till Max "du kanske får köpa julklappsetiketter åt mig på Lagerhaus för jag kanske inte kommer hinna det själv" och han svarade bara "jaha". Sen pratade vi inte mer om det. Idag när vi satt och åt och jag började berätta för Max hur mycket jag stressat så säger han helt lugnt "men jag har ju köpt etiketter åt dig". ÅH MEN BRA ATT DU TALAR OM DET FÖR MIG. Hahaha ahhhhh mina nerver. Men det var ju himla bra och smidigt, nu kan jag andas ut. Ett tag.

Bucket list för 2O15

15 december, 21:25

 
Jag och Max ska göra en bucket list över saker vi vill göra under 2O15. Kul ju! Det var självklart min idé för jag är så pysslig. Jag presenterade min plan och Max bara "jaaa vad kul, det gör vi!!! Har du funderat ut nåt att skriva upp där som vi ska hinna göra 2O15 då?" och jag bara skrek "JA ATT KÖPA EN GET!". Eh??? Kanske inte första prioriteringen. Ni kan få se den när den är klar! :}
 
Nu ska jag se dokumentären om tsunamin i Thailand. Puss!

Måndag

15 december, 21:03

Bild från förra året när jag skulle prova mina nya knästrumpor men bara orkade ta på mig en...
 
Tjolahopp! Jobbade 1O-19 idag och när jag satte mig i bilen hade Max beställt gyrosrulle för han hade inte hunnit laga mat pga massa jobb. Vi hade egentligen bestämt att han skulle göra köttbullar {för han ville ha nåt med köttfärs} och han ba "ja, jag visste ju att jag inte skulle hinna rulla egna, så jag funderade på att köpa färdiga ett tag.. men sen kom jag fram till att du aldrig skulle acceptera det". Han känner mig <3
 
Som sagt vill jag ha en klädställning för 9555 kr. Har även hittat en himla fin hylla på hjul {lite industriaktig fast snyggare i svart} för 13995. Sa till Max att vi kan ju lika gärna ta båda två samtidigt så har vi det avklarat. Han höll med. Skönt. Kommer behöva leva ett så fattigt liv eftersom allt jag vill ha kostar en förmögenhet. Alternativt får min man bli en extremt stor konstnär och dra in några miljoner i månaden. Funkar ju också. ;}
 
Skojar baraaaa. Jag ska förresten jobba på lördag. O9:3O till 15 eller 16. Kalasbra! Jag som sa att det är skönt att inte jobba lördag, så får jag sista lördagen innan julafton, haha. Och jag kommer vara helt själv {förstår inte hur det ens ska GÅ att vara själv en lördag} för Martin och Samy ska vara uppe i packningslokalen. Jaaaja, jag löser det. Dom har ju lämnat mig ensam sen första dagen jag började där, haha, så det ordnar sig.

Elitshopparna

14 december, 18:41

Min fina House Doctor-ljusstake fylld med kottar.
 
I förmiddags köpte jag lite julklappar till kusinbarnen med pappa och Emmie. Saknar att önska mig leksaker i julklapp. Vek alltid hörnen i leksakskatalogerna och skrev "S" på det jag ville ha, haha. Vi köpte ett sällskapsspel till farmor och farfar också. Spel är ju kul! Och vi brukar oftast spela när vi träffas. Emmie och jag hittade tre olika och tyckte att det var fett värt att köpa alla, men pappa gav oss onda blicken och bad oss välja ett. Typ en timma senare lyckades vi enas. Vi gick förresten förbi en massa olika memory och pappa ba "åh nej, minnena kommer tillbaka. Jag minns hur mycket stryk jag fick av er i memory. Vidrigt. Ni var liksom TRE år och klädde av mig naken. Totalt utklassad". Hahaha. Jag älskar memory.
 
Pappa släppte mig och Emmie i stan runt halv ett och så började vår jakt efter julklappar åt mamma, pappa, farmor och farfar. Det gick asbra som vanligt för vi är elitshopparna. När vi kom till stan trodde jag att det skulle bli jättesvårt att hitta saker åt mamma och farfar, så när klockan var 1 och Emmie ville gå in och bara slökolla lite på Lagerhaus fick jag panik och ba "ALLT STÄNGER NÄR SOM HELST VI HAR FETT BRÅTTOM". Vi var helt klara vid 2. Haha, stressen. Den är inte bra för mig.
 
Farmor ska få en stickad tröja och en liten ekollon-skål som vi ska fylla med dumle, men hon borde få något mer för hon ligger back lite mot alla andra. Funderar på kex från Gerdas som hon gillar. Moster får snöflingor av glas att hänga i fönstret men hon ska få en eltandborste också. Pappa får tröja, halsduk och mössa och farfar får en polotröja {score!!!!!}. Skriver inte vad mamma får eftersom hon läser bloggen, men jag hoppas hon blir nöjd också. :'D Imorgon ska jag beställa Emmies julklapp och sen är jag KLAR. Då får jag äntligen börja slå in <333
 
 
Update: är inte alls klar, kom på att vi måste hitta nåt åt Robin. Buhu, han är så svår och kräsen. Vi får springa in på Grått!!!! Ja!! Älskar mina idéer.
 

The last goodbye

14 december, 18:28

 
 
Hej på er! Kom inte hem förrän halv tolv igår efter bion och orkade verkligen inte skriva nåt då. Vi bara kröp ihop till en enda boll i sängen och spelade iPad en stund innan vi somnade. Vi såg ju nya Hobbit på bio!
 
Ärligt talat så blev jag himla besviken. Den var självklart jättebra och grymt snygg som alltid, men jag hade nog förväntat mig mer, eller kanske något annorlunda. Hela filmen kändes ungefär som EN stridsscen ur en av Sagan om ringen-filmerna. Den kändes jättekort och det var egentligen inte speciellt mycket som hände. Det hände liksom EN sak under hela filmen som de drog ut på i tre timmar och den kändes ändå för kort, som om allt inte fick plats. Som om de hade behövt/velat ha med fler saker som de knölat in här och där. Allt hände så fort.
 
De har ju byggt upp allt till Smaug {draken} nu i två hela filmer och just det tog slut för fort. Jag är ju sämst på att förklara men den kändes ihopstressad och hoptryckt, som om de ville visa så många karaktärer som möjligt och avsluta så mycket som möjligt bara för att det är sista filmen. Så det var väldigt rörigt och hoppigt emellanåt. Förstår inte alls vad som hände med Legolas i slutet och jag tyckte det var fett konstigt att Saruman, Galadriel OCH Elrond kom till Gandalf. Man ba men chilla, ALLA behöver inte vara med på en gång. Saruman var med i typ två sekunder dessutom, så det kändes mest som om de känt sig tvungna att ha med honom någonstans. Gillade inte slutet på filmen heller, alltså allra sista scenen. Störde mig på att alla onda överlevde hela tiden och att alla goda dog som flugor och så var det vissa delar som jag kunnat vara utan som var lite too much. Alltså kan ju inte skriva riktigt vad jag menar eftersom det förmodligen är många som inte har sett den än. Självklart är den sevärd och även köpvärd, jag hade bara högre förväntningar. :}
 
Låten som de har till eftertexterna är så himla, himla fin. Lyssna!! ↑ Det är Billy Boyd som har skrivit den och som sjunger den - han som spelar Pippin i Sagan om ringen-filmerna. Om man lyssnar på texten så är den så känslosam och fin, men den hade de som sagt stoppat in bland eftertexterna när alla reser sig och slåss för att komma ut först från bion, så jag tyckte den hamnade lite i skymundan. Jaaaaaaja, se den iallafall. Den är skitbra hur som eftersom det är Hobbit!

Dawn of the planet of the apes {se den inte}

13 december, 14:26

 
Igår såg vi faktiskt Dawn of the Planet of the Apes. Jag var aspepp för jag gillar verkligen första filmen. Men alltså, näe. Den var sjuuuuukt snygg, verkligen. Men jag gillade den inte alls. Efter 2O minuter satt jag och spelade iPad istället, haha. För det första kunde jag räkna ut precis vad som skulle hända innan det hände nästan varje gång, för den är så förutsägbar. För det andra tyckte jag att den var så himla överdriven, storyn var inte alls bra {men den hade verkligen kunnat vara det} och den spårade ur fullständigt på slutet för enligt min smak. En galen schimpans ridande på en häst med ett gevär, really??? Ah, herregud. Se den inte.
 
Alltså woooop, Hobbit ikväll. Är så taggad. Ska äntligen få se Thranduil slåss. Och det är så himla sorgligt att det är sista filmen för nu är mitt liv över på riktigt. Inga mer Hobbit/LOTR-filmer och inga mer Harry Potter. Buhu. Nu måste jag slänga på lite mascara för jag ska strax möta upp en tjej som ska köpa en tröja av mig. Tjoho!

Ge mig en blå hund

13 december, 12:59

 
Vi skrev ju i några grupper på FB och kollade om någon med fransk bulldog i Kalmar behöver hundvakt, och det är faktiskt 4-5 personer som har skrivit. En hade någon liten valp på 1O veckor men han var inte rumsren och så känns det lite knepigt att passa någon annans valp när den fortfarande är så himla liten. Men två personer som skrivit verkar bra. En har en jättesöt tik i färgen fawn {mopsfärg} och den andra har två stycken - en hane och en hona {svarvitfläckig + brun/mörk fawn}.
 
En annan tjej hörde av sig och skrev att hon själv har en uppfödning/kennel av franska bulldogar och att vi gärna får höra av oss till henne när/om vi vill skaffa valp i framtiden. Så gulligt! :} Hon skulle få en kull i början av 2O15 till exempel. Jag frågade henne om blå hundar, om det bara är en ovanlig eller förbjuden färg eftersom jag inte sett den förut, och hon sa att färgen är "förbjuden" i Sverige, den klassas inte som "rätt". Dock är den tillåten i flera andra länder och hon sa att om vi gärna vill ha en blå i framtiden så har hon en del kontakter utomlands så att det kanske skulle gå att lösa, många av hennes egna hundar var tydligen importerade. Jag vet ju ingenting om att köpa en hund eller importera en hund osv men jag vet att jag verkligen vill ha en blå. Haha!! Eller grå då, för den är ju grå och inte blå. Jag vill verkligen ha en grå, alternativt en gråfläckig. Har även sett en jätteljus beige färg som är superfin ↑

Rolig räkning

13 december, 12:39

Måste verkligen färga håret kom jag på. Det är ej vackert just nu, ser ut som en zebra - eller
som en tunnhårig Gollum på lång håll.
 
Jag har fortfarande ont i huvudet. Inte migrän, men den andra huvudvärken jag skrev om igår. Det gör ont hela tiden utan uppehåll. Den är egentligen ganska svag, men den gör fortfarande väldigt ont och den gör mig trött och lättirriterad. Kan inte koncentrera mig och känner mig orkeslös. Vill helst bara sitta/ligga still för då känns det inte så mycket. Jobbigt.
 
Jag hoppas att de kommer fram till vad som är fel på mig. Har en del vänner som kollat upp sin huvudvärk och de har inte fått någon vidare hjälp. De har mest fått höra att det kan vara stress/oro/spänningshuvudvärk/bihålinflammation och även inbillning. Det är det värsta jag hört, att de försöker förklara bort ens huvudvärk med inbillning bara för att de inte kan hitta ett direkt fel. Så, jag har inte så stora förhoppningar och det är också därför jag har dröjt så länge med att ens "kolla upp" huvudet. Samt att jag är lite rädd för vad det kan vara. Och som vi märkte så kändes det som om hon bara satte den mest troliga diagnosen efter tio minuter och gav mig en receptfri medicin, för att det är enklast för henne och sparar tid.
 
Har glömt berätta en lite rolig sak. Jag ringde ju förra veckan och bad om att få en medicin utskriven på recept. Sköterskan skulle fixa det sa hon. När jag skulle hämta ut den låg ju en receptfri medicin i mitt namn. Min läkare har ju slutat så de kan inte ge mig något på recept förrän jag gjort en ny undersökning med en ny läkare. Dock har dom skickat en räkning för att de skrivit ut ett recept. Har inte kollat på hur mycket för den är hos pappa och jag ska ju dit ikväll, men hur komiskt är det inte? Blir så trött, haha.

Myslördag

13 december, 12:34

 
Hej hopp! Imorse när vi vaknade hämtade vi bara varsin bok och sen har vi bara läst hela förmiddagen i flera timmar, så nu är våra böcker utlästa. Jag läste ju Pappersstäder/Papertowns av John Green och den var himla bra och sorglig. Mycket mer lättsam och rolig än Förr eller senare exploderar jag/The fault in our stars. Den här boken handlar om tre killar på high school. Läs den!
 
Max åkte just iväg för att fixa lunch åt sina föräldrar, för det var tydligen mycket i butiken idag. Kul ju. Först blev jag besviken när jag såg att jag inte skulle jobba några helger i december, men när jag tänker efter lite mer tycker jag att det är ganska skönt. Lördagarna är KAOS. Det är kö från öppning till stängning och det är skrikande barn överallt och godis över hela golvet. Man är verkligen totalt slut i huvudet efteråt, haha. Jag misstänker att det är ännu mer nu under december precis innan jul också. Puhh.

Jag funderar på att dra igång kladdkakebak, men jag tror inte vi kommer hinna/orka äta något idag så det är kanske bättre att spara det tills imorgon. Ikväll ska vi som sagt äntligen se Hobbit. Är himla spänd. Har sett i trailern att Thranduil {den blonda alvkungen/Legolas pappa} är med i någon fightingscen. WAHHH. Älskar honom, han är svincool. 

Min virriga finis

12 december, 20:57

 
Hahaha, Max är så rolig. Han kan verkligen inte handla. Varje gång måste jag skriva en lista på allt han ska köpa samt hur mycket, vilket märke osv. Det kan inte bara stå "bröd" eller "pålägg" för han vågar inte ta några viktiga beslut med risk för att jag kommer matvägra. Haha. Förra veckan skulle han handla juice, mjölk och alvedon. Jag fick skriva en lista. Verkligen. Tre saker.
 
Idag skulle han åka och köpa lite middagsgrejer medan jag gjorde lunch åt oss, så jag skrev en lista och han åkte iväg. Tidigare när han skulle steka färsen {vi åt tacos} så sa han "det fanns ingen nötfärs idag". Jag tänkte inte så mycket på det, tills jag såg hur den såg ut. Jag bara "jag hoppas att du inte tog fläskfärs då utan blandfärs?". Han gav mig en livrädd blick och kollade i papperskorgen. Jomenvisst. Fläskfärs. Han ba "men jag trodde blandfärsen skulle ligga där". MAN KAN JU ANNARS LÄSA??? Både min pappa och min farfar är exakt såhär. Är det någon mans-gen? Jag undrar verkligen. Han kom iallafall ihåg att köpa pimpim åt mig så han är förlåten {fast det stod självklart på listan} ♥ Andra saker kan vara att han verkligen VET att toapapper/tandkräm/mjölk/bröd är slut men han köper det inte för det står inte på listan. Logiken.
 
Det är sånt här som är så jävla typiskt Max som egentligen är skitirriterande som gör att jag älskar honom så mycket. Haha, så knäppt. Borde ju verkligen bli jättearg {detta händer ofta} men jag bara pussar honom. Hans hjärna kanske felkopplar och tror att jag belönar honom???

Lustiga drömmar

12 december, 12:43

 
Jag drömmer så konstiga saker. Igår drömde jag att jag var i ett tv-spel och bad guy-killen åkte häst och vagn i snön. Det var tre frieserhästar som drog vagnen. Helt plötsligt hade någon fått tag på bad guyen och hästarna sprang runt lösa med vagnen på en åker. Mitt djurhjärta ba "ÅH NEJ" så jag sprang givetvis fram för att ta loss hästarna. Hästarna var bad guy-hästar och samarbetade med bad guy-killen, så de var onda och försökte döda mig. Den första hästen slet sig loss och sprang, och den andra försökte bita mig så jag boxade till den på mulen och då blev den en hund med svansen mellan benen som galopperade in i skogen. Den tredje hästen fick panik när de andra sprang iväg så den blev helt vild men satt fortfarande fast i vagnen. Detta var som sagt på en åker, i ett tv-spel, i snön och det var mörkt ute. Jag fick tag på hästen och helt plötsligt byttes scenen till en solig sommardag och vi var inte längre i ett spel utan det var verkligt. Hästen var ingen frieser utan nån "vanlig" brun ridhäst, dock fortfarande ond. Den galopperade baklänges mot mig så att jag fastnade som ett löv på dens rumpa och satt fast där medan den sprang baklänges och slutligen tryckte upp mig mot ett träd. Det gjorde pissont. Haha alltså va???
 
Fick minsann inte jobba idag. Så kan det gå. Jag är ju inte på topp direkt, men jag tänker ändå att en promenad kan vara bra för min sega hjärna. Vi fick ju inte speciellt mycket lussebullar eller pepparkakor så att baka nya {förslagsvis lussebullar} kan ju vara en bra idé också. Men inte idag utan i helgen, för jag har redan lämnat tillbaka mammas stora bakbunke. Den lilla som jag har kvar är för liten för degen att jäsa i och hon ska få tillbaka den så att hon kan baka egna pepparkakor. Behöver egna bunkar! Det finns verkligen ingenstans. Alltså vanliga bakbunkar i rostfritt stål. Ni vet, sånna som typ allas mammor och mormor/farmor har när de bakar i 2-3 olika storlekar. Nu när jag pratar om att baka inser jag att jag har lovat Max att göra en kladdkaka med daim i cirka hundra år. Han kanske ska få det. Han kommer bli sådär överlycklig! Men jag har inga ägg. Jobbigt.

Svammel om vårdcentral och vitaminbrister

12 december, 12:11

Såhär såg jag ut när jag pratade med min läkare.
 
Vill gärna byta vårdcentral till den som Max går på, för han gillar den verkligen. De verkar ha mer specialiserade läkare, för han har fått träffa olika läkare beroende på vad han söker hjälp för. På min vårdcentral har man alltid samma läkare, vad jag vet. Känner inte riktigt att jag hinner byta nu, för jag vet inte hur det fungerar, så jag får kanske stanna kvar på min egen ett tag till. Iallafall december ut.
 
Har liksom inte upplevt något positivt alls hos den jag går på och har till och med blivit otrevligt bemött. När Max ringde åt mig härrom dagen och ställde frågor så var sköterskan extremt otrevlig och sa saker som "ja, jag kan ju inte svara på några frågor eftersom jag inte är nån doktor". Ursäkta?? Hur kommer det sig då att du sitter i telefon med olika patienter, om du inte kan svara på några frågor? Herregud.
 
Fick ingen bra uppfattning av min egen läkare och nu har hon ju slutat så jag måste byta läkare i vilket fall. Känner att det kanske blir bättre om jag går dit igen fast hos någon annan? Det är ju såklart jobbigt och krångligt att behöva boka en ny tid och åka dit igen, och sen gå igenom samma undersökning en gång till, men min nya läkare kanske är bättre?
 
Jag berättade för min läkare att mina naglar är helt mjuka {samt visade, jag kan typ vika dom på mitten haha, och de går av hela tiden} och sa att jag fäller/tappar ganska mycket hår, så jag undrade om jag kunde ha någon slags vitaminbrist. Hon ba "ja alltså.. jag vet inte, har nån i din familj samma problem?". Jag sa att pappa har brist på b12 så att han har tappat ALLT hår, ögonbrynen och nästan alla ögonfransar och då sa hon bara "jaha.. nä, men det behöver du nog inte oroa dig över för brist på b12 är inte ärftligt". Jag bara "okej.. men farmor har samma vitaminbrist och det är ju från pappa och farmor jag fått migränen". Hon ba "jaha.. ja jag kan ju undersöka dig om du vill, men du behöver inte oroa dig", och så pekade hon på britsen. Alltså vadå "undersöka" mig? När hon "undersökte" mig för migrän kollade hon hjärta & lungor, balansen, reflexer och blodtryck. Vad ska hon göra annorlunda på den där britsen för att se om jag har en vitaminbrist? Då krävs väl provtagningar och det gör ju inte läkaren ändå, eller? Alltså jag tyckte att hon var så konstig och jag fick inget förtroende för henne så jag sa bara nej tack.
 
Men det är ju något fel på mig eftersom jag har så kasst immunförsvar. Blir ju smittad av allt och alla verkligen. Det kan till och med vara så att jag blir sjuk, sen smittar jag Max när jag har blivit frisk och då smittar han mig IGEN. Haha, på den nivån är det. Ibland kan jag ju få tre olika sjukdomar efter varandra också. Typ magsjuka, sen förkylning och sen öroninflammation eller nåt sånt härligt. Det är ju skitjobbigt.

Sen en vecka innan jag fick förkylningen och febern, alltså ungefär när vi var på Ed Sheeran {12 november} så har jag känt mig sjuk i kroppen. Inte nödvändigtvis att jag måste vara förkyld eller ha feber, men ni kanske förstår hur jag menar. Jag är skittrött hela tiden, det spelar ingen roll om jag sover 3, 5 eller 1O timmar, jag är ändå lika trött när jag vaknar och under dagen. Jag orkar inget. Känner mig seg, matt och svag, hängig och jag fryser heeela tiden. Plus att naglarna som sagt är mjuka och jag fäller/tappar ganska mycket hår. Jag vet inte vad som är normalt att fälla när man har så mycket/långt/tjockt hår som jag, men det känns som om det är lite för mycket för att vara normalt. 
 
Samt att jag ju har massor av senknutar i nacken hela tiden. Vill veta varför jag får dom {tror det är pga stress och att jag spänner mig, men ändå} och hur man kan få bort dom. Typ om det kan hjälpa att gå till en massör. För det strålar ju upp i huvudet från dom, och ner i ryggen. Det kan ju inte vara sådär jättebra väl?
 
Så jag tänker verkligen tvinga dom att kolla om det är nåt fel på mig eller om jag bara föddes med obefintligt immunförsvar, haha. Alltså misstänker att dom kommer försöka förklara bort det med järnbrist bara för att jag är tjej, men jag tror inte att det är det. Äter ju p-piller och då kan man skjuta upp mensen hur mycket/ofta man vill, så man kan välja när/om man vill ha den. Det är ju inte bra att skjuta upp den för ofta, så man måste ju tyvärr ta den ibland, men jag tar den så pass sällan att jag har svårt att tro att det skulle kunna vara järnbrist. Det måste vara nån annan vitaminbrist isåfall.
 
Och huvudet då. Jag har ju migränen. Eller jag är ju själv 99% säker på det, men läkaren fastställde det efter 1O minuters samtal och ett blodtryck så jag kan ju inte vara säker. Det kan ju lika gärna vara något helt annat med liknande symtom. Dock så har jag två olika huvudvärker, och det här är så himla svårt att förklara haha. Men med migränen gör det bara ont i hela vänster sida av huvudet, inte alls i höger, det flimrar vitt framför ögonen och jag måste ligga helt still i ett mörkt och tyst rum. Med den andra huvudvärken har jag ont på ett speciellt sätt på speciella ställen i huvudet. Det är egentligen ingen svår/kraftig smärta, utan mer molande. Den håller i sig hela tiden utan uppehåll och den gör mig trött och sjukt lättirriterad, och jag får svårt att koncentrera mig.
 
Det är den huvudvärken jag får om jag kisar i solen för länge, om jag har solglasögon för länge, om jag har uppsatt hår för länge, om jag inte dricker, om jag inte äter, om jag inte sover, om jag sover för mycket osv osv. Om jag har den huvudvärken för länge så utvecklas den till migrän. Vet inte ens om det är möjligt, men det är så det blir och det är så det känns. Det är även den huvudvärken migränen blir när migränanfallet är över och själva migränhuvudvärken har försvunnit. Och den är så jävla jobbig. Den gör inte ens hälften så ont som migränen, men den irriterar mig så och jag mår ju fortfarande himla dåligt av den, för den gör ju ont. Den släpper aldrig och det gör mig galen. Och så länge jag har den huvudvärken så kan migränen komma tillbaka när som helst. Jag har haft den här huvudvärken sen i onsdags förra veckan när jag fick migränen sist, sen försvann migränen men den kom ju tillbaka igen i tisdags, och nu har jag haft såhär ont sen dess. Jag tänker om man typ kan ha spänningshuvudvärk som BLIR till migrän eller nåt?? Eftersom jag har knutarna i nacken och det känns ju som om det spänner och drar i dom upp bakom öronen typ.
 
HAHA åhhh, jag är sämst på att förklara verkligen. Men ja, jag ska iallafall be att dom kollar upp ORDENTLIGT vad det är för fel på mig, inte att jag bara får sitta och prata i 1O minuter och sen sätter dom en diagnos. Tycker fortfarande att det är skitkonstigt att det inte krävs mer för att sätta en diagnos på huvudet. Tokigt, men aja.

Fredag

12 december, 11:29

 
Hej hopp! Hunden vi hittade igår är redan såld. Annonsen låg inte ens uppe i ett dygn, haha. Alltså om inte Max hade kunnat vara allergisk mot den hade jag typ ringt och ba JAG SKA HA DEN JAG KOMMER PÅ LÖRDAG. Skojar inte ens nu. Det var den finaste hunden jag sett typ, och jag tycker faktiskt att den var värd 15.OOO, hur galen ni än tycker att jag är haha. Nu kommer jag ju inte nöja mig med en vanlig liten svart efter att ha sett den här liksom, nu måste jag ha en ljusgrå med blå ögon, om jag så ska behöva åka utomlands och hämta den {det är tydligen en ovanlig färg i Sverige för det är "fel" färg eller nåt, buhuuu}. Alltså blir så ledsen, hahaha. :((
 
Pratade i telefon med pappa igår och han sa att Lamborghini har släppt en mobiltelefon för typ 44 tusen. Han ba "om du hade fått ett papper med bilder på massa mobiltelefoner utan priser hade du ju prickat in den direkt och sagt att du ville ha den". Vilka påhopp??
 
Imorgon ska vi förresten äta hos pappa och Emmie och sen gå på Hobbit. Mysigt, det var länge sen jag var hos pappa nu. Första året vi inte går på Hobbit-premiären {den var på natten mellan tis-ons} faktiskt. Känner mig gammal och torr.

Buhu och matplaner

11 december, 14:53

Behöver åka utomlands.
 
Haha, vi har typ gråtit på varandras axlar hela dagen över hunden vi hittade innan. Den är ju verkligen perfekt. Kommer aldrig hitta en så fin hund igen. Den har BLÅ ögon, jag dör. Och det är en tik som vi vill ha. Åh, kommer inte kunna släppa detta. Buhu. Måste kidnappa hunden. I natt.
 
Vi har skrivit i några grupper på FB och frågat om någon i Kalmar söker hundvakt åt en fransk bulldog, men det är dåligt med den rasen här. Har bara googlat lite snabbt men det verkar inte finnas uppfödare av rasen här heller, så man får åka en bit. Eller det finns nån uppfödare i Borgholm men det kändes inte toppen, och hon verkade ha lite av allt. Hunden vi såg finns i Lund till exempel. Det är ju en bit, men i och för sig kan det ju vara värt att åka långt om man hittar en fin hund som man verkligen trivs med. Man ska ju ändå ha den i många år. ALLTSÅ ÅH VARFÖR SKA HAN VARA ALLERGISK TYCKER DET ÄR FETT ONÖDIGT.
 
Imorgon jobbar jag 1O timmar, slutar vid kl 2O. Vet inte riktigt hur jag ska göra med maten. Det får kanske bli två matlådor, men samtidigt vill jag ju äta middag med Max framför tvn som vi brukar göra. Får jättedåligt samvete av att tänka att han är ensam så länge och äter ensam, åh. Fredagsmat med Max är ju veckans höjdpunkt. Mina problem??? Ni förstår inte. På tal om detta så har jag läst på ganska många ställen att många upplever att migränen blir bättre om man "ändrar livsstil" - alltså börjar äta hypernyttig mat, regelbundna mål på fasta tider samt börjar träna. Jag gillar ju pommes så detta känns inte så kul, men det kan ju vara värt att prova. Kommer kanske inte vara superextrem, men ni förstår. Har hört många som säger att det hjälper att träna, men när jag anstränger mig fysiskt {alltså så att jag blir riktigt trött, som när man tränar/är ute och springer} så FÅR jag ofta migrän. Hur går det ihop. Herregud, hur ska detta sluta? Vi får väl se. Har ju massa träningsgrejer här hemma så det är väl bara att sätta igång. Uhh. Vore ju kul att orka göra iallafall EN pullup. Tror inte ni förstår hur svaga mina nudelarmar är. Har blivit mobbad för detta av mina s.k. vänner och familj i hela mitt liv.

Den perfekta hunden

11 december, 10:41

Idag hittade vi den perfekta hunden {← klicka} och nu gråter vi tillsammans för att vi verkligen vill ha den så himla mycket. Den är så himla, himla fiiiiiin. Alltså vad ska vi göra, vi måste ha den??? Kommer aldrig hitta en så perfekt hund igen. Dör. Max måste prova att vara med en fransk bulldog några dagar så att han är helt säker på att han tål rasen, men dessvärre finns det ingen sån vi kan låna. Och nu bara dyker det upp en perfekt liten valp. Haha åååhh.

Julklappshysteri

10 december, 21:33

 
Alltså jag köpte verkligen en julklapp till åt Max idag. Det skulle verkligen inte hända för han har fått för mer än tillräckligt, men jag kunde liksom inte hålla mig. Den här saken var vad jag planerade att köpa från första början, men sen gick det inte eftersom den hann ta slut. Såg av en slump att den hade kommit in igen idag, så det fanns ju ingen chans att jag kunde låta bli. Nu har han fått grejer fram till nästa jul typ, hahaha! Ah, herregud.
 
Har även bestämt vad jag ska ge Emmie. Jag tycker själv att det är en alldeles fantastisk idé {jag är bäst}, och jag hoppas att hon blir glad, för det är inget hon har önskat sig. Max ska vara med på den lite för den är också ganska dyr, så slipper han hitta på något eget. Jag vet vad farmor, mamma och pappa ska få, vi har bara inte köpt det än {köper ihop med Emmie}. De som blir jobbigast att köpa till är Robin och farfar. Farfar vägrar säga vad han vill ha för han vill inte att jag ska slösa pengar på honom. Jag VET att han vill ha en polotröja men det finns fan ingenstans. Kollade överallt i Göteborg och jag vet att farmor har sprungit runt i hela Kalmar och letat. Konstigt ju? Det är ju så himla inne till tjejer så man tänker att det kanske borde finnas någon till gamla gubbar också haha.
 
Sofia hade fixat en julklapp åt Robin som vi skulle ge honom, men det har gått åt helvete för den har blivit snodd på posten. Den finns inte kvar i lager där hon köpte den så vi måste hitta på något annat. Han har sagt till mig att han vill ha nåt till sin framtida lägenhet, och det kan ju vara typ vad som helst. Så vi får väl vara kreativa. :'D

7 saker ni {kanske} inte visste om mig

10 december, 15:31

 
♥ Har ganska ironisk och elak humor, och kan tycka att det är skitkul att driva med folk, så jag antar att många som läser bloggen tror att jag är dum i huvudet och ond på riktigt 
 
♥ Jag har mjölk i mitt citronte, fast att alla säger att man inte kan det
 
♥ Nästa år har jag och Louice varit vänner i 16 år {helt sjukt nu när jag tänker på det}, så då måste vi äta tårta
 
♥ Jag kan tycka att det är hysteriskt roligt när vissa personer får hicka. Det beror helt på hur deras hicka låter, men jag bryter nästan alltid ihop när Max och Louice hickar. Det roliga med Max är att han börjar skratta åt mig när jag skrattar, och han har så himla roligt skratt {plus att det låter galet roligt när han hickar och skrattar samtidigt}, så då kan jag inte sluta haha. En ond cirkel, verkligen.
 
♥ Jag måste rädda sniglar {bara dom med skal} från cykelvägar/trappor om jag ser någon så att ingen ska trampa ihjäl dom, fast att jag tycker det är fruktansvärt läskigt och äckligt
 
♥ Jag har extrem fobi för att trampa på/cykla över maskar. Alltså spyr verkligen varför finns ens maskar??? 
 
♥ När jag var yngre och hade mer tid {eller bara mer ro??} läste jag oftast typ 3-5 böcker samtidigt, för då tröttnade jag aldrig på handlingen.. haha

Sjuk onsdag

10 december, 13:24

Hahaha, Ninja uppe i världens minsta träd {räcker mig lite ovanför pannan typ} i huset. Hon jamar ynkligt på första bilden, även fast man kan tro att hon är en vildsint tiger.
 
Tjolahopp! Mår inte alls bra och är extra förbannad på vårdcentralen över att jag inte har någon medicin, haha. Behöver det. Igår på morgonen när jag kom till jobbet sa Samy "du måste torka av alla ytor och handtag med trasa för Martin är sjuk! Säg åt Frida att gå upp till mig när hon kommer, så stannar du kvar här". Sen gick han upp på lagret. Tänkte att Martin blivit förkyld och febrig liksom, så jag tyckte det var lite onödigt att torka av alla ytor med trasan {som inte direkt är fräsch ändå haha}. När Frida kom gick hon upp till Samy och jag stod själv i butiken hela dagen. Sen ringde Martin och bad mig skriva 97 {!!!} julkort och då frågade jag hur han mådde. Då sa han att han blivit magsjuk. Jag ba OMG NEJ MITT LIV ÄR ÖVER osv. Och då har jag stått i butiken själv hela dagen och rört vid allt och INTE torkat av med trasan för jag trodde Samy blivit paranoid eller nåt. Varför sa han inte att Martin var magsjuk???? Buhu.
 
Tänkte faktiskt inte så mycket på det under dagen utan gjorde massa annat, men när jag kom hem på kvällen mådde jag så himla illa och magen lät som en ångvält. Hade dessutom världens hemskaste migrän, så jag somnade lite efter 19:OO och sov till 11 idag. Var uppe imorse och tog tabletter dock, men iallafall. Helt sjukt? Har typ aldrig sovit så länge i hela mitt liv, inte ens när jag haft hög feber och varit nära döden??? Och jag har fortfarande himla ont. Det är bättre, men det har lagt sig i skålen. ;D Haha! Men det är sjukt jobbigt för hela jag går sönder varje gång jag får migrän. Och efteråt känns det som om man inte ätit/druckit på en månad eller som om man har varit magsjuk i flera veckor typ. Är helt darrig och skakig, jättesvag och kan inte gå till toan ens utan att få hjärtklappning och bli kallsvettig, så jag måste göra flera pauser på vägen dit och sätta mig på golvet {det är typ 1O meter till toan, högst}. Wahh. Ska försöka pilla i mig nån form av lunch nu iallafall. Pussar!

Alla är sjuka

09 december, 19:34


Skrev "lite" julkort idag.. Typ 100 stycken

Har sån sjuk migrän. Blir galen. Och medicin har jag inte. Måste boka ny tid på vårdcentralen för att kunna få nåt. Åhhhh. 

Martin har blivit magsjuk och Samy gick hem tidigare för att han inte kände sig bra. Är livrädd och mår dessutom himla illa. Vet inte om det är pga huvudet eller nåt annat, hur son helst så orkar jag inte bli sjuk igen. 

Ska fortsätta halvsova nu tänkte jag. Pussar<3

Universeum

08 december, 22:39

Foton: Sofie Rydén {jag}, Canon EOS 7D + Canon EF 5O/1.8 II
 
Här kommer lite bilder från Universeum. Tog inte dessa i lördags utan typ förrförra året när jag var där med pappa och Emmie, men vad spelar det för roll. Den här gången var det mycket mer vilda djur lösa i regnskogen där man går runt. Massa små fina fåglar, fjärilar, stora fåglar, leguaner, sköldpaddor, tre sorters apor och Max var två centimeter från en enorm insekt med sin hand. Den var typ 4-5 cm lång och 2 cm bred, ganska lik en kackerlacka fast typ brunbeige. VEM släpper lös såna??? Både Max och jag flydde för våra liv. Vem vet hur många barn vi tacklade längs vägen??

Bebis på väg {!!!!!}

08 december, 22:30

 
Jag har vetat något som inte ni har vetat ganska länge nu, nämligen att min bästis Sofia och hennes pojkvän Robin ska ha en bebis till våren!!!!! Detta är så roligt och galet och sjukt och mysigt och läskigt och spännande att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva nu när jag väl kan prata öppet om det. Haha! Detta är självklart varför jag "råkat hitta" så mycket fina bebissaker den senaste tiden, och även därför jag fick ihop så mycket fina bebisprylar att jag gjorde ett inspirations-collage och la upp på bloggen {vilket gjorde Max mamma en smula nervös haha}.
 
Det känns helt sjukt att det finns en människa i hennes mage och att den snart kommer att finnas här i världen och leva, vara en person. En liten pojke är det. Helt galet. Det här med hur man kan bygga en människa i sin egen kropp och SKAPA en helt ny människa är helt sjukt för mig. Jag blir lika förvirrad av det som när jag börjar tänka för mycket på Universum.... Eh.
 
Hur som helst! Jag är extremt dålig med barn och mitt tålamod är helt fruktansvärt, så detta skall sannerligen bli ett äventyr. Jag är helt säker på att den kommer kräkas på mig. Självklart kommer den kräkas på just mig. Är även ganska säker på att jag kommer kräkas tillbaka, fast helt ofrivilligt självklart. Vi kan ju även bara ta ett ögonblick och acceptera att 8O% av min inkomst kommer slösas på bebisprylar från och med i mars nästa år. Japp.
 
 
PS. Visst trodde ni att jag var gravid när ni bara läste rubriken? Jag är så busig.

Ska vandalisera vårdcentralen

08 december, 21:43

 
Hej hopp! Orkar egentligen inte blogga idag, men jag var ändå tvungen att kolla mailen så kan lika gärna skriva något. Det var ganska lite folk i butiken idag, men ändå mycket att göra och jag jobbade med Frida för första gången. Så himla kul! :}
 
Max ringde både vårdcentralen och UMO åt mig idag. UMO kan inte skiva ut nytt recept på p-piller till mig när han ringer utan jag måste ringa själv, och de vill helst träffa mig och ta blodtryck osv eftersom det var länge sen jag var på besök där, de brukar bara skriva ut via telefon. Orkar ej. Tog ju blodtryck för typ en månad sen hos läkaren? Och så ringde han som sagt till vårdcentralen. Är så arg. Funderar på att åka dit i natt och vandalisera. Kasta ägg, krossa rutor och eventuellt tutta på skiten. Hur efterblivna är de där borta?? Alltså jag undrar verkligen vad de sysslar med.
 
1. Var hos min läkare för att få receptbelagd medicin mot migrän för att inga receptfria mediciner fungerar. Vad gör hon? Ger mig två receptfria mediciner {som självklart inte fungerar}.
2. Jag ringde tillbaka förra veckan när jag fick migrän igen för att få en riktig medicin utskriven. Talar om för sköterskan jag pratar med att jag fick två receptfria mediciner sist {samt namnet på dom} och att de inte har fungerat, så den här gången vill jag verkligen ha något på recept. Hon ska ordna det säger hon.
3. Jag går för att hämta ut min medicin och inser att de "skrivit ut" exakt samma medicin som jag fick första gången - den är receptfri och den fungerar inte. Får dampryck.
 
Idag ringer Max till vårdcentralen, drar hela historien samt förklarar att jag inte har möjlighet att ringa själv på jobbet, och så säger han att nu måste jag få en riktig medicin utskriven på recept. Sköterskan säger att hon ska ringa tillbaka klockan 1. Klockan kvart i 2 ringer hon tillbaka och förklarar att min läkare har slutat, så det var därför jag fick en receptfri medicin förra veckan när jag ringde {bra att de berättar det när jag ringer???}. De kan inte skriva ut någon medicin på recept åt mig eftersom min läkare slutat, så de vill att jag ska komma in IGEN så att en ny läkare får prata med mig och göra en ny undersökning.
 
PÅ RIKTIGT?????? Det är väl knappast mitt fel att min läkare har slutat? Ska jag behöva ta ledigt från jobbet, åka dit IGEN och betala ytterligare 2OO kr för en ny, meningslös undersökning? Jag fick ett raseriutbrott i bilen hem. Skojar inte. Max har lovat att ringa tillbaka och skälla ut dom imorgon, och om det ändå inte fungerar tänker jag ta extra lång lunch på onsdag och fucking SKRIKA ut min aggression tills dom gör som jag säger. ÅHHHHHHH vad trött jag blir. Hur kan man vara så dålig???

Raw-glass

07 december, 21:09


Paketet jag hämtade innan fanns på Coop och vi skulle ändå köpa juice + något till min matlåda imorgon så vi tog det där samtidigt. Hittade den här glassen som är helt raw och vegan. Det fanns tre smaker: choklad, crème caramel och kanel & kardemumma. Tog den med kanel och den är verkligen galet god. Smakar juligt, lite likt mjuk pepparkaka fast med mer nötsmak. Innehåller vatten, cashewnötter, kokossocker, kokosolja, kanel, kardemumma och vaniljstång. Den här galet lilla burken {tror det är 11O ml} kostade 30 kr på extrapris idag. Det fanns en större burk med, men inga priser. Denna finns inte på Maxi så spring till Coop allihopa!

Fel plagg och pensionsspara

07 december, 19:41

 
Tjenixen. Jag och Max sov till 1O idag {??!!!!} och sen slappade vi bara fram till halv elva ungefär. Åkte till farmor och farfar runt halv tolv och fick hemmagjord risgrynsgröt, kokt ägg, mackor, lussebullar, pepparkakor och te. Puhhh. Rullade {bokstavligen} hem igen runt halv fyra och har inte gjort någon nytta alls idag, vilket faktiskt har varit himla skönt. Har typ bara suttit på min rumpa och varit trött och läst i min bok. Har inte ens orkat städa fast att min inre stressiga röst har skrikit att det ser för jävligt ut. Vilket det gör. Men jag orkade inte idag. Farmor har förresten frågat cirka fyra gånger de senaste veckorna om inte Max ska komma på julafton. "Kommer han inte alls? Inte ens en stund? Inte ens på kvällen? Men inte ens lite senare?" osv osv. Riktigt besviken är hon över att han hellre firar jul med sina egna föräldrar än med henne, hahaha.
 
För en stund sedan åkte jag och hämtade lite post hos mamma, bland annat en rabattcheck på 15O kr hos H&M {så nu MÅSTE jag ju köpa något för att använda den?? lycka} och en avi till ett paket. Ni vet de där två blusarna och de två klänningarna jag köpte på rea från Sheinside i november? De hade gjort 3/4 rätt, för den ena toppen var nämligen utbytt mot en extremt ful jumpsuit i grått med långa ben. Ni vet, sånt tyg som jogging/mjukisbyxor brukar vara i? Ser ut som en fruktansvärt ful pyjamas till en förvuxen bebis. SÅÅ tröttsamt. Hur kan man göra fel på fyra plagg liksom?? Har självklart skickat ett argt mail. Det känns som om jag gör det ganska ofta? Haha..
 
Jaja. Imorgon måste Max försöka få tag på vårdcentralen åt mig så att de kan skriva ut medicin. Måste även få nytt recept på p-piller, men hur jag ska hinna det är ett jävla mysterium alltså. ÅH min stress. Och vart ska vi bo sen liksom. Alltså i förrgår började jag stressa om att pensionsspara. Max bara tryckte in lussebulle i min mun och bad mig chilla lite. HUR GÖR MAN MED PENSION OCH MÅSTE MAN SPARA SJÄLV OCH HUR MYCKET??? HUR VET MAN??? Vill ju självklart vara en svinrik pensionär. Dålig info om detta måste jag säga. Det känns som en hel vetenskap. Gillar ej att vara vuxen och självständig med ansvar. 

Rödvin över hela maten

05 december, 22:51Hej hopp! Kom tillbaka till hotellet för en liten stund sen och ligger som en istapp i sängen med ett ledset huvud. Är fortfarande förbannad på vårdcentralen för jag behöver verkligen medicinen. Åh.

Vi hade som alltid lite otur idag. Vi kom till Liseberg runt 18 och efter en stund gick vi bort till skridskobanan för att kolla när isshowen började. Den började vid 19 men man måste gå dit en stund innan för att få bra platser, så vi bestämde oss för att äta middag efter showen, fast att vi var väldigt hungriga. 

Efter showen {som inte alls var lika bra som förra året} gick vi till en restaurang vi spanat in. De hade ganska fancy meny med lite dyrare mat och kul inredning. Det är Göteborgs gamla tågstation som de gjort om, så man sitter i tågvagnar och äter {gammaldags stil på tågen + inredningen}. Det börjar med att det är kö långt utanför in i restaurangen, och när vi väl kommer närmre kassan hör vi att tjejen där säger att de som stod längst fram kunde få bord om 30 minuter. Vi var sååå hungriga så vi gick ur kön för att äta nån annan stans. Gick från ställe till ställe men det var fullt precis överallt, så vi fick gå tillbaka och ställa oss i kö på nytt. De skrev upp mitt namn i kön och bad oss vänta 20-30 minuter. Vi gick i lite butiker under tiden, men det var jobbigt med huvudvärken som blir värre när jag äter dåligt. 

När vi äntligen fick ett bord valde vi en rätt som de hade som "dagens" som var nersatt med typ 100 kr. Det skulle vara honungsglaserad kotlettrad {var mycket skeptisk men mamma sa att jag åt det när jag ringde och frågade haha} med ugnsrostad potatis, bea-sås och sparris. Jag var dock SÅHÄR nära på att ta fläskfilé black and white bara för att jag ville ha rödvinssås, men till slut tog jag samma som Max och bad om att få både bea och rödvinssås {sås är mitt liv ok}. När maten kom in såg den jättegod ut, så jag bara hällde rödvinssås över mina potatisar och började äta. Då var det bara alkohol. Det smakade som om de hällt en flaska rödvin i en skål och serverade det som sås. Bad Max smaka och han bara skrynklade ihop hela ansiktet som en sur bebis hahaha. Näe, det var verkligen skitäckligt. Jag älskar rödvinssås men det ska inte smaka alkohol. 

Ropade på servitrisen och sa att såsen bara smakade alkohol och då svarar hon bara "jasså oj, men det är den rödvinssåsen vi har så det är så vår sås smakar". Jag ba "öh okej, men den var inte alls god, den går inte att äta". Då sa hon bara "vad tråkigt, jag tar undan den då, vill du ha mer bea?". Asså va???? Min mat var halvt dränkt i vin och hon undrar om jag vill ha mer bea??? Det där var för övrigt första gången i mitt liv som jag klagade på mat på restaurang.

Förutom det så var köttet kallt och bea-såsen smakade som om den var utspädd med vatten. Och något hade rosmarin i/på sig. Klarar verkligen inte rosmarin. Det var verkligen tråkigt att maten inte alls var god. Max gillade den inte heller och lämnade jättemycket. Vi funderade på att inte lämna dricks alls, men till slut gav vi 8 kr som en ironisk summa. Hahaha. 

Förutom att migränen blev värre när jag var utan mat så länge, och förutom att maten var skit så har vi haft det sååå mysigt!! Har världens finaste pojkvän alltså. Åh. Jag köpte tre små marsipantomtar åt mig själv, plus julklappar. Max köpte en jättefin fancy chokladboll och en gammaldags kokosboll/kokostopp {sån med skum, uhh} doppad i choklad och med smak av marsipan. Båda hans bakverk är uppätna insåg jag nu, så jag antar att det var gott. Haha! 

När vi var i stan innan idag så köpte jag två julklappar åt mig själv: en bodybutter och ett läppbalsam från The body shop med doften Pink grapefruit. Vill även ha kokosskrubben!!! Mmm. Sen köpte vi julklapp åt Sofia och Max köpte en superfin tröja från Topshop/Topman + en fin sparbössa i form av en döskalle. Röstade starkt på vit skalle men han tog svart till slut. :}

Tog inte så mycket bilder den här gången. Tråkigt, men det blev inte så. De få jag tog får ni se imorgon eller nåt. Mona ögon går i kors och mobilen dör när som. 

Är taggad på hotellfrukost {mest eftersom jag missade den i somras sist vi bodde på hotell pga magkatarren} men sörjer att ingen kan koka perfekta ägg. De är antingen rinniga eller hårda och pulvriga. What about krämiga???

Framme i Göteborg

05 december, 10:16Hej på er! Vi ligger i sängen på vårt hotellrum och slappar och läser broschyrer nu. Är så trötta båda två, för tåget gick 05 så vi var uppe innan 04. Uhh! Max somnade som en sten på tåget och sov i princip hela vägen till Göteborg tills jag väckte honom när det var 20 minuter kvar på resan... Jag sov till och från i 1,5 timme ungefär, men det är ju så onekvämt och man vaknar hela tiden av alla som går förbi osv. 

Vi ska snart fixa till oss lite och sen gå tillbaka mot stan. Vi ska försöka hitta massa fina julklappar idag. :} Det regnar ganska mycket vilket jag gärna hade varit utan, det hade ju varit mysigare med snö. Jag är redan superhungrig och vill äta värsta superlunchen {mat är bäst ok}, men Max säger att jag måste chilla. Typiskt. Fast klockan är ju faktiskt bara 10. Känner mig som en Hobbit med first och second breakfast. Senare i eftermiddag ska vi gå på Lisebergs julmarknad med, och imorgon blir det Universeum innan vi åker hem igen! 

Max håller på att bli sjuk och mår inte så bra. Stackaren. Som vanligt när vi ska iväg så mår en av oss skit. Tryckte i mig två {huvudet} och honom en alvedon. Voilá!


Göteborg imorgon

04 december, 20:37

Bilder från förra årets julmarknad på Liseberg. Har inte bestämt mig för om jag ska släpa med stora kameran i år, jag både vill och vill inte. Detta är varför jag behöver den mindre som finns med på min önskelista. ;D
 
Åh, det ska bli så skönt och mysigt att komma iväg imorgon. Tåget går O5 vilket inte är lika najs, men vi är framme vid nio så då har vi hela dagen på oss att shoppa! Hade gärnat stannat två nätter men det kanske vi kan ta nästa år. Stressar så över allt nu för tiden {har varit sjuk, vill jobba, haft migrän, vårdcentralen krånglar, stressar över lägenhet, julklappar, mår dåligt över julen och att behöva välja förälder varje julafton osv osv} och jag älskar verkligen Göteborg. Om jag inte vore sån att jag saknar min familj + farmor och farfar efter typ en dag så hade jag lätt flyttat dit. 
 
Just nu kollar jag på Jul med Ernst. Sofia beskrev det väldigt bra igår: "jag älskar/hatar Ernst!!!". Man vet liksom inte om man älskar eller hatar honom. Det är så mycket av båda känslorna som uppstår när man ser honom, haha. Han gör någon väldigt skum blandning med gul lök, vitlök, ingefära, äpplen, curry, kanel, salt, råsocker, vatten, balsamico och russin just nu. Är glad att jag slipper äta det.
 
På tal om jul och mat så längtar jag såååå efter hemmagjorda köttbullar!!! Mammas eller farmors. Och prinskorv. Det är det jag äter på julbordet :'D Samt kokt potatis då. Ibland kan jag äta en bit julskinka också, men jag skär bort senapskanterna och allt fett. Max och hans föräldrar brukar ha gristunga på sitt julbord och jag gråter av bara tanken, men han har svurit på sin penis {HAHA} att dom inte ska försöka lura i mig det. Jag sa att jag verkligen gör slut om han försöker eller om dom berättar att jag har ätit det. Hahaha, är så rädd. :(

Skit-vårdcentral

04 december, 16:01

Nässprayet + en extremt osminkad/sjuk/trött/gammal bild
 
ÅHHH, vad jag blir trött på min vårdcentral. Ska fan dra hela historien bara för att jag är så upprörd, haha. I september ringde jag vårdcentralen för jag kände att jag behövde någon medicin som verkligen hjälpte när jag väl får ett migränanfall. För när man får migrän kan man ju inte göra annat än att ligga i sin säng, vilket betyder att man får sjukanmäla sig och ställa in alla planer. Man får ett migränanfall kanske 1-2 gånger i månaden och det varar i 1-3 dagar varje gång. Det blir en del i längden och det förstör så mycket. Var helt enkelt trött på det.
 
Sköterskan jag pratade med i telefon var otroligt dryg och brydde sig inte ett dugg om vad jag sa. Hon avbröt flera gånger och ignorerade mina frågor. Jag försökte förklara min situation och hon var helt tyst, hon svarade mig inte. Hon var tyst så länge att jag trodde att samtalet brutits och flera gånger sa jag "hallå?" och då svarade hon bara "mm...". Hon ställde INGA frågor alls. Det var verkligen som att prata med en vägg. Till slut sa jag "ja, sen får jag ett tryck bakom ögonen också som är väldigt obehagligt" och då svarar hon bara "mm, nu har jag bokat in dig på torsdag klockan ***, ha det bra", typ. Helt sjukt.
 
När jag kom till vårdcentralen fick jag vänta i 25 minuter för länge innan min läkare kom och hämtade mig. Första intrycket jag fick av min läkare var att hon var en rädd kanin. Menar inget illa, men hon kändes verkligen inte trygg och säker. Hon antecknade i ett block som en galning precis allt jag sa {brukar dom göra det?} så det kändes mer som ett förhör, haha. Jag försökte förklara så gott det gick och hon ställde bara helt basic frågor som hur länge jag har ont, vilka symtom jag får och om någon i familjen har migrän. Berättade att jag provat många olika receptfria mediciner, men ingenting fungerar och det var ju därför jag var där - för att få en starkare medicin. När vi hade pratat i cirka fem minuter fick jag sätta mig på britsen och så tog hon blodtryck samt lyssnade på hjärta och lungor. Allt var kalasbra. Då kollade hon reflexer i armar och ben, och kontrollerade min balans. Sen fick jag krama hennes händer så hårt jag kunde. Sen sa hon "ja, jag är ju 99% säker på att det är migrän du har, men jag ska ändå dubbelkolla med min kollega". Liksom ska hon inte kunna avgöra en sån sak själv??? Efter några minuter var hon tillbaka och då sa hon "ja, vi är överens om att det är migrän du har så det är den diagnosen jag kommer sätta på dig". Och sen fick jag en handskriven lapp med två receptfria mediciner. Trots att jag sagt flera gånger när vi pratade att inget receptfritt har hjälpt. Inte ens när jag överdoserar alvedon hjälper det.
 
Blev irriterad över detta, för jag kände att sköterskan jag pratat med via telefon borde kunnat tipsa mig om dessa mediciner, så hade jag sluppit betala 2OO kronor {+ 3OO för medicinen} för att hon skulle kolla min balans, typ. Jag blev dessutom ganska förvånad över att det tog 1O minuter att sätta en diagnos på mig. Jag trodde att det skulle bli lite större utredning eftersom det ändå är huvudet det gäller. Tänk om jag hade suttit där med en hjärntumör, och så kollar hon mina reflexer och sätter migrän som diagnos? Hur kan hon egentligen veta att det är det jag har? Nu är ju JAG helt säker på att jag har migrän och jag har haft den här huvudvärken sen jag var barn, men det vet ju inte hon. Jag menar bara att det hade kunnat vara något riktigt allvarligt men det funderade hon inte ens över.
 
Jag köpte båda receptfria medicinerna men ingen har fungerat. 3OO spänn rakt i sjön, haha. Känns surt. Igår när jag var hemma och hade ont så ringde jag vårdcentralen igen och pratade med en sköterska som faktiskt var gullig och trevlig. Jag sa att jag fått två receptfria mediciner sist jag var där som inte fungerar och så sa jag att jag vill ha något på recept utskrivet. Hon skulle läsa igenom mina "filer" {vad heter det?} och ordna så att en läkare skrev ut något åt mig, och jag skulle hämta ut det efter 17:3O. 
 
Idag när jag åkte och skulle hämta ut det så sa jag bara "jag skulle hämta ut migränmedicin, men jag vet inte riktigt vilken det är för den skrevs ut via telefon". Då säger tjejen "ja, det var Zomig Nasal nässpray". Jag ba "skojar du? det är ju den jag fick receptfritt sist som inte fungerar på mig". Tjejen i kassan tyckte det var jättekonstigt och väldigt dumt att de har skrivit ut exakt samma medicin igen fast på recept, och hon sa att det var exakt samma medicin med exakt samma dos, så hon sa att jag inte skulle köpa den. 
 
Så nu har jag ingen migränmedicin och jag måste försöka få tag på vårdcentralen IGEN. Vilket är omöjligt när jag jobbar 1O-19 varje dag. Max ska försöka ringa åt mig nästa vecka, men jag vet inte om han får göra det i mitt namn. Vet inte om de kan skriva ut medicin åt mig genom honom. AHHHHH blir så jävla trött och sur. Och har så ont så jag hade behövt medicin nu. Hur kan de vara så jäkla klumpiga och värdelösa?? Fattar inte. Ska verkligen byta vårdcentral.

Migrän

04 december, 10:42

 
Har ägnat min morgon åt att läsa om migrän så nu ska jag skriva ner lite {mest åt mig själv hehe} spännande grejer. Har lärt mig att blodkärlen i huvudet vidgas när man har migrän, det är därför det gör så ont. Då är det kanske inte så konstigt att jag får ett sånt galet tryck bakom ögonen? Det gör svinont och det känns verkligen som om ögonen kommer ramla ut ur huvudet. Kan ändå tycka att min läkare kunde förklarat det för mig i september när jag berättade. Hon sa bara "oj, jaha.. ajdå". Ska verkligen byta vårdcentral.
 
Det står även att "anfallet" pågår i 24-72 timmar och att det blir värre av fysisk ansträngning eller om man rör på huvudet {det var kanske det jag menade när jag sa att jag lagt migränen i en skål men att den kunde rinna ut igen....}. Det står även att orsaken till migrän är okänd, man vet bara att den är ärftlig. Vad i hela??? Vad är det för mystisk sjukdom jag har liksom. 
 
I måndags när jag jobbade själv sista två timmarna så tyckte jag att jag såg saker i ögonvrån och ibland rakt framför mig hela tiden under första halvtimman. Som om det var en person där. Var helt säker. Det var suddigt svart bara, men det var ändå tydligt. Sen blev jag jätterädd för mig själv {för det har aldrig hänt förut} och bara "vad händer med mig?". Tänkte att jag kanske bara höll på sådär för att jag ogillar att vara ensam {och tycker fortfarande det är obehagligt med inbrottet}. Men efter ytterligare en halvtimma kom migränhuvudvärken smygande.
 
Jag läste att symtom innan man får migrän kan vara "aura" och att aura till exempel kan vara talsvårigheter, ont i magen eller synfenomen, och att auran oftast varar i 15-3O minuter. Antar att det var synfenomen då? Eller? Det har verkligen aldrig hänt innan och det kom ju i samband med migränen. Och det var så himla tydligt. Riktigt obehagligt. Det står att en och samma person kan få migrän både med och utan aura och efter att auran börjat ge med sig kommer huvudvärken. Tydligen har var femte kvinna migrän men endast var tionde man {why???}, och i genomsnitt får man ett anfall per månad {alltså kan tycka att de borde forska lite mer kring migrän så att det slipper vara "okej" att få minst ett anfall varje månad??}.

Torsdag

04 december, 10:13

 
Huvudet mår något bättre men det är fortfarande inte bra. Migränen ligger fortfarande kvar i skålen, hahah. ;D Imorgon åker vi till Göteborg och då är det bäst för mig att jag mår bra. Det blir massa julklappsshopping, julmarknad på Liseberg samt en liten tur till Universeum för där har Max aldrig varit. Det ska bli helt galet mysigt. Vårt tåg går klockan O5:OO. Det gör så jävla ont att tänka på att jag måste gå upp innan O4. Det borde inte ens vara okej att gå upp innan klockan O7 om morgnarna, helt seriöst. 
 
Max är hos läkaren nu och när han kommer hem ska jag hämta ut min migränmedicin {haha det är bara fel på oss}. Annat jag måste göra idag är att packa ner det jag ska ha med mig, duscha, handla frukost att äta på tåget, duscha, städa upp lite här och sova galet tidigt. Just nu orkar jag inget för det gör bara ont och så fort jag rör mig så kommer det tillbaka i vågor.

Blondinbella-look-alike

03 december, 21:20

Tog prints direkt ur programmet så det blev inte de bästa bilderna direkt. Men ni ser väl ändå???? Alltså i mina ögon är det typ samma person... Man måste kanske ha sett Blondinbella på olika bilder + sett henne osminkad och kanske sett henne i nån video där man får se/höra henne prata. Men det är SÅ LIKT.
 
Just nu kollar jag på Bonde söker fru i brist på annat. Jag tycker att Petra {tjejen som biff-bonden träffar} är identisk med Blondinbella. Hon ser ut som en osminkad och mörkhårig Blondinbella. De har samma mun, kinder och näsa och de pratar på samma precis sätt. Sjukt ju!! Max har precis jobbat klart, så nu ska vi nog se någon film. 
 
Apoteket hade förresten stängt tidigare när jag åkte dit. Åkte bara upp till Apoteket vid Berga Centrum och var helt säker på att de skulle ha öppet till sju. Har för mig att de haft det tidigare, och alla andra butiker där uppe har ju öppet sent. Ica har öppet till 22, gymmet till typ 23 och tobaksbutiken till 21. Tråkigt, men jag får ta det imorgon.
 
Huvudet mår bättre iallafall, men det är fortfarande inte helt bra. Det är så svårt att förklara. Men nu har jag liksom "normal" huvudvärk. Ungefär så ont som en normal människa kan ha, misstänker jag. Alltså så ont som ni har när ni har som ondast. Men när man haft migrän så länge så är det här nästan skönt i jämförelse. Det känns knappt när man haft migränontet. Men migränen finns fortfarande där. Det är som om man lagt den i en ostadig skål och om jag rör på mig för mycket eller gör minsta lilla som är ansträngande {det räcker med att jag sitter still och stressar upp mig över något som jag tänker på} så rinner det över och kommer tillbaka. Fattar ni? Max säger att jag är värdelös på att förklara och han säger att man inte kan stoppa sin migrän i en skål. Han fattar ju ingenting. Haha!
 

Lite minishopping

03 december, 18:24

Allt är såklart mycket finare på riktigt. Allt ser så dassigt och fult ut för jag har sämsta mobilkameran och det är lagom kul ljus. :}
 
I måndags köpte jag två små juliga blommor i affären. En minijulstjärna och något som ser ut som en pytteliten gran {fast det är inte barr}. De har bara stått i sin blompåse sen i måndags kväll för 1. Vi har inga så små krukor och 2. Jag fick ju migrän på måndagsnatten. Har mått väldigt dåligt över detta {för det ser fult ut och allt som är fult gör mig ledsen} och tyckt himla synd om blommorna som bara fått stå där i sin påse, så för en halvtimma sen samlade jag ihop kraft + pojkvän och åkte till Blomsterlandet. Kände att jag behövde göra NÅGOT förutom att vila huvudet. 
 
När jag var i butiken kom jag på att jag egentligen vill ha silverblommor {såna jag planterade ute på trappan ihop med ljungen}, men det fanns inga. Däremot hittade jag något liknande. Har ingen aning om vad det är eller vad det heter {måste fråga floristmamman}, så jag kallar den för trasselblomman, men jag köpte en låg och lite större glaskruka/glasskål att sätta den i. Sen blev det ytterligare en liten julstjärna + en glaskruka åt minigranen. Hittade även ett nät med enorma och asfina kottar??? Alltså lyckan som uppstod. Så nu har jag äntligen hällt kottar i House Doctor-ljusstaken. Sen fanns det vitmålade kottar så jag tog tre såna också. Har ingen plats för dom egentligen, men vem vill inte ha vita kottar liksom??? Köpte inga små krukor till julstjärnorna {fanns inga fina}, men så fick jag syn på mina ljuslyktor och ba JAPP, hahaha. Så nu har jag satt julstjärnor i ljuslyktorna så länge. Tadaaaa!
 
Körde även förbi Hemtex för att jag har sett en fin vas på massa olika inredningsbloggar {hehe} och den fick också följa med hem. Så nu har jag stillat min shoppingabstinens. Åtminstone fram tills på fredag när vi åker till Göteborg för att julshoppa. ;D Haha! Nu ska jag hämta ut min nya migränmedicin {tänker blunda när jag betalar} och sen ska jag försöka bli frisk. Heja mig.

Kläder och gratis presenter

03 december, 10:34

Ni får en bild på mitt nässpraysflygplan för det fungerade inte att ladda upp bild igårkväll.
 
Ni vet, när man hittar den perfekta tröjan och den är slut i både XS och S??? Livet. Åhh, hatar verkligen när det händer. Beställde ju två toppar och två klänningar på rea för typ nån vecka sen. Det har jag liksom hunnit glömma för det tar tid för dom att komma. Nu blev jag lite glad igen när jag tänkte på det. Älskar att vänta på paket!!! Dock läste jag efteråt att den ena klänningen tydligen ska vara väldigt kort och att man borde ta en storlek större. TUR ATT JAG ÄR EN SÅN ERFAREN SHOPPARE SÅ ATT JAG TOG DEN I EN STORLEK STÖRRE REDAN INNAN DÅ. Jag är typ Gandalf.
 
Igår var Max i sina föräldrars butik hela eftermiddagen + kvällen och hjälpte dom med sin kundkväll. Jag sa "köp nåt när du är där!!!!", men han kommer självklart hem tomhänt. Om jag hade mått bra hade jag klampat in där efter jobbet och köpt nåt {för jag vill ju ha allt där}. Han ba "men jag får det ju billigare än så ändå {de hade 30% på valfri vara}, så vi kan lika gärna köpa nåt nån annan dag". Jag ba "MEN DET KANSKE KAN KÄNNAS BRA ATT FAKTISKT KÖPA NÅGOT OCH INTE BARA FÅ GRATIS HELA TIDEN? HAR VI NÅGONSIN BETALAT FÖR NÅGOT FRÅN GRÅTT???". Han såg sig omkring en stund och jag såg att han verkligen försökte komma på något som vi betalat för, sen sa han ba "öhh.. näe höhöhö". Åhhhh, snålheten. Hahaha. ♥
 
Igår kom han hem med en stor rosa låda och ba "vi fick presenter, och vi fick lådan". Jahapp. I lådan låg en ljusstake formad som ett M {mycket finurlig!!}, en stor kula att hänga upp samt 6 små silvergröna kulor från House Doctor {undrar om detta har något att göra med min lilla sorg över att de tagit bort House Doctor ur sitt sortiment??? Haha!} Tack och bock för de fina presenterna. :'D

Lite irriterad

03 december, 09:49

 
Kan man få ett nytt huvud tror ni? En ny hjärna? Det. Gör. Så. Ont. Har ringt vårdcentralen nu som ska ringa tillbaka runt 1O, och jag tänker fan skrika och bete mig som en förrymd psykpatient tills de skriver ut någon form av receptbelagd medicin via telefon åt mig. Mmm juste. Blir så arg.
 
Jag var ju där i september. Berättade exakt hur det känns. Sa att jag spyr för att det gör så ont. Det flimrar för ögonen/jag ser vitt. Jag blir extremt ljus- och ljudkänslig och måste ha det totalt kolsvart och knäpptyst. Det trycker så mycket bakom ögonen att det känns som om dom kommer ploppa ut ur huvudet. Brukar sitta och tycka tillbaka dom in i huvudet så att dom inte ska ramla ut, haha. Ni fattar. Man mår kalasdåligt och det enda man kan göra är att ligga still i sin säng typ. Jag berättade allt detta för min läkare. Jag sa att det oftast bara gör ont i vänster halva av huvudet men att det hemska trycket sitter bakom båda ögonen. Väldigt sällan gör det ont i hela huvudet. Sen sa jag att INGA receptfria läkemedel som jag testat mot migrän har fungerat på mig {det var ju därför jag var där - för att få en starkare medicin}. Hon kollade mina reflexer på armar och ben, kontrollerade min balans och bad mig krama hennes händer så hårt jag kunde. Efter ca 1O minuter sa hon "jag är 99% säker på att det är migrän du har, men jag ska ändå gå och dubbelkolla med min kollega". Efter nån minut var hon tillbaka och sa "jo, vi är överens om att det är migrän, så det är den diagnosen jag kommer sätta på dig". Sen gav hon mig en handskriven lapp med tips på två receptfria mediciner. MEN VAD I HELA HELVETE LIKSOM.
 
Köpte snällt dessa receptfria, svindyra samt värdelösa medicinerna. De fungerade absolut inte alls. Så därför tänker jag bete mig som en vilde om de vägrar skriva ut nåt via telefon. Jag ORKAR inte åka dit idag för jag har ont och jag tänker inte ta mer ledigt från jobbet eftersom jag varit mycket sjuk den senaste veckan.
 
JAAAA, jag är arg.

Värdelösa svindyra nässprayshelvete

02 december, 21:39


Tjolahopp. Ligger i sängen, bloggar från iPaden (så förlåt för eventuella stavfel) och undrar hur ända in i rumpan klockan kan vara halv tio??? Saknar min man som åkte hemifrån vid fyra och gråter över att jag är hungrig men inte kan äta pga illamående.

Jag mår bajs rent av. Har haft migrän hela dagen som bara blivit värre och värre. Har sovit nästan konstant sen Max åkte och vaknade runt halv nio, superhumgrig. Försökte peta i mig risgrynsgröt men det gick inte så bra. Är sjukt törstig men orkar verkligen inte gå upp, haha. Känner mig extremt gnällig.

Mitt oförskämt dyra migrän-nässpray funkar inte. Som jag anade. 220 jävla kronor för världens minsta spray som räckte till ETT sprut i ena näsborren. Om jag bodde i USA skulle jag lätt stämma dom. Värt att flytta dit och stämma dom därifrån..... En positiv sak är dock att man kan leka flygplan med den!

Slötittar på tv och har skrivit en liten lista på julklappar jag ska leta efter i Gbg på fredag. Är ju lätt dement samt galet virrig så listor är bra. NU KOMMER MAX TJOHOOO!!!

Wanties

02 december, 16:00

 
Vet inte om jag vågar skriva detta, men jag har just börjat på min önskelista inför min födelsedag. Varför inte liksom? Fyller ju år i februari och jag hittar saker hela tiden som jag vill ha. Brukar spara länkar på fina saker i ett dokument, men nu kan jag ju lika gärna göra en önskelista av det istället. Jag vet ju inte alls vad jag kommer få i julklapp, men vad som står högst upp på önskelistan till min födelsedag är en väska från Zara {som jag ej hann lägga till innan jag skickade önskelistan till alla} och lysande bokstäver från Seletti {ganska dyra tyckte jag minsann, 42O spänn per bokstav + 11OO för sladden/dosan som gör att det lyser} att ha ovanför sängen. Såå fint! Det skulle kosta oss typ 28OO kr om vi köper det ordet vi vill ha. Fett värt!!! Haha.

This or that

02 december, 13:19

 
Hittade ytterligare en liten lista och det kan ju alltid vara praktiskt när man inte orkar blogga. ;} Den var dock superlång så jag tog bort halva ungefär, hehe.
 
 
Festa / Myskväll
 
Apelsinjuice / Äppeljuice
 
Jordgubbar / Hallon
 
Sommar / Vinter
 
Kanelbulle / Kladdkaka
 
Jeans / Klänning
 
Bio / Film hemma
 
Kaffe / Te
 
Havregrynsgröt / Risgrynsgröt 
 
Tacos / Hamburgare 
 
Frukt / Grönsaker
 
Sminkad / Osminkad
 
Pizza / Gyros
 
Bibliotek / Café
 
Hund / Katt
 
Pannkakor / Våfflor
 
Randigt / Rutigt
 
Godis / Glass Chips haha?
 
Myskläder / Finkläder
 
Huvudrätt / Efterrätt
 
Keps / Mössa
 
Silver / Guld
 
Matematik / Historia
 
Engelska / Svenska
 
Solsemester / Skidsemester
 
Modetidning / Inredningstidning
 
Baka / Laga mat
 
Klackar / Sneakers
 
Facebook / Instagram
 
Läsa / Se på tv
 
Choklad / Lakrits
 
Sola / Bada
 
Fotas / Fota
 
Vår / Höst
 
Utsläppt / Uppsatt

Extrem hyperkissnödighet

02 december, 11:56

En väldigt gammal osminkad sjukbild.
 
Alltså har försökt publicera detta sen nio men min dator har en alldeles egen vilja. Hej iallafall. Tror ni inte jag vaknade mitt i natten av ett härligt migränanfall? Jomenvisst. Funderar på att skicka upp min man till affären sen för att köpa min migränmedicin {med mitt kort såklart}. Den är så satans dyr dock. Ett litet nässpray {som räcker till ett sprut i varje näsborre} för 22O spänn. Det svider. Jag har inte testat det än, men den andra migränmedicinen jag provade hjälpte inte alls. Två pyttesmå tabletter för 89 kronor. Jag har inte råd att lida av migrän, hahaha! Hur kul är det att lägga typ 3OO kr VARJE gång man råkar få migrän? Inte så kul. Ibland sitter det i ju i i två dagar också.. Aj.
 
Har druckit massor av te och försökt somna om, men jag kan inte sova mer haha. Jag har jättesvårt för att somna om när jag väl har vaknat en gång. Och om jag ändå lyckas somna om så sover jag bara sådär lätt och vaknar till hela tiden ändå. Och vet ni vad som är extra fantastiskt? Nästan varje morgon vaknar jag exakt en timma innan klockan ska ringa och är extremt kissnödig. Alltså så kissnödig att det inte går att ignorera. Ibland vaknar jag pga hyperkissnödighet en kvart innan klockan ska ringa. Börjar gråta varje gång det händer. Det är bara fel på mig, haha! :(

Psykbryt av 88 sms

01 december, 21:02

HAHA älskar roliga citat
 
Igårkväll när vi hade bakat pepparkakorna och vi insåg att vi inte fick upp glasburken själva skickade jag ett sms till pappa där jag skrev "du råkar inte vara ute och åka? vi har köpt en ny glasburk som vi inte får upp. Max har ont i handen och kan inte ta i, och jag är för svag". Klockan var lite efter 8 men han svarade inte. Tyckte det var konstigt för han svarar alltid. Orkade inte bry mig om det mer, så vi la pepparkakorna i plastpåsar så länge. Imorse när jag vaknade hade han svarat "nej, jag brukar inte vara ute och åka klockan O3:O7...". Jag ba va??? Haha. Fattade ju att han hade fått sms:et mitt i natten, men tyckte ändå det var konstigt. Jag svarade "vaa, nej jag skickade det vid åtta igår", men han svarade inte på det heller.
 
När jag äntligen fick lunch idag på jobbet och satte mig ner för första gången på hela dagen för att äta så hörde jag hur min mobil vibrerade i jackfickan. Alltså väldigt mycket. Trodde att det ringde så jag gick och hämtade den. Då hade jag cirka 2O sms av pappa, alla var likadana. Samma som han hade skickat på morgonen. Jag ba men herregud vad händer. Sen bara kom det fler och fler sms konstant och det vägrade sluta. Försökte starta om telefonen men det funkade inte. Smsade pappa och bad honom kasta sin telefon i en brunn typ, men han svarade inte. Till slut sms:ade jag Max i panik och bad honom kontakta pappa. Hahaha mina nerver. Blev helt hyperstressad och panikslagen. Det där har hänt innan, men då har jag bara fått kanske.. 4-5 likadana sms från pappa. Och han har fortfarande fått mina sms.
 
Idag fick han inte mina sms och jag fick totalt 88 stycken. ÅTTIOTÅTTA JÄVLA SMS ALLTSÅ PSYKBRYTET SOM UPPSTOD. Är fortfarande skärrad.

Fin överraskning och rolig farmor

01 december, 20:50

Gjorde en egen häst igår. :'D
 
När jag kom hem idag stod rosor på bordet och Max hade gjort mat åt mig + äntligen satt upp julstjärnan. Åhhh. Världens finaste människa är han. Gosegosigos ♥ Haha. Det var bästa dagen att få en sån överraskning på. Mådde verkligen skit när jag kom hem {trött, huvudvärk + skithungrig} och var på dåligt humör eftersom nåt ljushuvud på jobbet hade tagit med sig nyckeln till grinden hem så att jag inte kunde låsa den. Ingen av mina chefer svarade när jag ringde, och när jag hade väntat i över en kvart larmade jag ändå och gick mot bilen. Då ringer ena chefen och ba "jag tror att han la nyckeln OCH låset i en låda på kontoret". AH MEN DET ÄR JU LOGISKT FÖR SÅ BRUKAR VI JU GÖRA??? Nej. Så har vi aldrig någonsin gjort. Bra att nån berättar!!! Hahaha. Åh. Mina nerver och mitt tålamod.
 
Farmor ringde iallafall sista halvtimman på jobbet. Vi pratade om allt och ingenting och hon sa att hon ringde för att önska oss trevlig resa. Vi åker på fredag. HAHA. Jag säger ju att det är från henne jag fått min stress och framförhållning. För två veckor sedan ringde hon även och berättade att hon köpt klart ALLA julklappar. Förutom till Max {för han suger på att önska sig farmor-vänliga julklappar} och så skrek hon på mig för att jag inte kommit på vad han vill ha. Gud. Nu måste jag ringa henne klockan O9 imorgon och säga vad han vill ha. Han sa att han vill ha strumpor i glada färger.
 
Säger ju att han är dålig på att önska sig saker. När han skulle skriva en önskelista att skicka till sina föräldrar sa han "jag vet inte riktigt vad vi behöver här hemma.. kan inte du hjälpa mig?". Hur kan man inte veta. Det är ju lätt: vi behöver allt haha! Jag rabblade upp brutalaste listan och han ba "öhh.. kan du inte skicka länkarna som du har på din lista istället?". Undrar om han ens vet vad som står på hans lista nu?? På tal om det så ska jag beställa en snuskigt dyr julklapp åt honom imorgon. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Haha skojar baraaaaa, han är värd den för han är bäst <3 Men det sved. 
 
 
PS. Ringde pappa så att han fick komma hit och försöka öppna burken åt oss. Vi försökte heeela kvällen igår och jag försökte även imorse samt när jag kom hem. Han bara vred upp locket direkt. Alltså han tog inte ens i. Skrek rakt ut. 

Tvätt överallt och en burk i väggen

01 december, 20:29

 
Tjenixen. Alltså har inte varit såhär trött på länge. Förstår inte ens varför jag är så trött. Sover som sagt inte kanonbra pga för trång säng, och vi har fortfarande inte tagit upp den andra sängen till nya madrassen för vi hade inga rena sängkläder. Bad Max tvätta sängkläder i typ en vecka men han glömde varje dag, haha! Nu är det dock gjort och de har hängt på tork sen igår. Vår källare är superfuktig och ingnting blir torrt där, så vi får hänga vår tvätt över hela huset istället. Lakanen hänger över hela trappräcket och påslakanet har vi hängt över vår skärmvägg. Stilfullt är det. Det är tur att vi bara får gäster typ 1 gång om året. Hoppas på att kunna ta upp sängen och lägga ut stora nya madrassen imorgon! Taggad.
 
Fick så jäkla ont i huvudet runt halv sex-tiden idag. Vet inte om det var att jag ätit för dåligt, för nu när jag har ätit middag känns det mycket bättre. Hoppas inte att jag vaknar med migrän imorgon. Då kastar jag något i väggen. Förslagsvis glasburken vi köpte att ha pepparkakor i som inte går att öppna. Satt i ÖVER EN JÄVLA TIMME igårkväll men det går inte att få upp den. Vi försökte verkligen ALLT. Nu ligger pepparkakorna i en ful plastpåse och den fina burken står bestämt med stängt lock bredvid. Orkar inte. Ingenting funkar ju någonsin för mig, haha :(