Fralla, o-nomnom

30 juni, 00:13

Så sugen på frasig fralla med skinka och gurka. Är det bara jag som typ fantiserar om mat på kvällarna..? Jag är sjuk i huvudet. Guuuud så tomt det är utan Skrutten, har glömt hur det känns att vara ensam. Hur gör man? Vem ska man prata med? Haha. Har också märkt att hans dator är som ett superbra element. Nu när den är avstängd sitter jag och huttrar fast att jag har kläder på mig under täcket. Sorgligt.
 
Vad ska jag hitta på nu? Se en film kanske. Mulan eller Kung Fu Panda 2? Hur ska man välja? Åh, gud. Har Project X också, samma skapare som till Hangover-filmerna. Kanske borde se den, mihi. Känns som att jag pratar med mig själv istället för att berätta något för er, så jag slutar nu. Natti, pufss!
 
Två busfrön. ♥

Start, The Ark och hamburgare

29 juni, 18:40

Hei! Har inte orkat uppdatera idag, är fööör trött. Haha. :} Vad gör ni? Äter Start iallafall, kunde inte hålla mig tills vi ska äta. Det måste ju vara godaste müslin/flingorna som finns. Bara för att de inte är nyttiga. ;D Vågade dricka ett halvt glas juice också.

Lyssnar på The Ark. Alltså jag är fortfarande sjukt deprimerad över att de inte finns längre. Dom är så jävla bra live. Åh. Ikväll ska vi äta hamburgare, waaaaah. Gott. Simon är i Växjö hos sin bror i helgen, det känns redan tomt. Har sprungit in i rummet för att säga nåt till honom flera gånger sen han åkte. Haha. :} Imorgon konfirmeras förresten syster! Mys.
 
Och jag måste bara få säga {för jag har burit på det SÅ länge, haha} att det gör jätteont i mina ögon när folk skriver "ja" istället för jag, och typ "e" istället för är. LÄR ER SKRIVA. Puss.
 
Normal tjej det där.

Kamerans inställningar

29 juni, 07:00

Idag ska jag prata om *trumvirvel*.. "kamerans inställningar"! Låter ju jättekul, eller hur? Haha. Nu ska vi lära oss en massa, små vänner! Tar det väldigt grundligt och enkelt så att alla ska förstå. Om någon undrar något är det bara att kommentera inlägget!
Obs! Jag vill inte ha en frågor om VAR på er kamera ni ändrar inställningar. Detta kan jag inte svara på då det är olika för alla olika märken och modeller. Läs manualen som följer med din kamera - där står allt du behöver veta om hur du ändrar inställningarna. Jag kan bara förklara varför man gör som man gör. :}

När man fotograferar på helt manuellt {"M" på Canon} läge använder man sig av slutaren, bländaren och ISO för att reglera ljuset och få en bra bild. Jag tänkte förklara vad de olika funktionerna gör.


Så vad gör då slutaren? Detta kan man nästan räkna ut genom att lyssna på namnet. När man ställer in slutartiden på kameran så reglerar man hur länge slutaren på kameran ska vara öppen - alltså så lång tid som du vill att kameran ska tillåta ljuset att komma in och skapa din bild. För utan ljus blir det ju ingen bild alls. När du trycker in knappen för att ta en bild öppnas en lucka i kameran. Luckan hålls öppen så länge som du ställt in den på - för att sedan stängas igen. Tiden från att luckan öppnas tills den stängs igen är slutartiden.
Slutartiden är viktig att tänka på om du fotograferar mycket rörelser - sport eller kanske fåglar. Man ska dock inte vara rädd att leka med slutartiden, det kan ge häftiga effekter med rörelseoskärpa!

Lång slutartid
Här är en bild fotograferad med lång slutartid. Bilden är tagen med en halv sekunds slutartid - 1/25. Alltså släpps ljuset in under en längre tid, vilket gör att kameran registrerar betydligt mer av händelsen.Kort slutartid
Här har jag fotograferat en bild med kort slutartid. Motivet är detsamma som ni ser. Bilden är tagen med inställningen 1/5OO, dvs. en femhundradels sekunds slutartid. Detta är en väldigt kort öppningstid och kameran registrerar bara rörelsen i just en femhundradels sekund, vilket gör att den eventuella rörelsen ser ut att frysas.
Bländaren anges med bokstaven F, men med liten bokstav {kan till exempel stå f/3,5 på din kameradisplay}. Bländaren reglerar precis som slutaren hur mycket ljus som ska släppas in i kameran. Skillnaden är att slutaren reglerar öppningstiden medan bländaren reglerar öppningens storlek. Ni har kanske hört att man talar om stor och liten bländare? I will show you.

Stor bländare - kort skärpedjup
Bild tagen med bländaren inställd på 1,8 {f/1,8}. Detta är en stor bländare - den har en stor öppning.Liten bländare - långt skärpedjup
Även här är motivet detsamma. Skillnaden är att jag använt mig av en liten bländare, nämligen f/22. Detta är en liten bländare - den släpper in lite ljus vilket gör att bilden blir mörkare.


Brusig, jag vet. Men ni förstår ju hur jag menar iallafall!

Skärpedjup
Då kan vi även dra det här med skärpedjup. Det är kanske inte så många som vet vad det betyder, eller vad det är. När man talar om kort skärpedjup så har man använt sig av en stor bländare. Detta gör att kameran registrerar motivet och lämnar bakgrunden oskarp. En bild med långt skärpedjup har istället en liten bländare som lämnar bakgrunden skarp. Detta kan ni ju se tydligt på mina exempelbilder.

Hoppas att ni förstår. Det kan vara klurigt att förstå i början, men tänk såhär: Ju mindre tal - desto större bländare. Desto större bländare/mindre tal - desto ljusare. Och ju större bländare {litet tal} desto kortare skärpedjup!


ISO:n anger hur ljuskänslig kameran är. Om man vill fotografera inomhus, där det är mörkare, behöver kameran vara mer känslig för ljus. Därför ställer man in ett högt ISO-tal {över 4OO}. När ljuset är bättre, som utomhus eller nära ett fönster, behöver kameran inte vara lika ljuskänslig. Då kan man sänka till ett lägre ISO-tal {under 4OO}.

Det kan tyckas vara superbra att en kamera kan komma upp i ISO 24OO och mer, men det finns såklart ett problem. Ju högre ISO - desto brusigare bild. Jag ska visa med två kassa exempelbilder här nedan. Har inga bra exempel just nu.

Lågt ISO
Denna bild är tagen med ISO 1OO som är ett lågt ISO-tal. Bilden är ljus och saknar brus {haha, rimmade! Blev stolt}.Högt ISO
Här använde jag mig av ett högt ISO-tal, nämligen 16OO. Som ni ser är denna bild mycket brusigare än bilden med låg ISO.


Denna bild borde egentligen blivit helt åt helvete, men jag vägde upp ljuset med övriga inställningar, alltså inte samma inställningar som på andra fågelbilden eftersom den fågeln stod i skugga. Borde tagit två bilder på samma motiv med samma inställningar och endast ökat ISO, men det glömde jag idag.

Sammanfattning
Så, förstod ni något alls? Haha, jag är kanske inte så bra på att förklara, men jag försökte iallafall. Hoppas att en del gick in. Jag tycker absolut inte att man ska hålla på och fotografera med autoinställningar för evigt om man har en fin systemkamera. Den kan du få fantastiska bilder med om du bara lär dig den.

Alltså. Slutartiden ger häftiga effekter till bilder med rörelser och bländaren får små detaljer att framträda bättre med hjälp av skärpedjup. Alla tre inställningar har en sak gemensamt - de reglerar ljuset och är beroende av varandra.

Vill du ta en bild på nära din kompis hoppar och frysa rörelsen i hoppet? Då måste du använda dig av en kort slutartid. Du minskar tiden då ljuset släpps in vilket gör att du förmodligen också måste göra bländaren större så att den släpper in mycket ljus under den korta stunden. 
Och om varken slutaren eller bländaren skulle ge bilden tillräckligt med ljus så är det bara att höja ISO-talet. Akta er dock för att hålla på och öka detta för mycket. Jag brukar vara ytterst sparsam med att höja ISO:n pga. risk för brus. Använder i stort sett aldrig ISO över 4OO {brukar hålla mig på 1OO så gott det går}.

Hoppas inlägget gav er någon kunskap! Lek med era kameror nu och försök lära er mer om inställningarna. Jag vet att det är klurigt i början, men man lär sig! Hellre experimentera och göra fel några gånger för att sedan kunna ta fantastiska bilder än att sitta på autoinställningen och i stort sett bara trycka på en knapp! Eller hur?

Ångest för att bestämma mat

28 juni, 18:50

Jag är sämst på att bestämma. Och då menar jag inte viktiga saker, typ "vad vill du bli när du blir stor?" eller "ska vi skaffa barn?" {haha bästa exemplet}, utan mer "vad ska vi äta idag?". Alltså HUR ska jag kunna välja EN sak jag vill äta? Det är ju helt sjukt. Hur kan någon tro att det går att bestämma bara sådär? Mamma kom nyss hem och sa "jag hade tänkt att vi skulle äta spaghetti idag, men nu har ju ni redan gjort det.. Så vi kan äta soppa, korv med mos eller spaghetti en gång till - välj ni!". Vi uteslöt att äta spaghetti en gång till. Simon bara "sen spelar det ingen roll". Och så mamma: "jag är inte så förtjust i varken pulvermos eller soppa, så välj du Sofie". 
 
Jaha. Men tack då. Får ju dödsångest. Efter att jag funderat en stund och kommit fram till att soppa kanske är mer skonsamt mot en upprörd mage än pulvermos, upptäckte jag att det finns 3 soppsorter att välja på. HERREGUD. Så ska jag välja sparrissoppa, grönsakssoppa eller blomkål & broccoli-soppa? Hur kommer man fram till något? Det är så jobbigt. Det är samma sak när jag ska se på film, hur ska jag kunna välja EN film om jag har 1O olika? Det går ju inte. Därför får alltid någon annan välja, så jag slipper. Även om jag ska se filmen ensam.
 
Valde grönsakssoppa förresten. :(
 

Haha, ruuligt!

28 juni, 16:41

Hei. Pratade med Walden {Robin the Kenell} på Skype nyss och han började säga en massa dumma saker. Jag påstod att han var dum i huvudet, och då skulle han förklara sig. Till slut blev jag en sån arg person att jag tryckte "visa som offline" och ignorerade honom en stund. Till slut började vi länka bilder från We heart it till varandra. Jag var så elak. SÅ ROLIGT. :'D Och observera att det är ironiskt, så ingen får fnatt nu. ;D
 
Vi pratade om dyra kameror osv., och då säger fanskapet {alltså robin} "man kan ju få bra bilder med en iPhone". Det var då jag blev svinförbannad och tryckte på "visa som offline". Då skickade han första bilden, sen fortsatte vi. Så han har skickat alla i vänstra spalten och jag har skickat alla i högra. Jag  ägde ut den {den = robin}. Damn I'm good. HAHA. Stackars Robin. Men han är nog van. Jag älskar att vara elak. :'D

 

Sjuk, mat och stallet

28 juni, 15:51

Hei, jag lyckades bli sjuk nyss! Det är fel på mig. Ack. Läste ni igårkväll när jag skrev att jag var sugen på spaghetti och att vi skulle äta det idag? Lagade mat med Simon, hann äta typ tre tuggor, sen fick jag springa och spy. Ursäkta för informationen men jag känner att jag måste lätta på mitt sorgsna hjärta. Förstår ni hur ledsen jag blev eller. Och jag vågade såklart inte äta mer efteråt heller. Deprimerad.
 
Kommer bli hungrig om någon timma igen, och vad ska jag göra då? Spaghettin är ju slut. Vågar jag ens äta nåt? Sjukt jobbigt. Är så himla upprörd. På söndag ska jag förresten till stallet med Lisa. Ska pyssla med den galna damen tänkte jag. Hon ska säljas förresten. Kommer sakna henne. Undrar vad hon kostar.. Mwehehe. Hon är ju en såndär heltokig häst som jag älskar. Jaja. Sen ska vi pussa lite på Bore och Diesel också, våra små bebisar. Det suger att växa ur en liten ponni. Nä, nu måste jag hitta på nåt. Se en film kanske.
 
Fina tjejen innan jag klippte hennes pannlugg. Tror någon klippt den i panik och bara kommit halvvägs innan.. Detta var även innan hon kastade sig och slet sönder sin lädergrimma när hon stod uppbunden. Galning.
Älskipälski-plutten.
Himla charmig bild på två glada vänner.. Eller iallafall en. Tur att Bore är en snäll häst.

Svar på kommentar - ang. medialinjen på John Bauer-gymnasiet

28 juni, 13:49

 
Fick denna kommentar av en läsare vid namn Elin, och jag tänkte svara på den så att alla ser. Jag vill börja med att säga att det inte finns någon bättre skola än den jag gick på - John Bauer. Jag lärde mig så extremt mycket under de tre åren jag gick där, och jag växte enormt mycket som person. Det kommer alla göra som börjar där, det kan jag lova er. Jag kommer sakna att gå till skolan, jag kommer sakna mina helt underbara lärare och jag kommer sakna uppgifterna. Enda gången jag har känt "åh nej, jag vill inte gå till skolan!" var när det var dags för de muntliga nationella proven i svenska. Men nationella proven kommer man ju inte undan, så det är bara att be någon sparka dig i röven.
Kan även passa på att nämna, igen, att vi "bara" har två lektioner om dagen, varav varje lektion är 3 timmar.
 
Om jag ska besvara frågan sett över alla tre år: nej. Sedan beror det ju helt på vilka kurser man läser. Jag läste linjen IT Media, som inte finns kvar längre. Den är utbytt mot två nya medielinjer, en estetisk och en journalistisk. Jag vet inte riktigt vilka kurser de läser där, men jag vet att de förmodligen kommer få lära sig ännu mer än vad vi fick.
 
I årskurs ett läser man ju svenska, engelska och matte. Vi läste även naturkunskap och liknande. Man måste ju räkna med att det kommer minst en muntlig redovisning per termin i exempelvis svenska och engelska. Hur många varierar nog från lärare till lärare.
 
I tvåan började vi köra hårt med medieämnena, och mer och mer ända till årskurs tre. Jag tycker inte att man ska gå media om man inte är beredd att satsa på det, eller om man inte tycker att det är så roligt. Tänk även efter: vad inom media vill jag jobba med efteråt? Vad du än vill jobba med inom media så måste du kunna snacka för dig själv, och du måste kunna presentera dina arbeten och idéer på ett bra sätt inför kolleger/kunder. Om du inte kan presentera din idé för kunden, så kommer det i slutänden inte finnas någon kund och du får inga pengar. Du måste tro på dig själv, möt alla med ett leende!
 
Vi på media hade inga vanliga muntliga redovisningar där man står och läser upp faktan man hittat om typ Henke Larsson. Vi redovisade endast större produktioner, dvs. sådana saker man fått jobba med under en längre tid, kanske flera veckor. Dessa redovisningar kunde se ut på olika sätt. Antingen blev vi uppdelade två och två, och då skulle man granska varandras arbeten och komma med positiv och negativ {konstruktiv!} kritik. Om vi säger att jag blev indelad i par med Louice. Då får vi kanske 3O minuter på oss att granska varandras arbeten och anteckna våra åsikter. Vi ska även försöka komma med konstruktiv kritik {vad som kan göras bättre}. Sedan redovisar vi detta tillsammans inför klassen.
 
Vi hade våra två "riktiga" medielektioner {medieproduktion och mediekommunikation} på fredagar, tillsammans med andra klassen. Detta var superbra. I trean började de även dela in oss med folk från andra klassen i grupparbeten, eftersom vi kände varandra så bra.
 
Om man haft ett större grupparbete, som när vi nu i slutet av trean skulle skapa en reklamkampanj åt Fairtrade, redovisas det ganska ofta inför en jury. Det är olika människor i juryn från gång till gång. Det är verkligen jättebra att man får chansen att redovisa inför folk som vet hur saker och ting ska vara. Som kan ge kritik och verkligen veta vad de säger. Super! Projektarbetet man har i trean redovisas inför både ettorna och tvåorna, samt inför lärarna. Men i det stora hela är det inte mycket muntliga redovisningar! Det kanske var 2-3 i engelska A & B, 1-2 i svenska A & B, 1 i naturkunskap och 1-2 i samhällskunskap. Medieredovisningar {som är de lite större} var kanske 2 i årskurs 2 och 3 i årskurs 3. Nu har jag inte räknat med de nationella, de kommer ju automatiskt i ettan och tvåan.
 
Jag personligen var livrädd för att prata inför folk när jag började på JB. Det kan alla mina lärare intyga, om ni bara frågar dem. Jag lovar att det var det absolut värsta jag visste. Och varför vet jag egentligen inte, det har bara varit så, alltid. Jag blev skakig, fick hjärtklappning och även blackout. Om jag inte hade ett papper/stödpunkter så glömde jag allt jag skulle säga, hur mycket jag än övat. Det var det värsta jag visste. Men vet du något sjukt? Det har gått över. Jag pratar inför folk nu. Jag presenterar mina idéer. Jag kan förklara mina tankar kring ett arbete. Jag kan ta kritik. Jag ringer kunder. Jag går på kundmöten med vuxna män i kostym som ser farliga ut, och jag får dem att lyssna på mig. Lilla jag, liksom. Jag säger ifrån om något inte känns rätt. Jag kommer med egna idéer och jag kan leda en grupp i ett arbete. Jag har gått från att vara väldigt, väldigt osäker till att vara.. inte osäker? Haha, kom inte på nåt bra ord. Och det är inte bara mig detta gäller, det gällde typ alla de på media som varit lika osäkra på att prata, nu när vi gick ut. Jag menar, jag fick ju till och med ett stipendium! Det är helt sjukt, förstår det fortfarande inte {tack Nicke och Peter, jag älskar er, pusspusspuss!}.
 
Om du funderar på att välja media - välj John Bauer. Jag lovar att du kommer älska det. Innan jag började gymnasiet var jag helt insnöad på Kagg. Jag bara skulle gå där. Men när jag väl var där och såg deras "föreläsning" ändrade jag mig helt. {De har dessutom Nikon. Fasa}. Du lär dig extremt mycket på JB, och du kommer älska lärarna, de är så bra. Och om det skulle vara så att du verkligen, verkligen inte kan prata inför folk - säg det till dina lärare så får du redovisa ensam inför bara dem. Det löser sig. Men jag lovar att du inte kommer vara lika rädd när du slutar skolan som när du började. :} Hoppas du fick svar på dina frågor {och att du väljer JB}. Pufss!
 

Bild 1: Ett av jobben vi hade med vårt företag i trean var att filma Paolo Roberto.
Bild 2: Vi ställde ut företaget på UF-mässan i Oskarshamn. Bild på vår fina monter!
Bild 3: Bild från en offert vi skickade ut till en kund.
Bild 4: Från årskurs två när vi hade kursen "projekt och företagande" och man fick skapa ett fiktivt företag. Fiktivt betyder att företaget egentligen inte finns på riktigt, men man jobbar precis som om det gjorde det. Man fick göra hemsida, radioreklam, reklamfilm, visitkort osv.
Bild 5: Bild på mig när vi jobbar med vårt fiktiva företag, Milo Shoes.
Bild 6: Vår lilla Milo-vägg. Vi skapade en planering så att vi visste vad som skulle göras varje dag. Bra tips!

Tips till bättre hästbilder!

28 juni, 09:00

Jag fotar ju mycket hästar året om, men även hästsport när det är säsong {vår & sommar}. Får ofta frågor om hur man ska göra/tänka när man fotar hästar, samt hur en häst ska/inte ska se ut på bild. Det kan vara svårt att veta om man inte är hästvan. När jag praktiserade hos Mattias Johansson {länk}, som är professionell bildjournalist och fotograf fick jag ett par gånger hjälpa honom att välja ut hästbilder där hästarna var rätt i steget och såg snygga ut. Jag drar iallafall ett inlägg om det nu. :} Kommentera vid frågor.

Tänkte visa lite bilder där jag jämför hur en bild inte ska se ut, och hur den kan bli finare. Letade upp två mappar med en massa tävlingsbilder från 2OO8 - allra första sommaren jag fotade hopptävling och utställning med systemkamera och manuella inställningar. Där fanns jättemånga bilder att visa som dåliga exempel, fler än de jag kunde visa som bra. Haha, man utvecklas! Tack och lov.För dig som är osäker på hur du ska fotografera en häst, eller för dig som inte lyckas få till bra hästbilder kan detta vara bra tips. 

De vanligaste bilderna är när folk står i stallgången och lockar på hästen som står i spilta. BANG, med blixten - och man får en extremt skev och tråkig bild på sin häst. Ett annat exempel är när man vill ha en bild på sin häst i hagen. POOF rakt framifrån/lite uppifrån = hästen har enormt huvud och liten kropp vilket gör att den bara ser dum och skev ut istället för vacker. Sådana bilder vill ni inte ha!

Tips på hur och var du kan fotografera endast din häst
 Ute på stallplanen i träns/grimma och grimskaft - be någon hålla din häst medan du tar några bilder {försök att inte få med personen som håller i hästen}
♥ I hagen när hästen är lös {se över bakgrunden}
♥ I skogen - med grimma eller träns - be någon hålla hästen
♥ I paddocken - lös eller inte
Undvik alltid att fotografera din häst i stallet.

Tips på hur och var du kan fotografera din häst med ryttare 
♥ Ute i skogen
♥ I hagen - fint att rida barbacka
♥ I paddocken
♥ I ridhus - men fota inte uppe ifrån läktaren utan ifrån markhöjd nere på ridbanan. 
Det är extremt dålig belysning i ridhus, så du behöver ett ljusstarkt objektiv {med låg bländare, typ 3 och neråt} för att slippa gå upp för mycket i ISO och få brusiga bilder, tänk på det! 

SAKER ATT TÄNKA PÅ
~ Kapa aldrig hästens ben eller hovar! Beskär antingen cirka en decimeter under hästens mage, eller ta med hela benen, annars ser det bara konstigt ut.

~ Ha alltid kort slutartid {högt tal} då det fryser rörelser! Oftast när man fotar hästar är de i rörelse och då vill man ju ändå få skarpa bilder. Fixa bra slutartid {typ 1/5OO och uppåt} och anpassa bländare och ISO efteråt. Tänk på att för högt ISO ger brusiga bilder.


♥ Bakgrunden! Tänk över din bakgrund noga. Hellre att hästen står mot en husvägg eller mot natur {buskar/träd} än att den står mitt på stallplanen där bakgrunden är rörig {= att mycket aktivitet finns i bakgrundn, ex. traktorer, bilar, höbalar, staket, redskap, människor, andra hästar osv}. Risken finns då att man lägger mer energi på bakgrunden än på motivet. Bakgrunden ska vara så ren som möjligt.


Bild 1 är ren från störande bakgrundsobjekt och hästen ser glad ut, det vita är snö och den reflekterar ett fint ljus. På bild 2 finns väldigt mycket som stör ögonen och man vet inte vart man ska titta. Jag minns att min tanke var att lägga den bruna nordsvensken i fokus men jag tycker att han är den sista man tittar på tack vare allt i bakgrunden. Detta är delvis för att jag inte kunde med inställningarna. Hade jag använt en stor bländare {lågt tal} hade bakgrunden blivit suddig och den hade inte stört lika mycket.

♥ Få din häst att se glad ut! Om du vill ta fina porträttbilder på din häst vill du väl inte att den har öronen bakåt/åt olika håll? Det är ju mycket finare om båda öronen pekar framåt eftersom det betyder att hästen är glad och uppmärksam. Om du fotograferar hästen så att den ser in i kameran/på dig kan du prata med den för att locka fram öronen. Om du vill ha bilder på din häst i andra vinklar {där den inte ska se på dig} kan du be någon annan locka från det hållet du vill att hästen ska se mot. Mat funkar alltid som lockbete!


Kanske inte bästa exempelbilderna, men ni förstår var jag vill komma. Hästen ska se glad ut, inte arg/besvärad.


♥ Tänk på vinklar!  Hästar är extremt graciösa och smidiga - men väldigt stora. Tack vare deras stora och klumpiga storlek är det lätt att de förvrängs på bild och ser skeva ut {som det jag pratade om med spiltbilder}. Det vill vi ju inte! Undvik att fotografera bilder rakt framifrån/uppifrån på din häst eller ponny. Jobba med olika vinklar för att få fram det fina i din häst.


Världens snällaste häst som jag saknar väldigt mycket {rip ♥}. Förlåt till hans ägare att jag valde bilder på just honom, men jag hade ingen annan bild på datorn med en häst framifrån. Han var dessutom en sån häst som man var tvungen att fota i rätt vinkel på. På bild 1 ser hästen glad och pigg ut. Öronen pekar fram och man ser verkligen hur hästen ser ut - att den är vacker. Bakgrunden stör lite, men det funkar. På bild 2 ser hästen trött ut, den ser heller inte speciellt graciös ut i denna vinkeln. Därför är det viktigt med vinklar!


♥ Horisontlinjen! Försök redan under tiden du fotar att se så att horisontlinjen blir rak. Detta kan man ju dock ändra i efterhand

♥ Fota "rätt" steg! Konstigt nog så finns det faktiskt "rätt" och "fel" steg för en häst när man fotograferar. I trav vill man gärna få en bild då alla benen på hästen är i luften. Detta ger en elegant och mäktig bild. Det är även fint när hästen är i ett nytt steg och lyfter upp/fram ena frambenet och ena bakbenet. I galoppen vill du inte ha en bild där endast en framhov är i marken. En bakhov kan dock funka.


På bild 1 har hästen en fin galopp och det är mycket power i bilden. Därför gör det inte så mycket att ena bakhoven är i marken. Sånna bilder brukar jag aldrig annars lägga upp. Bakgrunden är väldigt jobbig, men på denna tävlingen såg bakgrunden ut såhär överallt, och det kan man inte ändra på. På bild 2 ser hästen och ryttaren ut att kriga lite, hästen ser envis ut och steget är inte bra. Jag tittar mer på killen i röd tröja än på hästen.


♥ Kort skärpedjup! Bra om du fotograferar på tävling eller utställning där du inte kan ändra på bakgrunden. På tävlingar är det oftast mycket aktivitet och mycket rörelse i bakgrunden. Med ett kort skärpedjup - alltså en stor bländare {lågt tal}, blir bakgrunden suddig så att motivet kan träda fram. Akta dock för att ha för stor bländare {för lågt tal}, om du fotograferar en häst framifrån med exempelvis bländare 1.8 kommer mulen hamna i fokus och ögonen bli oskarpa, eller tvärtom.
Har ingen bra bild att visa, tyvärr.


TVÅ MYCKET VIKTIGA SAKER ATT TÄNKA PÅ
~ Om du fotograferar med zoom - tänk då på att bländaren {på de allra flesta objektiv} minskar ju mer du zoomar in {att bländartalet blir större}! Detta betyder att det blir lite mörkare ju mer du zoomar. Viktigt att tänka på när man fotograferar exempelvis svart häst. 

~ Om det är en solig dag med växlande molnighet {känner mig som en väderpratare} måste du ha koll på inställningarna! Allra viktigast är skimmlar {vita/grå hästar}. Om det kommer in en skimmel på banan när solen gått i moln, och du har bra inställningar, kommer det bli katastrof om solen plötsligt tittar fram. Var snabb med att ändra inställningar och försök kom ihåg vilka som passar bäst för skugga och för sol, så slipper du ta massor av testbilder.


FOTA PÅ UTSTÄLLNING
 
Jag brukar jobba mycket med vinklar. När jag är på utställningar blir det lätt att alla fotografer först står i en klump mitt famför hästen för att få fina bilder rakt framifrån, sedan förflyttar sig alla och fotograferar hästen rakt från sidan när den står uppställd. Det är faktiskt så, många är rädda för att "vara i vägen" eller gå runt ensamma, så när en person flyttar sig hänger alla andra efter.
Jag brukar försöka tänka mig bort från hur alla andra gör och hitta nya, spännande vinklar. Man vill ha unika bilder! Om 1O fotografer står på samma ställe och fotograferar samma häst kommer ägaren till hästen inte fråga någon av de 1O fotograferna om bildköp. Det känns ointressant och vem ska man välja att fråga? Det är mer spännande med någon som har fångat hästen i olika rörelser och vinklar. Ett exempel kan vara att inte fotografera en häst som travar rakt från sidan hela tiden, även om det är fint med steget, utan kanske snett framifrån. Bakifrån blir oftast ingen rolig bild.

När man fotograferar utställning - och planerar att sälja bilder - är bakgrunden superviktig! På en uställning tävlar hästarna om finaste gångarter och rastypiska drag. Varje ägare vill att man ska lägga märke till dennes häst. Ingen vill köpa en bild där en massa olika hästar {eller annat} i bakgrunden drar till sig uppmärksamhet!


Hittade inga jättebra exempel. Men bild 1 är en fin bild där man bara tittar på hästen medan bild 2 är ganska rörig. Hästen passar dessutom inte ihop med bakgrunden och ljuset studsar mot väggen som färgar av sig i bilden.


Bild 1 är relativt bra trots bakgrunden. Man kan inte alltid göra något åt bakgrunden på tävlingar. Hästen står i en bra vinkel och ser avslappnad ut. Inga andra hästar/människor finns med i bakgrunden. Bild 2 är endast rörig och jag tycker den är jobbig att se på. Mycket aktivitet i bakgrunden som stör, samt att hästen är fotad i fel vinkel, vilket gör att bakdelen ser större ut. Den ser dessutom lite stressad ut i blicken.


Bild 1 är fotad i bra vinkel och jag har kontakt med hästen innan jag tar bilden. Ögonen är lite mörka, men den funkar iallafall. Bild 2 är faktiskt helt okej, men den har jobbig bakgrund tycker jag. Jag står upp och fotar {det är väldigt små hästar jag fotar här, typ 1.30 cm} och hästen ser ut att få kortare hals. Ögat är dessutom svårt att urskilja tack vare pannluggen.


FOTA DRESSYR
Detta inlägg gäller främst utställningar, hoppning, terräng och trav då det är svårare att variera sig lika mycket på dressyr. Oftast kan man bara stå på två sidor av banan, eller så hålls tävlingen i ridhus vilket gör att alla bilder blir tagna uppifrån. När jag fotograferar dressyr brukar jag också försöka jobba med vinklar, men bilderna blir ändå rätt lika varandra. Försök hitta kul vinklar iallafall. Det finns ju iallafall en del olika moment som kan bli fina på bild om man fångar rätt steg. Passage, piaff, trav, skänkelvikningar osv.


Hittade inga dressyrbilder alls förutom dessa två i en mapp vid namn "lite gamla bilder", så fick helt enkelt välja vilken som var bäst. Haha! Hästen på bild 1 har fint steg och fin form, dock har den öronen bakåt vilket är synd. Men ni förstår principen med bakgrund. På bild 2 har hästen iofs. fint steg, men bakgrunen är rörig och solen gör bilden rödgul. Även här är öronen bakåt {inte arg häst, den lyssnar bara på ryttaren, men iallafall}. Ingen bra bild!

FOTA HOPPNING 
Vad gäller all sorts hoppning brukar jag vara rätt crazy. Det har hänt två gånger att folk snubblat över mig när jag fotat hopptävlingar för att jag ligger ner i gräset, haha. Blir så platt som möjligt för att få in kameran under nedersta staketpinnen, så att jag inte syns.. Haha. Om man kan brukar jag alltid köpa startlistor - då har du namn och nummer på varje häst och ryttare. Om du fotograferar bana är mitt största tips att gå banan själv, eller lära dig den så fort som möjligt. Det gör jag alltid. Då vet jag vart jag ska stå för att få bra bilder och jag kan flytta mig hit och dit mellan olika ekipage. Vissa hinder hoppas ju bort från publiken, och då känns det ju dumt att stå där. Lär dig banan och räkna ut det bästa stället där du ska stå för att få flest hinder på bild - i bra vinklar {framifrån, snett framifrån eller från sidan}. Det är inte roligt om du kommer hem från en tävling och har hundratals bilder att redigera på ett och samma hinder. Variera dig. Och även om det finns en plats där du bara kan få ett hinder i bild - ställ dig där en stund. Det är kul med variation. Jag brukar även fotografera på framhoppningen, främst för att försöka få en bild på startnumret och få en bild av vissa hästar. Det är här man först ser vilka hästar som är snyggast, haha. Det är även bra ifall någon vill köpa bilder senare. Då behöver de endast säga sitt startnummer istället för att förklara sitt och hästens utseende när du letar efter bilder. Sätt dig ner på huk eller på rumpan och fota vissa hinder. Stå upp ibland, ställ dig från sidan, zooma in, zooma ut. Experimentera!

Om du fotar terräng är banan väldigt stor och utspridd, men ställ dig bara någon stans mitt i {där du inte är ivägen för någon tävlande!} för att försöka se vilka hinder som är intressanta, och om du kan få med mer än ett hinder på samma ställe. Variera dig här också, bilder där de kutar mot mål är också tuffa. :}
Måste säga att exempelbilderna här under i sig är värdelösa även om hästens rörelse är bra. Bakgrunden stör på de flesta bilderna. Men ni får se några enkla bilder på fina/fula hopp och vinklar. Dålig kvalité igen. Alla bilderna här var ju inte super, men ni förstår iallafall hoppas jag.

FOTA TRAV
Trav är lite besvärligt att fota. För det första går det så jävla snabbt och för det andra så hålls oftast tävlingarna när det är mörkt. Men det går. Jag har bara fotat trav två gånger så jag ska inte uttala mig så mycket om "hur man ska göra". Men jag kan ju ändå berätta hur jag gjorde. Bästa tipset är att ta bildserier, då blir oftast någon bra. Första gången fotade jag två ekipage som träningstravade. Det var två stora och snabba hästar. Du behöver en sjuukt kort slutartid för att frysa rörelserna, sålänge du inte vill ha rörelseoskärpa. Om du har lång slutartid kommer benen bli suddiga eftersom det går så fort. Försök fånga när hästarna är som bäst i steget, alltså när alla ben är i luften eller när två ben är högt i luften för att ta ett nytt steg. Det blir roligast bilder om du fotar snett framifrån eller från sidan. Försök även zooma in och få några porträtt på hästarna, det kan bli maffigt om du hinner få till en bra bild. Andra gången jag fotade trav var ponnytrav. Sötaste! Dessa är inte LIKA snabba, men det är ändå knepigt. Experimentera även här. Vinklar, sitt, stå osv.


På bild 1 ser hästen glad, pigg och framåt ut. Den har ett fint steg och öronen pekar framåt, bakgrunden är fin. På bild 2 däremot ser hästen något okoncentrerad ut. Öronen står åt olika håll, den tittar bort lite, bakgrunden stör och den är "fel" i steget.


Lite dålig kvalité, men äsch. :} På bild 1 är hästen rätt i steget, öronen pekar fram och ekipaget ser laddat ut. Bakgrunden funkar. På bild 2 har kusken öppen mun och hästen har öronen bakåt {inte av ilska utan för att den lyssnar - men det ser ändå inte bra ut på bild som ni ser}, samt att den är "fel" i steget då endast en hov är i marken. Bakgrunden funkar, men allt annat förstör.

Det var detta jag menade med att zooma in även i farten, och testa vinklar. På bild 1 syns hela hästen och den ser glad ut. Bilden är skarp, bakgrunden funkar. Kunde beskurit bort mer av benen, men bortse från det. Hästen på bild 2 har öronen bakåt för att den lyssnar på kusken. Den höjer huvudet, och eftersom jag sitter ner blir vinklen fel. Ögonen skyms dessutom helt av skygglapparna.

FOTA PORTRÄTT/RÖRELSE
Detta gäller om du fotar en häst hemma. Ska det endast vara hästen på bild? Då kan det vara roligt med varierande bilder. Ta några porträttbilder på endast huvudet, men även några helkropp.  Få hästen att springa! De allra flesta hästar tycker om att visa upp sig - det gäller bara att få dem att förstå att det är vad de ska göra. Du kan börja med att tagga hästen. Skrapa med fötterna i marken, smacka och jaga på den. Du får dock inte skrämma hästen. Den ska hela tiden tycka att det är roligt och förstå att det är på bus. När man lekt en stund brukar de flesta förstå vad det handlar om - att vara snygga. Då brukar det gå bra och hästen brukar sköta det fint själv. Om du har en segstartad häst kanske någon kan dra igång den, antingen springa bredvid eller jaga på. Ha med dig belöning också, så tycker de att det är extra roligt. :}

Orkar inte leta upp en bra och en dålig, så här får ni bara två porträttbilder fotade på hästar i hagen. Båda har rätt taskigt ljus som ni ser, men de är mysiga på sitt sätt.Viktigaste
Inga konstiga vinklar, inga öron bakåt, inga fula steg, inga spiltbilder och inga kapade ben! Tänk igenom bakgrunden och se efter hur ljuset faller i bilderna innan du börjar fota. Kom ihåg att se efter inställningarna om du går från att fota en ljus häst till en mörk. Testa på olika vinklar och öva, öva, öva! :}

Sammanfattning
Tror det var det mesta. Att fota hästar är en väldigt bra träning! Man får även träna mycket på inställningar. Tänk på att du inte kan fota en vit häst och en svart häst med samma inställningar! Det kan även vara klurigt att fota en svart häst en solig dag utan att bakgrunden blir utfrätt. Men det går!


Hoppas detta inlägg var till hjälp för en del av er. Lycka till med ert hästfotograferande nu. Pufss! :}

Ge. Mig. Spaghetti.

27 juni, 23:39

Amen nä, satt och kollade på lite olika bloggar {tipsa gärna om ni vet några bra!} och det var någon som hade ätit spaghetti på restaurang. Alltså jag blev så sugen. Om jag bodde ensam skulle jag göra spaghetti NUUUUU, men mamma har precis gått och lagt sig. Det är faktiskt en fördel med att vara hos mamma, jag får äta hur mycket och hur sent jag vill. Underfint. Pappa är typ "varför skulle någon vilja äta efter klockan 8? Det är sent, gå och lägg dig", haha! :'D
 
Ska äta spaghetti imorgon. Mmm! Älskar sån där köttfärssås man köper på burk. Så gott! Farmor och farfar är även  bortresta torsdag-fredag, och då har jag lovat att vattna blommorna och ta in posten. Mys! 
Jag har hittat en rolig sak på Maxi också. En isglass-bok där det medföljer glassformar. Den kostar 179 kronor, och jag är för det första riktigt snål och för det andra ganska fattig, så jag funderar på det. Vill även ha några kok- och bakböcker jag sett. Synd att jag inte fyller år mitt i sommaren.. Haha! Får börja på min önskelista inför julen! Pussar!
 
Foto: Sofie Rydén. // Mina små älsklingar i vårt fina, fina hus. Saknar det såå mycket när jag tänker efter. På bilden går Kissinger {även kallad "terroristen"} till attack mot stackars oskyldiga Ninja. Tur att hon är typ 6 kilo lättare och mycket yngre och snabbare.

Jamie Oliver och brända popcorn

27 juni, 22:07

Jag älskar matlagningsprogram. Sitter och tittar på Jamie Oliver's summer festival just nu, och då fokuserar han på att laga mat som han skulle gjort om han var på festival eller om han campade. Alltså är det väldigt enkelt och han lagar maten utomhus. Alltså det ser ju så gott ut. När han smakade nyss sa han: "And that's probably as close to foodporn as we get!". Haha, så söt. Har ju en liten bucket list {saker man vill göra innan man dör}, och där står det "bli bra på att laga mat". Just nu är det Simon som lagar maten, jag är rätt dålig. Och kräsen också, så det blir liksom inte roligt att laga mat då. Hoppas att jag tycker om fisk innan jag dör, det ser så gott ut. :(
 
Imorgon ska jag fota lite, och fota alla nya saker jag köpt senaste månaden. Har ju lovat er bilder. :} Nu börjar Law & Order. Har ju inte jättemycket annat att göra, så jag får väl titta på det. Förresten tog jag nästan sönder mammas mikro nyss! Skulle poppa popcorn, och satte den på en och en halv minut. Har inte poppat med mammas innan så tänkte köra lite i taget. Efter en minut började den poppa, alltså poppade den bar 30 sekunder innan det plingade, så jag satte på en minut till. När den var klar fräste det om mikron, det kom svart rök ur påsen och jag tror att en del popcorn hade brunnit för de var kolsvarta. Jag och teknik alltså. Haha, gud. Pussar!
 
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Min söta tårtspade. :'D

Hur du får till ljuset i porträttbilder utan att använda reflexskärm

27 juni, 20:14

Tänkte ge lite tips för hur jag får till mina porträttbilder utan reflexskärm. :}
På en del porträttbilder {tagna utomhus} har jag fått frågor om hur jag får till ljuset utan reflexskärm. Om man fotograferar utan reflexskärm när det är ljust ute bildas lätt fula skuggor i ansiktet på modellen. Ibland syns modellens unika ansiktsdrag sämre. Det kan även bli svårt att urskilja modellens ögon – och ögonen är det viktigaste i porträttbilder, glöm inte det.
Det ovan kanske främst gäller om du fotograferar i skuggan. Att fotografera i direkt, och skarpt, solljus {mitt på dagen} kan också bli svårt. Du kommer få svårt att exponera bilden bra och modellen kommer att kisa. Motljusbilder kan däremot bli fint! 

Jag äger ingen reflexskärm och har faktiskt aldrig använt mig av det till någon av mina utomhusfotograferingar. Reflexskärmar är dock ett otroligt bra och effektivt hjälpmedel, men det har bara inte blivit av att jag införskaffat mig en. Dumt! Men det är faktiskt något som står på min utrustningslista just nu. 

Vad jag försöker göra, och tänka på, när jag fotograferar porträtt utomhus {vilket jag gör hellre än studiofoto} är följande:
♥ Fotografera inte i direkt solljus, eller när solen är som allra skarpast {typ kl. 11-14}. Jag fotograferar bara i solljus på eftermiddagarna, om jag måste!
♥ Hitta en bra plats med tillräckligt ljus – antingen i skuggan eller möjligen i solen {om jag fotograferar i solen brukar jag välja en plats där solljuset är svagt men inte ojämnt, och jag väljer allra oftast att fota i skuggan}
♥ Är det en molnig dag utan varken sol eller skugga? Försök tänka dig vart skuggan skulle funnits om solen var framme och placera modellen där
♥ Vrid på modellen tills ljuset ligger bra i ansiktet, i ögonen och på halsen
♥ Försök att få fula skuggor att försvinna innan du tar bilden, så blir det mindre efterarbete sen
♥ Ta någon testbild för att testa ljuset - gör detta för varje ny pose, te.x. om modellen först står sen sitter. Det är olika ljus på olika höjder och i olika vinklar!

Soligt?
Om du fotograferar i skugga en väldigt solig dag är det viktigt att du även tänker över bakgrunden. Om du t.ex. fotar din modell inne i skuggan i en skogsdunge med exempelvis en sjö i bakgrunden {som solen då ligger på} kommer detta bli svårt för kameran. Då kommer din kamera att försöka rädda sjön från att bli överexponerad, och istället kommer din modell att exponeras fel och bli för mörk.

Här är några bilder med fint ljus som jag har tagit utan reflexskärm:


Foto: Sofie Rydén {jag}. ~ Dessa bilder togs under samma dag och ingen är fotograferad i solljus, utan i skugga På båda bilderna sitter/ligger syster ner bakom en kulle som ger skugga.


Foton: Sofie Rydén {jag}. ~ På bild 1 fotograferade jag Louice en vintereftermiddag. Det var en molnig dag och ljuset blev väldigt jämnt. Vi stod på en väg, bakom stora träd. På bild 2 fotograferade jag syster liggandes uppe i skogen, i skuggan, runt 2-tiden {tror jag?} en vårdag.


Foton: Sofie Rydén {jag}.. ~ Bild 1 är fotad inne med fönsterljus som enda ljuskälla, en asgammal bild som jag nu inte förstår varför jag valde, haha. Bild 2, på syster igen, var ganska klurig! Platsen hon sitter på är mitt inne i en skog {finns inget solljus alls}, på en sten i en sjö {som därför inte reflekterar något ljus} under en bilbro! Haha. Det var sjukt mörkt där, men det gick. Fick vända och vrida på henne och till slut hittade ljuset henne.


Foton: Sofie Rydén {jag}. ~ Bild 1 {syster} är fotograferad i solnedgången och solljuset ligger på henne. Detta kan man nästan se under hakan, hade jag haft reflexskärm hade den skuggan inte funnits. Bild 2 {robin} är fotograferad för APLÄNGE sen {säger det så han inte blir mordslysten!} i skuggan. Bild 3 {på mig själv} fotograferade jag inomhus med fönstret som enda ljuskälla, solen sken inte in på mig utan det är bara dagsljuset som "lyser" in. Bild 4 på Sofia fotograferade jag i skuggan i en tunnel. Bild 5, på syster, fotades i skogen en eftermiddag under väldigt dåliga ljusförhållanden {därav lite brus}. Solen höll på att gå ner och vi stod i skuggan. Placerade Emmie så att ljuset föll på henne snett framifrån från höger {från vänster för henne}.


Foton: Sofie Rydén {jag}. ~ Bild 1 fotade jag på min pojkvän Simon på midsommarafton förra året. Han sitter i skuggan under ett parasoll. Dock ser man ju att solen ligger mer på hans händer, men sen var det bara en spontanbild också {som jag gillar ändå}. Bild 2 är på syster en sommardag. Det hade regnat och vad jag minns så var det rätt så mulet men ändå ljust. Vi stod på en plats i skogen där det brukar vara skugga.


Hoppas det hjälpte och att ni fick lite nya tips och idéer. Bara kommentera om ni undrar nåt. :} Pufss!

Hur du laddar ner ett typsnitt

27 juni, 19:48


Jag tror inte alla därute vet hur man laddar hem typsnitt, men det är faktiskt väldigt enkelt. Jag ska visa hur man gör idag. Börja med att skapa en mapp någonstans på din dator där du vill lägga ditt typsnitt. Döp den till något passande, så att du minns vart den finns. Min mapp heter smart nog "typsnitt". :}


1. Innan du laddar ner ett typsnitt måste du ju såklart hitta ett snyggt som du vill ta hem. Gå in på hemsidan Dafont.com {länk}. Det kan verka lite rörigt om du besöker sidan för första gången, så jag ska visa hur du kan göra.
 

1,1. Det första jag ringat in högst upp är menyn ni ser allra högst upp på sidan. Det finns en massa att välja bland, men jag brukar välja antingen "New Fonts" eller "Top". Jag valde "Top". 

1,2.
 Det andra ni ser är två olika downloadsrutor. Det finns många olika downloadsrutor, men det är dessa två ni ska leta efter. OBS! Tänk igenom: "vad ska jag använda typsnittet till?". Om du tänkt publicera ditt typsnitt på någon offentlig sida får du bara ladda ner typsnitt där det står "Free" [fritt/gratis] över downloadsrutanAnnars bryter du mot upphovsrättslagen, och människan som skapat typsnittet har rätt att anmäla dig. Om du bara tänkt använda typsnittet för skojs skull kan du välja att ladda ner typsnitten som det står "Free for personal use" [fritt för personligt bruk] över OCH typsnitten som det står "Free" vid.

1,3. Det sista är att du ska hitta ett typsnitt du vill ta hem. Jag hittade inget speciellt, då jag redan tagit hem de flesta jag gillar därifrån, så jag bara valde ett random. "Throw my hands up in the air" heter det. Observera att det står "Free for personal use" vid downloadsknappen, alltså får jag inte använda det på bloggen i framtiden! 
Om du hittat ett typsnitt du vill ladda hem, trycker du på "Download".2. 
När du hittat ett fint typsnitt och du vill ladda ner det, tryck "Download" > "Spara" "Stäng". Obs! Välj inte öppna varken före eller efter du tryckt på "Spara".3. När du sparat typsnittet i en lämplig mapp är det dags att öpnna mappen. {Jag sparade mitt typsnitt på skrivbordet nu bara för att det skulle bli tydligare för er}. Öppna mappen och leta reda på rätt typsnitt. Högerklicka på typsnittet och välj"Extract Here".
Det ska nu se ut såhär där du packat upp typsnittet:

Den uppackade filen ska alltså se ut såhär {ungefär, det kan variera från olika datorer}. Du ska ha en zip-fil och en .ttf-fil. Om det även följer med en fil som heter "Read me" så kan du bara radera den.


Nu är det bara lite småpill kvar! Börja med att öppna kontrollpanelen. Den kan ligga på olika ställen på olika datorer så det behöver inte se ut exakt som på min, men gå iallafall in i start-menyn och kika.


4. När du hittat Kontrollpanelen klickar du på den. Om du inte hittar Kontrollpanelen kan du prova att söka i sökrutan. Skriv isåfall bara "kontrollpanelen".


4,1. Såhär, eller något liknande, kommer det se ut när du öppnat Kontrollpanelen på din dator. Scrolla ner och leta rätt på mappen "Teckensnitt". Klicka så att du öppnar den. Nu ska du bara lägga in typsnittet i "Teckensnitt". Om du inte ser Teckensnitt-mappen kan du söka, längst upp till höger i Kontrollpanelens lilla sökruta. Skriv då "teckensnitt", det kommer inte fungera om du skriver typsnitt.


4,2. När du öppnat "Teckensnitt" från Kontrollpanelen öppnar du även mappen där du lagt ditt uppackade typsnitt. Sedan drar du bara över det uppackade typsnittet från din mapp/skrivbordet där den ligger, till "Teckensnitt"-mappen i Kontrollpanelen. KLART!
Det var väl ganska lätt ändå? Hoppas några av er lärde er hur man gjorde Hör av er om ni undrar nåt. Pufss!

Typsnitten du laddar ner kan användas i alla program där man kan skriva text. Ex. Photoshop, InDesign, Word, Paint och Powerpoint. Obs! Om du har t.ex. Photoshop igång medan du installerar typsnittet är det inte säkert att typsnittet syns där i direkt efteråt. Du kan behöva starta om programmet för att du ska kunna använda det. :}

Fotokalender

27 juni, 19:35

Hei, vad gör ni? Jag är lite sur. VET att jag ska ha skrivit ett sjukt ingående inlägg om kamerainställningar men jag hittar det inte. Hade tänkt kopiera mitt gamla, utgå från det och skriva om det lite, men det gick ju åt helvete nu. Åh, jag som bara skulle vara snäll mot mina stackars läsare. Ack, jaja. Får väl skriva ett nytt då. Men visst ska jag ha gjort ett? Eller så tänkte jag bara göra ett.. 
Men jag är helt säker på att jag ska ha gjort ett sånt inlägg + besvarat frågor om inställningar. Hm. Har jag drömt eller? :( Både mamma och pappa kallar mig "dement i förtid". Jag tror dem.
 
Idag har jag förresten berättat om sommarens storslagna fotoplaner för både mamma, pappa, farmor och farfar. Och tro det eller ej, men ALLA var villiga att skjutsa {ända till Vetlanda, halleluja} om det var en helg när de inte hade annat för sig. Jag bad inte farmor och farfar, men de erbjöd sig ändå. "Man kan ju se det som en utflykt!! :D", sa de minst 25 gånger. Fantastiskt. Har valt ut det jag allra helst vill åka på, och det blev en del. Alla helger i juli och två i augusti, samt en i september. Men jag måste ju.
 
 
 

Bortsprungen laddare och kattskit

26 juni, 23:37

BU! Vad gör ni? Har hängt i soffan, sett Top Model och lite så. Och magen went kurr-kurr, så jag gjorde soppa också. Mmm! Just nu är jag på jakt efter min mobilladdare, som opassande nog gömt sig. Whyyyy, mobilutten dör ju när som helst. Åh. Jaja, den dyker väl upp. Simon vet säkert vart den är! Han har mer koll på mina saker än jag. Tragiskt egentligen.
 
Jahaaaaa. Vad händer imorgon? Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Det är ju sånt helvetes jävla {ursäkta, men jag måste precisera mig} skitväder att jag vill spy. Varför kan vi inte få lite sol, så att vi kan bada? Det är typ 5 grader i vattnet, så kallt att det gör ont i kroppen. Ge mig sol. :(

Kikade just lite på Weheartit {samtidigt som jag andas i min tröja, min katt har bajsat och det luktar i HELA lägenheten. Helt sjukt äckligt}, såg så mycket bilder på godis, framförallt såna där godisbjörnar! Måste köpa det, blev så sugen! Åh, yum. Nä, nu ska jag se Shrek. Somnade till den igår, haha. Pussar!
 
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Galna kor, från Ingelstorpsskolans kosläpp 2O12.

Pulvermos och sommarens hästevent

26 juni, 19:55

Tjabbalabba. Ni vet väl redan att jag är tokig i pulvermos {annars vet ni det nu} antar jag. Åkte till Maxi med modern för att hjälpa henne handla, och hon lovade mig korv med mos när vi var klara. Det var typ det enda jag tänkte på under hela tiden vi gick där inne. När vi väl var klara dansade jag glatt bort till korvtjosan och skulle beställa. "Nä, tyvärr så har vi rengjort mosmaskinen redan". Jaha, och? Ni har ju öppet, varför rengör ni maskinen innan stängning? :( Sjukt deppig. Fick ta en korv med bröd. Fasa. Har förresten ätit pulvermos 4 gånger på 5 dagar. Det är inte illa. Gott var det också.
 
Om jag känner mig själv rätt kommer jag bli hungrig om cirkus 1 timma, och då planerar jag att göra soppa. Älskar soppa, men bara typ 3 sorter av alla miljoner som finns. Jag är ju lite krånglig med maten som ni vet. Fick iallafall nektariner av min moder, det är så mumsigt. Gluffsade i mig en precis. Kladdig all over. 
Förresten, missa för ända in i rumpan inte Top Model nu vid 8!
 
Idag har jag kollat upp lite olika hästutställningar och tävlingar jag vill åka och fota på i sommar. Det blev en del, men jag plåtar hellre än ligger på stranden och steker, haha. Har ju inget sommarjobb heller, så jag får väl överleva på fotojobb och sålda bilder. Blev så glad, för såg att väldigt mycket hålls i närheten. På Nybro ridklubb eller allra längst bort i Vetlanda {vilket är nära Kalmar}, och där är det ju jättefint. Det var där jag krockade med Malin Baryard en gång, haha. Det enda som saknas är skjuts. Får väl betala folk.. Hihi. Får dela upp mig lite. Så många av mina vänner är foto- och/eller hästintresserade så de får liksom boka mig, för jag ska fan på allt. Men mina kandidater är Emmie, Sufia, Louice och Lisa. Så, var beredda små vänner! Planerar att åka på ardennerriks, arabriks, morganriks, fjordhästutställning, new forest-mästerskapet {och nåt mer jag glömt..} och så letar jag efter plats, datum och tid för både welshriks och shettisriks. Hör gärna av er om ni vet!

Lägger förresten upp en kalender snart med tävlingar/utställningar jag ska åka på, så om ni vet med er att ni eller någon ni känner ska tävla och ni är intresserade av att köpa bilder så kan ni höra av mig och tala om vart ni kommer finnas. :} Då kan jag prioritera ifall jag inte har möjlighet att åka på allt.Sluta håll på

26 juni, 10:52

Hei där. ÅH, vad jag irriterar mig på folk som lägger upp en massa "en perfekt kille gör såhär, en perfekt kille är såhär". Snälla. Det är så pinsamt. Och uuuuundrar varför det inte finns såna om tjejer? För alla tjejer är dumma i huvudet så det är ingen idé att hoppas, typ. Haha. Nej, men på riktigt. "En sann pojkvän kramar dig bakifrån". Jaha, så om han inte gör det borde du dumpa honom? Är han ett svin då? Kommer han vara otrogen? Kommer du få en pojkvän som kramar dig bakifrån genom att lägga upp statusen på din logg? Eller varför gör ni det? Vad får ni ut av det? HAHA ÅHHH. Jag blir så arg. Väx upp. Sluta håll på. Annars bussar jag min monsterkatt på er. 
 
Vaknade vid 9 men somnade om till 1O. Vid 1O vaknar jag i ren panik av andnöd - då står nämligen katten Kissinger, cirka 8 kilo, på mitt bröst och skriker allt han kan in i min näsa. Han måste trott att det var mitt öra. Smart katt det där. Bästa sättet att få mat på är tydligen att kväva sin matte. Eller tjänare.. Haha. Han fick iallafall mat, och nu sitter han bredvid mig i soffan med ögon stora som tallrikar och hoppas på ännu mer. Han blir aldrig mätt. Inte konstigt att han är överviktig. Nu ska jag äta nåt själv också. Pussssssar!
 
Såhär farliga är vi.

Skrattar som bara en halvnaken person med trosor och pojkvänströja kan göra

25 juni, 23:35

Gud, vad jag fryser. Vi tog bussen hem från Modehuset runt 6, och jag fryser fortfarande. Jag tycker att det är regnets fel. Simon försöker intala mig att det har att göra med glassen jag äter, eller att jag helt enkelt är halvnaken. Vad tycker han att jag ska göra då, när han själv har på sig sina mjukisbyxor?! Vanligtvis är det jag som tältar i dom. Ytterst upprörande.
 
Jag tog istället på mig Simons nya tröja som han köpte idag. Han har inte fått använda den själv än, jag tyckte den såg så hemtrevlig ut. Det var den också. Nästan så att jag borde köpa en åt mig själv. Provlåg förresten Simons nya kudde nyss, och insåg att den var typ 36O gånger skönare än min kudde. Hur ska jag överleva? Jag kommer bli oerhört förbannad om han börjar snarka i natt, då kommer jag ju veta att det är kuddens fel. Borde kanske köpa en sån också.
 
Bestämde mig för att äta mina känslor {haha}. Fick bli tunnbröd med skinka. Jag står där i köket och tuggelituggar på min torra macka, i lugn och ro, och när jag vänder mig om står Simon där med armarna i luften över mig och brölar "YOOOOO BEJB". Aldrig blivit så rädd i hela mitt liv. Bet mig i läppen och kastade mackan på golvet i ren panik. Det värsta är att han inte ens försökte skrämma mig. Han skrattade jättelänge. Så ond. 
 
Sjukt sugen på salta kex och hallonsaft.
 
Nu ska jag sätta på en film och "råka" somna på Simons nya kudde, så att han får använda den gamla knöliga när han går och lägger sig. I mina drömmar ska jag skratta sådär elakt, som bara en halvnaken person med trosor och pojkvänströja kan göra: MOHAHAHAHAHAHA.
 
Trött? Lite.
 
Ungefär såhär ser jag ut just nu, fast med Simons fantastiska farfarströja och smink överallt {osminkad on the bild}. The myspyZ is on.

Shopping och kaxigt paraply

25 juni, 19:33

Halluu. :} Kom precis innanför dörren. Åkte iväg mot Modehuset runt 2-tiden med Simon. Stannade och åt på Donken på vägen med. Mums! Jag tror vi var i alla butiker {utom Bauhaus och Plantagen} idag, haha! Började med att leta huvudkudde åt Simon. Lovade att han skulle få en i födelsedagspresent, men jag var sjuk när han fyllde år så vi tog det idag. Lagom sent sådär, hoho. Hittade en inne på Jysk.
 
Sedan blev det paraplyletande. Sjukt nog hittade jag till slut ett paraply inne på Gina Tricot. Otippat. Inte ens Rusta hade. För 9O jävla spänn blev det mitt. Hann precis utanför ingången innan det sa SWOSH och paraplyt spretade åt 593 olika håll. MINA NERVER. Skulle med bussen, annars hade jag gått in och hotat någon. Ska fan göra det imorgon. Tänker inte lägga 9O spänn på en tygbit som spretar och hotar att sticka ut mina ögon. 9O spänn får man mycket pulvermos och korv för. Bara så ni vet.
 
Fick med mig lite annat hem idag också, även om det inte var något i klädväg. Förutom två par trosor från Gina. Tror jag gav 6O spänn för båda. Kaaaap! Några IsaDora-nagellack som var sänka till 49kr /st för ett presentkort jag hittade {halleluja moment} köpte jag också. Kudden som Simon valde var så billig att han fick en gosig kofta från Cubus också. Så fin blev han. :'} Två par örhängen från Gina för 25 spänn styck och en klöspåle till min katt från Rusta, för 79. Mycket mer blev det inte. Det var billiga och välbehövliga saker måste jag säga. Förutom nagellacken då kanske.. Mwehehe. Eller de var ju billiga men inte välbehövliga. Jaja. Nu ska vi snart äta pulvermos och pannbiff här. Så hungrig! Pufssss!
 
Foto: Louice Bertilsson. // Bilder från Simons bal förra året. Skrutten. ♥

Modehuset och donken

25 juni, 14:02

Hei alla glada och inte glada. Idag blir det Hansastaden med Simon. :} Ska köpa ny huvudkudde åt honom och jag vill kolla lite här och där. Vi måste byta buss vid Maxi/Coop, så vi passar på att äta lunch på Donken när vi ändå måste stå där och glo i 25 minuter i väntan på nästa buss. Mysigt! Sen blir det nog fika med varm choklad och så på Modehuset. Gosig dag.
 
Annars vet jag inte vad som händer idag. Inget speciellt tror jag. Men fortsätt lämna förslag på vilka sorters tips och guider ni vill se i bloggen! Om ni inte lämnar förslag gör jag inget åt saken och fortsätter som vanligt, utan fototips och liknande. Pussar!
 

Svar på kommentar - manuella inställninar, opacitet, collage och gimp

24 juni, 22:37

 
Fick dessa kommentarer på inlägget jag skrev för en stund sedan där jag bad er ge förslag på vilka tips och guider ni vill ha. Fortsätt med det! Tänkte svara på denna kommentar i ett inlägg så att alla kan läsa, tycker det blir smidigare. :}
 
Med egna inställningar, menar du/ni då exakt hur man lär sig att fota på manuella inställningar? Att jag ska göra ett inlägg om vad ISO, slutartid och bländare gör för en bild och hur man ska tänka när man ställer in egna inställningar? Kan ju även göra inlägg där jag ger förslag på inställningar för specifika saker, typ hästsport och sådant. Ge förslag. Kommentera!

Sedan vill jag passa på att säga att jag inte har Gimp. Jag har aldrig jobbat i Gimp och vet därför inte hur det fungerar, men jag tror att mycket av det viktigaste/mest användbara som finns i Photoshop även finns där. Ett collage kan se ut på många olika sätt så ge även här förslag på vilka sorters collage du/ni vill bli bättre på. Det sistnämnda med en svag bild och en starkare bild kan jag göra ett inlägg om lite senare! Fortsätt kommentera och lämna förslag på vad ni vill att jag ska skriva tips och göra guider om! ♥

Fototips/photoshoptips? Ja/nej

24 juni, 20:57

Hallåå. Har ganska många gånger fått frågor om ifall jag kan göra fototips och photoshoptips. Självklart kan jag det, men vad vill ni veta? Jag vet inte alls hur mycket ni kan, så det känns lite pinsamt att sitta och lägga flera timmar på ett snyggt inlägg om något som alla redan kan, och så får jag er att framstå som hjärndöda typ. Det är runt 1OO personer som läser bloggen, och det är ju inte speciellt mycket egentligen. Men för mig är det mycket, och det är ganska många personer att ta hänsyn till när man ska göra sånt här. :}
 
Kan ni mycket inom foto och photoshop? Vill jättegärna lägga upp tips och guider, det är roligt att fixa med lite speciella inlägg. Men då vill jag veta: vilka sorts tips? Vad vill ni se? Vad kan ni? Vad vill ni bli bättre på? Vad kan ni inte alls? Vad vill ni veta mer om? Skriv allt ni kommer på, lämna massor av tips så att jag får en idé om hur jag ska börja! Skulle uppskatta det  mycket! Pussar!
 

Kenji

24 juni, 20:48

Simon gav mig just en söt låt. Kenji med Fort Minor. Åh. Så sorglig. Och jag som inte ens lyssnar på sånt här egentligen. Här har ni den. Två andra bra liknande låtar som är både soeta och sorgliga är Hands Held High med Linkin Park {länk} och Runaway Love med Ludacris {länk}. Lova att ni lyssnar. Pufss! 
 
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Älskade finaste underbaraste Ola Salo från älskade finaste underaraste The Ark. Från Where The Action is i Göteborg eller Siesta i Hässleholm {minns inte, haha!} 2O11.

I'm so happy and that ain't wrong, there's nothing wrong with being happy

24 juni, 20:43

Hei babes. Vad hittar ni på? Jag sitter och lyssnar på I'm so happy {länk ♥}, sötelåt. Har inte gjort mycket alls idag. Slappat extremt mycket och bara dött. Eller okej. Är ensam hemma med Skrutten idag. Mys! Vi ska äta något snart, och sen se någon film. Undrar vilken. Vi slåss alltid en stund om vilken vi ska se, tills jag vinner {såklart}. Det blir iallafall thaigryta med ris. Så gottttttt. Ahhh!
 
Har absolut ingenting att skriva, för absolut ingenting har hänt. Tror jag ska ta mig en isglass. Bara jag som inte fattat att det är sommarlov? Det känns som helg eller något bara. Kanske är för att det fortfarande är vinter ute? Haha. Well, får väl lyfta på min röv och hämta glassen då. Om ni tycker jag uppdaterar sämre än en död person på dödtablett så kan ni följa mig på Instagram {sofieryden}, där uppdaterar jag några gånger om dagen. :}
 
Saknar fina och galna tjejen! Ska dit i veckan. 

Excited about the matpaj idag!

24 juni, 10:46

Hei gullegrisarna. Idag ska jag äta paj hos farmor och farfar. Känns lite spännande, för jag vet inte vad det blir för paj. Sicket äventyr. Ungefär så spännande är mitt liv. Well, det är iallafall Nalle Puh på tv, så jag är glad. :'D Vad ska ni hitta på idag? Jag ska som sagt hem dit och äta lite, sen får jag se vad som händer. Syster följer med en stund tror jag, sen skulle hon iväg. I eftermiddag sen hade vi tänkt åka och köpa Disneyfilmer, haha!
 
Har 0 roliga saker att skriva om för 0 roliga saker har hänt hittills. Förutom Nalle Puh då, men det sa jag ju. Jaja. Ska väl göra nåt vettigt. Klä på mig kanske. Pussar!
 
Foto: Emmie Rydén. // Jag vet att man ser syster i mitt öga. Ska orka redigera bort henne någon dag. Typ imorgon. Hehe.

5 saker

24 juni, 00:14

♥ När jag äter tacos/tunnbröd/glass och sånt snurrar jag på den hela tiden för att äta på olika håll. Kan inte äta på samma ställe hela tiden 
 
♥ Jag är 19 år och äter fortfarande inte brödkanter {moget}
 
♥ När jag var 4 år tog farmor och farfar med mig till Astrid Lindgrens värld. Vi åkte något litet sightseeing-tåg och helt plötsligt frågar jag, högt och tydligt, "har du fisit farmor?!". Farmor skakar skräckslaget på huvudet och försöker få mig att viska, men då skriker jag {eftersom farfar hör dåligt} "VAR DET DU SOM FES FARFAR?!". Jag är bäst.
 
♥ Har, sedan jag var 7 år, velat ha ett arabstuteri {stuteri med hästrasen arabiskt fullblod}. Ska. Iallafall innan jag dör.
 
♥ Jag säger "en paket", men typ ALLA är emot mig och säger att man måste säga "ett paket", så jag får alltid skriva om när jag gjort blogginlägg och sånt {dock är jag den som alla brukar fråga gällande stavning och sånt så jag anser att jag har rätt i att man kan säga både och. Sådeså}

Hackad mobil, godisrem och disneyfilm

24 juni, 00:05

Hei mina homies! Vad gör ni? Sover ni? Super ni? Jag är så sinnessjukt trött. Firade midsommar med Fia och hennes familj tillsammans med pappa, i deras sommarstuga på Oknö. Mys! Simon firade med syster + mamma och hennes släkt. Fick sms från systers nummer igår där det stod "hackade emmies mobil!". Förstod ju att det var Simon. Vi smsade lite och så svarade jag "hahaha" på något. Då kom det ett "?" som svar. Förstod att det var Emmie men ville inte avslöja något, så skrev bara "men det var inget", så typ hela min släkt tror att jag var aspackad. :'D
 
Jaja. Vi kom till Oknö {som förresten ligger i Mönsterås} vid halv 12 och då åt alla sill och potatis, utom jag och Fia, för jag åt prinskorv och Fia åt makrill. Mums, tyckte vi. Vid 1-tiden gick vi mot en festplats där de rest en midsommarstång, det fanns massor av lotterier {typ chokladhjul <333} och karuseller. SÅ ROLIGT! Ville åka karusell och få en heliumballong men pappa bad mig uppföra mig som 19 år och inte som 5. Så jag valde en godisrem istället, som en vuxen skulle gjort. Det stod mellan godisrem eller ett paket servetter för 1O kronor. Vilket i och för sig hade varit ett kap.. Okej. Svammel. På kvällen grillade vi och jag och Fia åt mer pommes än alla övriga 9 personer vid bordet. True story.
 
Har spelat Playstation med syster hela kvällen och nu ska jag decka. Sov 5 timmar natten till igår, och idag vaknade vi vid 9 i det varma tältet. Oh lord. Så trött. Ska sätta på nån film. Förmodligen Trassel. Igen. Imorgon ska jag och syster förresten åka och köpa Disneyfilmer. Vi ska börja samla på oss dem på DVD. Nu har vi bara VHS:er. Förutom Lejonkungen då, som jag köpte {för 179 jävla spänn} i vintras. Lååååångt inlägg. Och jag sa inte ens nåt vettigt. Hur orkar ni? Pussar.
 

Mot Oknö

22 juni, 11:16

Hei! Testar att mobilblogga för första gången. :} Sitter i bilen på väg mot Oknö nu, där vi ska fira midsommar med Fias familj. Mys! Har inte mycket mer att skriva, ville bara säga PUFSS och glad midsommar. <3

Midsommarbuffé, franska skor och skräckfilm

21 juni, 23:26

Hei! Har varit iväg hela dagen, så trött nu. Well, har spenderat dagen hos fina farmor och farfar. De ringde i förrgår och undrade om jag ville följa med och äta "midsommarbuffé" idag vid 12, och jag hängde på. Mat är ju gott. Haha! Det var i en kyrka som heter Birgittakyrkan, och stor buffé med midsommarmat, valfri läsk/lättöl + kaffe/te och en bit jordgubbstårta kostade 4O kronor. HUR kan det vara så billigt? Mumsigt var det iallafall! Varken farmor eller farfar är troende, men de brukar åka dit och äta ibland. Förstår varför, för det var både jättegott och billigt. :}
 
Annars då.. Vid 1-tiden ringde pappa och bara: "de har ringt och vill lämna ett paket som tillhör dig. Från Frankrike. Det är väl ytterst franska skor antar jag."
Vilka påhopp man utsätts för i den här familjen. Känner mig förolämpad. Haha. Det var ju inga skor, det var den superdupersöta plånboken jag beställde för några dagar sedan. Den var så mycket sötare irl än på bild! Känns lite mocka-aktig och är ganska stor. Love. Lägger upp bild på den imorgon om jag hinner, annars i helgen.
 
Såg nyss skräckfilm med pappa och syster, Intruders. Helt okej. Det värsta med skräckfilmer tycker jag är när det är dödstyst och helt plötsligt hoppar det fram nåt till dånande musik. Kissar ju ner mig. :( Nä, nu ska jag somna till Tangled {Trassel}, kan typ hela utantill nu. Jag byter sov-filmer då och då. Nyss var det Kung Fu Panda 2. Bästa. :'} Pussar!
 
Hej, jag blev inte riktigt som alla andra.

Träningskläder

20 juni, 23:27

Hei där. Vad hittar ni på? Jag dricker te och äter tunnbröd. Bästa. ♥ Jag och syster ska ju få varsitt gymkort av mamma och pappa, och vi tänkte köra på Friskis. Dels för att det är närmst, för att det verkar bra men också för att Fia tränar där {bra för min del då, hehe}. Så nu har jag suttit och kikat på lite olika träningskläder. Jag tycker, och har alltid tyckt, att det blir roligare att träna om man har fina kläder. Det känns fräschare och snyggare på något sätt, tycker inte ni det? :} 

Satt och kikade på Gina Tricots smycken {webbshoppen}, och såg att de hade en flik för träningskläder. Har ingen aning om ifall de är bra eller inte, men det kan kanske vara värt att testa. Söta är de ju iallafall, och ganska så billiga. Jättesugen på munkjackan och shortsen!
 
Foton: Ginatricot.com {länk}

Tack till alla snälla ♥

20 juni, 19:08

Åh, vad min farfar tjatar om att jag ska bli journalist. Jag har egentligen fått höra det sen jag var ganska liten, att jag borde bli journalist eller författare. Grejen är att jag inte tycker att det är så roligt att skriva som folk tror. Och jag tycker inte själv att jag är så "duktig" som många ofta säger. Får jätteofta höra att jag skriver bra, flytande, roligt osv osv, men det är inget jag försöker göra. Alltså jag anstränger mig inte. Okej, det lät ju lagom snobbigt, men det är faktiskt så att jag inte tänker på vad jag gör. Jag bara skriver som jag alltid gjort och är mig själv. Och det är ju roligt att folk tycker om det. :') Fick ett mail från en lärare idag, för han hade missat att ge mig sin analys av min uppsats.
 
"Ytterligare har du ett fantastiskt tydligt och stringent sätt att disponera din text, något som gör att läsaren fångas och som ser till att språket genomgående håller tempo. Jag avundas dina svensklärare som haft förmånen att läsa dina texter ur detta perspektiv. Jag imponeras också av din analysförmåga..."

Det var lite av vad han skrivit. Fick jättemycket snälla ord som värmer mycket. Men samtidigt sitter jag med hakan på marken och förstår inte VAD det är som är så bra med det jag skriver. Jag förstår verkligen inte. Det är ofta jag fått mycket beröm och höga betyg på uppsatser jag lämnat in som jag varit missnöjd med. Det är så himla sjukt. Och jag skriver detta endast för att jag blir glad och tacksam för de snälla ord jag får höra. Så jättetack till alla som nånsin sagt nåt snällt om mitt skrivande, jag förstår ingenting. ♥

PS. Ska aldrig bli journalist eller författare bara så ni vet. DS.
 

Isglass

20 juni, 18:34

Haaaallå darlingsarna! Det blev inget Modehus idag, började må dåligt så vi gick hem igen. Vilade en stund och nu mår jag mycket bättre, tjoho! Simon cyklade iväg till Kalmargrillen med sin kusin för att äta lunch, och när han kom hem hade han med sig pulvermos och varmkorv till mig. Alltså jag dog på riktigt. Så gott. ♥
 
Det händer inte mycket mer idag, så skönt. Ska slappa och se nån film sen. Och ta en isglass! Simon och jag köpte två paket glass från Glassbilen igår. Eller okej, Simon köpte och jag pekade. Haha! Jag fick ett paket Trollerimix - ni vet de där isglassarna som är tvådelade, med massa olika smaker. Mums! Älskar isglass. Vanlig glass är jag inte jätteglad i. I Grekland fanns Calippo Strawberry, godaste glassen jag ätit! Fattar inte varför vi inte har den i Sverige. De hade Calippo Tropical och Orange också. Gott. :(

Nu ska jag göra nåt vettigt. Mamma ska köpa pizza ikväll, får väl se om jag orkar trycka i mig lite. Pussar!
 
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Bild på Daniel Adams-Ray, från Where the action is-festivalen i Göteborg 2O11.

Pulvermos med korv, hjärta

20 juni, 13:50

Halluuu! Hinner inte skriva så mycket idag, ska ut på äventyr med Simon. Han har lovat att vi ska äta korv med pulvermos {♥♥♥} och åka till Modehuset. Där blir det kanske en glass eller nåt sånt mysigt. Jag har sån klädpanik, jobbigt. Tänkte ha min söta marinblå klänning som jag köpte på H&M förra veckan för 1OO kr {!!}, men vill ha hudfärgade strumpbyxor under. Problemet är bara att jag köpte nån kass billig variant av strumpbyxor {köpte stl 34-38 eller något} och de är SÅ STORA. De ramlar ner i midjan och jag får veck på knäna och vid fötterna. Så fult.
 
Deprimerad. Min mobil uppför sig lite knasigt också, för er som försökt ringa/smsa. Pussar!

Funkar inte att ladda upp bild idag. Blö.

Svar på kommentar - ang. dragon fish

19 juni, 23:47

 
Fick den här kommentaren ang. när jag klev på drakfisken i Grekland. Kan väl  berätta hur det gick till och hur det kändes, långt inlägg på g. :}
 
Det var näst sista dagen och ganska mulet, så vi bestämde oss för att gå via stranden från vår by {Kalamaki} till den lite större {Laganas}. Där finns mer shopping och restauranger längs med stranden osv. När vi kom fram till Laganas var det väldigt höga vågor, så jag och Emmie gick ut en bit i vattnet {vatten till halva låret typ}. Vi hoppade i de största vågorna för att inte bli så blöta, för vi hade kläder på oss. Det kom en jättevåg och jag hoppade upp. När jag landade kände jag bara smärta. Det gjorde så sinnessjukt ont i hela foten, och det liksom ilade/strålade upp i smalbenet ända till knät. Det enda jag tänkte på var att jag klivit på en snäcka och skurit mig, men samtidigt tänkte jag "gör det verkligen SÅ ont att skära sig på en snäcka?". Minns inte så jättemycket därifrån för det gjorde så himla ont. Minns att jag sa till Emmie att jag fått jätteont i foten, men jag skrattade när jag sa det {ingen aning om varför för det kändes som att jag inte hade någon fot alls} och att vi måste in till land där mamma stod. Vet inte hur jag tog mig in till stranden riktigt, men jag vet att jag stannade till och tittade under foten, och då syntes 2 små blodhål, som om någon stuckit in knappnålar under foten. Här fattade jag att det inte kunde varit en snäcka {de lämnar ju inte en prydlig rad med pyttesmå hål}, och jag började bli rädd istället, det gjorde ju så satans {ursäkta, men jag måste pricisera mig} ont.
 
Kom in till land där mamma stod och där gjorde det ännu ondare. Kunde knappt stå, stod dubbelvikt och stödde mig på mina egna knän med den onda foten i luften {tur att jag är vig}. Minns att jag var yr och att det gjorde så ont att jag ville gråta. Mamma ville titta under foten och sa "det är ju så mycket blod". Emmie ville titta, och när hon såg bara skrek hon "ÅH SÅ MYCKET BLOOOOD, ÅÅÅÅH VAD ÄÄÄCKLIGT". Då började jag yla typ "JAG VILL INTE DÖ" och liknande, och då försökte hon lugna mig och skrek "men det var inte så mycket, det var inte så mycket!", haha söt. Det var faktiskt inte speciellt mycket, det hade bara runnit ut över foten eftersom den var blöt. Mamma tog en vattenflaska och hällde över foten så blodet försvann, och då syntes såret. 4 stycken ganska små blodprickar, och på de två i mitten syntes 3 centimeter långa och en halv centimeter breda blåsvarta streck. Då blev vi tvärsäkra på att jag klivit på sjöborre, plus att den var giftig eftersom jag hade så ont.

Efter en stund skyndade det fram en holländsk man och bara "we're looking for bandage but we can't find any". Sen ville han titta på min fot, och då sa han "you need to see a doctor. NOW". Jag blev asrädd och mamma såg  ut som om hon ville dö. Vi var ju i Greklandet. Inte så att vi visste vart doktorn fanns. Men det visste holländaren {min hjälte}. Han hade en hyrbil och erbjöd oss skjuts. Det var max 5 minuters gångavstånd, men jag inser nu att jag aldrig hade kunnat gå. Han skjutsade oss till doktorn, undrade om vi klarade oss själva och sedan körde han igen. Jag ylade hela tiden "VAD SKA DOM TA BORT TAGGARNA MED, VA?!", för det enda jag såg framför mig var en galen grekdoktor som körde runt med kniv i min fot. Haha, sinnessjuk. Men här trodde vi ju att det var sjöborre. Iallafall. Vi gick till doktorsdörren och knackade på. Doktorn var inte där. Underbart. Här började jag yla igen. Mamma sprang över gatan och frågade en grek om det fanns fler doktorer. Svar: nej. Hon frågade även vart närmsta lasarett låg. Svar: i Zakynthos stad {typ 2 mil bort}. GUTT! Precis när hon var på väg över till vår sida av gatan igen så kom doktorn. Han tittade på foten och bara "kom med mig".
 
Fick lägga mig på en sjukhussäng {nivet en sån i skinn med plastpapper på, huu} på mage och han tryckte lite på foten. Avled. Han bad mig säga till när det gjorde ont, jag skrek typ hela tiden. Haha. Grejen var att det gjorde ont HELA tiden. När man skär sig i ett finger eller så, så bultar det ju. Ni vet hur jag menar. Här gjorde det bara ont, ont, ont. Hela tiden, utan att jag nuddade foten. Det ilade ända upp i knät, det var därför jag blev svimfärdig ibland. Det gjorde så ont hela tiden och det slutade liksom inte. Doktorn frågade om det bultade {då hade det nog varit sjöborre} eller om det gjorde ont hela tiden. Sa att det gjorde ont hela tiden och då sa han att det var Dragon Fish. Han berättade att de tillhör skorpionsläktet och att de har samma gift som skorpioner, och att det är väldigt viktigt att man uppsöker läkare direkt när man klivit på en sån. De svarta strecken under min hud under foten, som vi trodde var sjöborretaggar, var brustna blodkärl. Mysigt. Det är fortfarande blått.
 
Jag fick typ 2 piller och en spruta, sedan kokade han vatten i vattenkokare och så fick jag sitta med foten i jättevarmt vatten, för det var det enda som hjälpte mot giftet. Han fyllde på vattnet några gånger och han frågade mamma en massa som jag inte lyssnade på, för jag trodde att jag var nära döden. Han lyssnade på hjärtat {man kan få hjärtbesvär} och lungorna {man kan få svårt att andas}. Sedan undrade han om det kändes tungt att andas, det gjorde det som tur var inte {då hade jag nog svimmat i panik}. Han tog en glasspinne och skulle kolla i min hals, men jag får panik när folk är i min mun så jag fick spy-reflexer. Som vanligt {det är därför tandläkare älskar mig}. Han bara "hehe, okey, okey, wowww" när jag hostade hotfullt. Så söt.
 
Sedan skrev han ut typ 3 mediciner och en salva. Vi fick hämta ut vad vi ville, och han förklarade vad allt var till för. Vi hämtade bara ut 2 mediciner, den ena var för smärtan och den andra var mot allergiska reaktioner. Sedan förklarade han att såfort det började göra mycket ont skulle jag stoppa foten i hett vatten så att giftet kunde rinna ut. Så jag satt med foten i varmt vatten nästan hela kvällen och det kändes mycket bättre när vi skulle gå ut och äta. Fick gå barfota {på asvarm asfalt} och stödja på bara hälen, vilket gjorde att den blev helt paj. Fick blåsor lika stora som min lilltå {skämtar inte} på både hälen och stortån när jag kom hem till Sverige, för att jag gick så snett.
 
Nu har jag inte ont när jag går längre, jag haltar inte alls. Dock är det fortfarande lite blått runt såren och det gör ont om jag trycker rakt på såret. Därför gör det ont om jag går på typ kullersten i stan, eller grusväg. Men jaja, snart är det över.
 
Har läst lite, och tydligen har folk dött av att ha klivit på drakfiskar. De är väldigt giftiga och kan bli upp till 4O centimeter {så äckligt}. Det är de tre främsta taggarna på deras rygg som är de giftigaste, och som jag förstått det så gör det inte alls lika ont att kliva på de bakre. Läste på något forum om en kille som sa att det kändes som att få en speta. HAHA, han fick sjuuukt mycket hatkommentarer, men då förklarade han att han klivit på de bakersta taggarna. Jag läste även att Dragon Fish inte är en "vild" fisk från början, utan ett akvarium i Florida gick sönder på 8O-talet och fiskarna kom ut i det fria. Har dock ingen aning om hur fiskarna uppstod från början. Framavlade? Haha, naw. Typ chihuahuaor fast fiskar. 
 
Iallafall. Det var det som hände och det var så det kändes. Kan inte förklara smärtan. Men jag har aldrig haft så ont någon gång. Och det måste varit ganska komiskt att vara där med mig för jag skrek så mycket konstiga saker och jag trodde typ att jag skulle dö. Emmie bara "men luuuuuuuugn sofie..." hela tiden, sådär trött som bara vi tonåringar kan låta. Sen skrattade hon åt mig när jag såg skräckslagen ut. Elak. 

Har hört i efterhand att det är vanligt att de fiskarna gräver ner sig i sanden på grundare vatten. Tyckte först det var konstigt att jag klev på en sån giftig fisk när jag bara hade vatten till lite över knät, men då vet jag ju varför. Min moster {som är i Grekland varje år och har varit det sen tidernas begynnelse} blev vansinnig när mamma berättade. Hon bara "MEN SA DE INTE ÅT ER ATT HA PÅ ER BADSKOR NÄR NI BADADE I HAVET?!", just för att fiskarna ibland fanns långt inne vid stranden.
 
Jaja. Sinnessjukt långt inlägg, men den som är intresserad fick väl svar på sina frågor nu iallafall? :} Haha.
 
Bilder uppe från vänster då. Bild 1: På min fot veckan efter att vi kom hem. Det var inte lika blått som innan och jag var inte lika vitprickig {såg ut som när man bränner sig på brännässlor typ}. Bild 2: Jag morgonen då vi skulle hem. Hade jätteont i foten och var inte så pepp på att dra den 3 kilo för tunga resväskan och halta omkring på flygplatsen. Bild 3: Samma dag jag klev på fisken. Ville föreviga det hela, HAHA. Mamma och Emmie var iväg för att hämta ut min medicin och jag passade på att visa hur kaotisk jag såg ut. Bild 4: Samma som bild 2, haha {utfyllnad}. Bild 5: Min fot på kvällen efter att jag klivit på fisken. Det var inte så stor kontrast mellan ljust och mörkt som på bilden, jag såg ut som på bild nummer ett fast mycket mer vitprickig och det var mycket mer blått under. Bild 6: Min grekmedicin. Hela förpackningen är på grekiska. Känns säkert. Haha, nädå. Doktorn var superduper. ♥

Med skor och nagellack kan man överleva allt. True story

19 juni, 23:34

Jag tröttnar aldrig på skor. Det är kanske en sjukdom. Iallafall enligt Simon. Och min pappa. Men de är också män, så egentligen räknas inte deras åsikter. Hittade dessa på monella.se. Jag dog. Om någon känner sig snäll i själen tackar jag inte nej. Ahhh. SÅ SÖTA.  
 
Varför får man mer uppmärksamhet om man köper 2 par skor i veckan än om man shoppar kläder varje dag {som exempelvis Kenza, jag läser inga "privata" modebloggar så har inget bättre exempel}? Det är inte konstigt om någon kommer hem med 1O nya plagg om dagen, men om någon skulle köpa 1 par skor om dagen skulle det vara en annan sak. Skumt. Det är ju samma pengar och samma grej. Tycker jag då. Men jag tror att jag gillar skor så mycket för att de alltid sitter snyggt. Eller förstår ni hur jag menar? En tröja till exempel, kan sitta jättebra på mig men jättedåligt på någon annan. Skor sitter bra på alla, för fötter ser alltid likadana ut {även om de är stora eller små}. Jag har ganska svårt för att hitta kläder som jag verkligen tycker om. Om jag hittar nåt "waaaah"-plagg så är det oftast för dyrt. Eller iallafall när man har 1O5O kronor att leva på varje månad. Då känns det roligare att pimpa outfitsen med skor som alltid sitter fint och är snygga. Skor är en sån bra outfit. Med skor och nagellack kan man överleva allt. True story.

PS. Jag är så klok. Det är bara för att mitt namn betyder "visdom och skönhet". DS.
 
Bild: Monella.se {länk}. Pris: 549 kr {aj}.

Dannys nya video - wtf?

19 juni, 21:20

Hei, har ni sett nya videon med Danny Saucedo som kommit ut? Jag orkade inte titta på den förrän igår, för jag har aldrig gillat Danny, men vad i helvete är det där? Videon är så sjukt kasst gjord, låten suger och det känns som om ett gäng fjortisar filmat lite i någons vardagsrum för att de haft tråkigt, typ. Massor av kända bloggare/modeller som står och "skakar" {eller vad de kallar det..} rumpa och håller upp tröjorna så att magen ska synas medan Danny dansar bland låtsaspengar.. Wtf.

Alltså okej om det var en bra låt eller en video som var snyggt gjord, jag har inget problem med lättklädda tjejer som dansar för killar, för det är ju typ vad alla manliga artisters videos består av - men hur lågt har han sjunkit? Och Bingo Rimér som sticker upp huvudet i bild och ser skitglad ut då och då.. Vad händer. 

Hahaha jag blir så upprörd. Det är så DÅLIGT, allt är så jävla dåligt och pinsamt. Har läst på andra bloggar och de dissar både Bingo och Danny sjukt mycket, men då kan jag ju slänga en diss till tjejerna också som ens ställer upp på sån skit. DET ÄR EN SÅN KASS VIDEO OCH EN SVINDÅLIG LÅT, HUR KAN NI VILJA SYNAS DÄR I JAG LOVAR ATT NI INTE ENS FICK BETALT FÖR DET. :( De är för snygga för att vicka på rumpan i en så kass video. 

Jag är så arg. Första gången jag såg videon gapade jag. Sen såg jag om den och då skrattade jag. Tredje gången stängde jag av efter halva för att jag blev så sur. Nä, gud. Och nu lär ju alla Dannys fans hata mig, men jag har inget emot Danny på det sättet. Det enda jag ogillar med honom är hans musik, det är inte min stil. Men jag har alltid tyckt att han verkar snäll, rolig, charmig osv. Så missförstå mig inte nu små bitterfittor. ♥ Bara jag som tycker det är helt värdelöst? Pufssss!
 
 

Nya blogg.se

19 juni, 18:13

Ojsan, här vare kaos. Loggade precis in och allt ser helt cp ut. De har ändrat blogg.se en del. :} Så snyggt det blev! Ska bara lära mig hitta allt igen, ehe.

Fullt upp idag! Kom precis hem. Ska skicka iväg ett tiotal bilder till en kund och sedan fixa lite Greklandbilder. Louice har kommit hem nu {eller snart,hon är iallafall i Sverige}, hoppas hon haft det kalasbra i/på {?} Mallorca. Jag vill också. Aldrig nöjd. Nä, nu måste jag gå. Hade inget kul att skriva idag.

Har förresten inte listat ut hur man ordnar kursiv, understruken eller fet stil än. De knapparna är borta, iallafall där jag är just nu. Finns ingen kodmall heller så jag blir lite nervös. :( Men nu ska jag rusa. Pussar!

Grekland II

18 juni, 23:32

Foton: Sofie Rydén {jag}. // Några bilder jag tog när vi skulle landa på Zakynthos. Grekland måste vara världens finaste land. Vill jättegärna åka dit igen. :} Och btw, alla bilder jag tog är minnesbilder. Hade knappt uppe kameran, och gick inte ut och fotade något seriöst alls. Var där på semester {vi hade inte varit utomlands på 6 år} så ville bara vara där med familjen. Så mysigt var det!

Mjöööölk och lite fika

18 juni, 23:27

Vad gööör ni? Jag har lite tråkigt, mår mycket bättre också!  Sjukt törstig bara, så sugen på mjölk men den är snart slut. Problemet. ♥ Jag skulle kunna dricka 2 liter om dagen utan problem. Mamma älskar mig. Glömde berätta om dagen ju. Mådde mycket bättre framåt eftermiddagen, så vid 3 åkte jag till farmor och farfar. Deras grannar var bjudna på fika, och det var verkligen fika. 5 sorters kakor, kanelbullar, släta bullar, jordgubbstårta, apelsinsaft, hallonsaft, kaffe och te. Inte dåligt minsann! Gott var det också. Önskar jag orkade äta mer. :(
Tänkte se en film men vet inte riktigt vilken. Mailat iväg bilder till en kund, så väntar på hans godkännande och sedan ska jag skicka iväg resten också. Det får nog bli imorgon, han har inte svarat än. :} Taggad på midsommar! Jag och pappa är bjudna till Fias pappas sommarstuga, det har jag säkert skrivit redan. Jag och Fia ska ha blomsterkransar, fota massa, kanske bada, kolla på mysiga filmer och tälta. ÅH. Vi har aldrig firat midsommar ihop {fia - bli inte arg om vi har det, isåfall har jag glömt, sowwi} förut. Sicket äventyr. Nä, nu ska jag se film. Pufsss!
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Längs med denna stranden gick vi näst sista dagen! Bilden är dock från dag 1 när det regnade. Som ni ser svänger stranden, så i vänster kant i bild nån stans ligger "änden", och den lite större byn Laganas. Det var där jag klev på drakfisken och fick åka till doktorn. Usch! Kommer aldrig mer våga bada utomlands, haha.

ALLT ÄR GULT

18 juni, 22:04

Hei, ni som bor i Kalmar måste springa ut och titta. Allt är gult! Ljuset är helt crazy och det är sinnessjukt mörkt. Sprang ut och fotade {med systemen, mobiler och sånt har automatisk vitbalans så det kommer inte synas} och jag tror jag hade 1/1OO, f/1.8 och ISO 16O. Fattar ni eller? Så galet.
Här kommer lite bilder. Har inte gjort något alls med dem förutom att jag förminskat de. Jättegult är det!
Foton: Sofie Rydén {jag}.

Svamlar om spel, som om jag visste nåt

18 juni, 19:47

Vet ni vad jag har gjort. Jag har fixat hem Zoo. Alltså Zoo Tycoon 2. Det är ju det bästa spelet. Får samma nostalgi som när jag spelar Spyro på Playstation. Åh, gud. Jag känner mig så mogen som sitter och bygger små burar med små söta djur. ÅH DET ÄR SÅ ROLIGT. :'D
Har aldrig gillat att spela på dator så mycket, hade bara Sims, Zoo och nåt hästspel man fick i nån bokklubb när jag och syster var små. Men Playstation, Xbox och sånt däremot. SÅ RULIGT. Nu ska jag sluta prata om spel. Jag är ju faktiskt 19 år och flicka. 

Ska återgå till att bygga en bur för etiopiska vargar. De är starkt utrotningshotade såg jag nu, sorgligt. Hejdå, kära vänner.
Foto: Sofie Rydén {jag}. // Bild sen i tidigt i våras när jag och Louice åkte ut på "hästfotorunda", som vi alltid gjorde som små.

NIA - woho

18 juni, 18:40

När mamma läser detta kommer hon m-ö-r-d-a mig. Tur att jag är myndig. Men jag beställde just ett par skor till. Minns ni i höstas när jag beställde ett par från Nelly? Och när leveransen var 2 veckor sen mailade de och sa att produkten tagit slut. Blev jättebesviken för den modellen kom aldrig in igen. Efter någon vecka kom en liknande modell in, så jag beställde hem den. Samma sak igen - leveransen blev sen och till slut mailade de och sa att produkten tagit slut. Blev skitförbannad och skickade ett hatmail, och fick 1OO "nellypengar" {alltså pengar som bara går att använda i deras webbshop} som ursäkt. HAH.
NU HAR DEN FÖRSTA MODELLEN KOMMIT IN IGEN OCH JAG TROR JAG KISSADE LITE I TROSAN NÄR JAG SÅG DET. Beställde ju två par skor i förrgår, men jag klickade hem dessa också. För de fanns bara en storlek kvar vilket betyder att de snart är slut igen, och då kanske de inte kommer in fler gånger. 
Min plan är att behålla antingen de två paren som är på väg eller detta paret från Nelly beroende på vilka som passar bäst, alltså inte alla tre. Jag är inte helt sjuk i huvudet. Modellen heter "Nia" och jag har de redan i svart fuskskinn. Det är de som är Jeffrey Campbell-inspirerade {jag är en sån som går på utseende och inte märke}. Jättesköna, men storlek 37 i de jag har är för stora så jag tog 36 denna gången. Hoppas de sitter bra. :} Om de är lagom och allt så behåller jag de istället för de andra två paren. WAAH.
Foto: Nelly.com {länk}

Svammel och film

18 juni, 12:25

Borde kanske ta en paus tills jag är frisk? Kan ju inte vara speciellt kul att läsa om hur dåligt jag mår hela tiden. För jag mår fortfarande dåligt, fast bättre. Om ni fattar. Åt nyss en halv smörgås och det är ju ganska bra tycker jag. :'D Min katt är skitjobbig. Han vill att jag ska vara ute på balkongen med honom, så han springer in och försöker hämta mig hela tiden. Försöker att inte få ett utbrott. Han är ju bara en katt.
Vad ska ni göra idag? Jag ska ligga i min säng, tycka synd om mig själv, må lite illa och äta nåt i eftermiddag. Som vanligt. Mår nästan helt bra på eftermiddagen/kvällen och det är ju skönt att man får leva några timmar om dagen. Huvudvärken har släppt iallafall, tjoho! Funderar på, om jag mår bättre, att hälsa på farmor och farfar imorgon. :}
Tur att jag inte är en modeblogg med Dagens Outfit. För tillfället har jag på mig Simons mjukisbyxor samt hans skjorta. Jag ser ut som ett tält. Detta matchas med utsmetat smink och en hästsvans jag haft under natten. Kaos.
Nu ska jag göra något vettigt, se en film kanske. Försökte se The Woman in Black igår, men jag fick stänga av för det var så läskigt. :( Haha, feg. Men heido nu, pufssss!
Foto: Sofie Rydén {JAG}. // Lillasyster med vår lilla fluffis. Söta.

Pojken i randig pyjamas; film- och boktips

17 juni, 23:27

Tänkte bara skriva att ni borde se filmen Pojken i randig pyjamas. Jättebra och sjukt sorglig. Handlar om en tysk pojke vid namn Bruno som är son till en högt uppsat nazist, och en dag när han går på upptäcksfärd hittar han ett koncentrationsläger, fast han förstår ju inte vad det är, han tycker det är så konstigt att alla människor har randiga pyjamaser och snaggade huvuden. På andra sidan taggtråden sitter en liten pojke vid namn Schmuel {som är jude och fånge i lägret}, de börjar prata och till slut blir de vänner. ♥
Alltså nä. Så sorgligt. Ni måste verkligen se den. Den finns som bok också, jättebra. Vi läste den på svenskan, i 9an tror jag det var. Ah, det var bara det jag ville säga. Pufss och kram.
Dom är så söta båda två. Åh.

GE MIG MAT

17 juni, 22:23

Mår mycket bättre nu. Fortfarande illamående, men kunde äta lite middag och är jättehungrig nu igen. Imorgon måste jag må bättre, för då måste jag in till stan och fixa lite saker. Får ta med mig Skruttisen. Regnar det hos er med? Här öser det ner. Älskar regn, och hur det luktar. Mhm.
Har absolut ingenting viktigt att skriva. Sett alla Ice Age-filmerna + en Harry Potter nu när jag varit sjuk. Tänkte se The Woman in Black senare, Daniel Radcliffe spelar ju där i. Hihi. Vad ska ni göra på midsommar? Har haft lite ångest faktiskt. Hade velat vara med släkten då, men pappa var ensam och det gav mig lite ont i hjärtat, så jag ska fira med honom. Han och jag blev bjudna till Sufia och hennes pappa så det kommer bli myyyys. Ska tälta med Fia. Azum! Hoppas jag inte spyr på dig. ♥
Nä, nu ska jag gå och leta mat. Hungrig. Pufssss!
Posar på med Kissinger, min dude. ♥

Sjuuuuuk fifan

17 juni, 15:46

Hei! Fortfarande sjuk. Mår illa som fan, huvudet dunkar och livet suger allmänt. Ska fan gå till plåsterhuset och kolla upp vad det är för det känns som om jag spytt i typ en vecka. Eller ah, mått dåligt iallafall. Mår illa för att jag är hungrig, och mår så illa att jag inte kan äta. Haha.
Har legat i sängen hela dagen, och tänker fortsätta med det. Såg Ice Age 1 och 3 igår, kör lite oordning. Haha. Ska se 2an snart, och Shrek. Älskar barnfilmer. Bästa medicinen. :} Pussar!


Foto: Sofie Rydén {jag}. // Göte och Bore myser. Goshästarna. ♥

Chips-depression och Ice Age

16 juni, 20:08

Toodeloo! Mår lite bättre. Inte spytt sen innan, och det var väl vid typ.. 12 kanske. Legat i sängen och tyckt synd om mig själv medan Simon varit min slav. Finisen. Var så sjukt hungrig nyss så vågade faktiskt äta 4 klyftpotatisar, med sås! Ojojoj. Har även druckit avslagen cola, för det ska ju vara bra. Säger de som vet. Typ farmor. Insåg nu att den källan kanske inte var så säker.. Haha. ♥
Ja, kommer nog inte uppdatera mer ändå. Ville mest bara säga: HEJ JAG LEVER. Jag har varit extremt deprimerad hela dagen och gnällt "tänk om jag inte kommer kunna äta chips ikväll :(", för det är ju typ höjdpunkten med helgen. Eller hur? Men jag kunde ju äta fyra klyftpotatisar utan att de ploppade upp igen, så varför skulle jag inte kunna knapra ett chips eller två? :'D Ska kanske inte säga nåt, för jag åt för typ 5 minuter sen så magen har kanske inte hunnit bestämma sig än.. Ångest.

Nu ska jag se på Ice Age 3, haha. Älskar Sid och han pungråttan med ögonlapp eller vad han är, Buck. Han som pratar göteborska {ja, jag ser dom på svenska, Sid är inte rolig på engelska}. Ha en jättefin kväll och somna i soffan eller drick tills det snurrar. Pussar!


Foto: Emmie Rydén. // Jag och min älskade lilla Dieselplutt. Eller ah, han är ju inte min, men ni fattar. Bästa ponnyn i hela världen hur elak han än är mot de små barnen, haha.

Spyr, wohoo

16 juni, 16:56

Hei där. Inte kunnat uppdatera idag för jag mår skit. Fick riktigt ont i huvudet i bilen på väg in till stan. Konstigt, för brukar alltid känna av det innan det ska komma. Nu sa det bara pang. Låg i bilen och till slut skjutsade pappa hem mig. Hann bara ut ur bilen innan jag började spy som fan. Haha, åh. Värsta jag vet. Tur att Simon var där. Han har tagit hand om mig hela dagen, jag har legat i sängen och tyckt synd om mig själv.
Ikväll skulle jag sovit hos Fia men det sket sig ju. Vet inte om det är migrän eller magsjuka, för jag har inte ätit/druckit nåt sen jag spydde innan så har inte direkt haft nåt annat att spy upp. Mysigt inlägg, det här. Jaja. Jag uppdaterar mer en dag när jag mår bättre. Pussar!

New in!

15 juni, 22:42

Haha, kunde inte hålla mig. Klickade hem två par kilklackar, de två nedan. :'} De svarta var så enkla och söta, jag har väldigt få svarta klackar {för att ha typ 5O par skor iallafall}, och de med massvis av färger var ju så knarkiga! Man känner sig så glad och hög när man tittar på dom. Eh. Undrar redan vad jag ska ha för kläder till. :'D Haha! Köpte även en jättesöt plånbok, tror jag dör lite. Har kollat på den länge, den har kostat 21 dollar tidigare, men nu var den sänkt till 16, vilket är typ hundra spänn. TJOHO!

De svarta klackarna kostade 222 kronor, och de med många färger kostade 241 kronor. Sedan tillkom en shippingkostnad på runt 1OO kronor, men jag tyckte det var okej på så billiga skor. Ååååh. Glad. Kilklackar är så sköna att gå i också. Azum.

Mat, så mycket maaaat

15 juni, 21:57

Hej mina homies! Vad gör ni? Idag fyller Simon år {hipp hurra, grattis skrutten osv} och så hade syster skolavslutning. Så vid 1O-tiden rullade vi iväg mot kyrkan. Fia var på 9:ornas skolavslutning igår och rektorns tal varade i nästan 2O minuter. Hon tog tiden. Idag tog jag tiden. 16 minuter och 48 sekunder. Är det normalt?
Efter kyrkan drog familjen in till stan tillsammans med farmor, farfar och moster. Vi hade tänkt äta på någon restaurang, men det var fullt överallt där vi ville äta, så till slut fick det bli 4 Kök. Inget fel på dom, de har svingod mat, tycker bara inte att det är så mysigt där. Alla åt iallafall fläskfilé. Haha, mmm! Blev så mätt!

Därefter blev det systemet med farmor och sedan följde jag och syster med hem dit för lite jordgubbar och glass. Mysigt! Åt tacos för typ 15 minuter sen, dööööör. Gott var det iallafall. Ska ha myskväll idag. Det är två asbra filmer på tv idag också! The Changeling {började nu vid 9} och The Forgotten vid 23.35, på SVT1. Kalas!

Imorgon ska jag sova hos Fia. Parteeeey! Just nu kollar jag skorean på yesstyle. OHOH! Upp till 6O% rabatt på alla skor. Dör ju. Tror jag har 35 flikar uppe, minst. Ack. Är det bara jag som är astaggad på vintern? Jag kollar typ på vinterkläder och höstskor nu. :'D MYS!
Foto: Sofie Rydén {JAG}. //Bild från förra sommaren. :}

Grekland

14 juni, 23:38

Foton: Sofie Rydén. // Två bilder från Grekland. Ödlan satt där i flera timmar utan att göra något, haha. Såg den först inte. Tycker den är så söt för om man tittar på munnen ser det ut som om den ler. :'D

Bucket list

14 juni, 21:41

Nästa gång jag går i stan ska jag köpa nån fin bok/anteckningsbok eller nåt. Ska skriva in fina och roliga citat som alla jag älskar sagt {speciellt farmor}, skriva ner om jag drömt nåt konstigt och skriva upp allt jag vill göra innan jag dör. Bucket list, fast jag vet inte vad det heter på svenska.
{Är det bara jag som oftast tänker på engelska? Är det normalt?}
En sak jag ska skriva in är att ha en mops. Sötaste hunden som finns. Bilder från Weheartit {länk}.

Svamlar

14 juni, 21:35

Hei. Nu har jag ätit {sa ju att jag skulle äta efter bara en stund} tonfisksallad! Mamma gjorde även nån efterrätt, fast utan att vi ätit huvudrätt haha, med jordgubbar, honungsmelon och banan i ugnen med smält choklad över. Och glass till det. MMM! 

Redigerar bilder och dricker sockerdricka. Inte druckit det på flera år. Mamma går säkert runt här hemma och tänker "åh, vilken duktig dotter jag har som dricker vatten!", hihihih. Så busig jag är. Och uttråkad. Imorgon vid halv elva är det dags för systers skolavslutning. Faktiskt saknat liiite att ha skolavslutning i kyrka när jag gick på gymnasiet. Det är så mysigt ju. Efteråt blir det lunch inne i stan med familjen.
Simon fyller även år imorgon så vi får väl se vad som händer på kvällen och eftermiddagen. Han får väl vara födelsedagsbarn på riktigt och använda mig som slav. Herregud, misstolka inte det där. :( Menade mer: laga mat åt mig, kan vi gå på bio och sådana saker. :( Åh, gud. Hejdå.

Nya skor från H&M

14 juni, 19:59


Köpte som sagt dessa från H&M förra veckan. De hade kostat 299 kr och var sänka till 1OO, så slet åt mig ett par och dansade hem. :'D Mamma har köpt en jättesöt klänning i samma gröna färg som jag tänkte att jag kunde låna, mwehehe..

Winonna - Steve Madden

14 juni, 19:48

Åh, vad jag vill ha de här skorna. "Winonna" från Steve Madden, 899 kronor. GE MIG. Precis nu när jag skulle länka så har de tagit slut, men de finns iallafall på Nelly.com, och säkert på andra ställen om ni googlar. Simon tycker att de är hemska och han fick lite epilepsi av att titta på dem, men jag tycker de är jättesöta. Sen är jag ju lite som jag är också. :'D
Jag köpte förresten ett par gröna kilklackar på H&Ms rea förra veckan, kan visa de i nästa inlägg. Lite småroliga.

Mat all day och lite trams på skype

14 juni, 19:13

Hei där. Vad har ni gjort idag? Jag har ätit ungefär hela dagen. Det är en hobby jag har, att äta. Mmm! Åkte till farmor och farfar vid 2-tiden, och där fick vi först lunch; kycklingfilé, ris och nån asgod sås. Dog. Jordgubbar med glass till efterrätt, och slutligen te och frallor. Just nu vill jag aldrig mer äta. Men det går nog över om en kvart eller så. :'D
Just nu redigerar jag bilder, både åt en kund och från Greklandsresan. Skriver i fb-chatten med Sufia som sitter i kyrkan på sin systers skolavslutning. Hon lider lite, för vår gamla rektor håller tal. Never ending stooooryyy, typ. Jobbigt. Hon tog tiden och kom upp i 18 minuter. Det är sjukt långt. Jag ska på Emmies skolavslutning imorgon, så jag ska inte vara kaxig. Ska minsann ta tiden jag också. Har så tråkigt. Pratar lite med Robin {Walden} på Skype och vi har en sjukt givande konversation just nu. ♥

Bio, festival och ansiktsboken

13 juni, 23:11

Vad gör ni? Såg Snow White and the Huntsman på bio idag med Fia och Walden. Så bra så! Åh, det var dvärgar i den, dog lite. Så söta! Hihi. Den borde ni se, faktiskt jättebra. Simon vägrar se den för han hatar Kirsten Stewart, men jag ska nog få pli på honom ska ni se. Mwehehe.

Är det festival nån stans eller? När vi väntade på bussen hem från stan såg vi typ 2O stycken med sovsäckar och sånt som väntade på tåget. Hultsfred? Öland Roots? Peace & Love? Ingen aning om när de är. Vill gå på Peace & Love. :( Snyft.

I förmiddags ringde farfar och frågade "vad gör du?". Jag svarade "inte så mycket just nu" och han bara "VILL DU KOMMA HIT? :DD". Haha, så söt! Kunde ju inte, skulle till stan. Men funderar på att hälsa på imorgon. Vad ska man göra nu förresten? Har ingen skola att gå till, vad ska hända med mitt liv. Åh, gud. Ska iallafall försöka mig på att ta körkort i sommar. Känns som att det är dags nu, efter hundra år. Tycker ju det är så t-r-å-k-i-g-t. Blö!

Åh, btw. Älskar när man helt plötsligt har typ 49302 händelser på Ansiktsboken för att EN ENDA person gillat typ alla bilder i ett album. Snälla. Gilla albumet istället för 9092484 bilder. Blir så stressad. Nu ska jag gå och göra nåt {har inget att göra, får ryck}. Pussar.


Foto: Sofie Rydén.

Robin = Robin och Robin = Walden

13 juni, 10:47

HEJ, jag vaknade innan 1O idag vilket är i gryningen. Stolt över mig själv. Louice är just nu i/på {?} Mallorca. Kul för henne. Hoppas att hon inte kliver på en Dragon Fish som tursamma Sufi. Värsta smärtan. När jag låg hos doktorn ylade jag "JAG SKA ALDRIG FÖDA BARN", för jag tänkte att hur ont det än gör i foten just nu så måste det ju göra mer ont att trycka ut en unge. Vilket fick mig att vilja dö. Jag är sjuk i huvudet.

Jag lägger in Greklandbilder på hårddisken nu, sen ska jag äta nåt och börja fixa mig. Vid 2 ska jag vara i stan med Robin och Fia. Inte Fias Robin utan den andra Robinen. Vi har kommit på att det blir så krångligt, för man vet aldrig vilken Robin man pratar om. Så Fias Robin är numera bara Robin, eller Bub. Robin Kenell kallas Kenell eller Walden {det stod Walden på hans liggunderlag när vi campade och ingen av oss fattar varför, men nu heter han det!}. Fint va? Vi är nöjda. Så vid 2 blir det stan med Fia och Walden. HAHA, Walden. Låter ju som Lord Voldemort eller nåt sånt mysigt. :'D Stackars Robin {Walden, eh}.

Ska sluta nu. Jag gör det bara värre. Heido.


Foto: Sofie Rydén. //Greklandbild på syster när vi sitter på vår favoritrestaurang och vår grek fjantar sig i bakgrunden. Fin ensam liten bokeh i bakgrunden där, haha.

Blixt, klocka, 50/1,4 eller spara?

13 juni, 01:20

Jag fick en del pengar när jag tog studenten. Jag har velar mellan fyra olika saker. Hjälp.
- Spara.
- Köpa 5O/1.4 USM för mitt 1.8 håller på att ge upp.
- Köpa extern blixt.
- Köpa en DW-klocka {länk} som jag velat ha sen förra året. {Louice fick en av samma märke av sin igår, och såg hur fin den var på, dock vill jag ha en av herrklockorna som ni ser, hihi}

Allt det jag velar mellan att köpa kostar ju minst en tusenlapp, och jag har samtidigt inte fått något sommarjobb. Eller fick ju, men sedan varslade de bort gamla sommarjobbare. Så det kan ju vara bra att ha pengarna som backup ifall det skulle krisa. Vi plockade ut 4OOO kronor ur företaget nu, och när de sista kunderna betalat blir det drygt 3OOO kronor till vardera, sedan kommer studiebidraget den sista juni och drygt 25OO kronor på skatteåterbäringen {har den kommit eller inte? Har ingen koll}, så jag kanske klarar mig ändå? Åh, jag vet inte. Vad tycker ni? Ångest.

Stan, bio och pojkvänspresent

13 juni, 00:56

Imorgon ska jag in till stan en stund med Sufia och Robin. Jag ska köpa present till Simon + något att hänga på mina älsklingar som tar studenten på torsdag. Fia med. Robin vet jag inte men han kan ju titta på. Haha. Vid 6 ska vi se Snow White and the Huntsmen på bio. TAGGAD! Velat se den sen förra året, har en bild i min gamla mobil där jag fotat en annons på filmen i nåt reklamblad. Haha. Gör ofta det om det är nån film jag måste se. Just nu har jag "The cabin in the woods" som måste-se-film i mobilen. :}

Vad fan ska jag köpa till Simon? Han vet inte vad han vill ha, förutom jobb, lägenhet och en kattunge. HAHA, söt. Svårt att ge. Får klura lite. Skriv om ni har bra pojkvänspresent-tips!

Så sugen på att göra egen bakbok! Eller receptbok över huvud taget. Menar inte att trycka en utan att göra en helt egen, unik, handgjord med egna bilder. Vore sött. Kanske blir av i sommar. Pufss!


Foto: Sofie Rydén. Modell: Emmie Rydén. // fina syster.

Dagen

13 juni, 00:48

Hei där! Vad hittar ni på? Jag sitter och kikar på Weheartit, vill ha sommar och fota massa spontana minnesbilder. Känns fortfarande sjukt att vi tagit studenten. Tänkte tidigare ikväll "vad skönt att vara ledig imorgon, undrar vad vi ska göra på religionen på torsdag". Oh wait, aldrig mer religion. Aldrig mer lektion med FINASTE klassen och underbaraste lärarna på JB. Det är så sorgligt att man kan dö.

Men det är ju samtidigt spännande, försöker folk få mig att tro. Det är tydligen nu livet börjar. Det känns inte riktigt så. Igår, när jag inte ens kunde följa med ut och säga hejdå till alla på riktigt, var mitt liv över. Haha, så emo. Idag har jag slappat, mår mycket bättre. Städat lite {med betoning på lite} och varit hos farmor och farfar. Min student firades där i deras trädgård, så idag hjälptes vi åt att städa upp lite och ta med överbliven mat och dricka hem. Tog hem min studentskylt också, ska visa bild på den imorgon eller något! :} Tack igen till alla som kom för att gratulera mig, och tack för alla fina blommor och presenter. Så fina! Nu ska jag sova. Pussar!


Blurrig bild från kvällspromenad mot restaurang i Grekland. Saknar!

Studentiiiiiiiiis - puss på mina finisar

11 juni, 21:40

Tänkte skriva lite om studenten och så, om ni inte vill läsa kan ni ju faktiskt bara ta er i röven och göra nåt annat. :'D

Vid 1 hade vi studentceremoni på stadsteatern, det var så fint och sorgligt och peppande och allt annat. Elever från varje klass höll tal, så jävla kul var det. Minnen! Sedan delades betygen ut. Kunde fått mycket bättre betyg än vad jag fick i år, {förra året hade jag MVG i alla ämnen utom matte b och idrott} men det har varit ett jävla skitår och jag är sjuuuuukt stolt över att jag drev företaget med Louice. Växte jättemycket som personer och medieproducenter. Vi fick ju till och med stipendium för det. ♥

Vid klockan 3 sprang vi ut, så sjukt! Verkligen sjukt. Lärarna hade bildat som en gång som vi gick igenom; de stod mitt emot varandra och applåderade och såg sjukt stolta ut och vi sprang rakt igenom dom {fattar någon?}. Dog.

De höll även hejdå-och-tack-för-den-här-tiden-tal imorse, och sa att vi var de hittills bästa medieeleverna och att det i år kändes extra tungt att säga hejdå. Så sorgligt. Sedan sa de "för sista gången.." och startade Fredagsmys-låten. Vi lyssnar {=lyssnaDE, snyft} alltid på den varje fredagseftermiddag. När de startade den bröt hela min klass ihop. Finaste, finaste bytingen. Finns inte ord för hur bra ni är och jag kommer sakna er så mycket. Och hela skolan. Lärarna. Lektionerna. Andra klassen. Speciellt fredagarna. Mamma och pappa säger "du kan ju gå dit och hälsa på", men det är ju inte samma sak för jag kommer inte sitta i ett klassrum på lektion och ha magsår över en deadline. Jag måste få deppa lite nu så att jag kan partaah hela natten sen. Hehe.

Och juste, TACK ALLA MINA ÄLSKLINGAR för att ni kom och pussade på mig när jag sprungit ut! Där fanns 3 mostrar, en morbror, mamma, pappa, syster, farmor, farfar, kusin + man + barn och Sufias mamma. Sedan kom alla mina muppar och kramades. Adam, David, Robin, Erik och Ante. Åh, blev så glad, trodde inte de skulle komma. Finisar! Fick en ros av Robin och en jättefin bukett med röda rosor av älsklingsdavid. Supertack! Älskar er, det vet ni ju. 
På studentmottagningen fick jag ett toastjärn {WIHOOOO}, en prydnadsskål, en asfin blomvas, ca 4OOO kr, två väskor, en choklad-bok och förmodligen något mer. Ska försöka fota det imorgon eller nåt. TACK alla för att ni var med på min dag.

Nu ska jag vila lite. Så ont i magen att jag inte kan stå och mår sjukt illa. Har ändå inte druckit nåt knappt. Två glas champagne när jag kom hem, och päronkonjak till tårtan. Sen läsk och sånt. Aja. Pussar och farväl, hoppas jag inte blir våldtagen och så i natt.


Foto: Louice Bertilsson. // Bild från Simons bal förra året. Älsklingen.

STUDENTEN OCH STIPENDIUM

11 juni, 21:26

HEJ, NU HAR JAG TAGIT STUDENTEN. DET VAR FAN DET VÄRSTA JAG GJORT I HELA MITT LIV. Jag vet att det är meningen att man ska vara glad nu, men det är så svårt. Mina fina lärare. Åh. Saknar de redan. Jonas, Nicke, Peter, Lotta, Lönngreat, Zedig, Nicklas. KÄRLEK. Så jävla mycket kärlek, på riktigt. Hade aldrig nått dit jag är idag om jag haft andra lärare, det är jag helt säker på. Kommer sakna er så. Fet pufss. Tur att Fia ska börja där så att jag har en extra bra ursäkt att hänga där ofta. ♥

Förresten. Jag fick stipendium tillsammans med Louice. Tack som fan. Älskar er; Nicke och Peter {och er andra med, hihi}.
Stipendiet hette "Medielärarnas Påriktigt-pris" och motiveringen löd: "dessa elever har tagit verkligheten in i skolan och skolan ut i verkligheten. De har mött och bemästrat med- och motgångar och under året utvecklat ett allmer professionellt förhållningssätt gentemot riktiga uppdragsgivare". Blev så jävla glad och stolt och rörd. Vi har kämpat som satan och satsat mer på företaget än på skolan detta året. Nicke och Peter har funnits där hela tiden; stöttat, kämpat, gett oss bra råd och peppat oss när vi velat strypa eller dränka en kund {så kanske man inte får skriva?}.

Och jooo, jag är faktiskt nykter än så länge. Eller iallafall ganska. Jag kan ju iallafall gå rakt och tänka klart {HAHA RIMMADE}. Jag kände att det var bäst på studentmottagningen. Jättemycket barn, farmor och farfar osv. Farmor hade gjort så himla fint hemma hos dem där vi hade min studentmottagning, ihi. Dukat massa fint i ett partytält på tomten och satt ut massa ljus och sånt. Det kändes så otacksamt att sitta helt dyng när alla var där för min skull. Dyng kan jag bli senare, mwehehehe! Nu ska jag fortsätta partaja här!


Studentskorna!

Helgen + student

10 juni, 21:37

Hei alla fina och fula. Igår hade jag myskväll med Fia. Idag åkte vi in till stan för att köpa studentgrejer att hänga på våra babes. Gick sådär. Jag glömde plånboken och halva stan var stängt för det är söndag. Men det löste sig rätt bra ändå. Vid 5 mötte jag och Louice upp klassen vid Maxi för att handla till vår champagnefrukost som ska vara imorgon. Tar fan studenten! Så himla sjukt. Och sorgligt, åh! Kommer säkert gråta. Vid 6 mötte vi andra klassen för att fixa pynt till vårt studentflak. Skriva på lakan, typ "deadline?!" och "vi vet var 1O shots kostar i Köptenhamn!" {internskämt, på skolresan till Köpenhamn i höstas var det förbjudet att dricka alkohol, och om lärarna kom på någon med att göra det så fick man böta sjuuuuukt mycket pengar. Alla söp}.

Börjar dessutom fundera på om det är nåt jag inte tål, för jag får grymt ont i magen och oftast efter jag ätit. Skitjobbigt, kan inte ens stå. Är som sjuk magknip typ, ni vet när det gör sådär jättejätteont. Vaknar vissa nätter också och kan inte sova för att det gör så ont. Bajs! Får kolla upp det om det inte slutar.

Som sagt, IMORGON TAR JAG STUDENTEN. Ska bli skitkul, men samtidigt skittråkigt för jag älskar skolan och främst mina lärare övermänskligt jävla mycket. Och att tänka tanken att det finns personer i min och den andra klassen som jag kanske aldrig mer kommer att träffa gör ju inte saken bättre. Men det tar vi dagen efter, haha. Imorgon ska vi bara ha roligt och tänka att skolan är SLUT.
Tänkte btw på en sak; varför firar man studenten så jävla hårt? För att lyckas i livet måste man ju {i typ 9/1O fall} ändå ha högskoleutbilning och det är ju ytterligare minst 3 års helvete. Så sjukt egentligen.

Weheartit

10 juni, 01:19

Hei. Uppdaterar lite dåligt, jag vet. Har inte mått så bra. Jag har nog inget immunförsvar. Well, det var bal igår och alla var så himla fina. :'D Åh! Det var ju sjukt mycket strul med min balklänning. Den vi beställt kom inte, och jag har hela tiden tänkt att jag kunnat ha min "gamla", men det visade sig ju {dagen innan balen} att den var för liten över tuttarna. Haha, panik! Blev erbjuden att låna Lisas klänning, så snällt! Dock hittade mamma en fin, enkel svart klänning på lunchrasten i Karlskrona, så den fick det bli. Ösregnade! Haha, den vanliga turen.

Ikväll skulle de flesta dra ut, men jag har så sjuuuukt ont i magen. Kunde typ inte stå imorse/i förmiddags. Har haft filmkväll och mys med Fia istället. Vi såg The Vow {Älska mig igen}, såå sorglig! Grät floder. Efter det har vi dunkat musik och hjärtat massor av söta bilder på Weheartit. Följ mig här! Såg nyss att jag har en del followers, stackarna måste ju bli tokiga så mycket bilder som jag hjärtar. Där gillar jag faktiskt allt. I vanliga fall är jag jävligt kritisk till/mot {vad säger man?} bilder. Men där gillar jag allt som ger mig någon sorts positiv känsla. Bästa sidan i hela världen.


Bilder från Weheartit. Klicka på bilden för att komma till min weheartit! :}

Grekland I

08 juni, 00:11

Nu kommer en fet bildbomd från Greklandet! Vi var på Zakynthos för de som missat. :}
Och förlåt, men jag orkade inte matcha in de stående, så ni får le och vara glada ändå. Wiho!

Tuttar everywhere

07 juni, 23:59

Hei. Vet att jag suger på att blogga, men det är mycket nu. Mått skit. Usch och fy. Men nu är jag friZk och imorgon är det bal! Var så jävla taggad tills jag i måndags insåg att min balklänning förmodligen inte skulle komma. Vi beställde den i början av maj och det skulle ta 1O dagar. Beställde från samma sida förra året och där kom klänningen i tid. Min har fortfarande inte kommit och leverantören svarar inte på mammas mail. Hon har betalat den och allt. Blir så jävla förbannad! Mamma beställde samma klänning från en annan leverantör och skrev att hon behövde ha den absolut senast 12.OO imorgon. Den har fortfarande inte kommit.

Har hela tiden tänkt att jag har min "gamla" {känns konstigt att kalla den gammal när den bara är använd en gång, haha} klänning som backup. ICKE. Provade den igårkväll och den går inte igen över tuttarna. Vill bara gråta. Mamma och Simon SLET igen den alldeles nyss, och det ser ju inte klokt ut. Tuttarna är everywhere. Kan knappt andas, kommer absolut inte kunna äta eller typ dansa eller något om jag måste ha den på mig. Ska in till stan imorgon vid 1O och titta på balklänning på Bröllopsbutiken. Det kommer vara så sjukt urplockat och dessutom handlar i stort sett hela Kalmar där, och jag vill verkligen inte se ut som någon annan. Ååååh. Är så sur. Nu ska jag sova, ska be att någon tar lite bilder på oss imorgon. Simon kommer iallafall vara fin. ♥
Förlåt för sjukt pms-igt inlägg. Pufssar!


Ni ser ju. Det är jävligt tight. Det är 1994930 gånger värre IRL. Observera handduken jag
har virad runt huvudet <3

Over the misty mountains cold

05 juni, 13:24

Hei där! Sufia visade mig den här låten för ett tag sen, theme song för nya Sagan om Ringen-filmen som kommer i december. The Hobbit, ni vet. Jag är ju lite superduperkär i de filmerna som ni kanske vet. Bölar ju och allt. Alltså denna låten är ju så otäck. Eller är det bara jag som tycker det? Man fattar ju hur hemsk och sorglig filmen kommer vara bara av att höra den här låten. Huuuu.

Det är där mörka och när många personer sjunger samtidigt, sånt ryser jag av. När jag var liten lyssnade jag och Louice på en cover av Metallicas Nothing Else Matters, och det var munkar som gjorde den. En fet munkkör. Läskigt. Eller är det bara jag som tycker sån här musik är obehaglig? :( Fast bra samtidigt också då. Eh.
Här är munkarnas cover på Metallicalåten. Ryser och tycker den är jätteobehaglig. :'D Men så är jag ju lite störd också.

Åh nei, jag är sjuk

03 juni, 22:46

Hej, vad gör ni? Jag har blivit sjuk. Snorig, ont i halsen, huvudvärk OCH feber. Kunde ju inte kommit mer lägligt. Nu får det faktiskt inte bli värre, för har prov imorgon. Och så ska datorn lämnas in. Får fan magsår snart. Louice är ju på god väg, så varför ska inte jag joina? :'D Normalt att lida av så mycket stress som vi gör när man är 19 år.

Åh, det ska bli så skönt med sommar. Sjukt sorgligt att jag aldrig mer kommer få börja ett nytt år på älskade JB, har haft finaste skoltiden där och kommer sakna det så otroligt mycket, men att bara vara ledig och sluta vara så stressad och pressad hela tiden ska bli asgutt. Är så himla överambitiös att det är sjukligt. Jag mår seriöst dåligt av att få ett VG. Förresten fick jag MVG i religion, wihooooooooo!
Haha, ni hör ju. :( Åh. Kollade igenom min blogg nyss {som jag gör när jag har tråkigt} och insåg att jag haft ont i huvudet ganska ofta på sista tiden. Typ 5/7 dagar. Har lovat både Fia och Simon att gå till doktorn. Borde. Huvudvärken jag har nu är galen. Ska sova vid senast 11, fram tills dess ska jag plugga.

Åh. Snart sommar. Snart ledig arbetslös. Ångest och aspepp, sorg och glädje på samma gång. Bra att inte Fia heller har sommarjobb, vi kan leka varje dag. Bada, sola, partaja {för hon blir 18 i augusti!} och campa. Det vi är bäst på. Och gå på bio. Det är vi faktiskt sjukt bra på. Nu ska jag kolla weheartit och sen dö. Heido.


Jag tycker att du är charmig ♥ Detta var förresten dagen innan jag klev på the dragon fish. Sååå glad att vi köpte jordgubbar just dagen innan, för det får man inte äta när man klivit på helvetesfiskar. Fisken förstör mitt liv.

Migrän, camping och gift i foten

03 juni, 14:22

Hei friendZ. Kom hem för ett tag sedan, har campat på Öland sen i fredags. SJUK migrän idag. Och så har värken i foten kommit tillbaka. Alltså så ont som det gör när det är gift där i. Så ska hålla mig undan från alkohol, ost, salt och sånt nu tills det går över. För sånt får man inte äta när man har giftet i sig tydligen. Surt! Drack både i fredags och igår, inte mycket, men iallafall. Hoppas inte det påverkar. Blöö!

Kom hem runt 11 tror jag, deckade i sängen direkt och sov tills nyss. Bättre i huvudet så ska plugga lite. Lämna in två uppgifter och så ska vi äta strax med. Mamma, pappa och Emmie är och firar mitt lilla kusinbarn som har fyllt 2 år. Jag mådde för dåligt för att följa med, och Simon stannade med mig. Finisen. Han börjar bli en van migrän-pojkvän nu. :}

Nä, nu blir det mat och sen plugg resten av kvällen. Ska duscha i hundra år också, för duscharna på campingen funkade inte. Aldrig känt mig så äcklig. Haha, usch. Imorgon ska vi lämna in datorerna. Därefter kommer jag vara utan allt. Photoshop, Dreamweaver, InDesign, Premiere, Audacity och allt sånt bra. Suger. Ska önska mig Photoshop i studentpresent, haha. Måste ju ha det. Pufss!


Foto: Sofie Rydén. //Bild från Greklandet.