Keep on hatin'

31 januari, 19:37

Jag avskyr människor som måste lägga sig i andras liv. Som alltid har en åsikt om allting och som aldrig kan hålla munnen stängd. Som alltid, alltid, alltid måste slänga ur sig en kommentar eller ifrågasätta saker som andra människor gör. Som älskar att kläcka ur sig någon elak kommentar, även om den var menad som ett skämt. Som alltid ser på alla andra och som aldrig någonsin kan inse sina egna misstag. Som aldrig säger tack, och som aldrig någonsin kan inse att den har gjort fel. Hatar människor som aldrig kan erkänna sina fel och säga förlåt, utan som alltid måste lägga skulden på någon annan. Som inte kan förstå att "det är kanske mitt fel att hon är arg på mig" istället för att tro att människor går runt och är som åskmoln utan anledning. Hatar när människor alltd måste ha det på sitt vis, och om man gör på ett annat sätt slutar det i raseriutbrott eller anklagelser som "du är så himla självisk". Som inte kan ta kritik, som inte kan anpassa sig efter andra någon gång.

Jag klarar inte av när människor är otrevliga mot mig. När människor behandlar mig eller folk i min omgivning på ett orättvist sätt. Då säger jag ifrån. Och jag struntar i vilket kaos det orsakar eller om jag och personen jag säger till måste stå och skrika åt varandra i timmar, jag vägrar ta skit. Jag vägrar bli anklagad för fel saker. Om jag går in i ett rum och någon höjer ögonbrynen upp i hårfästet och säger "eeeh... varför har du ett rött linne på dig?" så kan jag inte vara tyst. För det första är frågan onödig. För det andra är den dryg och otrevlig, den är nedlåtande. Och om en person talar otrevligt till mig så är jag otrevlig tillbaka. Jag tänker inte stå och le och vara gullig mot någon som behandlar mig som skit. Och jag kan inte ignorera en person som slänger kommentarer efter mig, eller som ifrågasätter sjuka grejer. Som alltid måste ha det på sitt eget vis.

Jag känner många sånna människor och det går mig på nerverna. Det sjukaste är att de människorna inte ens förstår att det är dom som är problemet, trots att jag och många andra förklarar det. De anser att alla andra övriga människor i landet är arga av sig och att dom är den enda glada och duktiga människan i hela världen. Och de kan bara inte fatta att de kanske borde ändra på sig för att bli accepterade som snälla och trevliga människor. Att de kanske borde byta attityd för att bli bemötta med ett leende istället för med huggtänder.
ÅÅÅH. Jag hatar människor som är nonchalanta, otrevliga, bitchiga, nedlåtande, bortskämda {på negativt vis, d.v.s. att de tror att ALLA ska behandla dem så som de är vana att bli behandlade av ex. deras föräldrar}, uppkäftiga och egoistiska. Pinsamt. JAG BLIR SÅ SUR OCH PROVOCERAD. Kan inte alla bara vara snälla mot varandra och sluta bete sig som rövhål?

Studentmössa och att inte vara på topp

31 januari, 00:15

Sitter och pillar ihop en studentmössa åt mig själv nu! Lät som om jag skapar den själv, men riktigt så händig är jag inte. "Designar" {text osv} via abc-gruppens hemsida. Najs. 1OO år senare liksom, men huvudsaken är väl att jag får den. Anledningen till varför jag inte beställt förrän nu är för att jag dels var sjuk första gången man kunde beställa i skolan, och sen vill jag inte ta studenten. Så att beställa en mössa är bara deprimerande. Skulle kunna gå på min skola livet ut och få mitt lilla studiebidrag. Sofie 4O år, årskurs tre på IT Media-programmet. Nä, men älskar verkligen skolan och lärarna, kommer sakna det så sjukt mycket. Mer tårar än skratt den 11 juni känner jag! :}

På tal om nåt helt annat, läste just på fina Liasas blogg {länk} om att hon tycker att man ska visa när man mår dåligt och inte gå runt och låtsas vara glad för att inte vara till besvär för andra. "Det är okej att visa när man mår dåligt. Man ska vara det man är, helt enkelt". Smart tjej det där. Håller med henne. Tycker inte att man ska behöva gå runt och le och försöka vara på topp om man faktiskt inte alls är det. Och jag har inte varit på topp på ett tag, inte sen i slutet av november iallafall. Har varit mycket sjuk hela hösten och haft mer ont i huvudet än vanligt, samt att jag fick veta att mina föräldrar ska skiljas i början av december. Så nej, jag kan inte säga att jag mår hundra just nu. Men det går upp och ner, vissa dagar leker livet och andra dagar är jag mer nere och känner mig tung i kroppen, jag tappar motivationen då. Det kan vara såna dagar som jag bloggar dåligt, men då vet ni ju varför. :} Och det är bra att jag är ledig varje onsdag, jag behöver det för att ladda om. :} Det är liksom en göra-vad-jag-vill-dag!

Gos med skor

30 januari, 01:01

Idag hjälpte Fia mig att göra en video med alla mina skor! Har lovat en del läsare och några vänner det, haha. Det blev 5 olika klipp som jag tänkt klippa ihop till en enda film, men just nu kan jag inte, så ni får vänta lite! :} Ska försöka få upp den redan imorgon. Alla mina skor hittade vi inte, kom på flera skor som saknades {svarta tygskor, blommiga ballerinor, svarta skinnskor, grå pumps, vita pumps, röda pumps osv}, men det är ändå en hel del med i filmen! 5O och ett halvt par filmade vi idag! {haha, hittade bara en tygsko av ett par!}

Sufia skulle ta en bild när jag gosade med min skohög, men knappen hamnade mellan MF och AF {manuell fokus och autofokus}, så det blev gaaaaanska suddigt! :'D Men ni ser la iallafall?

Helt oredigerad, inte ens förminskad. Är för lat för att öppna Photoshop. Hehe.

Min kamerautrustning

29 januari, 22:41

Jag ska fixa ett inlägg {bilder/video} där jag visar all min kamerautrustning, har fått frågor på det. Har inte tid att fixa video eller bilder just nu, men medan vi väntar på att jag ska hinna med det kan jag ju skriva upp vad jag använder mig av! :} Men vill ni helst att jag visar i en video eller via bilder?

Kamerahus
Canon EOS 7D
Canon EOS 4OOD {reservhus}

Optik
Canon EF 7O-2OO/4L USM
Canon EF 5O/1.8 II
Sigma 7O-3OO/3,5
Tamron 18-2OO/3,5
Kenko mellanringar {12, 2O, 36 mm}

Övrigt
HAMA trebensstativ
UV-filter
Putsdukar
USB-sladdar
Minnskort {4 st}


Just nu är jag ganska nöjd med den utrustningen jag har. Jag klarar mig ju, liksom. Nästa inköp blir småsaker som fler minnen {ett 4GB och ett större som man kan filma längre på}, UV-filter, reflexskärm och fjärrutlösare. Annars skulle jag gärna vilja ha ett 5O/1.4, mitt f/1.8 börjar bli rätt slitet. Och en extern blixt också! Efter sommaren så.. ;D

Vackriga bilder

29 januari, 15:34

Snodde några bilder från Sufias blogg {länk}! Älskar första bilden, jag ser SJUKT sne ut! Står rakt med överkroppen och snett med benen. Fint. Ser ut som en liten gubbe. Typ. :'D

Skofilm, chuuklabollar och nagellack!

29 januari, 15:18

Toodels. Nu har vi spelat in en film med de flesta av mina skor. Det var många som saknades, och jag har lite skor på andra ställen {jobbet typ}, men vi kom upp i 5O och ett halvt par idag! :'D Varför det är ett halvt par får ni se i videon, haha. Ska försöka klippa ihop filmen lite så att det inte blir så långt/tråkigt för er att se på. Visar upp skorna, säger var jag köpt dom och vad de kostade. Detta är skor som köpts från jag var typ.. 13/14 fram tills nu. :} Efter att vi filmat bakade vi negerbollar, så det är vi precis klara med! Nu ska vi se en film och måla naglarna! Det blir The Hangover 2, ettan är helt underbar! Naglarna blir lila i två färger! :'D

Pussar till er!

Snabb uppdatering

29 januari, 12:17

Halloo! Vi vaknade vid halv elva men såg en film direkt. Wild Target, asrolig. Rupert Grint som spelar Ron Weasley i HP-filmerna är med i den. :} Näe, nu ska vi äta frukost och lite så. Vi hörs senare! Pufss!

Döda barn och mat

28 januari, 16:28

Hemma från das pulkabacke. Vi blev 5 år igen. Förutom att vi inte är sinnessjuka och åker i störda gropar. Om man gör det får man ju förstoppning typ. Men vi var ganska onda och skrattade åt barnen som flög åt alla håll när de åkte på guppen och i den enorma gropen. Elakt. Det var två killar där, MAX 7 år gamla alltså, och de var där helt ensamma med en snowracer, en pulka och en avlång plastbit som de använde till snowboard. GALNA var dom! De höll på att slå ihjäl sig HELA tiden. Och inga hjälmar hade dom. Sjuka. Och på kanterna/baksidan av pulkabacken är det sjuka STUP rakt ner till en massa träd och taggbuskar. Kanterna är av blank-is, DÄR slängde de sig ner med sin jävla pulka. Höll på att dö. Trodde att DOM skulle dö. Herregud.

Vi blev lite upprörda. Vilka föräldrar liksom. Deras barn kunde dött. De kanske har dött, vi gick ju innan vi fick reda på det. Kära nån. Så mammig jag känner mig. Ikväll sover Fia här och vi ska äta godast mat ever. Det kanske inte hon tycker, men det tycker jag. Potatisgratäng, fläskfilé och rödvinssås. GOTT. Blir sjukt hungrig.

Näe. Nu ska vi nog göra chokladbollar! :'D Toooodels!

Funkar inte att ladda upp bilder!

Mot pulkabacken! THE RACE IS ON

28 januari, 12:10

Hallo! Ska äta kokt ägg nu precis som jag sa igår. Kokt ägg är bäst. Mmm. Sen blir det att leka med Fia! Vi ska åka pulka, baka chokladbollar, ha filmmaraton och vara sjuka i huvudet. Mys! Nu måste jag rusa, ville bara skriva så ni vet vad jag tar vägen, hihi. ;D Pufss!

Film, morgondagen och pippifåååååglar

27 januari, 22:26

Kul med nya besökare! Välkommen hit. :} Ser på The day after tomorrow nu med pappa och syster. Gillar ju katastroffilmer, psykiskt obehagliga filmer och filmer om oförklarliga saker. :'D Sjuk tjej, japp japp. Imorgon ska jag äta kokt ägg till frukost. Det har jag bestämt. Det är ju så gotttttt! Åh. Ska även leka med Fia, all day och hela söndagen. Hon ska sova hos mig på kvällen också, myspys. Filmmaraton, pulkarace och chokladbollsbak!

Fixar lite fågelbilder just nu, de kommer upp senare ikväll. Får inte glömma att tömma minneskorten och lägga kamerabatterierna på laddning ikväll! Vill fota lite imorgon!


Foto: Sofie Rydén {JAG}. //Canon EOS 7D + Canon 7O-3OO/4 L USM

Bio, chillidill och nya bilder!

27 januari, 18:38

Hemma! Louice bjöd ju mig på bio idag som lite tidig födelsedagspresent. Vi såg Lejonkungen i 3D och jag DOG. Typ 5 sekunder in i filmen bölade jag som en liten bäbis. Jag är sjukt känslig, men Lejonkungen är ju faktiskt bästa filmen. Ever. Jaja, det var supermysigt iallafall, och det var massa länge sen jag var på bio med Louice! Taaaack för världens bästa present! :'D

Just nu sitter jag vid min dator framför elden, med iskalla fingrar. Lyssnar på musik, sjunger lagom vackert och trummar med fingrarna. Jag vill gärna tro att jag är bra på att trumma och hålla takten. Om ni frågar Simon så tycker han inte samma sak. Därför behöver ni ju inte fråga honom. Hehe. Jaaaha. Strax ska vi äta! Huvudvärken sitter fortfarande i, så det blir en slappiskväll. Ska se The Voice {Ola Salo ♥} och sen ta det luuuuugnt! Pufss!

Lägger upp fler bilder från fotograferingen med syster senare ikväll, så titta in då!


Foto: Sofie Rydén {JAG}. Modell: Emmie Rydén {länk}. //Canon EOS 7D + Canon EF 5O/1.8 II

Lejonkungen och dokumentärfilm!

27 januari, 10:40

Medieproduktion och mediekommunikation just nu! :} Grupprojekt där vi ska göra en dokumentärfilm. Woop, woop! Film är ju askalas. Min grupp ska filma på ett flyktingläger på Öland! Det blir la asbra tror jag! Tog med mig mackor hemifrån idag. Maten i skolan brukar vara totally oätlig. Men sen är jag ju jättekräsen också.

Ah, nä, om jag skulle ta och fortsätta med bakgrundsfaktan om lägret då. Ganska intressant faktiskt, våra lärare sa "oj, modigt att ni vågar åka dit!", det är tydligen väldigt oroligt och våldsamt där. Så det blir på med cykelhjälm! Haha näe. Skojar. Kul ju. Nu ska jag gå. Vid 15:3O ska jag på bio med Louice. Lejonkungen i 3D, har aldrig varit gladare. Bästa födelsedagspresenten! Nä. Heido nu, hörs ikväll eller så typ.


Foto: Emmie Rydén. //söt kissemiss!

Sjuker, smör i huvet och tagga prov! {glömde posta inlägget vid typ 7, HIHI}

26 januari, 22:26

Tjabbalabba. Mått dåligt idag, haft sjuk huvudvärk och feber. Nu har jag ingen feber alls och mår mycket bättre, så imorgon blir det skola även om jag får något dödligt och smittsamt virus. Bio med Louice också! Mysigt. Skulle lekt med Fia på kvällen, men så blir det inte. Vi kan varken vara hos henne eller hos mig {och hon är för liten för att dra ut, hihi, om någon skulle komma med det förslaget} så vi tar det på lördag. Då ska hon sova hos mig! Vi ska åka massa pulka, fota, baka negerbollar och se tusen filmer. Najs!

Har precis duschat. Man kan ju inte gå runt och se ut som smör i huvudet imorgon. Det var ungefär så det kändes. Eller som ett skatbo. En blandning kanske. Nu ska jag dricka te och sen spruta in lite fina vätskor i mitt hår! :'D Har ingen aning om vad jag gör, men jag vill gärna tro att det ser bättre ut om jag gör det. Så därför gör jag det.

Har gjort en och en halv skoluppgift idag. Duktig tjej. Har en hemtenta, en ynka bild till ett fotoprov och en historiauppgift kvar! Sen väntar två prov i februari, religion och historia. Tagggaaaaaa! Har prov så sällan så jag blir typ glad när vi har det. Knasigt! Pufss heido, nu blire te!

Hästkunskap

26 januari, 19:14

Hallå! Såg att en vän hade länkat denna artikel från Hippson.se {länk} på ansiktsboken, och jag tyckte den var så rolig. Om du tänkt ge dig på att fota hästar för första gången i vår kanske detta är något för dig, haha! Tycker att ni ska läsa den för den är roligt skriven! :}

"HÄSTLEKTION FÖR SPORTJOURNALISTER
Eftersom ni sportjournalister nu skall börja bevaka vår idrott så är det på sin plats att någon förklarar för er hur det fungerar, på ett sätt som ni kan förstå och relatera till. Jag har tagit på mig den otacksamma uppgiften att utbilda er i lite grundläggande hästkunskap.

Lektion nummer 1, hästen
En häst består av en (oftast brun) avlång kropp. Från denna kropp sticker sex saker ut. Den största utstickande delen är halsen, som sedan övergår i huvudet. Detta kallas fram på hästen. I motsatt ände finner ni en märklig hårtofs, kallad svans. Detta är bakdelen på hästen. Under själva den avlånga kroppen så sticker det ut fyra (4) delar. Detta är benen.

Det som ni ibland ser ovanför hästens kropp är inte en del av hästen, utan detta är en människa som sitter på hästen. Denna kallas ryttare när den sitter på själva djuret. Om personen istället sitter bakom hästen, så är det ingen ryttare utan en kusk (överkurs).

Lektion nummer 2, säkerhet för journalister
Man skall absolut undvika att vara för nära någon av de delar som sticker ut från hästens kropp. Om du till exempel står så nära hårtofsen baktill på hästen att du kan se enskilda hårstrån så gör du klokt i att backa ganska omgående. Hårtofsen i sig är inte så farlig, men strax nedanför finner du de två bakbenen. Är hårtofsen dessutom utrustad med en röd rosett, ta skydd! Om du istället ser alla de fyra benen samtidigt ovanför dig så ligger du ganska risigt till. Ligg bara stilla, och be en bön.

Hästar äter gräs, och inte sportjournalister. Ni kommer alltså inte att bli uppätna. Ryttarna själva är många gånger mycket mer folkilskna än hästarna, speciellt på en tävlingsplats. Om ni håller en god säkerhetsmarginal till både häst och ryttare är ni alltså relativt trygga, och bör kunna återvända hem till era familjer levande när arbetsdagen är slut.

Lektion nummer 3, Sportens utövande
Det finns ett flertal olika grenar som inkluderar häst och ryttare. Det är ungefär som olika former av bollsport. Lika lite som brännboll och handboll är samma sak så är dressyr och hoppning jämförbara. Här följer en kort genomgång av de tre vanligaste formerna av ridsport:

Hoppning
.
Oftast genomförs tävlingen i två delar. Första delen går ut på att häst och ryttare, helst tillsammans och samtidigt, skall ta sig runt en bana med olika hinder (består i grunden av stolpar samt en bom och påminner om ett fotbollsmål). Bommen (på fotbollsspråk, ribban) skall helst inte åka ner när de hoppar över den.

De som har klarat banan bäst i den första omgången gör sedan upp om vem som skall vinna genom att hoppa en gång till. Kan jämföras med särspel i golf eller sudden death i ishockey. Då rider man på tid och den med kortast tid och minst antal nedfallna ribbor vinner.

Poängberäkningen heter på hästspråk "fel". Den är lika ologisk som den i tennis. Man får helt enkelt lära sig 4:ans multiplikationstabell igen. Sätt alltså upp Öva in 4:ans tabell på "att göra-listan" inför ert första besök på en hästtävling. Det räcker att ni lär er den upp till 6x4=24. Den som har fler fel än så behöver ni inte skriva om i tidningen ändå.

Dressyr

Om hoppning är för avancerat för era sporthjärnor så ska ni nog hoppa över detta kapitel tills vidare. Dressyr kan liknas vid konståkning med häst, fast utan skridskor. Domare bedömer de olika rörelserna som ryttaren får hästen att utföra. Bedömningen är 1-10 och godkänd är lika med siffran 6. Dessa siffror omvandlas sedan till en procentsats och den med högst poäng vinner hela skiten.

Detta är alltså en form av bedömningssport, något som ni riktiga sportjournalister får eksem av att ens tänka på. Mitt bästa tips är att inte ens försöka förstå. Varken ni eller jag kommer ändå aldrig någonsin att lyckas klura ut varför en viss ryttare är bättre än någon annan, och därmed vinner. Dressyr är en sport som kräver tillvänjning. Börja med små doser dressyr!

Fälttävlan

Nu blir det ännu svårare att hänga med eftersom man i fälttävlan tävlar i både dressyr och hoppning SAMT i terrängridning. Sedan läggs poängen från de olika grenarna samman och någon vinner hela skiten. Ni bör fokusera på terrängmomentet eftersom det är det mest spektakulära (dödsföraktande) ni kommer att få se. Ingen människa som är vid sina sunda vätskor försöker sig på att forcera stora stockar ute i skogen, sittandes på en häst.

Lektion nummer 4, Presskonferensen
Frågor av den klassiska sportjournalist-typen a la Peter Jidhe kommer inte att fungera. Att fråga en ryttare om "hur det känns" kommer mötas av totalt oförstående miner. En ryttare är av princip aldrig nöjd. Det finns alltid något som hade kunnat gå bättre, eller känts bättre.

En ryttare är också alltid mer intresserad av att kommentera sin häst, eller sina konkurrenter, än att tala om sig själv. Hur mycket ni än försöker så kommer ni aldrig att få höra en ryttare säga något i stil med "Jag är bäst" vilket ni är så vana vid från intervjuer och presskonferenser med Zlatan.

 Lycka till nu på ert första uppdrag i hästsporten!"


Foton: Sofie Rydén {JAG}. //bilder från 2OO8, men med ny redigering. Tog cirka 13OO bilder på en helg, det var min allra första hästtävling. Sedan fotade jag tävling/utställning i stort sett varje helg den sommaren, så det är väldigt mycket bilder jag aldrig ens sett. Haha! På den tiden var mitt Sigma 7O-3OO i sina bästa dagar också {köp aldrig det, jävla skitplaströr}.

Wanties from Romwe!

26 januari, 02:24

Har hittat lite fint på Romwe.com! En stickad tröja, ett par örhängen, ett armband, en topp och en kofta! Egentligen massa mer, typ ett par shorts och en klänning, men man måste ju försöka välja ut det finaste. Haha. Kommer dock inte ha råd med allt det jag räknade upp. Ska önska mig toppen och koftan när jag fyller år. :} Armbandet, den stickade tröjan och örhängena kanske jag köper själv! Det kostar typ 34O kronor tillsammans.. Jag är så snål! Haha. Om jag hittar nåt som jag verkligen blir helkär i så kan jag betala typ vad som helst. Köpte ett par klackar förrförra sommaren för 699 spänn, inte jättemycket mot vad en del andra skor kostar, men det är ganska mycket om man bara får 1O5O att leva på varje månad. Men på Romwe har de nästan inga bilder på hur plaggen ser ut på, det är så synd! Däremot finns det bilder på hur smyckena ser ut på, och det tycker jag är bra. Jaja.

Här under kommer ett collage på det jag vill ha.
I vanliga fall brukar jag inte visa det jag vill ha förrän jag köpt det/bestämt mig för att inte köpa, jag är lite ego på det sättet att jag inte vill riskera att ni hinner före så det tar slut! :'D Haha, paranoid tjej!

Jaja. Nu ska jag försöka sova utan film. Mår sämre än innan och kan inte sova. Har druckit lite vatten nu och ska stänga av datorn, funkade inte att somna till Kung Fu Panda. Hamnade i nåt.. koma-läge där jag varken var vaken eller sov. Opraktiskt! Godnatt på er. Håll alla tummar och tår för att jag är frisk imorgon! Pufss!

Allt från Romwe.com {KLICK}.

Sjuk igen. FML. Rumpa, fis, anus, fan, bajs och merde.

26 januari, 00:47

Hallå. Bara för att jag skrev tidigare att jag är jätteglad just nu, trots all skit som händer i mitt liv, så fick jag världens pang-sjuka. Vad fan hände? 38,7 i feber, fryser så jag skakar, är varm som en.. eld? och har sjuuuk huvudvärk. Samt den vanliga smärtan i tinningarna som går upp till mitt uppepå huvudet, och ner bakom ögonen. När jag har riktig migrän är det hemskt. Känns som om jag bara vill stoppa in en gaffel och slita loss ögonen för att det gör så ont bakom. Brukar få cp-tyck och bara trycka in dom i huvudet det hårdaste jag kan för att jag blir så jäkla sur. Men som tur är finns ju Simon och får lite pli på mig innan jag mosar sönder mig själv. Hehe.

Jag såg på Paradise Hotel fram till OO:O1 exakt, och sen dess har jag legat och vridit och vänt i sängen. Kan inte sova för allt är bajs. Hela min kropp är bajs och mitt immunförsvar suger gammal rutten ko-penis. Ursäkta mig för mitt hårda språk men jag är inte på humör. ANUS. Skriver väl bara för att ta ut mina aggressioner på något. Simon är så snäll mot mig när jag mår dåligt så jag kan inte direkt slå honom även om det är vad jag vill. Alltså inte slå just honom, för han har ju inte gjort nåt, men slå någon och han är faktiskt närmst. Men jaja. Jag ska be till den Store G att sjukan går över tills imorgon, för jag har två roliga ämnen då! Rövhål, bajs, fan och dessutom merde.

Bestämde mig just nu för att försöka somna till Kung Fu Panda 2. Så nu ska jag göra det.

Vad vill du se mer av i photoshopväg? Vad för slags tips/guider?

25 januari, 22:24

Ni har ju sagt att ni vill ha fler photoshoptips/photoshopguider, men vad vill ni att jag visar? Jag har lekt i photoshop sen jag var typ.. 8 år, så jag har ju ganska lätt för det. Svårt för mig att veta vad ni inte kan! Skriv jättegärna förslag till mig så att jag vet. :}

Jag vet inte alls vilken nivå ni är på, det är kanske väldigt blandat? En del av er kanske inte ens vet hur man förminskar en bild medan vissa av er kan betydligt mycket mer, kanske? Men det spelar ingen roll, för då kör jag blandade tips som passar alla. Så oavsett om du kan grunderna eller inte - kom med förslag. 

Skriv på, skriv på små filurer!
Alla förslag är välkomna och inga frågor är för dumma!


Foto: Sofie Rydén {JAG}. //sommarbild som jag tog helt random, typ 2O1O. Ganska tråkig från början men med lite redigering blev den sötare!

Nagellack, läppglans och en fin vecka

25 januari, 21:22

Hei! Kom just hem efter att ha spenderat över 2 timmar på maxi. Vi fastnade brutalt länge vid sminket, haha. Jag fick vara försökskanin för alla nagellack syster hittade, så nu har jag minst en färg på varje nagel. Fick med mig lite hem ändå, bland annat ett gammelrosa nagellack och ett halvt genomskinligt läppglans. Testade bara på handen och det såg jättefint ut! Hittade ett annat som är svagt korallrött, det ska jag köpa när jag får pengar! :} Var på väg att köpa två läppennor för 3O kronor styck, men stiften hade gått av och ingen pennvässare fanns i närheten. Hade velat testa hur färgerna såg ut mot huden/läpparna liksom. Är kanske snål, men äsch. Då sparar jag hellre de pengarna till en riktigt fin läppenna.
Har börjat acceptera mig själv mer i färgade läppar. Tyckte det var sjukt fult och konstigt innan, men det handlar nog mest om att vänja sig vid det. Tycker det är fint med något på läpparna!

Har huvudvärk just nu, men är ändå glad och ser fram emot resten av veckan! Imorgon har jag religion och historia, två roliga ämnen. Efteråt blir det historiaplugg och sova tidigt. På fredag har jag medieproduktion och mediekommunikation, och efter skolan blir det Lejonkungen 3D med Louice! Mys! På lördag ska Fia sova hos mig. Vi ska leka hela helgen och ha pulkarace {om vi hittar dubbelpulkan}. TILL SUFIA: ja vi kan baka negerbollar! :D {förlåt till alla som anser att det heter chokladboll}

Nu ska jag lämna in ett skolarbete och sen somna till en film. Pussar!


Jag och Fia år 2OO9.

Get. Kom inte på nån bra rubrik.

25 januari, 16:30

Hallåå! Ledig idag, sov ut lite till halv 11, 11 typ. Kunde lätt sovit längre! Har pluggat, ätit tonfisksallad och fotat lite småfåglar. Mot slutet kom några domherrar, det var min favoritfågel när jag var liten, haha. Kanske för att det var enda fågeln jag kände igen.. Farmor och farfar har alltid haft sjuuukt mycket fåglar på sin tomt, de lägger alltid ut massa mat, och därför är dom jätteintresserade av fågelsorter. Så det har blivit att jag lärt mig vad vissa heter. Har nog berättat det förut, men när jag var liten så sa jag jätteuppkäftigt till min moster "du är en sån stenknäck!". Haha, farmor hade precis lärt mig att det fanns en fågel som hette så. Sjuka unge.

Jaaaaha. Vad hittar ni på? Jag fryser så sjukt mycket idag! Hade velat göra varm choklad men det finns nästan ingen mjölk, så det fick bli flädersaft. Nom nom, men kallt! Får se vad jag ska hitta på nu. Borde plugga ännu mer, men måste egentligen ta en paus emellan känner jag. Jaja, vi får se. Pussar!

The Ark 25/8 2O11

25 januari, 00:08

Ligger i sängen och kikar på lite klipp från The Arks sista spelning på Liseberg i somras. Jag hade redan sett dom 4 gånger innan, så vi var främst där för att åka karuseller vilket gjorde att vi hamnade väldigt långt bak, men jag hade fotat honom nära och allt de andra gångerna, så det gjorde inget. Att höra är ju ändå det viktigaste.
Såg dom 5 gånger i somras. De är lika bra varje gång. Helt klart de bästa konserterna jag någonsin varit på. Jag tycker om deras musik och jag älskar Ola Salo, men jag är inget galet fan. Eller jag var inget galet fan, förrän jag såg min första konsert med dom på Siesta i somras. Då insåg jag vad jag gått miste om och hur sjukt bra dom faktiskt är. Allra helst live. ALLA jag pratat med har ändrat uppfattning om The Ark efter att ha hört dom live. Enormt bra, och jag älskar hur de är så tighta i bandet och liksom står med armarna om varandra under spelningarna. Det bästa är dock Olas tal inför varje låt. Han berättar massa små historier som han relaterar till låtarna och det är så himla fint.

Åh. Och nu finns dom inte mer. Himla sorgligt. Har fått väldigt många fina minnen till deras låtar bara över en sommar. Speciellt "Absolutely no decorum" och "Calleth you, Cometh I". Jag är lite sur för att jag inte insåg hur bra de är live lite tidigare. Typ för 5 år sen eller så. Spelningen i Göteborg var ändå den finaste av alla, för det var deras absolut sista {som jag förstått det}, och enormt sorglig. De spelade även lite andra låtar som de inte spelat under de tidigare 4 gångerna jag sett dom. Disease, Echo Chamber och Panta Mera-låten till exempel. Haha! Sött. Jag tvingade Simon att filma under de bästa delarna, och hela "Calleth you, Cometh I", för det är så vackert på slutet när publiken sjunger med. Speciellt när man vet att det är för allra sista gången. Åååh.

Dock kunde inte Simons mobil fånga upp ljudet av Ola Salos röst tillsammans med instrumenten, eller fånga något annat än spotlightsen. Så det är bara en väldigt ljus skärm med skorrigt ljud, förutom när han pratar och övriga bandmedlemmar inte spelar. Dock hörs det jag ville få med mest av allt - hans tal innan han börjar sjunga och publiken som sjunger med mot slutet. Så himla fint!


Spola fram till O5:25, så himla fint! Får rysningar. Detta är vår video som Simon filmade, kasst ljud medan han sjunger.Den här låten har jag så fina minnen med. Absolutely No Decorum. Kommer ihåg när jag och Fia sprang genom hela festivalområdet på Siesta för att hinna få bra platser tills de började. De körde detta öppningsnumret till alla 5 spelningarna jag var på i somras. Finaste låten. Har jättefina "barndomsminnen" med den också {var 13, men det känns som om jag var ett barn}.


Detta talet han håller är så himla fint. Sånna här historier, olika varje gång, har han kört till denna låten. Så himla fina historier som berör. Det är en av anledningarna till varför jag vill tatuera in "it takes a fool to remain sane", men också för att det citatet är så jävla sant!


Här sjunger han Panta Mera och lite av Echo Chamber, haha. Fin.


Detta var bland det finaste. Speciellt när han skriker "är ni med? DANSA MED MIG!" och hela Liseberg började dansa.

Nu får det räcka. Off to bed. Där jag redan är. Men ah. :'D

Ny jacka och morgondagen

24 januari, 19:51

Hei knubbsälar! Psykologi mellan 12-15 typ, och därefter blev det en snabb fika med Louice. Gick direkt in till stan efteråt för att hämta ut en jacka jag la undan igår. Sa jag det? Hittade en på killarnas barnavdelning, asgosig är den! Stor och fluffig. Den ska jag ha i stallet tänkte jag. Den är ljust khakigrön och kostade 15O kronor! Den hade kostat 399 spänn innan. Vadå fynd? :'''D

Jaaaa. Jag tror att jag är ledig imorgon. Då ska jag göra en fotouppgift och kanske jobba med företaget tillsammans med Louice. Vi får se, jag tror inte det finns speciellt mycket som vi faktiskt kan göra. Vi väntar på att få en offert godkänd, att två kunder ska svara på mail samt att UF ska hjälpa oss med att anmäla oss till mässan. Deras anmälningsformulär funkar inte för oss. Har mycket annat jag behöver göra, och förmodligen kan vi jobba enskilt hemifrån. :} Det blir bra! Ska fota till en uppgift och göra två historiauppgifter. Tänkte hoppa av just för att jag kände att jag inte hann med under praktikveckorna {då lektionerna fortsatte som vanligt för alla de andra eleverna från linjerna som inte har praktik}, men jag har ångrat mig! Så nu ska jag plugga, se Wipe Out med familjen, och plugga lite till. Puuufssss!


Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. //sommarbild på syster från 2OO9/2O1O.

Psykologi och fika

24 januari, 13:25

Har Psyklogi A just nu. Har inte kommit igång med nåt än, bara haft introduktion. Men det verkar intressant. Man skulle skriva något som var typiskt för en själv. Kom inte på nåt. "Jag hatar banan men gillar potatisgratäng" kan jag ju inte skriva direkt. ;D Haha.

Blir nog en snabb fika med Louice efter skolan. Sen ska jag hämta ut en jacka jag hittade på H&M's barnavdelning {killjacka} igår. Den är jättevarm och gosig, ska ha den som stalljacka. Enda jackan jag har just nu är en regnjacka. Gaaaanska kallt såhär mitt i vintern. Nä, nu börjar vi igen. Pussar!

Funkar inte att ladda upp bilder.

Psykologi, sommar och kul projekt!

24 januari, 02:06

Imorgon har jag min första psykologilektion. Ser faktiskt fram emot det, har alltid velat läsa det. :} Den håller på 12.15-15.OO, så kan sova ända till 1O räknade jag ut nyss. Ja, jag är en sån som räknar {på fingrarna} hur många timmar jag får sova varje natt. :'D

Läste just Fias blogg och hon hade också gjort en sommarbildbomb. Jag blir så.. längtansfull. HEHE. Älskar värme. Det jag kommer sakna allra mest denna sommaren är att kunna gå ut barfota i trädgården på morgonen när man vaknat. MEN, inget sadface här inte, man ska alltid tänka positivt! Jag kommer ju iallafall ha en balkong. :'D Heh. Jag vill bada, sola, äta glass, sätta mig på mina solglasögon så dom blir snea, gå på festival, sova under bar himmel, bo i tält, cykla på fotorunda i kvällssolen och fooooooooooota. Ska fota allt denna sommaren. Ska till och med fota när jag kissar. Oj. Nej.

Jaja. Har ett kul projekt på g med, berättar mer om det en annan dag, hihi. Kommer bli kul! Nu ska jag sova. Upp vid 1O imorgon! Pussar!


Foto: Sofie Rydén. Modell: Louice Bertilsson.

Fototips - fujidirekt.se

23 januari, 23:58Har fått frågan några gånger om vart jag framkallar mina bilder. Har ju som sagt täckt hela min dörr med mina egna olika bilder. Tyckte dörren var så ful innan. Dessa bilder beställde jag från Fujidirekt.se {länk}. De är väldigt billiga och bilderna får mycket bra kvalité om man har koll på vad man gör innan man beställer {upplösning och liknande}. En positiv sak är att det kommer upp en varningstext om en bild har för låg upplösning för storleken du valt att framkalla den i. Då kan man lätt rätta till det. Brukar välja upplösning 3OO {minst} på bilder från 2Ox3O cm och uppåt.

De har väldigt ofta erbjudanden för sina medlemmar. Typ "5O/1OO gratis bilder". Att förstora är också sjuuuukt billigt. En 2Ox3O-centimeters förstoring betalade jag 9 kronor för sist jag beställde. Galet!

En nackdel är att bilderna blir lite mörkare och ibland lite rödtonade.
Detta kan man lätt rätta till innan man gör sin beställning! Jag brukar bara dra upp "Curves"/"Kurvor" {Ctrl + M}  lite, och gå in i "Color Balance"/"Färgbalans" {Ctrl + B} och dra cyan till 2-3 och blått till 1-2. Det kanske inte ser sådär jättesexigt ut när det är klart, men det kan ge ett mycket bättre resultat. Det där med färgbalansen är ingenting som märks väl alls, det är bara jag som märkt av det på vissa bilder. Men öka curves/kurvorna lite innan du beställer! :} Hoppas det var till hjälp.

Glöm inte att bli medlemmar direkt, även om ni inte tänkt beställa just nu, så får ni mail såfort de har bra erbjudanden, så som 1OO gratis bilder! Då kan man slå till när man väl får ett bra erbjudande. Pufsss!


Foto: Jag. //stilig skylt jag har i mitt rum!

Braiga låtar

23 januari, 23:40

Ihh, här kommer 3O tips på bra låtar innan jag somnar! :} Dessa och många, många fler sötelåtar hittar ni på denna playlist som jag har gjort. För bra skit alltså.

| The lion's roar {} | Freak {} | Deathbed {} | First day of my life {} | No Uriel | Rejected love {} | Shoreline {} |Gimme love to give {} | When I held ya | Lät du henne komma närmre | Seaside | Tire swing {} | Anyone else but you | Winter {} | Creep {} | I miss you | The galway girl | The Call {} | Heartbeats | Geraldine | Our song | Wonderwall | Nu kan du få mig så lätt {} | The man who can't be moved {} | Fuck you | Who says | All I want is you | Flickan och kråkan {} | Free fallin' | I'm sticking with you |


Foto: Sofie Rydén {jag}. //Jag fick ett ryck! Haha.

Det okända

23 januari, 23:09

Kollar på Det Okända nu. Pappa hade spelat in det åt oss. Det är helt sjukt idag. De är på ett före detta mentalsjukhus. Mediumet får stötar från ingenting och gråter pga allt han får höra. Åh, jag älskar sånt. :'D Tror ju på det också, självklart. För så himla mycket oförklarliga saker som faktiskt sker kan ju inte ha naturliga förklaringar. Naturliga förklaringar är dessutom svintråkigt. Roligare att tro på UFOn och Loch Ness-odjuret än att vara logisk och praktisk och bara "nähe, för enkligt mina spekulationer...". Tyst, bara. Nu tror jag så!

Hihi. Sitter med en skoluppgift och ska strax lämna in den. Internet strular ganska mycket, men jag hoppas på att det ska funka iallafall! :}


Foton: Sofie Rydén {jag}. Modell: Nellie Kennerfalk.

Bildbomb - sommarbilder

23 januari, 00:50Foto {2 bilderna ovan}: Emmie Rydén {länk}. Redigerad av mig.

Foto till höger: Sofia Asp {länk}. Redigerad av mig och Sofia.

Foton i svartvitt på mig och farmor: Emmie Rydén {länk}. Förminskade samt gjorda svartvita av mig.

Foto: Louice Bertilsson {länk}

Foto: Emmie Rydén {länk}. Redigerad av Louice.

Foto: Emmie Rydén {länk}. Redigerad av mig.

Foto {tre bilderna ovan}: Louice Bertilsson {länk}

Foto: Louice Bertilsson {länk}

Foto: Louice Bertilsson {länk}

Foto: Emmie Rydén {länk}

Foto: Simon Hedberg.

Foto: Emmie Rydén {länk}

Foto: Emmie Rydén {länk}. Redigerad av Louice.

Alla foton: Sofie Rydén {jag} såvida det inte står något annat. Kopiering absolut förbjuden.


Ja, det var en sjuk bildbomb. Men jag kände att det behövdes såhär i vinterkylan. Eller är det bara vi i Kalmar som fått en massa snö? Känns som om vädret är lite efterblivet. Nästan så jag blir knäpp i huvudet och börjar längta efter julafton nu. Kan fortfarande inte fatta att det varit jul. Inga julkänslor!

Hoppas ni gillar bilderna och att ni kanske blir lite inspirerade. Det blir iallafall jag. Haha, låter konstigt att säga så. Inte så att jag inspirerar mig själv, men jag blir glad av att se på mina egna bilder eftersom det väcker minnen. Sedan blir jag sugen på att ta nya bilder, jag längtar efter sommaren och får hundratals idéer. Godnatt nu!

Smile, everything's gonna be okay

22 januari, 23:55

Behöver verkligen en till garderob. Eller en klädställning, det skulle jag vilja ha. För jag har ju sånna kläder som jag använder oftare och sådär. Tror Ikea har för typ 3OO spänn. Värt ju, får dra dit. Det är kaos i min garderob. Det ser ut som om det varit krig. Trosorna mot klänningarna. Klänningarna måste ha vunnit.

Nä, men min garderob är väldigt liten, alltså ganska smal. Har en stång högst uppe där det viktigaste hänger, typ klänningar och sånt. Under har jag en grej med tre utdragbara lådor. De är inte speciellt djupa/höga eller vad man säger, alltså får det inte plats så mycket kläder där. Jag vill helst hänga så mycket som möjligt eftersom jag tycker att man ser allt bättre då, dessutom är det ju bara skit att vika sånt som MÅSTE vara struket, då får man alltid stryka om det när det ska användas sen. Jaaja, det får bli sen. Vi ska ju ändå flytta snart så det är ju ingen idé att börja greja med garderoben som jag har nu. Kommer sakna vårt fina hus så mycket. :}

Ny playlist!

22 januari, 22:56

Hei mina små gelehallon. HAHA. Jag har skapat en ny playlist på spotify som jag tänkte dela med mig av till er. HÄR hittar ni den. Jag har hackat Simons konto eftersom mitt är slut. Min tid och alla bra låtar. :'D Best girlfriend ever. Nä, men han har sagt att det är okej. Gullegriiiisen! Denna heter "mys" och är vääldigt Sufi-ig faktiskt. Två av mina andra favoritplaylists heter "shoo muhammed vad bra!" och "totally böl". How very normalt.

HÄR har ni den superbraiga playlisten iallafall! :}


Foto: Emmie Rydén {länk}. //bild från 2OO9 när syster fotade mig och älskipälski.

Smakprov från dagens fotografering

22 januari, 21:05


Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. //bild från idag. När jag ska välja smakprov brukar jag bara blunda och välja två random bilder. På första blundade hon så denna bilden it is. Indiantema, UGG-UGG!

Denna bilden blir den enda ni får se. Nu ska jag bara koncentrera mig på att få ihop 4 stycken att lämna in till projektet. :} Fler bilder kommer imorgonkväll. Hinner inte visa er fler ikväll. Ska redigera en stund till, lämna in och sedan somna till en film. Imorgon är det skola och ridning. Pussar!

Daaagen! {2,5 timmar för sent inlägg}

22 januari, 19:53

Hei där. Har inte hunnit blogga alls idag. Har inte haft nåt att skriva heller faktiskt. Vaknade lite innan 11 men bestämde att jag skulle sova en timma till. Kände mig helt igentäppt i både näsa och huvud när jag vaknade, men det var helt borta när jag gick upp lite senare. Yay! :} Försökte skynda mig så gott det gick med att äta frukost och sånt, och sedan blev det en liten fotografering med Emmie till ett projekt jag har i Estetisk Verksamhet. Massa tack till henne som ställde upp som modell i skitvädret, och tack till mamma som hjälpte till och som skjutsade oss!

Bilderna kunde blivit bättre, självklart. Men det fanns inte tid eftersom det blir mörkt så fort. Dessutom var det snöblandat regn och suuuperblött, så det funkade inte att vara petig. Stod i gummistövlar inlindad i halsdukar med ett paraply i ena handen och en kamera i den andra. Såg inte mycket av vad jag gjorde, haha. Hade velat ha fler olika sminkningar, samt i andra färger, men äsch. Det får bli som det blir! Orkar inte tänka på hur det kunde blivit, bilderna blev helt okej ändå och Emmie var jätteduktig. Just nu håller jag på och flyttar runt filmer och foton mellan datorn och hårddisken för att få mer plats. Så snart ska jag börja redigera. :}


Foto: Jag. Modell: Oscar Carlsson. //bild från när jag fotade Oscar i mitten av november.

Jake Gyllenhaal är lite svensk. Vilket gör mig till en het person.

22 januari, 00:46

Nyss sett The day after tomorrow. Hade glömt hur bra den är. Jake Gyllenhaal, oh oh. Sufia läste att han har svenskt påbrå. Plötsligt kände vi oss väldigt heta. Man skulle ju kunna säga att jag är släkt med honom då. :'D Åh, så fint. "Jag är släkt med Jake Gyllenhaal", det låter väl fint? När jag var typ 13 och bara såg hans namn med en bild på honom i en tidning trodde jag att han var svensk. Blev asförvånad när jag märkte att han pratade engelska osv. Jaaaaa.. så fel man kan ha. När man är liten. Och dum. Och oklok. Och ful. HAHA NEJ, skojar.

Åh nej, nattsvammel. En negativ sak med mig är att jag alltid skriver det jag tänker. Eller jag skriver/pratar och tänker efteråt. Jag frågade just en kille jag inte känner om spermaproduktion. Vad är det för fel på mig? Jaja. Nu ska jag somna till en film. Imorgon ska jag fota syster till en uppgift och springa i snön i bikini {en såndär status på fb nivet, "om fler än 5O gillar så ska jag...", och jag trodde inte att så många skulle gilla. ONDA! Haha}. Gud, hur ska det sluta?

Nä, guuunatt på er.


Foto: Jag. //från bowlingen idag!

E.l.f och lite bilder från dagens bowling

21 januari, 20:03

Åh, är så sugen på att köpa nytt smink! Tror det får bli en ny beställning från E.l.f {eyeslipsface.se} när jag får pengar. Behöver både ny foundation och primer ändå. Och ett puder! Förra gången jag beställde därifrån hade jag inte så stor koll och jag klickade mest hem saker för att jag kunde. Mamma hade fått något sjuuukt bra erbjudande {typ 5O% på HELA köpet}, så Emmie och jag gjorde kaos med deras hemsida. Det slutade med att vi beställde så sent att erbjudandet gått ut, men det hindrade inte oss! Haha. Men då blev det en hel del som kanske vara ganska onödigt egentligen. Bland annat tre superbra sminkborstar, en mineralbooster, en liten palett med 4 ögonskuggor och ett täckstift. Massa mer, men det där är vad jag använt mest. Måste dock säga att deras nagellack är en besvikelse. De känns utspädda med vatten typ, blaskiga och man får måla många lager för att få färg. Men det kanske man får ta när man betalar 1O kronor för ett lack? ;D¨

Denna gången ska jag köpa ett puder {15 kronor}, ett set med 1O sminkborstar {126 kronor, sjukt!}, en palett med varma färger {38 kronor ca}, två läppstift {36 kronor /st}, ett läppglans {31 kronor}, mineralögonskugga i brunaktig ton {36 kr}, en ögonskuggsprimer {32 kronor} och ett annat läppglans {16 kronor}. Vet inte vad det kostar, orkar inte räkna ut. Men 2OO-3OO kanske? Det spelar egentligen inte så stor roll om det kostar 2OO kronor eller 3OO kronor, det är ändå sjukligt billigt. Imorgon kan jag försöka visa upp det jag har därifrån redan!

Nu blir det Gladiatorerna och litervis med cola. Pussaaaaaar!


Foto vänster: Jag. Foton höger: Emmie Rydén. //på bild ett bowlar Simon och på de två små bilderna ser ni mitt och Simons uttryck efter att jag har slagit en strike! Jag är helt paff och slår händerna för kinderna {jag gör det FÖR ofta alltså} och Simon ser lagom glad ut. Mitt knep är att inte sikta så noga.

Foton: Jag. //detaljbilder.

Foton: Jag. //mamma till vänster och jag till höger. Jag blev ihjälmobbad för hur jag står och slår. Men äsch, kom ju faktiskt tvåa!

Stallet, knashästar och kärleksmums

21 januari, 16:34

Hemma! Det blev ingen ridning, såfort vi satte oss i bilen började det snöa, och ute på landet var det värre. Det är det alltid där ute, haha! Paddocken var djupfryst och det blåste en massa, så hästarna var rätt stimmiga. Men det var jättemysigt att komma ut dit och pussa på hästarna igen. Blev ingen film på när jag lekte med min lilla älskling Diesel heller. Hagarna var stenhårda, det var kasst väder och dessutom stod han redan inne och åt. :}
Det får bli en annan dag i bättre väder!
Emmie pysslade lite med Adidas. Han är bara 4 år och inte så mycket riden. Han var precis som unghästar är typ, haha. Han stimmade upp Corolla väldigt mycket också, lite synd, för hon skötte sig ganska bra innan han började fjanta sig. Stod och pysslade med henne i en box, och i boxen bredvid stod två pyttttesmå unghästar, så hon stack in huvudet och käftade med dom hela tiden. Hon naffsade på dom, och så fort de ens nuddade henne så skrek hon rakt ut. Sån tant hon är! ;D Emmie och Yvette testade att tränsa Adidas och skulle leda runt honom lite i paddocken bara för att se hur han var. När de skulle gå ut fick Corolla spatt och höll på att flyga ut över boxdörren. Haha. Samtidigt kom Anette {en kompis mamma} tillbaka från skogen med London {annan häst} i träns. Han hade blivit helspattig ute i skogen så hon fick gå tillbaka med honom. Knashästar. Men det var ovädrets fel tror jag. :} Superblåsigt och snö. Jaja.

Just nu äter jag kärleksmums och dricker citronsaft. Heeelt okej! Ikväll blir det mumsig mat och sen Gladiatorerna med syster. Nom nom. Vi kanske fixar våra naglar också, om vi orkar. Nu ska jag göra nåt vettigt. Pussar!


Foto: Jag. //bild från i somras på söta Adidas!

Mot stallet!

21 januari, 13:47

Hemkommen från en bowling-vad-man-nu-säger. Man kan ju inte säga bowlingtur. Och man kan ju inte säga "hemkommen från bowling". Eller? Skitsamma. Jag kom tvååååaaaa. Fick en strike. Så stolt. Nu ska vi ut till Himlabacken, pussa på alla små hästarna och rida Corolla och förhoppningsvis Adidas. Hoppas på att vi alla kommer hem hela och levande! :'D Haha nejdå, skojar. Försöker bara skrämma upp syster lite. ;D

Ulf är även väldigt duktig och har observerat att jag använder fel sorts parenteser när jag skriver på min blogg. Jag skriver {hej} istället för (hej), för att jag tycker att det ser finare ut. Dock skriver jag ju inte på det viset på typ skoluppgifter, i CV:n eller på andra viktiga papper. :} Och som sagt jävla Ulfjävel {eller kanske Fadde/Hannes/Emma/nåt annat}, försvinn från bloggen om det är så jobbigt att läsa med fel sorts parenteser! Puss och död. Nu ska vi åka, adjöööö.

Bowling, ridning och skadeglädje

21 januari, 02:41

Sista inlägget! Klockan är snart halv 2 och ska upp senast 1O. Tänkte berätta om morgondagen, kommer inte uppdatera förrän sent. Ska bowla med familjen 12-13, och direkt därefter ska jag och syster till stallet. Vi ska rida Corolla och Adidas, plus pussa på våra gamla sköthästar. Så det tar nog en stund. Ska försöka få en film på när jag leker med min älskade lilla Diesel! Och ska även filma när Emmie rider Adidas. Yvette {ägaren} sa "ja, vi får väl se om han minns sadel och träns", och det låter ju lovande för Emmies hälsa. Men lite blåmärken och brutna ben dör man ju inte av. Och skadeglädjen är ju den enda sanna glädjen säger dom. "Dom", vilka är "dom"? Jaja. Den lär ju jag få uppleva om Emmie far runt på en 4-årig knashäst imorgon. Haha åh. Svammel.

Nej, vet ni vad. Godnatt nu. På riktigt. Hehe.


Foto: Jag. // Canon EOS 4OOD + Canon EF 5O/1.8 II.

Cath Kidston - nytt favoritmärke!

21 januari, 02:31

Hei! Ska precis sova. Hittade en hemsida med huuur mycket söta inredningsprylar som helst. Eller kanske inte inredning, men bestick, tallrikar, sminkväskor, paraplyn, kuddar, mobilskal och sånt. Dyrt men lätt värt pengarna! Ska helt seriöst börja samla på något "porslins-set" {vad säger man om tallrikar, skålar, muggar och koppar med samma mönster som hör ihop?}. Kan inte köpa mycket på en gång, EN kopp kostar typ 6O spänn och jag tänker framåt, om jag bor ensam och bjuder hem någon så kommer jag ju vilja ha minst 4.
6O x 4 = 24O kronor, och det är ganska mycket ändå. Eller så är jag bara snål! Haha. Men det finns ett par saker jag skulle vilja ha. Bland annat ett blommigt paraply, en fickspegel, en sminkväska, en ficklampa och såklart jättemycket fina kökssaker, typ muggar eller tallrikar!

Märket heter Cath Kidston, och det hela är lite vintageinspirerat. Väldigt mycket blommigt och gulligt, typiskt tjejigt skulle jag nog säga. Här är hemsideadressen, gå in och kika! Satte ihop ett väääldigt slarvigt och snabbt collage på söta saker därifrån. Det finns flikar för "bags", "fashion" och "kids" också, men jag har inte hunnit kika där. Var mest intresserad av "home"-fliken. ;D ÄLSKAR inredning!Ficklampa, kuddfodral, väska, radio, paraply, fickspegel, plånbok och mjölkkanna// Alla bilder kommer från CathKidston.co.uk

The Voice, Ola Salo och Frankhjälpen

20 januari, 20:34

Kollar på The Voice och äter massa gott med sjuka familjen. Alltså inte sjuka as in feber utan sjuka as in att det fattas hjärnceller. Jag är ju kär i Ola Salo som ni vet. SÄTT HONOM PÅ EN PALL I MITT RUM.  Just nu skrattar pappa så han gråter åt "Frankhjälpen" som Tele2 gör reklam för. Han gillar Frank.

Nä, nu börjar det igen! Ska springa och hämta min godispåse också. Pufss!


Foto: Emmie Rydén. Modell: Jag.

Adidas och Corolla

20 januari, 18:58

Hej igen! Imorgon ska vi ut till Himlabacken. Har saknat det. Ska pussa massa på Diesel, och Hilton såklart. :} Jag ska rida Corolla och Emmie ska provrida Adidas. Hoppas hon överlever! Haha. Fotade honom i våras/somras, och han var supersnygg. Här kommer några bilder! Tyvärr har jag inga bildet på Corolla av hur hon ser ut nu, har endast ett fåtal från 2OO8 när hon var ung och ruffsig, haha.

Adidas är den bruna och Corolla är den grå.


Foton: Jag.

Bajsdag.

20 januari, 14:39

Hei! Idag mår jag bajs. Fryser, har ont överallt. Jag har dött. Mitt huvud har exploderat runt 2O gånger. Det exploderar fortfarande då och då. Stackars mig. Gör en skoluppgift just nu, får se vad jag gör senare. Ser en film kanske. Kommer nog inte uppdatera så mycket mer idag. Vi får höras imorgon! Då ska jag rida Corolla igen. Myys! Ikväll ska jag iallafall se The Voice. Ola Salo nivet. Det är minsann en riktigt fin figur!

Tusen pufssar, hörs en annan dag!


Foto:
Jag. //julgransbelysningen med lång slutartid och lite rock n' roll med kameran! ;D

Thaisoppa, miss, företag och bakad potäätiZ

19 januari, 18:57

Hei! Har inte hunnit uppdatera er alls idag. Vaknade vid tjugo över tio typ, gick upp och fixade mig lite. Sedan åt jag svingod thaisoppa {färdigrätt från Findus, jag var lat}. Sedan åkte jag till Louice. Vi upptäckte att vi missat religionen på morgonen, vi var helt säkra på att den började nästa torsdag eftersom denna vecka är resursdagar. Louice sa till mig igår att vi var lediga idag och jag tänkte inte på att dubbelkolla. Men mailade vår lärare och förklarade så vi hoppas han inte blir sur. Han är jättesnäll. :} Hehe. Vi jobbade med företaget, mailade kunder, anmälde oss till en mässa, bakade chokladmuffins och internetshoppade smink! Himla kul. Älskar att slösa bort mina pengar. Dock köpte jag ingenting idag men ändå.
Handlade med mamma när jag kom hem, fick välja en helt egen glasspaket. Syster valde en med 15 stycken Piggelin. Jag valde en med 4 stycken choklad/hallonstrutar för samma pris. FETT VÄRT.

Nu ska vi snart äta bakad potatis och grillad kyckling. Eller resten ska äta pasta, jag ska äta bakad potatis. Mamma får göra dom åt mig denna gången, ni minns väl hur det gick sist? För er som missat så råkade jag ta eld på hela min potatis och mikron, det BRANN inuti hela mikron. Potatisen blev förkolnad, mikron pajade och blev vidbränd inuti. Nu är den dock lagad! *hoppfull tjej*

Fotboll, mord, våldtäkt och blod

18 januari, 22:46

Jävla tjat om fotboll. Jag förstår mig inte på fotboll. Så därför ska jag sluta prata om det nu. För att minska risken att bli mördad nästa gång jag kommer till skolan. På tal om mord. Jag såg en barnfamilj på Siesta i somras. Alltså inte för att vara sån, klart man kan ta med sina barn på festival. Men då måste man ju också förstå att barnen förmodligen kommer bli kidnappade och våldtagna. Festivaler är gaaaoolna. Grym stämning. Alla är fulla och smutsiga. Läääängtar till Siesta i maj. Hoppas att jag kan ha råd med Hultsfred eller P&L i år också. Meeene, ah. Såg lite på tv med pappa nyss. Någon film med Matt Damon. Men det var lite väl mycket springa, gömma sig, hoppa fram, skjuta, mosa, slakta, knäcka käkben och köra fort i bil.

Jag själv ska nog se Kung Fu Panda 2. Lagom mycket blod. Eller kanske Paranormal Activity 3. Shiiit, älskar sånna filmer. Tror delvis på sånt också vilket gör att jag inte vågar sova efteråt. Såg 2O minuter av den igår och sen stängde jag av. Simon satt med ryggen mot mig och när han vände sig om såg han sin flickvän med huvudet instoppat i örngottet på kudden. Jag var rädd, okej?

Hej jag blev som jag blev. Nä, dåligt med nya bilder och datorn är nyrensad så har endast ett tiotal kvar här just nu. :}

Kärleksmums, mobbing och ny mobil!

18 januari, 20:08

Här sitter jag och super med syster. Eller ah, typ. Tolka hur ni vill. Så jäkla sugen på glass! Äter sällan glass. Jag vet, jag är invalid. Men tycker inte det är så gott. Har precis bakat kärleksmums med Simon och Emmie. Blev ihjälmobbad, gjorde fel heeeela tiden. Tycker synd om mig själv. Tog fram en plåt istället för en form, sen visste jag inte hur jag skulle smöra formen osv. Jaja.. Haha. :{

När jag kom hem låg även en helt ny mobil på bänken. Jag såg den när jag kom in i köket och sa "åh, vems mobil är det där?". Då sa syster "det är din nya, mamma fick en gratis mobil till abonnemanget hon valde till sin nya, så du kan få den där om du vill". Trodde hon skojade, men det gjorde hon inte. Rusade fram, lyfte upp den och ylade "åååååh, en sån utan knappar!". Blev mobbad igen. Simon slog sig för pannan och Emmie slöt sina ögon och bara "en touch, Sofie". Jag VET ju att det heter så men jag blir så hyper och då glömmer jag bort att tänka. :'D

Jaha, vad gör ni då? Jag kollar lite fotoinspiration, kollar på Berg flyttar in med syster och dampar på att tv:n hänger sig hela tiden. Nu börjar Sveriges Mästerkock så nu ska jag gå. Imorgon ska jag leka med Louice! Vi ska maila kunder, planera mässor och fixa bankkonto. Tjoho vad duktiga vi är!

Foto: Jag. //liten söt pippifågel. Älskar fåglar, så söta och fina och fria!

Filmjobb, redovisning, ledighet och lite sånt

17 januari, 21:01

Hei där. Filmjobb mellan 9-12 ungefär. Vet inte varför men vi fick för oss att redovisningen i estetisk verksamhet var vid 13:OO. Det var den inte. Den var vid 12. Vi kom dit 12.4O. Men vi hann ändå! Visning på huset idag med, vid 15:3O. Slutade lektionen typ 14:2O, och gick och packade ihop kamerorna och det som stod i ett grupprum och laddade över klippen till datorerna. Insåg att jag inte skulle hinna hem förrän jag var tvungen att vara ute ur huset igen, så tog bussen till farmor och farfar. De skulle inte vara hemma, men hellre sitta i ett varmt hus än att stå ute och glo i en timma. När jag kom dit hade farmor dukat fram fika åt mig, med te, brödröst, bröd osv. Jag är en sån bortskämd unge! ;D

Imorgon är jag ledig, woho, och vid 16:OO ska vi på utbildning för företaget. Får se om jag är hemma hela dagen. Ska försöka uppdatera och fota lite imorgon! :D Hundra pussar!

Foton: jag. //lite bilder på vår brasa i brist på annat. Jag är ju för kreativ.

Bildbomb med små pippifåglar

16 januari, 23:51

Jaamen som jag sa satt jag och åt tonfisksallad, och fotade fåglar samtidigt. Och nej, det är inte kattmat. Det är människomat. Även om jag faktiskt delade halva burken med min katt. Men man ska ju dela med sig. Visst? Iallafall. Jag tycker det är fasligt tråkigt att äta, så jag brukar göra nåt under tiden. Sitta vid datorn, läsa, kolla i nån tidning eller som nu, fota. Jag gjorde det dels för att hålla mig sysselsatt och dels för att prova mitt objektiv lite mer. :} Slänger upp några bilder, ni stackare får ju bara se mina gamla i vanliga fall. Pufss!

Jag är en liten fiZk, blubb blubb

16 januari, 22:32

Tjoho. Hemma nu. :} Eller har väl varit det sen strax efter 8. Duschade och såg Det Okända också. Älskar ju sånna program som ni vet. Och är det bara jag eller duschar ni också länge? Jag blir som en fiZk. HAHA, åh nej. Men seriöst. Kan duscha jättelänge, får alltid skäll för att jag tar slut på varmvattnet. Kan lätt duscha i 3O minuter. Men jag förstår inte vitsen om man bara ska in och sen ut igen fort som fan på högst tio minuter. Näe vet ni vad.

Hoppade på ridningen som jag sa innan. Väldigt låga hinder, men det gjorde inget för hästarna var väldigt laddade. Tur att de redan gått en lektion innan, på lektionen innan oss var det flera som fick cprcyck och en del flög av. Jaja. Lite studs och kombinationer blev det. Ruuuligt! Imorgon är det filmjobb igen. Mellan 9-15 tror jag. Helt okej, vi måste dock gå ifrån på eftermiddagen för att vara med på redovisningen av estetisk verksamhet. Men vi lämnar kamerorna på. Hoppas bara minnen och batterier räcker igenom medan vi är borta. Det löser sig! Nu ska jag hoppa i säng och se en film innan jag somnar. Pufsss!

Oh, juste! Uppdaterar nog dåligt imorgon, är i skolan till tidigast 15.OO, sen är det visning på huset vid typ 16.OO, så jag hinner inte hem. Får ju inte vara i huset medan det är visning så jag får roa mig på stan eller så. Ingen hade tid att ses imorgon så får klara mig själv! ;D Men vi hörs på kvällen. Natti!

Foton: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. //bilder ni sett förut, men det är dåligt med nya just nu!

Kära Ulf. Eller vem du nu är.

16 januari, 22:18

Liten hälsning till Uffe: du kanske inte har insett detta, men jag ser ju din IP-adress varje gång du kommenterar. Vad jag förstått är du lite schitzo, Ellen/Ulf/Fadde och gud vet vad du har för personligheter. Jag har din IP och jag tror att jag även har hittat din stad och adress. Vill inte vara mensig, men det är jävligt irriterande att alltid ha negativa/blåsta/onödiga kommentarer från dig, så snart blockeras du från att kommentera. Hoppas du snart hittar en liten hobby snart, så att du slipper sitta och kommentera onödig skit på min blogg hela tiden. Puss och kram.

Duktigpoäng, hoppning och pippifågel

16 januari, 15:59

Hei där! Idag har jag varit obeskrivligt duktig. Jag har gjort klart två skoluppgifter och planerat in en tredje. Jag har även ätit tonfisksallad. Inte helt fel. Delade en burk med min katt. Vi brukar göra det. Jag orkar ju ändå inte en hel själv. Himla praktiskt! ;D

Blev inget med fotouppgiften i söndags. Men det ska jag fixa i helgen. Smider stora planer. Har även 4 modeller och bilder i huvudet av hur det ska se ut. Ikväll är det ridning. Vi ska hoppa och jag har Orvar. Min lilla gosehäst. Ska bli mysigt! :} Vi har börjat samåka med Lisa och det är vår tur att köra ikväll. Ska även börja rida fina Corolla igen, två dagar i veckan ungefär. Det stod still under tiden jag hade praktik, men nu kör vi igen.

För en stund sen när jag satt och åt tonfisk med min katt fick jag för mig att fota en fågel eller två. Man tar ju vad man har liksom.

Foto: Jag. //Herr Fågel satt 5O cm från fönstret och psykade min katt som låg på fönsterbrädan. Stackars kisse.

Visning och gladiatorerna

15 januari, 11:10

Hei! Hann uppdatera lite innan visningen. Den drar igång om 25 minuter och vi ska hem till f&f och äta varma mackor under tiden. Inte helt fel! ;D Upptäckte nyss att det är punka på bilen. WOHO, VAD LÄGLIGT! Inte. Trodde vi skulle ta bussen, men icke. Syster fick på pappas order panikringa farfar och be honom hämta oss. Så han kommer väl när som skulle jag tro.

Jobbade ju till 22:15 igår, fick veta hemma att jag missade Gladiatorerna. Katastrof, självklart. Jag älskar att se gladiatorerna spöa oss dödliga. Det går i repris i eftermiddag så syster och jag ska se det. Mysig söndag. Nu kommer farfar så jag måste ruuuuusa. Hinner inte slänga upp bild ens. Puss!

SÖKER INIDANHÖVDINGKRONA

15 januari, 01:36

Är på jakt efter en indianhövdingkrona. Heter det så? Hoppas ni förstår vad jag menar. En sån där jättestor huvudbonad med MASSA stora fjädrar som indianhövdingar har på sig. Behöver den dels till min nuvarande fotouppgift där jag valt indiantema, dels har jag alltid velat ha en. Tycker de är så himla vackra och maffiga.

Är intresserad av att köpa en allra främst, men kan även tänka mig att låna en över en dag. Betalar självklart om det är så att någon är rädd om sin huvudbonad och endast vill hyra ut. Skulle vara sjukt tacksam om de som kan tänka sig att sälja/låna/hyra ut till mig hörde av sig. Kommentera inlägget {glöm inte ange e-post så jag kan nå dig} eller maila mig på fih.blogg{a}hotmail.se, ta bort {a} och byt mot @ bara.

Är även tacksam om ni vet sidor som säljer fina indianhuvudbonader! Det ska helst inte vara färgade fjädrar, utan vita. Har hittat en del där fjädrarna är i neonfärger, och det vill jag inte ha. Det ska se så äkta ut som möjligt. Tuuuuusen tack på förhand! Love u! ♥

Något i den här stilen skulle jag allra helst vilja ha, men hör av er vad ni än har/vet för sidor!

Foton: weheartit.com {länk}

Min dag!

15 januari, 00:28

Hallå babes! Dagen blev inte som planerat {som vanligt}, sov till typ 12, låg i sängen och smsade i en evighet och kom upp vid 1-tiden. Hörde pappa prata om att han skulle köra Emmie till en kyrka i Norrliden {hon konfirmerar sig}. Farmor och farfar bor i Norrliden, och utanför deras hus går bussarna, som jag sagt, en gång var tionde minut samt ändra fram till Coop där jag jobbar. Skulle ju jobba vid 18.OO idag, så tyckte det lät bra att följa med dit! :} Farfar körde in mig till jobbet sen. Jättelugn kväll med lite folk.

Imorgon är det visning på huset redan vid 11.3O, så jag kommer förmodligen inte uppdater bloggen förrän rätt sent. Ska försöka klara av en skoluppgift också, genom att fota syster! Indiantema blir det! :} Nu ska jag sova. Simon lanar så det blir kallt och tomt i sängen i natt. Brrr!


Foto: Simon Hedberg.

Svar på kommentar

14 januari, 01:37Hej igen, Ulf. Så kul att du lägger ner din tid på att kommentera! Fast jag tycker att själva frågan är rätt dum. Jag skrev "Mikael Wiehes låt från början, men Timbuktus version är bättre". Alltså: bättre. Så, ja, självklart har jag hört originalet. Annars skulle jag inte skriva så. Det vore väl ganska hjärndött att uttala mig om en cover och skriva att den är bättre än originalet om jag inte lyssnat på originalet? Eller?

Och jag håller inte alls med dig. Tvärtom älskar jag covers! Vad gäller just Flickan och Kråkan med Timbuktu gillar jag känslan, att den är lite mer rivig och med högre tempo. Jag tycker inte om covers när en människa sjunger en annan människas låt exakt likadant. Då tycker jag det är onödigt bara, vet inte hur man ska beskriva det, "plagiat" är kanske fel ord, men ni förstår. Om personen däremot gör om låten HELT tycker jag det blir en asskön känsla. Oftast blir det bättre, iallafall för mig. Och om personen gör om låten helt så tycker jag inte att det är att ge fel artist fel credit. För då har de gjort den till sin egen, med egen fantasi och egna idéer.
Då är det bara texten som är någon annans.

Och om du tycker så om alla covers, så är det väl i stort sett samma sak för alla de artister som inte ens skriver sina låtar själva? De sjunger en låt som någon annan skapat åt dem, både text och musik. Det är väl isåfall också att ge fel person fel credit? Det tycker iallafall jag. Det är ju exakt samma sak tycker jag.

Det finns många covers som jag tycker är bättre än originalen.
Exempel: Shoreline med Anna Ternheim, gjordes från början av Broder Daniel {den är också sjukt bra}, Romeo and Juliet med The Killers gjordes från början av Dire Straits. Hey ya med Amanda Fondell, den görs ju av Outkast egentligen. The Worrying Kind med Maya Hirasawa är på gränsen till bättre än The Arks original. Älskar även Creep med Timo Räisänen, originalet görs av Radiohead. Och självklart Flickan och Kråkan med Timbuktu, och inte med Mikael Wiehe.

Önskelista i bilder

14 januari, 01:13

Fyller år den 18 februari, och självklart har jag redan gjort en önskelista. Egentligen önskar jag mig blixtar och ett 5O/1.4 mm, men det får vänta. Om jag får sommarjobb i sommar kommer jag kunna köpa det själv. Vill inte önska mig så dyra saker. Det där med födelsedagar är ju lite överdrivet egentligen, man får så himla mycket och blabla. Egentligen skulle jag inte behöva presenter. Jag blir ju glad av att umgås med min familj/släkt/vänner. Men i min familj har vi alltid gett varandra presenter. Jag har inte fotat mina julklappar än och det har jag gjort av anledningen att det finns väldigt många därute som inte får julklappar, eller som inte får mer än en julklapp. I min familj har vi alltid kört hårt under julen, man får finare saker i julklapp än på födelsedagarna. Jag har också stor släkt så jag har alltid fått mycket presenter. Dock är det inget jag vill prata om, för jag tycker inte det känns rätt när en del inte får något alls. Därför har jag inte satt priser på något på min önskelista. Men ni kan ju få titta! :D 

{Om någon undrar vad något kommer ifrån kan ni maila mig på fih.blogg {a} hotmail.se. Obs! Byt ut {a} mot @ och kom ihåg att det är hotmail.se, inte .com!}


{bilder från topshop, nastygal, josign, tvspelsweb, vilmashus, ginatricot, komplett och Melba}

Mååååånga smycken, jag vet. Men jag älskar smycken, speciellt i den här stilen. Skulle DÖ om jag fick armbandet med hjorthuvudet! Men även slottet, korset, svala-earcuffen, vingarna eller armbandet med rosa blommor. Åååh!

The morgondag

13 januari, 22:59

Imorgon har jag planerat att måla naglarna, duscha och fota. Har inte fotat ute på typ hundra år så det är väl dags. Kan ju dra med mig nya bebisen också {fick ett objektiv i julklapp för er som missat}, har inte hunnit testa det på riktigt. Det får bli in action till våren när alla hästevenemang drar igång. Längtar!

Ska försöka ta många bilder imorgon åt er. Kanske även hälsar på farmor och farfar.. Får se! Ska iallafall jobba mellan 18-22.15. Ingen rolig tid, den blir alltid över. Brukar undvika den så gott jag kan men imorgon har jag ändå inget planerat, och pojken ska lana med några kompisar. Lite extra pengar är ju bara bra! :}

Oh, en egobild.

Foto: Jag.

För mitt hopp är en skadskjuten kråka, och jag är ett springande barn

13 januari, 22:22

Hallo! Vad hittar ni på? Jag redigerar massvis av bilder, känner mig duktig. Lyssnar på musik och ylar det högsta jag kan. Simon är jätteglad över det. Haha. Ååh, på tal om musik. Har ni hört "Flickan och kråkan" med Timbuktu? Det är ingen rapplåt. Den är så himla, himla fin. Mikael Wiehe har gjort den från början, men Timbuktus version är bättre. Har gåshud och klump i halsen genom hela låten. Är det fel på mig? Den är så fin! :'D Ni måste lyssna!

Här är spotifylänk. Slänger upp den här nere:

Fake tattoo

13 januari, 15:58

Vill ju ha svalor på min handled/underarm, fast många fler och mycket mindre än de jag har på bilderna under. Jag har alltså inte tatuerat mig, det är fake. Älskar gnuggisar. Känner mig som fem år igen. ;D

Foto 1: Emmie Rydén. Foto 2: Simon Hedberg.

Bilder från en dag i stan med Fia

13 januari, 00:13

Idag kom äntligen mitt paket med de sista H&M-sakerna, som skulle kommit innan jul. Det innehöll en kofta till syster, två handdukar till mamma och ett påslakan samt ett kuddfodral till mig själv. Får se om jag kanske skickar tillbaka påslakanet. Kanske kommer upp nån bild. Kuddfodralet är iallafall jättesött och kostade 39 kronor. :} Det kan jag kosta på mig även om jag är fattig. Haha!

Här är bilder från när jag var i stan med Fia på mellandagsrean. We went bananas!


Fias mat! Något vegetariskt i pitabröd med halloumiost och sånt!

Min mat! Beställ "veckans grill - fläskfilé black and white" nästa gång ni är på 4Kök i Kalmar. Mmm!

Mina pommes!

Såhär såg jag {och fia} ut efter att ha sprungit runt inne på Gina. När inte famnen räcker till får man använda sig själv som klädstång! Ett hett tips.

Kolla så stilig jag är. Haha, nä, jag fular mig. Sitter inne i en provhytt och väntar på Fia som är i den bredvid. Kul med en massa speglar ju.

Foton: Sofie Rydén {jag}.

McToast, pizza, o'boy, julmust och gyrosrulle. FETMA INC <3

13 januari, 00:06

Efter att vi insett att det inte skulle bli nåt filmjobb hade vi också missat lektionen. Vi var hungriga, och eftersom vi är äkta tjockisar drog vi till Donken för frukost. McToast it is. Så himla gott. :'D Skulle leka med Fia vid 4-tiden, så tog bussen till farmor och farfar för att vara där tills dess. {bussarna går var tionde minut från dom, plus att de bor närmre stan, inte en gång i timman som i a-bussen i lindsdal}

Farfar blev överlycklig när jag kom och utropade "JA, DÅ KAN VI ÄTA PIZZA!!", farmor blev lika glad, så pizza blev det! Var så mätt efter mina två McToasts på Donken att jag inte ens orkade en halv. Men det ordnade farfar. Han är allas slaskhink, han kan äta oändligt mycket mat! Sötisen. Åt, såg film och spelade spel, sedan fick jag skjuts av snällaste farfar till Fia. Vi fastnade framför datorn och såg massvis av klipp på söta djur på Youtube, sen såg vi Bridesmaids och drack o'boy. Hade sett halva innan {stängde av vid bajs/spyscenen, tål inte sånt, haha} men nu såg vi hela. Skitbra ju! :'D Kom hem runt 9, och då hade familjen ätit pizza/gyros och sparat gyrosrulle till mig. Bara att trycka i sig. Okej, jag ska inte ljuga. Jag åt mer än gärna en halv gyrosrulle. Jag kommer dö tjock ♥


Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Märta Larsson.

Inställt filmjobb och bajsmycket stress

12 januari, 23:38

Hei lovelies! Har haft en skitdag, haha. Stressigt och allt gick bara fel. Vaknade O7:2O, min buss går O7:27. No way in hell, sa jag och blev självmordsbenägen. Vi hade ju filmjobb vid 9 så var tvungen att vara inne vid 8. Som tur var {tack store G, hälsa jesusbarnet} kunde jag åka med Louice och hennes pappa in, så himla snällt. Tack!

Vi kom in till skolan och skyndade för att hämta utrustning, lika mycket som sist. Två filmkameror, två stativ, 4 lampor, 4 lampstativ samt externt ljud. Det är mer {och tyngre!!!} än det låter. Ryggskott. Kommer bli sne om jag fortsätter bära såhär mycket utrustning varje dag. Haha! Vi får anlita bärhjälp. Iallafall, för er som inte vet/förstått filmar vi föreläsningar åt ett företag som ligger i samma lokal som vår medielinje, alltså behöver vi inte gå långt/gå ut med utrustningen, utan vi gick bara till andra änden av byggnaden och väntade utanför deras dörr. Vi skrev på offerten och hade tänkt skriva ut den idag.

Vid O8.3O hade fortfarande ingen kommit. Vi började bli stressade, det tar minst 2O minuter att rigga utrustning och checka ljud osv. Då bestämde vi oss för att dubbelkolla mailen igen. I mailet stod det "13/1", vilket är imorgon. DÖDA MIG!!!! skrek jag inte, men jag tänkte det. Dock sa de flera gånger i tisdags "vi ses på torsdag, vi ses på torsdag tjejer, nya tag på torsdag, ha offerten klar till torsdag, på torsdag vill vi se en preview!" osv. Till slut kom Clas, förstått det som om han är chefen där {även om det inte är han som föreläser - vi filmar en kille vid namn Mayo}. Han förstod inte alls vad vi gjorde där och berättade att det inte ens var några föreläsningar idag. Vi frågade då "okej, så då är det alltså imorgon som du skrev i mailet?". Han sa "nej?". MEN VA, tänkte vi. Det visade sig att de rört ihop tiderna, inte pratat med varandra osv. Nästa filmtillfälle blir tisdag den 17/1, nästa vecka. Då kör vi!

Snygg tjej, det där. Undrar vad hon heter.

Morgondagens jobb!

11 januari, 20:31

Imorgon är det dags för jobb nummer 2 {dock för samma företag som sist} för mig och Louice. Ska bli kul, cch det lär inte bli så mycket stress. Haha, vi är rätt bra på att jaga upp oss. ;D Imorgon är det hela 6 timmars jobb som ska klaras av, igår var det ju bara 3 timmar.

Men jag oroar mig fortfarande över minneskorten. Det finns bara tre minneskort, varje minneskort klarar cirka 8O minuters inspelningar. Det är 24O minuter totalt. Vi ska filma 6 timmar, och det är 36O minuter. Vi får ju småraster samt lunchrast, och då får vi passa på att tömma så mycket vi kan. Dock klarar inte våra datorer speciellt mycket, efter att jag lagt över 3 timmars film från i förrgår kunde min dator inte ens öppna Paint för att minnet var så fullt. Vill INTE släpa med mig min externa hårddisk imorgon. Vågar inte riskera att den får någon smäll och pajar, tror att det var vad som hände med min förra. Den började ju glappa och nu luktar den bränt såfort man startar den.

Så jag oroar mig för att minnena på både kameror och datorer ska bli fulla, då vet jag fasen inte vad vi gör. Men vi klarar det. Ingenting är omöjligt. :'D Ska även ta med min kamera imorgon och ta lite bilder så att ni får se vad vi gör. Kul att ha, behövs till min "loggbok" {där vi antecknar allt vi gör så att handledaren på skolan kan läsa} och så kan det ju vara kul för er att se.

Här kommer några bilder från när vi drev vårt fiktiva företag MILO Shoes. 

Här är vår lilla vägg vi ockupperade i skolan, haha. Satte upp alla viktiga papper där. Pappret med skärpa är
vår planering, där skrev vi vad vi skulle göra varje dag för att vinna tid och jobba så effektivt som möjligt!

En hårt arbetande Sufi. Ni uppmärksamma läsare ser ju att jag är inne på ansiktsboken, men äsch.

Logga och färger! | Foton: Louice Bertilsson.

Min lilla dag

11 januari, 20:22

Hei knubbsälar. Idag var jag ledig, så jag sov ut eftersom jag inte sov något natten innan. Åkte till farmor och farfar senare på dagen och åt potatisgratäng. Alltså åååh. :'D Gott! Direkt när jag kom hem städade jag och Simon ur mitt rum {det ska vara visning på huset imorgon}, så nu är det nästan helt perfekt, och rent! Lite saker jag ska ha imorgon ligger framme bara.

Imorgon blir det jobb för företaget, och direkt därefter åker jag till Fia. Vi ska busa och äta pommes. Kommer bli azum! På fredag ska jag ha min första skoldag efter lovet <3 Haha. I måndags hade vi lov, då har jag foto och samhällskunskap. Igår filmade vi hela dagen, idag är vi lediga, imorgon filmar vi hela dagen och på fredag är det skola. Yay! :}

Morgondagen

10 januari, 22:00

Har lite planer för morgondagen. :} Ska träffa Fia vid 3-tiden, det blir ju mysigt. Ska först följa med henne och lämna CV:n, sen får vi la se vad vi hittar på för bus. Målar naglarna i vackra färger kanske. Eller fotar nåt fint. Brukar ju bli så. Jag tatuerade mig nyss förresten. Egentatuering som man gör med vatten nivet. Vill ju så gärna ha en tatuering. Eller, vill ha många. Vill ha "it takes a fool to remain sane", "live every moment, laugh every day, love beyond words", ett fyrklöver, svalor och en fjäder. Ja, herregud.

Men, jag börjar med gnuggisar. För att liksom testa på känslan om ni fattar. Lägger upp bilder strax! Tjuvkikade förresten på några småklipp från idag och det ser jättebra ut! Bra ljus, bra ljud och bra skärpa. Skulle inte tacka nej till en sån filmkamera. Mums..

Foto: Jag. //en ko. Vill ha en ko. Ko är så himla underbara, blir hyper varje gång jag ser dom. Det står faktiskt på min bucket list att jag ska äga två kor en dag. En långhårig och en korthårig, gärna fler än så. Gosigt!

Oh im so sowwi

10 januari, 21:03

Ledsen för kass uppdatering, trodde verkligen att inlägget jag skrev vid två kom upp. Jaja. Åkte till farmor och gosade lite. Handlade med mamma, syster och pojken nyss. Köpte några frallor, så nu ska jag äta frallor med skinka, ost, gurka, sallad, tomat och grönsakskrydda. MMM! Tiggde även till mig glass. Hur ska jag orka?

Satt och pysslade lite med min inspo-bok igår, ska försöka ta nån bild att visa er sen. Det blir mobilbild isåfall, men det funkar väl? Tusen pufssar, nu ska jag fika med te och frallor!

Foto: Sofia Asp. //alltså fråga inte. Tyckte trädet var fint bara.

Dagens filmjobb!

10 januari, 13:37

Detta skulle upp vid 14:OO idag, men av någon skum anledning hamnade det i utkorgen. Bajs. Och merde.

Klara med dagens inspelningar. :} Det gick bra, dock mådde vi båda två svindåligt. Så himla typiskt. Louice hade spytt på morgonen, och jag var svimfärdig, yr, kallsvettig och darrig. Fick sitta ner och filma ganska mycket för att inte dö. Haha! Det känns i kroppen när man stått så länge, kan jag säga, även om man är frisk. Men det var väldigt roligt också. Ser fram emot resultatet! Det känns som om det kommer bli skitbra!

Kom till skolan vid 8 imorse och vi hämtade utrustningen. Två filmkameror, två kamerastativ, fyra lampor, fyra stativ, externa ljudenheter plus våra egna datorer. Tjoho, vad tungt! Såg ut som två packåsnor! Ska ta bilder på torsdag, vi glömde kameror idag. Tur att det vi skulle filma hålls i samma byggnad som medielinjen finns i, en del småsaker strulade nämligen. Sprang för att fråga Nicke {filmlärare} om en massa saker, och självklart var han sjuk. Panik! Men vi fick nöja oss med underbara lilla Peter {kan också massa film, vår mentor, har honom i medieproduktion osv}, som dessutom är vår handledare inom företaget. Fick supermycket hjälp, tusen tack Peter! Vad hade vi gjort utan honom?

Vi stressade lite i början och jagade upp oss över småsaker, men sedan lugnade vi ner oss. Riggade {förberedde och ställde upp} utrustningen och testade ljud och ljus. Lite strul med minneskort och batterier men allt löste sig! :} Just nu för vi in alla filer på datorerna. Min dator blev proppfull så nu kämpar Louices stackars dator med resten. Clas som vi filmar åt vill gärna se ett smakprov snarast, vi ska försöka ha det klart på torsdag, kanske kan visa er också då! ;D Pufssss!


Haha, fint! Mina bh-band åker alltid ner sådär. Ser ut som om jag är kroniskt full.


Gos och bit i armen! Haha. Gillar att min lugg åkt fram lite, dränkt katt <3

Något du vill se mer av?

09 januari, 23:44Ställer frågan igen! Hoppas ni inte blir trötta på mig. Har fått förslag om att lägga ut fler fototips och guider, och det ska jag göra. Är det något annat ni vill se? Skriv vad ni vill, hur mycket ni vill. Det får handla om vad som helst. Videobloggar, steg-för-steg med exempelvis en redigering, nåt photoshoptips, hur jag målar i photoshop, någon slags fotoguide, videoblogg på när jag fotar någon, haulvideo {jag visar upp saker jag köpt}, collage med kläder, recept, bilder på min mat, fler vardagsbilder {även om de kanske inte är så skarpa och snygga}, outfitbilder, mina senaste inköp, fler bilder osv! VAD som helst, bryr mig väldigt mycket om  vad ni tycker.
Känns bra att kolla av såhär ibland så att jag inte sitter och skriver/gör något som ni tycker är ointressant, vore ju tråkigt. Enormt tacksam för svar. P&K ♥

Bloggerror, filmkameror och semla

09 januari, 23:04

Bloggen har inte funkat för mig idag, inte på hela dagen. Surt! Idag skulle jag och Louice in till skolan för att träffa en lärare som skulle gå igenom skolans nya filmkameror. Vi har ju ett filmjobb imorgon {inom företaget}, det ska bli så kul! :} Vi skulle ta en buss som gick 13:27. Jag tror den kom till min busshållplats vid 13:53 eller något. Kalaskul med Klt.. Haha! Tur vi inte hade bråttom.

Kameran verkade enkel {eller det ska man kanske inte säga, men den var hyffsat lik den förra och vi kan ju de manuella inställningarna} och den var mindre än de gamla. Ska bli kul att testa dom imorgon. Vi ska filma från två vinklar, en översiktsbild och en närbild. Vi använder externt ljud och ljussätter med lite lampor och så. Kommer bli bra! Louice bjöd mig även på en semla, tack tack tack! Första ridlektionen sen innan jul idag, mysigt! Dressyr på Orvar, fick mycket beröm, känns alltid lika bra när man känner att man gjort rätt! Nu ska jag hoppa i säng, måste försöka somna tidigt ikväll. Upp vid 6 imorgon.. TJOHO!

Foto: Emmie Rydén. //gammal bild från när jag och Louice bakat muffins. Vi sitter alltid på golvet och slickar smeten efteråt. Nåt knas vi fått för oss.

Fototips #1

09 januari, 02:11Jag tänkte skilja lite på "fotoskolan" och fototips, i fototips-kategorin skriver jag enklare tips till er bara, saker att tänka på. {Det kan hända att fototipsen kommer oftare än inlägg till fotoskolan då de tar längre att göra, plus att jag gärna vill ha exempelbilder att visa med så att ni ser skillnader!}

Det allra enklaste, men säkert bästa, tipset jag har till er är att skriva ner alla era fotoidéer. Jag blir som mest kreativ sent på kvällarna, och då kan man sällan genomföra sina idéer. Köp ett separat skrivblock till dina idéer, eller ha de samlade i ett worddokument. På så sätt kan du aldrig glömma bort dem! Jag kommer ofta på knäppa och/eller jättebra idéer sent mitt i natten, så har jag glömt de dagen efter. Så nu har jag börjat skriva ner mina idéer och då glöms de aldrig bort. Ett jättelätt tips egentligen.

Detta kan även funka om du har dålig inspiration,
om du inte riktigt vet vad du ska göra. Om du får en fotouppgift i skolan, till exempel att fota en bild enom temat "racism". Vad tänker du då? Förmodligen på att sätta en färgad och en vit människa tillsammans. Tänk outside the box. Se dig omkring i rummet, på allt som finns där. Skriv ner alla saker du ser. Kan du skapa en bild med något du skrivit ner? Jag hade tagit någon helt knäpp bild till en sån uppgift. Typ en hög med röda äpplen, och mitt däri ligger ett grönt. Förstår ni? Det blir lite roligare och inte så himla sorgligt ändå. :}

Foto: Jag. //dessa idéer kom jag på när jag satt i bilen, så jag skrev ner de i ett sms och la sms:et i utkorgen! Så kunde jag gå tillbaka och kika senare. :}

Nya tag och besök i gamla stallet

09 januari, 01:10

Imorgon är det måndag {no shit} och då börjar jag med era nya påhitt om att ha photoshopguider/tips och fotoskola. Ska försöka ha båda en gång i veckan. Om jag har plåtning ska jag försöka fixa behind the scenes-bilder/videos och sånt också så det blir lite roligare för er. Och nu går vi mot det ljusa halvåret, det taggar mig! Ska fota så satan nu den här våren. Förlåt mamma och eventuellt farfar för mitt hårda språk. :'D

Har en fotoidé med apelsiner. Dock äter jag inte apelsin själv, så jag måste offra en stackare för att sen slänga den, men äsch. Också en med melon.. Men den får vänta till sommaren. Har ett superlitet och lätt "fototips" som strax kommer upp! Ni vet säkert redan om det, men det är bättre än inget alls!

Just nu diskuterar jag ridning och hästar med Lisa. Hon ska börja i vår grupp och det kommer ju bli awesome med en lindsdalare där! Hon red på samma ridskola som mig förut också, Himlabacken som jag pratat om många gånger. Där mina två gamla sköthästar, och min nuvarande sköthäst Corolla står. Vi pratar om att åka dit och hälsa på våra små gosehästar nån dag. De börjar bli gamla nu och vi saknar dem! Ser fram emot det. :}


Foto 1: Jag. Foto 2: Simon. //älskade lilla häst! Det är ju galet hur man kan älska ett djur så att det gör ont, men det gör jag med denna pojken! Den nedersta bilden gör så ont att titta på, för jag hade varit fodervärd åt Diesel, typ 2 gånger i veckan i typ 4 år, och jag lekte alltid med honom i hagen. Han gnäggar när han ser mig och det känns som att han tycker om mig på riktigt. Sen blev jag för lång för honom, och för tung. Jag började rida en 4-åring vid namn Hilton på samma ridskola, och sedan tog jag honom som fodervärd. Men Diesel gnäggar ändå, kommer mot mig, och han följer mig som en hund i hagen. Han följde efter mig ända fram till Hilton och hela vägen tillbaka till ingången. Sen stod han kvar ensam och såg efter mig och förstod ingenting. Inte kul alls! Min plutt! :'}

5 saker

09 januari, 00:34


- Jag älskar broccoli- och blomkålssoppa men jag hatar broccoli och blomkål i/till annan mat {cp}

- När jag var liten var min drömhäst en brunskäckig arab, även fast det är rasfel om araber föds som skäckar. Ville det bara för att min älsklingsponny Diesel {shettis- och welshkorsning} var brunskäck, men min favoritras var, och är, arabiskt fullblod!

- Jag får alltid ett hål på höger stortå på mina strumpor

- Jag hatar strumpor och går nästan alltid utan

- När jag var liten och någon frågade mig "Vad säger katten, Sofie?" så svarade jag "ANG!" istället för mjau. Sjuk unge.. Därför fick vår första katt heta Agnes! :}

Abduction och balklänning

09 januari, 00:05

Såg nyss Abduction med pappa och syster. Bra! :} Gillar dock inte han, vad heter han? Han spelar Jacob i Twilight {döda mig inte för att jag inte vet hans namn, jag gillar Robert Pattinson} iallafall, vet inte vad jag har emot honom. Men han är duktig ändå! :}

Satt och kikade på balklänningar förut. Har hittat två stycken som jag velar mellan nu. Det är två av de som var med på topp 5-listan i våras när jag skulle gå på Simons bal. Jag har ju kvar min fina blå klänning från den balen, och den kan jag ha om jag inte hittar nåt annat. Men jag vill gärna ha en ny, så det känns lite mer speciellt. Detta är ju MIN bal, och jag har bara en "egen" bal en gång i mitt liv. :'D


Foto: Jag. //bild jag fotade på syster igenom en julgranskula när vi klädde granen. Haha!

Paraply för massa pengar

08 januari, 20:50

Oh hei. Hemma nu! Jag hittade just ett paraply för ca. 7OOkr. Jag vill ha det. Jag vet, det är ett paraply. Ett PARAPLY. Men det är ett sånt där fint paraply! :') Gammaldags, vitt, i spets. Super till fotograferingar. Jag har inte 7OO spänn. Jag vill gråta. Jag såg ett perfekt gammaldags vitt paraply i spets för 399 kronor för typ 2 år sedan. Var så nära på att köpa det, men så sa mamma "vad ska du med det till?", och så sket jag i det. Ångrar det! Då fotade jag mest hästar och inte alls mycket porträtt. Jaja, NÅN gång ska jag ha ett sånt! ;D

Bildkälla.

Söndaaaak

08 januari, 14:37

Hallå! Skrev ett inlägg tidigare som jag trodde postades, men nu när jag såg efter fanns det fortfarande kvar här i skrivrutan. Blöö. Skulle bara säga hej, godmorgon, puss osv. Hur mår ni? Jag mår kalasbra, men jag är lite seg. Tycker det ska bli jättekul att börja skolan {har ju inte gått i skolan på typ.. 9 veckor p.g.a praktik och jullov}, men det känns ganska jobbigt att behöva gå upp O6.15 varje morgon.. Jaja!

Är ändå taggad. Imorgon ska jag och Louice in till skolan {vi har lov då egentligen} för att träffa bästa Nicke {lärare}. Han ska gå igenom skolans nya filmkameror med oss. Vi har ju ett filmjobb för företaget på tisdag. Lite pirrigt, det är vårt första jobb. Men jag är säker på att det kommer gå super! Nu ska jag och syster till farmor och farfar och mysa lite. Pufss!

Foto: Jag. //gammal bild från 2OO9 på min kisse Ninja. Hon blir helt knäpp när hon är ute, speciellt i snön.
Ibland får hon sånna där ryck inomhus också..

Svar på kommentar: "följa varandra via bloglovin'?"

08 januari, 01:34

KOMMENTAR: "Fin blogg! :) Följa varandra via bloglovin?"Svar: Jag tänkte nu svara på denna fråga en allra sista gång. Får ofta frågan, både i kommentarsfältet på bloggen, men också skriver folk till mig i chatten på ansiktsboken. Vill börja med att säga att det är jätteroligt att ni gillar min blogg! Tack för de fina orden. Men jag följer inga bloggar! Jag läser inte så ofta bloggar, konstigt nog. De enda bloggarna jag läser varje dag är min systers, Louices och Fias. Inga andra. Andra bloggar läser jag bara ibland om jag är uttråkad. Jag hittar inspiration i bilder på sidor som Weheartit, Flickr och Tumblr istället för på bloggar.

Du får jättegärna följa mig, men tyvärr så följer jag ingen! Men ni får gärna länka ert namn till er blogg om ni kommenterar, så kan jag gå in och svara på kommentarer i ert kommentarsfält. Känns mer personligt. Och vem vet, kanske fastnar jag för just din blogg? :}

Update

08 januari, 01:21

Oj, herregud. Uppdaterade sidan lite och först NU kom alla kommentarer upp från inlägget där jag frågade om jag skulle ändra nåt i bloggen. Ni tyckte att jag skulle fortsätta som nu men lägga in fler fototips/guider och liknande. Det kan jag absolut göra! :} Kan ha veckans fototips/photoshoptips/guide osv om ni vill det. Dock börjar skolan på tisdag, för min del, så det kan hända att jag inte hinner vara duktig med tips och guider varje vecka. Men jag ska försöka! TACK till er som tog er tid att svara!

Imorgon ska jag ordna en video där jag visar upp ALLA mina skor, till och med de gamla från högtadiet och liknande som jag idag tycker är hemska! Har fått några frågor om det på bloggen samt på facebook. Hoppas ni uppskattar det! Syster ska filma, får se om jag lägger upp filmen redan imorgon. Egentligen borde jag klippa ner den och rendera den, men jag har inte riktigt koll på en detalj i vårt filmprogram {använder det så sällan så jag glömmer ALLTID en speciell liten sak som är väldigt viktig}, och jag träffar inte min duktiga filmkompis förrän på tisdag. Men vi får se! :D Nu ska jag somna till en film. Tusen pufssar!

Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. Canon EOS 7D + Canon EF 5O/1.8 II//sommarbild på vackraste lillasyster! Kanske nyligen lagt upp denna, men isåfall får ni se den igen. :}

Bilder på våra naglar

08 januari, 00:07

Här kommer 4 Iphone-bilder på mina och systers naglar. :} Här ser ni också vilken SJUK skillnad det är på våra naglar. Jag har fått små korvhänder med fyrkantiga minimala naglar och hon har fått modellhänder. Skjut mig nu. Haha!

Och om någon undrar vad det är för färgklickar i bakgrunden på bild 2 uppifrån från vänster så är det locket på en skokartong. Har alla nagellack i en skokartong från Nelly, och i locket har jag gjort en klick med varje nagellack. I'm supersmart yeeees! :'}

Nagelfix!

07 januari, 23:51

Hallo! Fick höra av en vän att mina senaste inlägg endast syns via bloglovin, på deras hemsida eller på fb {har en slags bloglovin-app där så att länkar till mina senaste inlägg postas där}, kan ni andra ens se detta? Då menar jag ni som inte följer mig via bloglovin' eller klickar er in på min blogg via facebook. Alltså ni som bara besöker min blogg genom att skriva in min bloggadress i sökfältet. Svara gärna ja om ni kan se detta, så att jag vet att det jag skriver syns för alla. :} Annars måste jag lösa det.

Har precis målat naglarna med syster! Tog sin tid. Kom på att jag ville ha Playstation 2-symboler på fingrarna, så det hjälpte syster mig att måla! Assnyggt, haha. Nä, men jag är ju lite knasig. ;D Syster ville ha amerikanska flaggor, så det har hon fixat. Vi tog några snabba bilder nyss {innan vi hunnit ta bort nagellack som kommit utanför, så ha överseende med det}, Emmie ska skicka dom till mig strax. Lägger upp de då! Tjoflöjt!

Foto: Jag. //jättegammal bild på tokig Louice.

"And if you were a kiss, I know I'd be a hug"

07 januari, 19:48

Såg ju filmen Juno idag med farmor. Det bästa med filmen var all söt musik, framför allt dessa två låtar nedan som jag hört på radion. Har dock aldrig lyckats höra artisten. MEN NU JÄVLAR. Lyssna och njut. Det gör jag. :'D

Hemma!

07 januari, 19:28

Hej min fanZ. Hah, näedå. Jag är hemma nu! Vi slapp ta bussen hem från Karlskrona och fick skjuts till Kalmar. Svängde förbi Simons storebror och plockade upp lite julklappar och sedan åt vi lunch på MAX. Nom nom! :} Därefter tog vi en liten promenix genom stan {man kan ju iallafall FÖRSÖKA motionera bort en pommes eller två} till stationen. Jag tog en buss hem till farmor och farfar, kände att jag inte varit där på ett tag. Simon åkte hem till mig. Syster var redan hos f&f, så vi såg film {Juno}, drack te och spelade spel. Myspys!

Hemma åt vi fläskfilé och potatisgratäng. Ååh, dör vad gott det är alltså! Nu sitter jag och syster och målar naglarna. Eller jag har inte börjat, för jag kan inte bestämma färg. ÄLSKAR nagellack, det är som skor tycker jag, som en extra accessoar. En helsvart outfit kan bli jättefin med exempelvis röda naglar och/eller röda läppar! Nu ska jag kila. Pufssss!


Foto: Jag. //sommarbilder på tjocka gammelkissen!

Inspiration

05 januari, 03:18

Jag tror att de flesta som är intresserade av foto, bild och form och sånt över huvud taget, eller bara ni som läser bloggar, vet vad Weheartit är. Det är kanske en del på min facebook som undrar, jag har nämligen lyckats göra något, så att de 4 senaste bilderna jag gillar på W-It syns där, alltså på facebook. Vet inte hur man får bort det, men det är inget jag stör mig på heller. Hur som helst så är det en enormt stor sida med tusentals bilder av olika saker. Lite som Tumblr om ni vet vad det är?

Om man håller muspekaren över en bild finns det ett litet hjärta med rosa kantlinje i hörnet av varje bild, och om man är medlem man kan trycka på/i hjärtat. Då fylls hjärtat med rosa färg och bilderna syns på din sida/profil eller vad man vill kalla det. Man kan även vara inne på We-It och bara kika runt, även om man inte är medlem.
Jag tycker det är en superdupersida. Om ni vill kika på bilderna jag hjärtat {inte mina egna, gillar andras} kan ni klicka HÄR. Då kommer ni till min profil! :}

Här kommer några av mina favoritbilder från min We♥It-profil. Min absoluta favorit är den svartvita bilden på farbrorn och tanten som går förbi varandra.

Ska bloggen bli endast fotoblogg med tips och bilder eller fortsätta som nu?

04 januari, 23:42

Jag skulle bli glad om ni alla kunde läsa detta och sen lämna en ärlig kommentar. Ni får vara anonyma om ni vill. :} Jag undrar vad ni är intresserade av i min blogg och om det är något jag ska ta bort eller sluta skriva/göra? Just nu är min blogg väldigt bred, det står i headern att det är en fotoblogg, men på senaste tiden har jag inte fotat så mycket som jag velat. Just nu känns det mer som en blandad vardagsblogg.

Min syster har samma dilemma, men hon har bestämt sig för att göra om sin blogg till skönhetsblogg. Det blir nog bra, för hon är jätteintresserad av sånt. Har alltid sagt till henne att hon borde bli make up-artist eller frisör eller nåt, hon är duktig inom det. På samma sätt är ju jag extremt intresserad av foto, photoshop och sånt.

Så antingen fortsätter jag precis som jag gör. Skriver om min vardag och lägger upp nya bilder så fort jag fotat. Eller så gör jag om bloggens utseende och riktar in mig mer på bara foto, photoshop och liknande. Visar bilder, skriver tips, gör guider. Så att det blir just en fotoblogg. Dock kommer jag ju fortfarande skriva något inlägg varje dag om vad jag gjort under dagen och så. Vad tycker ni?

Vill även passa på att säga att det kommer bli mycket mer bilder nu till våren! :}
Tappar inspirationen rätt hårt under den mörka årstiden. Speciellt nu när det varit höst från september. Döda träd, grå himmel och en massa regn är inte så peppande direkt.

Men vad tycker ni nu då? Ska jag fortsätta som nu eller ska jag göra om bloggen helt till fotoblogg med tips och guider? Ett tredje alternativ är att jag skapar ytterligare en blogg, så att en är till för vardag och en för foto. Detta är jag inte så taggad på själv då jag allra helst vill ha bara en blogg att fokusera på!

Eller är det helt enkelt något som saknas? Mode/skönhet? Videos? Kom jättegärna med egna förslag!

Jag är jätteintresserad av att veta vad ni tycker. Jag har ju trots allt en hel del läsare, så ni borde ju ha åsikter! :} Hoppas ni tar er tiden att skriva en kommentar, det vore guld värt. Annars kan jag omöjligt följa era önskemål. Tusen pussar till er mina fina.

Foton: Jag. Modell: Emmie Rydén. //lite bilder med sommarkänsla och mysigt ljus!

The Voice och film

04 januari, 22:00

Hallo där! Har precis sett The Voice Sverige. Var ju tvungen, Ola Salo sitter ju i juryn. Eheh. Men tyckte det var rätt roligt faktiskt. Det är imorgon också så det ska jag försöka se! Jahaaa, vad gör ni då? Jag ska se Friends with benefits och sen sova. Eller det är iallafall min plan. Det där med att sova kommer ju inte riktigt funka. Hade väl inget att säga egentligen märkte jag nu, hihi.

Imorgon åker vi som sagt till Simons mamma med 14.15-bussen. Tror inte jag uppdaterar innan det. Vi har inte bestämt om vi åker hem på fredag eller lördag än, men det blir iallafall glest med inlägg på bloggisen fram till helgen. Kanske ber Fia att gästblogga, om hon har tid och lust då. :}

Nu blir det film. Hundratusen pufssar!
Här kommer lite bilder från nyårsafton innan folk hade kommit!


Foto: Jag. //dukningen på nyårsafton. Vitt och fint. :}

Ändrad busstid och jordens undergång

04 januari, 16:02

Hej där! Det gick inte så bra med att åka till Simons mamma idag. Vi missade nämligen bussen pga. den gick en hel timma tidigare än vad det stod på hemsidan. Ny tid för det nya året. Kalaskul.. Så det får bli imorgon istället! Just nu är jag riktigt, riktigt hungrig och funderar på att göra soppa. Bättre än inget!

Allra helst skulle jag vilja ha en gyrosrulle! Men denna månaden är jag en fattig liten tös, så det får bli en annan gång. Har inget speciellt att skriva idag tyvärr. Blåser det hos er också? Jag vaknade till flera gånger i natt av att jag trodde att något blåste in i fönsterrutan. Men det var bara snöret till våra markiser.

Simon berättade förresten att 2O ton sill hade dött oförklarligt i Norge och spolats upp på land. Sedan hade tusentals starar {fågelsort} dött av att de ätit vindruvor. Är det inte detta året som folk säger att vi ska få så himla mycket katastrofer - och att jorden till slut ska gå under, i december eller något? Kanske är det så! Vad tror ni? Det sägs ju att Mayafolket "förutspått" detta, men i själva verket står det inget om någon undergång, däremot slutar deras kalender plötsligt i december år 2O12, vilket är lite läskigt ändå. Jag vet att de iallafall har förutspått tsunamin i Thailand, och jag tror att de även förutspådde den hemska händelsen om tvillingtornen i USA. Skumt..


Foto: Gissa? Haha. Man gör vad man kan när man har tråkigt.

Bad teacher och eventuell bloggvila till fredag

04 januari, 01:00

Hallå! Klockan är ganska mycket, men jag kommer nog ha svårt att somna med tanke på hur länge jag sov idag. Hade ju sån grym migrän. Huvudvärken har börjat komma tillbaka, så nu startar jag Bad Teacher. Nån som sett den? Tror att den kan vara rolig. Justin Timberlake spelar väl i den? Han är duktig tycker jag. Har lite svårt för Cameron Diaz dock, men hon brukar vara rolig ändå! :}

Som sagt, hinner nog inte blogga imorgon då vi ska till Simons mamma. Får se om bloggen står stilla till fredag eller om någon får gästblogga åt mig. Sa ju innan att jag kanske kunde mobilblogga, men det finns varken internet eller täckning där ute, så det blir svårt. Men annars klarar ni er, eller hur? Ska försöka ta lite fina bilder iallafall. Tar med kameran och sådär. Hemma igen på fredag som sagt, får se NÄR vi kommer och om jag hinner blogga då, ska nämligen på bio någon gång under dagen. Lejonkungen har ju premiär i 3D! Åh, taggad tjej. :'D

Nu ska jag se filmen. Ha det superbra så hörs vi en annan dag. Pufss!

Foto: Jag. //haha en minnesbild från förra sommaren när systr lekte med tjockisen! Titta vad sur han är på
pinnen! Mina gosekinder.

Just nu...

03 januari, 20:08

Hej finisar. :} Vad hittar ni på? Jag kollar på Paradise Hotel, beroende tror jag. Haha! Skrutten var och hämtade paket åt mig på Ica innan. Har ju migrän och mår inte alls bra, så jag sa att jag skulle hämta det en annan dag, men han ville ändå handla lite. Himla snällt av honom tycker jag! :} I paketet låg en sak till Louice och en sak till mig. Kan inte säga vad än, för det är Louices födelsedagspresent som är NÅGOT försenad. Men äsch! Huvusaken är ju att hon får en present iallafall.

Ikväll ska jag som sagt slappa och försöka sova tidigt. Hoppas att jag mår bra imorgon, för vi 14.15 tar vi bussen till Karlskrona och hälsar på Simons mamma. Ska bli trevligt. Tycker om att vara där, det är så lungt och avslappnande. Kanske tar med någon film på datorn eller så dit, för förrförra gången vi kom dit så upptäckte vi till vår stora fasa att det varken gick att se på DVD eller tv för att något var trasigt. Haha! Nä, nu ska jag se klart mitt Paradise Hotel-avsnitt och sen ska jag se filmen Crazuy Stupid Love. Pufssar!

Foto: Jag. //jättegammal bild som jag hittade nästan längst bak i arkivet. Solnedgång.

En massa hästar

03 januari, 20:07Foton: Jag. //bilder från 2OO8-2OO9 {tror jag}.

Saknar att fota hästar så himla mycket! Nu när jag fått godbiten 7O-2OO i julklapp så blir det absolut mer hästfoto i vår och sommar! Spelar inte så stor roll om man inte alltid får bilder sålda, för jag tycker bara det är väldigt roligt. Det ger dessutom bra träning tycker jag! :} Hoppas på att få med mig Louice och/eller Fia med, hihi!

Migrän och sånt mysigt

03 januari, 16:28

Halloo. :} Vet att jag inte bloggat alls idag, har inte glömt eller nåt. Har haft migrän och legat i min säng till halv 4. Härlig dag! Haha, nädå. Blir ju så ibland och det vet jag. Det har iallafall dämpats ganska mycket nu, skönt. Då kan jag iallafall sitta upp. Får så fruktansvärt ont ibland, kan inte ens förklara smärtan. Vaknade av att hela jag darrade och kallsvettades, det flimrade i vitt framför ögonen. Vinglade ut till toan, för jag brukar ofta spy när jag blir sån, men det slapp jag. Tack, Gud!

Ska bara slappa idag, sova tidigt. Imorgon ska vi hälsa på Simons mamma, så kommer inte blogga alls förrän på fredag. Kanske kan mobilblogga, eller så ber jag någon annan skriva åt mig. Fia, Louice eller syster kanske. Vill ni det? :} Nu ska jag dö i sängen igen. Så hiiiiimla hungrig så jag tror jag dör!

Alla bilder fotade av mig, utom den mig som Emmie fotade. //sommarbilder från typ 2OO9 när jag, syster
och farmor skulle gå ner och bada {f&f bor nära havet}. Myyyys!

Kass uppdatering pga bio och stan

02 januari, 21:26

Hallå där! Ledsen för kass uppdatering, men jag har ju ingen smartphone att blogga från. Jag har mer av en riktig dumphone faktiskt. Jaja. Har spenderat dagen i stan med Fia, och vid 18.OO gick vi på bio. :} Såg Sherlock Holmes - game of shadows. Den var faktiskt bra och jag skrattade flera gånger. Första frågan jag fick hemma var "somnade du?". Somnade nämligen alla tre gångerna jag försökte se första Sherlock Holmes-filmen. Hehe. Skyller på att jag var astrött för jag tycker de är bra!

Fick med mig en del hem också fast att jag absolut inte skulle handla. Allt var så himla billigt! Det är typiskt att jag hittar så mycket fint när man inte får handla, och när jag väl har pengar så hittar jag ingenting! Åh. Jaja. Höll i pengarna så gott jag kunde. Dock råkade jag göra ett stort misstag. Gick in på Bik Bok och det var rea på i princip allt i butiken. Hittade ett amband som jag velat ha jättelänge, samt ett par örhängen och en rosa bandeau-bh {att ha under linnen}. Trodde att allt var på 5O%, och då hade allt varit superbilligt. Dock var inte bh:n på rea, men detta märkte jag först efteråt. Fick inte pengarna tillbaka: man får inte byta underkläder alls, och inte reavaror. Smyckena var ju på rea. Dumt! Jaja. Fick med mig lite annat hem, skriver i nästa inlägg. :} Pufss!

//jag och Fia sommaren 2OO9. Sjuka, haha!

Killar som gråter är the real deal

02 januari, 02:09

Åh, det är så trevligt när killar gråter, tycker ni inte? Haha, vad hemsk jag är. Men jag tycker det är så komiskt att killar alltid ska vara macho och starka. Kollar Paradise Hotel och två killar har bråkat. Nu gråter båda två och kramas. Sen kom deras tredje kompis in och han vet inte vems sida han ska vara på, så han grät också. Jag bara "NAAAAWWWW". Haha! Men så är jag ju som jag är.

På tal om danska. De säger typ {kan inte stava utan skriver som det låter när de säger det} "piiiee" till tjej och "drääänge" till kille. Det är ju precis som piga och dräng på svenska. :'D Jag är så klok. Nu ska jag hoppa i säng! Godnatt alla fina!

En dag i staaon med Fia

02 januari, 01:32


Här har vi min mat! Ost- och skinkbaguette från Cayenne. Såå gott! :}

Fias mat - bakpotatis med tonfiskröra! Mmm.

På Cayenne hänger små lappar på väggarna, och på baksidan får matgästerna skriva små kommentarer om de vill! Fotade två stycken som var rätt söta, speciellt den till höger!

Svepte läsken, och sen bar det av till leksaksaffären. Vi hade nog roligare än småbarnen. Skrev på sån där rolig tavla nivet, som på bilden över. Vet inte vad de kallas.

Vi blev ganska avundsjuka när vi såg att dagens barn kan leka med figurer/dockor från Pippi Långstrump! Ååh!

En lite närmare bild på tavlan och vårt fina meddelande plus något som jag inte har en aning om vad det är. Tror att jag kan ha fotat vatten som rinner på en ruta, men var? Har inget minne alls av bilden.. Haha.

Sen åkte vi hem till fia, åt supergoda klubbor och googlade onödiga saker.
//samtliga bilder fotograferade av mig.

Min morgondag!

02 januari, 01:04

Hei, sista inlägget nu. Försökte logga in nyss men då stod det bara "error", blev skiträdd. Haha. Skulle bara titta in för att säga gooodnatt, sov snyggt. Jag ska inte sova bort hela dagen imorgon som jag gjorde idag, för imorgon ska jag leka med Fia. Saknar henne! Vi ska äntligen se Sherlock Holmes på bio, gå i stan och förhoppningsvis äta på 4kök. Jag tror att det är mitt nya favoritmatställe! Fast det beror ju på vad man vill äta/hur hungrig man är/hur mycket pengar man har. Jag tycker inte om att fika där, de har inget jag gillar och det är onödigt dyrt.

Sist jag var på 4kök, med Fia, åt jag Fläskfilé black and white. Bland det godaste jag ätit, helt seriöst! Det är synd att 4kök är ett sånt "stressigt" ställe. Jag kan inte riktigt slappna av där. Det ligger helt öppet inne på Kvasten {shoppingcenter typ} och det är både middag/lunch/fikaställe på samma gång, plus skitmycket folk av alla slag {alltså menar från skrikande bebisar till gamla pensionärer} jämt. Så det kanske inte är stället jag skulle gå till om jag skulle på dejt en kväll, men SÅ SJUKT GOTTTT. Betalade 9O kronor för maten, sjukt värt, och dricka/sallad/bröd ingick. MUMS. Så nu räknar jag med att alla Kalmarbor {och ni som är i Kalmar ibland} provar att äta där!

Lovar att ta med kameran till stan imorgon och ta en massa bilder! Laddar strax upp lite bilder från sist jag hade kameran med mig i stan med Fia. Gud, ska verkligen köpa en bra digitalkamera när jag får pengar. :}

Foton: Jag. //två gamla bilder från en dag efter skolan när jag och Louice gick runt i stan samt fikade. ♥

Nyårslöften

02 januari, 00:10

Har ni några nyårslöften? :} Många verkar ju ha löften som att de ska sluta äta godis och sånt, men det har inte jag. Jag har lovat mig själv att börja träna. Det blir nog på Friskis, för vi kommer bo väldigt nära det när vi flyttat, plus att Fia redan har kort där så vi kan träna tillsammans. Det är ju roligare om man är fler! Syster kanske också får kort där och då kan jag ju träna med henne också. Mitt andra löfte är att ta hand om mitt hår. Låter kanske inte så jobbigt men det är typ 3 meter långt och ännu tjockare än så. Jag är dessutom lat och har noll tålamod. Men mitt hår är långt, tjockt och fint, så det kan bli jättefint om jag anstränger mig. {Söker fortfarande efter någon bra inpackning till håret - tips?} Sedan är mitt tredje löfte att göra året till mitt bästa. Att vara positiv till allt som sker detta året, även om det kommer bli jobbigt nu i början. Jag vill alltid att de jag älskar ska må bra, och därför ska jag försöka se att allt det som för mig är negativt, kommer vara positivt för någon annan, för någon jag bryr mig om. Då har jag lättare att vara glad! :}

Ska även kämpa på med mitt och Louices företag samt skaffa egen hemsida. Det var väl det. Inga jättestora löften, men jag tänker inte lägga en massa press på mig själv. Och jag skulle aldrig kunna säga "ska inte äta godis i år", för jag skulle ändå aldrig hålla det. Haha! :} Pufssar!


Foto:
Jag. //en av bilderna från igår. Tog 3OO stycken så jag blundade och valde en bild. Tur att det blev en bild med en raket och inte en helt svart. Tog serier så vissa bilder ser jätteroliga ut, med bara någon ljusprick. Men fotade mest för minnes skull! :'D

Harry Potter, bilder och lite slapp

01 januari, 20:57

Hallooo! Har precis sett Harry Potter och halvblodsprinsen med syster. Pappa kom en stund mot slutet men han sov mest, haha. Blir lika tjurig varje gång Dumbledore dör. Kom ihåg när jag såg den på bio, alla bara skrek rakt ut när Snape dödade honom. Jag har ju läst böckerna så jag visste att det skulle hända, men det blir ju en helt annan sak när man ser filmerna. Man börjar ju gilla karaktärerna på filmerna, det är en annan känsla än känslan till en karaktär i en bok, tycker inte ni det? Jaja. :}

Är så slö idag. Ska flytta över alla bilder från gamla externa hårddisken, till den nya som jag fick av älskling i julklapp. Sån himla bra present! ♥ Men det kommer ta ett tag, så jag funderar på att göra det imorgon och bara låta datorn stå tills det är klart. Det är hur mycket bilder som helst. Från 2OO8 tills nu, plus lite äldre bilder från en digitalkamera jag hade. Inlägget börjar bli långt, så jag får sluta här. Nu ska jag lägga in bilderna från igår på datorn och se nåt avsnitt av Paradise Hotel. Sen får jag se vad jag hittar på. Pufssss!

Gamla vinterbilder. :} Gillar sladden på första bilden, haha ;D

Foton: Jag. //från 2OO9 tror jag. Märks att det var ett tag sen eftersom bilderna har
laddats upp i mindre format än vad jag laddar upp de i nu. :}

Gaaooolet

01 januari, 16:17

Hei babes. Sov sjukt länge idag. Började med att jag vaknade av svåra kissnödighetsproblem och tvingade mig själv att gå upp. Kändes som när man vaknar mitt i natten och MÅSTE gå upp fast man är dötrött. Men klockan var 12, märkte jag när jag kom tillbaka till rummet. Frågade Simon om han var lika trött som jag, och han svarade "nä, är inte speciellt trött". Tänkte att jag bara skulle sova en liten stund till. Vid 15.O5 vaknade jag. Vad är det för fel på mig? Men skönt var det. Somnade inte förrän 4 eller något i natt, så var jäääättetrött.

Vad ska ni göra idag? Jag ska ta det lugnt bara. Min kisse är fortfarande inte sig själv. Knäpptyst, går längs väggar, har svårt att slappna av och somna osv. Tycker så synd om honom. Precis när han lagt sig till rätta är det nån jävel som smäller en smällare så att han håller på att bajsa ner sig igen. Usch!

Visste ni förresten att det är olagligt att skjuta raketer/smällare idag? Det är endast lagligt mellan klockan 2O.OO-O1.OO på nyårsafton, vid påsk och vid Valborg. Däremellan måste man ha tillstånd, och har man inte det så är det straffbart. Ska fan ta en vända runt kvarteret och anmäla lite ungar. ;D Haha!


Denna kjol hade jag på mig igår, plus en lite glansig svart topp som hängde utanpå så som den stickade tröjan gör på bilden. :} Flätade bak luggen och hade håret utsläppt.

2O11 lista

01 januari, 03:32

Hittade den här listan på Vendelas blogg {länk} och tyckte den var rolig. Så jag kör den på min blogg också. :}

Under 2011..
Har du gråtit? - ja
Har du skrattat? - ja
Har du sovit i tält? - ja
Har du sovit under bar himmel? - nej
Har du varit på Gröna Lund? - nej
Har du varit på Liseberg? - ja
Har du varit på Kneipbyn? - nej
Har du varit utomlands? - ja
Har du varit i en annan stad? - ja
Har du bott hemma? - ja

Dina vänner under 2011..
Har en vän dött? - nej
Har en vän sökt tröst hos dig? - ja
Har du sökt tröst hos en vän? - ja
Har du sovit över hos en vän? - ja
Har du varit kär i en vän? - nej
Har du fått mer en fem nya vänner under året? - vet inte :}
2011 har du:
Har du pussat någon? - yes
Har du varit tillsammans med någon? - ja, pojkvännen
Har du varit kär i någon? - ja, pojkvännen

När har du som mest..
Gråtit under 2011? - hösten/vintern
Skrattat under 2011? - hela tiden, men mest i somras tror jag!
Denna månad...
Har du varit kär? - men ja, i simon
Har du kysst någon? - ja, simon
Har du pussat någon? - ja
Har du kramat någon? - ja
Har du skrattat? - ja
Har du gråtit? - ja
Har du varit glad? - ja
Har du varit ledsen? - ja

När...
Grät du senast? - i förrgår
Skrattade du senast? - nyss
Duschade du senast? - igår
Lyssnade du på musik senast? - idag
Hade du kul senast? - idag

Vem..
Kramade du senast? - simon eller farfar
Pratade du i telefon med senast? - louice, tror jag
Fick du sms av senast? - robin kenell {min kompuss}
Hade du tråkigt senast? - igår
Tycker du om någon just nu? - ja
Jag samlar på? - inget egentligen, även om jag har mycket av en del saker
Gröna eller röda äpplen? - de som är sådär knall/mörkgröna och sura
Vem ringer du när du är arg/ledsen? - pojkvän
Vilken tid gick du upp idag? - 12.2O
Har du sovit i din egna säng inatt? - ja
Har du sovit ensam inatt? - nej, med pojken
Har du strumpor på dig nu? - nej
Hur svarar du i telefon? - Hallå/aa hallå/aa det är sofie/hej det är sofie
Vad ska du göra ikväll? - räknar från 1/1 nu, så det vet jag inte än! mysa med familj och pojkvän kanske
Vad ska du göra imorgon? - öh, då borde det vara den 2/1 och det vet jag inte!
Var vill du bo när du blir stor? - i en fin lägenhet {gärna etage = två våningar, hehe} med min pojkvän
Vad vill du bli när du blir stor? - fotograf allra helst, men skulle kunna jobba med annat inom media också
Är det okej att gråta? - ja, självklart
Vilken årstid tycker du bäst om? - sommar och... vet inte. Alla. haha
Skulle du göra om du vann en miljon? - ge min pojkvän en lägenhet, ta körtkort och köpa bil, åka till london med farmor och farfar, safari med farmor, nån resa med alla jag älskar och sen spara!
Bär du glasögon eller linser? - behöver inte glasögon eller linser
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? - haha nej, tvärtom
Har du piercing? - öronen bara
Har du tatuering? - nej
Vill du gifta dig? - ja
Vill du ha barn? - ja
Solar du ofta? - nej
Är du bra på att laga mat? - enligt min pojkvän - nej. Enligt min familj - nej. Så.. nej.
Gillar du att dansa? - ja!
Hur vig är du? - vet inte hur man ska svara.. men jag är nog ganska vig :}
Vilken är din favoritglass? - melonglass
Tror du på ett liv efter döden? - jag vet inte, jag älskar sånt man inte vet, blir helt hyper av att tänka på det, så nu kommer jag nog inte kunna sova. Finns ju massa teorier, att man återföds och att det är därför man kan ha oförklarliga fobier för saker, att något har hänt i ett tidigare liv. Sen har jag hört de som tror att en ny stjärna tänds för varje person som dör. Jag älskar sånt :'} Men själv vet jag inte vad jag tror.. Tror att något händer iallafall. Man kan ju inte bara dö och vara helt borta..
Är du morgon eller kvällsmänniska? - kvällsmänniska
Vilken ögonfärg har du? - blåa
Vilka hårfärger har du haft? - min naturliga hårfärg som är mellanblond eller något, och brunt tonat som nu
Är du beroende av något? - mat, foto och alla jag älskar
Senaste låten du hörde? - åh minns inte, har varit så mycket musik ikväll
Brukar du bädda sängen? - ja, om jag inte råkar slinka ut lite smidigt så Simon får göra det ;}
Har du kysst någon under den senaste månaden? - Simon såklart. Och min katt.
Vad var det senaste du sa? - "han har somnat nu :'D" till Simon om min katt som varit jättespänd i två dagar
Saknar du någon nu? - mina vänner och Diesel {gammal ponny jag red/skötte från jag var liten tills jag var typ 14}
Kärlek:
1. Är du singel nu? - nej
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? - långa? haha dum fråga
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? har varit tillsammans med min pojk i över 26 månader, så jag skulle nog säga att det är seriöst :}
4. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? – nej
5. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? - ja
6. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? - nej, herregud
7. Har du varit på en blind-date? - nej
8. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det? - ja
9. Saknar du någon av dina ex? nej
10. Somnat gråtande pga kärleken? - ja
11. Brukar du tänka på dina ex? – nej, vad är det här för frågor?
12. Nån kärlekslåt som påminner dig om någon? - ja, flera
13. Har du nån bästa vän? ja
14. Är du ofta med dina vänner? – så ofta vi kan och hinner!
15. Vad brukar ni hitta på? – äta, shoppa, gå på bio, prata, skratta, leka vid datorn, se på film, måla naglarna, jobba med företaget och busa
16. Bästa minnet med nån vän? – jag vet inte, jag har för många. Kan försöka komma på med mina två bästa vänner Louice och Sofia. Med Louice är det inte ETT minne från en dag, utan från sommaren 2OO5. Då var vi 11/12 år och hennes häst hade precis fått ett föl. Vi lekte varje dag, och fölet var tvunget att få mjölk via nappflaska. Så flera gånger om dagen var vi ute och matade bebisen med flaska. Lekte i hagen, lekte i trädgården osv. Det är finaste minnet/minnena jag har med Louice, minns liksom inte en dag utan hela sommaren. Med Sofia var det sommaren 2OO9, den ligger delad etta med 2OO5. Obeskrivliga vänner har jag. Love u!
17. Säg namnen på några riktigt bra vänner? Louice, Sofia, Robin, Jens
18. Kan du vara dig själv med dina kompisar? - haha ja {tyvärr? hahah}
19. Vem vet mest om dig? - Ingen aning! Simon, Louice eller Sofia.
Den du sist:
20. Fick en puss av? - pojkvän {om inte katthångel räknas}
21. Låg med dig i samma säng? - pojkvän
22. Delade ett riktigt skratt med? - släkten
23. Skrev till dig på msn? – ingen aning, använder det inte längre så minns inte
24. Du skrev till på msn? – ingen aning
25. Du gick på stan med? - Sofia
26. Som ringde dig – Louice
27. Du ringde? - Farmor/mamma
28. Du höll i handen? – pojkvän
29. Sagt att den tycker om dig? – pojkvän

Övrigt:
43. Smygit ut ur ditt hus? - ja, en enda gång för en annan persons skull
45. Struntat i skolan för att göra något roligare? – helt ärligt, ja, men det har faktiskt inte varit riktiga skoldagar utan isåfall temadagar eller sånt
46. Sovit i en säng med någon av motsatta könet? - ja

Om dig:
47. Hur gammal är du? - 18
48. Hur lång är du? -  vet inte! Mellan 1.68-1.7O kanske
49. Vart bor du? - lindsdal
50. Är du nöjd med ditt rum? – ja, blev det när jag fick reda på att vi skulle flytta, innan hatade jag det
51. Vilken är din riktiga hårfärg? - blond, inte jätteblond, men mellanblond typ. Tycker inte det är fint
52. Vad väger du? – väger mig aldrig, så jag vet inte :} tycker att vikt förstör så mycket, man börjar hetsa upp sig i onödan och jämför sig med andra. Jag går på min utsida och spegelbild. :}
53. Har du någon sjukdom? - något fel på mig är det nog ;D haha
54. Är dina föräldrar skilda? - inte än, men snart. Eller det är de kanske fast de bor ju fortfarande ihop
55. Gillar du skolan? - ja!
Bästa:
65. Vännerna? Ni vet.
66. Kyssen? - första med Simon
67. Datumet? – julafton eller den 21 oktober
68. Låten? – haha kan INTE säga bara en
69. Filmen? – samma här, för många bra
70. Sporten? - Ridning

Vad:
71. Åt du senast? - vart ska jag börja? Räksoppa med bröd, kycklingfilé, potatishalvor, asgod sås, sallad, cheesecake, ostbågar, godis, kladdkaka, grädde och en kaka och sedan mat {kyckling o potatishalvor} igen för typ 3O minuter sen. MÄTT TJEJ. Sa ju att jag inte kan leva utan mat.
72. Drack du senast? - cola
73. Har du på fötterna? - fem tår på varje fot. haha är barfota
74. Lyssnar du på just nu? - när min katt snarkar
75. Gillar du mest hos dig själv? – svårt att säga, för frågan är så.. bred? är det min personlighet, mitt utseende eller vad? Jag gillar att jag har så lätt för att få långt hår snabbt, att det är tjockt. Jag gillar att mina ögonbryn och ögonfransar är naturligt mörka så att jag inte måste sminka mig om jag inte vill. Jag gillar att jag har små fötter för då finns det alltid skor kvar på rean. Jag gillar att jag har svårt att gå upp i vikt så att jag kan äta obeskrivliga mängder mat, hahah. Jag gillar även att personer verkar känna tillit för mig, för väääldigt många pratar om mig med privata problem, till och med personer jag knappt känner/pojkväns kompisar och liknande. Det måste ju betyda att jag är bra på att trösta eller ge råd, och jag älskar att hjälpa andra. Så det tycker jag också om.

Min fina nyårsafton

01 januari, 02:52

Nu är alla ute ur huset! Haha. Det blev en fin nyårsafton med mycket skratt. Mot slutet spårade det lite, det står flaskor och glas utomhus, tre glas åkte i golvet, handväskor försvann spårlöst och kvarglömda kläder ligger här och där. Men jag älskar det. Min knäppa släkt alltså ♥ Är glad att jag inte hängde på folk ut, utan stannade hemma för en sista fin nyårsafon i det här huset! Enda nackdelen var att min älskade katt {ni som följer/läst min blogg länge vet att jag typ älskar honom mer än allt annat} är så fruktansvärt rädd för raketer. Han känner på sig när det ska hända, så redan dagen innan är han helt.. apatisk. Man får göra vad man vill med honom, ta på honom vart man vill, han spinner inte, han jamar inte, han gör ingenting. Raka motsatsen mot hur han brukar vara. Han är stor, stark, "pratar" jättemycket, älskar att kela och vara ivägen. Han äter heeeela tiden och är världens utekatt. Superkittlig här och där och trots att han är 14 år kan han vara opålitlig och bita/riva till om han inte trivs. Men under dessa dagar ligger han bara hopkrupen i ett hörn/under en säng och ser jätteledsen ut. Han äter inte och han går inte ut. Det gör så ont mig! Har nog spenderat några timmar vid hans sida ikväll. Haha, djurvän or what? Men står faktiskt inte ut med att han ska ligga i ett mörkt hörn ensam och verkligen vara rädd medan vi firar. Tycker det är hemskt att djur ska behöva vara så rädda, det tycker jag verkligen! Men samtidigt älskar jag känslan när man går ut vid 12-slaget och ALLA skjuter raketer. Det är så maffigt. Dubbla åsikter med andra ord.

Det finaste är dock de där lyktorna man skickar upp. Vid 12 kunde jag räkna till över 3O på himlen. Ser så fridfullt och vackert ut. Vad poetisk jag känner mig. :'D Men faktiskt! Dock var jag inte så förberedd. Man stressar ju alltid ut med champagne och grejer typ 5 i 12, så man missar ju alltid lite. Bytte objektiv i 2OO km/h och bara kastade mig ut vilket gjorde att minnet blev fullt rätt fort. Men då hade jag ju en ursäkt att bara stå och titta. Och nyårskyssen fick vi till, även om den var någon minut försenad! ♥

Foto: Jag. //nej, det är ingen raket. Det är min "julstjärna", fin va?