HEMMA

29 juni, 21:00

YO! Jag har inte hunnit blogga för att jag är en ytterst upptagen kvinna. Precis hemkommen från Where the action is-festivalen från Göteborg! Morgonen började härligt med ett migränanfall. Vaknade tidigt och kunde inte somna om pga att det gjorde så ont. Tog två migräntabletter och jag och David gick för att möta Robin och Sufia. Var så skakig att jag knappt hade kontroll över händerna. Vi började gå och jag kände mig svimfärdig, sedan märkte jag att jag behövde spy så sprang till toan. Trevligt.

Kom hem med över 1OOO bilder. Artister som spelade var ex. The Ark, Coldplay, Brandon Flowers {sångaren från The Killers} och Paulo Nutini. OH MY, så bra det var. Jag blir mer och mer kär i Ola Salo för varje gång jag ser honom. De var så bra. Bättre än Coldplay. Nu måste jag sluta för min så kallade pappa älskar att förstöra mitt liv. Tydligen "stör" det att jag sitter här. Puss.

Ni får se bilder senare ikväll!

SOVAAAA

27 juni, 00:15

Kan inte blogga just nu, sitter på familjens dator och alla sover. Det låter som om det springer en skock brunstiga elefanter genom huset när man skriver på det här tangentbordet. Haha.. Imorgon börjar jag jobba vid 8 och slutar klockan 1. Tror att det blir en tripp till farmor {farfar är i norrköping så tänkte göra henne sällskap} efteråt och sedan packa hela kvällen. Sova tidigt också! Klockan O5.OO på tisdagsmorgonen går tåget mot Göteborg. Ska bli riktigt roligt! Men så tiiidiiiiiiigt. Döda mig.

Nu ska jag sova. Ha det fint. Uppdaterar nog dåligt imorgon. Pufss på rumpan.

TVÅ SMÅ ÄCKELHETER PÅ ETT BLAD

26 juni, 23:19


Insekter är det värsta jag vet i hela världen. Jag har sjuk fobi och börjar rysa och gråta och allt möjligt modigt bara jag ser en. Jag kan inte ens slå ihjäl en mygga. Jag kan inte dammsuga upp en spindel. Kan inte ens döda en blomfluga. Alltså förstår ni hur illa detta är? Humlor är jag dock inte rädd för. Lurviga ♥

Trotsade min skräck {trodde jag} och gick ut för att fota macro. Grät oavbrutet medan jag fotade. Dessutom blev det dålig kvalité här på bloggen, de är väldigt skarpa egentligen. :}

NATTI.

26 juni, 03:15

Nä, vet ni vad. Nu ska jag räkna kameler tills jag somnar. Imorgon blir det kanske en liten fotografering med syster. Jag typ tröstfotar nu när alla bilder är borta. Eller, jag har typ en mapp som heter "favs" eller nåt, där jag har typ 300 av mina favoritbilder, men de är förminskade allihop, och redigerade. Så jag kan ju inte redigera om en bra bild från typ 2OO8 längre. Tänker typ "nu när bilderna är borta kan jag åtminstone framkalla några eller förstora några.. OH WAIT, JAG HAR INTE ORIGINALEN". Merde, bajs och avföring.

Jag skulle lyssnat på Jonas. Det är min fotolärare. Jag och Louice råkade erkänna att vi förminskar alla våra bilder. Jag gör det helt omedvetet. Han fick ett litet ryck och bara "FÖRMINSKA ALDRIG EN BILD, JAG GER ER IG". Jag ska från och med nu alltid göra som Jonas säger. Jag ska dessutom köpa typ 8 externa hårddiskar och 13 USB-minnen så att jag aldrig mer kan förlora nåt.

Tänk om jag aldrig får tillbaka mina bilder? Jag börjar gråta. Du store G, gör så att jag får tillbaka mina bilder! Eller, åtminstone ett par stycken? Jag vill mest ha tillbaka bilderna från 2O1O och 2O11. Och några mappar från 2OO9 samt Superhelgen på Kalmartravet + Welshriks i Nybro från 2OO8. Helst allt. Såklart. :( Döda mig. Och hälsa Jesusbarnet.

Natti!

Ett stycke ponny från ponnytrav på Kalmartravet 2OO8. Hatar bilden innerligt för man ser inte hästens öga, men det är enda bilden jag redigerat därifrån {tog 2O37 bilder på 3 dagar. Went crazy}. Egentligen var det hopp- och dressyrtävlingar för häst, men mitt under tävlingarna kördes det igång en travtävling/träningstävling på travbanan runt hopp- och dressyrbanorna, så jag tog några bilder. Sen blev det så att jag redigerade de "riktiga" bilderna i första hand, och den sommaren plåtade jag hästtävlingar minst 1 gång /helg så jag glömde till slut bort att det fanns fler kvar. Brighty.

HISS OCH DISS. ELLER VAD MAN VILL KALLA DET.

26 juni, 02:33

För ett tag sedan sa Louice "du borde hissa och dissa". Säger du det. Jag sitter på mammas laptop, här finns inte så lyxiga grejer som photoshop så ni får klara er utan de klassiska "hiss & diss"-skyltarna. Ärligt talat så tror jag att ni överlever. Förmodligen kommer detta sluta med typ 17 dissar, men iallafall.

HISS
♥ Att jag ska på Where the action is-festivalen!
♥ Att jag kommit på att det är godare att steka sin macka än att rosta den. Prova.
♥ Welshriks hålls i Kalmar i år! WAAAH.
♥ Jag kanske får en "sköthäst" snart! Mer om det ifall det blir av.
♥ När sommaren är slut kommer jag ha ny kamera {waaaaah, say hallelujah}


DISS
↓ Halebop-reklamerna. Vad hände? Jag blir sjukligt deprimerad.
↓ Företagsbilen jag och Louice såg på väg till stockholm. Det stod "kebabprodukter" på sidan. Vad ända in i rumpan är kebabprodukt? Död antilop? Vitlökssås? Mycket lustigt.
↓ Dessa äckliga fula randiga solbleksgula husvagnarna med hemska, fruktansvära 70-talstält. Inte okej. Min ven Sufia har skrivit ett mycket givande inlägg om detta.
↓ Att The Ark ska splittras. Mucho emocut.
↓ Att min hårddisk har kraschat och alla mina bilder är borta. DIE.
↓ Moppepojkar. Das slisk.
↓ Att Barometern {tydligen} fotar Nikon. *PFFFSCHHH* Hörde ni? Det var min respekt för dem som sjönk typ SÅHÄR mycket.
↓ Och varför gick han runt med ett monsterobjektiv? Typ 400mm. Fast brännvidd dessutom. Det var ju porträttbilder han skulle ta. Då får han ju stå borta i Nybro nästan. Jag förstod mig inte på honom.
↓ Att jag ALDRIG har fått frukost på sängen. I hela mitt liv. ALLA har fått frukost på sängen. ALLA. Utom jag.
↓ Att Sufia inte har lugg längre {gotcha!}
↓ Att man blir äldre och äldre. Jobbigt ju.
↓ Att mitt eget zoomobjektiv suger. Köp aldrig någonsin Sigma. Det gjorde jag en gång för 3 år sedan när jag var snål och inte visste något. HUR DUM FÅR MAN BLI? Jag hatar mitt Sigma. Hatar as in I WANT YOU DEAD DUMMA PLASTRÖR.
Att jag inte vet vad jag får för betyg i de ämnen jag inte haft betygssnack med läraren. Jag vet englska, mediekommunikation och medieproduktion.
↓ Att jag {tydligen} var SÅHÄR nära på att få stipendium som Årets Fotograf 2011 på JB.
↓ Det är fler dissar än vad det någonsin kommer bli hissar på mina listor
↓ Kepsar. DET ÄR DET VÄRSTA JAG VET NÄST EFTER ÄRTSOPPA OCH INSEKTER.
↓ Jag har inte Photoshop. Inte dreamweaver, indesign eller premiere heller längre. Hur ska jag klara mig?

Måste sluta nu innan det går överstyr. Jag är en ganska hatisk person.

TA EN KAKA.

26 juni, 02:16

Såg just en video på youtube där en tjej berättar om en ätstörning hon led av för några år sedan. Åh, så hemskt. Jag skulle aldrig våga berätta hela min historia och lägga ut den för hela världen, men hon gör det för att hjälpa andra, främst sina bloggläsare. Hon driver en sminkblogg med sin bästa kompis och hon är verkligen jättevacker. Tycker det är så hemskt att tjejer slutar äta. Jag skulle aldrig kunna sluta äta, jag älskar mat för mycket, haha. Jag har folk i min omgivning som lider/har lidit av ätstörningar, och det finns verkligen ingenting man kan göra för att hjälpa till. Hon säger det i videon också, att det inte spelar någon roll vad folk säger, man mår ändå inte bättre. Men hon säger också "ni sårar inte bara er själva, ni sårar alla i er omgivning som verkligen gör sitt yttersta för att hjälpa er - er familj och era vänner..", och det är sant. Om en person som man älskar och bryr sig om helt plötsligt börjar svälta sig själv och se sig själv som äcklig och ful är det klart att man mår dåligt. Det är nästan som om någon skulle säga det till MIG, så känns det, så ledsen blir man.

Jag har aldrig haft en ätstörning, så jag kan inte uttala mig om hur det är eller hur man tänker. Jag kanske inte ska säga "jag skulle aldrig kunna svälta mig själv". Jag har aldrig varit överviktig, så jag vet inte hur jag skulle tänkt om jag varit det. Det är helt sjuka ideal för hur en kvinna ska se ut. Men jag tycker att man är vackrast när man är sig själv och när man mår bra. Vikten är bara siffor. Om inte vågen fanns är jag övertygad om att många, många fler skulle må bättre. BMI och liknande finns till för att hjälpa de som är på gränsen till farlig övervikt, inte för att hetsa de underviktiga till att svälta sig mer. Att äta är naturligt, alla äter. Och jag lovar, en människa som äter, som mår bra, som ler, är glad och ser frisk ut {oavsett storlek, längd osv} är tusen gånger vackrare än en människa som inte äter, som är tyst, nedstämd, deprimerad och har två fingrar i halsen. Är det verkligen värt att må så himla dåligt över några siffror? Är det värt att gå runt hungrig om dagarna? Är det verkligen värt att lägga all energi på att hitta fel och brister med dig själv istället för att peppas över alla de bra sidorna som du faktiskt har? Jag vet inte hur jag ska formulera mig, för jag har aldrig varit där, men jag tycker det är så jävla synd att det ens finns. Jag förstår inte hur det kan vara modernt med Size 0, hur någon kan tycka att det är vackert. Är det kvinnligt? När det enda man ser är benen i kroppen? När huden är nästan genomskinlig? Är det vackert? Är det vackrare än höfter, bröst och former? Jag vet att jag inte kan ändra en persons sjuka tankar med ett blogginlägg. Så dum är jag inte. Jag behöver bara få ur mig det. Blir så sur och ledsen över att det ens finns.

Och jag har väldigt svårt för folk som bloggar om sin ätstörning. Kom in på en blogg för ett tag sedan, helt sjukt alltså. Förstår inte att blogg.se inte kollar vad folk skriver på sina bloggar. Hennes blogg var ingen "följ min kamp MOT sjukdomen" utan snarare "följ min kamp BORT från friskheten". Hon var verkligen skitpepp på att vara "så sjuk" och ha anorexia. Ett inlägg kunde bestå av "åh, mina knän är så jävla tjocka. Ska inte äta på två dygn nu. SMAL HERE I COME!!!!" och en bild på henne själv där hon var så mager om benen att det enda som syntes var två knäskålar. Hur långt har det gått om man försöker banta knäna?
Och sedan undrar jag om hon verkligen mår så dåligt. Hur kan man blogga om sin "ätstörning" med glädje? Jag tror att hon peppar folk till att svälta sig istället för att hjälpa folk att bli friska. Den bilden var ju ett exempel. Vet inte om man kan bli mycket magrare än hon var och det hon skriver är att knäna är tjocka. Tänk om en redan sjuk läsare ser den bilden. Förmodligen drabbas ju den också och upptäcker sina "tjocka" knän. Det är ju helt cp.

Jag vill bara ruska om alla sjuka och skrika er i ansiktet att ni är vackra. För det är ni, allihopa. Ta en kaka.

"FOTO", DISNEY OCH FESTIVAL.

26 juni, 01:01

Hej hopp! Vad hittar ni på i mörkret? Jag såg nyss Pippi Långstrump på de sju haven med syster. Sån himla tuff film. Hade glömt bort alla bra effekter och fantastiska dubbningar.. Snart ska jag sova tror jag. Är inte så trött än men har inte en enda film att se. Eller jo, men jag har sett dem allihop de senaste två veckorna. Kanske slår på stort och kopplar in min video och ser på Disney.. Lejonkungen eller så.

Imorgon får jag sova ut, jag jobbar nämligen kväll, så då är det ingen risk för att jag måste sjukanmäla mig iallafall! Ska sitta i kassan mellan 18-22.15. :} Annars händer det inte mycket här just nu. Fick ett tiotal "FOTO"-tidningar av farmors snälla granne som jag ska bläddra i innan jag sover. Ett par har jag redan lusläst då de numrena finns i skolan, men resten. Är det bara jag som blir sjukt fascinerad av fågelbilder? Det är jättesvårt att fota. Folk klagar på att hästar är svåra, men det är ju busenkelt i jämförelse. Tycker JAG iallafall, haha. Fåglar är så skygga, så små och så snabba. Och oftast långt bort. Detta påminner mig om att jag måste ha ett nytt objektiv. Eller vill ha. Kollade runt lite på cyberphoto innan och hittade ett för billiga 66.995 kronor. Det är minsann en billig hobby jag har.

Jag mår förresten mycket bättre nu, huvudvärken är nästan helt borta. Imorgon ska jag boka biljetter till WTAI {Where the action is}, tågbiljetter {måste ringa SJ!} och boka vandrarhem åt mig, Jens och David. Erik och Anna skulle bo hos släkt medan Robin och Fia hade nåt hotellpaket. Vissa av oss lever i lyx.

En fantastisk bild.

En bunt otroligt skarpa bilder. T-shirt och strumpor it is.

VIRRIGT

25 juni, 21:46

Lever! Har så mycket att göra nu för tiden, så många sysslor att ta hand om. Mestadels är sysslorna att äta. Idag är jag sjukligt glad också, för jag ska förmodligen få åka på Where The Action Is med ett gäng muppar! DE GILLADE MIN PLAN! :'D Galet glad! Längtar, längtar!

Just nu sitter jag i systers säng. Jag bjöd in mig själv. Hon satt vid sitt skrivbord vid sin dator, jag klampade in och sa "får jag vara här?". Egentligen hade hon inget val. Hur som helst, jag kollar tåg och sådant just nu, och lyssnar på musik samt ylar i kör med syster till de bra låtarna.


Det där skrev jag för typ två timmar sedan. Klickade just in på denna fliken för att skriva ett nytt blogginlägg. Jag är så ruskigt dålig. Just NU sitter jag i min egen säng och det är typ BESTÄMT att vi ska på WTAI! JAG ÄR SÅ GLAD. :'D

WTAI - SMÄLTANDE TROSOR OCH SVIMSTADEN.

24 juni, 22:17

I has plan. En ganska fantastisk plan till och med. Det är inte väldigt ofta den här sommaren som jag är ledig flera dagar i sträck. Jag är ju en arbetande och väldigt upptagen kvinna numera. Ack, ja. Dock har jag hittat ett litet hål i mitt schema. Hålet varar i två dagar. BIG HALLELUJA, tänkte jag, och berättade om min fantastiska idé för manvän. Manvän tyckte idén var ganska så fantastisk han också. Min plan är att vi drar till Liseberg i två dagar och bor i stuga. How lovely? Själv tycker jag att det är en genialisk idé. Jag planerar att kanske trotsa min höjdskräck och åka Uppskjutet eller liknande. Förra året åkte jag Balder. Jag skrek så att jag tappade halsen och grät nästan i uppförsbacken.

Jag är ganska klok ändå. På tal om inget. Jag har också antagit mig ett nytt uppdrag: att tvinga med das muppar på Wtai-festivalen i Göteborg som är nu den 28 juni. Man kan säga att det går halvbra. Mupp 1 och Mupp 4:s flickvän är på, men vad hände med resten? Mupp nummer 2 ska på Peace and Love och Mupp nummer 3 skulle jobba. Ja, vem ska inte. Mupp 5 och 6 har ännu inte svarat. MEN FUCKING COLDPLAY KOMMER. Furstår du vad jag säger till dig Muhammed? Coldplay, The Ark {♥}, Håkan Hellström och *trummvirvel* Brandon Flowers {han som sjunger i The Killers. Das sex. Fråga bara Fia, hon kan instämma}.

Sufia min ven råkar totalälska Brandon Flowers. Alltså hon är stenkär. När vi såg en Wtai-affisch på Siesta började hon svamla, yra, hoppa och slå sig själv i ansiktet {så som jag brukar göra när jag läser om The Ark}. Det är kanske en smula tuffare att vara kär i Brandon Flowers än i Ola Salo, men ack. Innan sommaren är slut kommer vi båda att ha upplevt Svimstaden och smältande trosor minst en gång. Det är ju trevligt.

Ja gud. På tal om ingenting så förvånar det mig hur mycket oväsen två små fjortisar kan föra. Man tycker sig höra en större flock brunstiga hyenor och tittar förvånat ut, men ser bara två tjejer komma ylande längs gatan. Simon sa att jag kunde vara minst lika brunstig. MEN GUD. Det lät ju fel. Men minst lika hyenig. Eller ja, ni fattar.


Vad som gör detta inlägget till avföring är att jag inte kan ladda upp bilder, för min äckliga hårddisk spelar död. Och jag är för sur för att måla i paint. Ni får fantisera ihop en bild.

MIDSOMMAR

24 juni, 21:46

Hej mitt i partajandet! Vad hittar ni på? Är ni vingliga? Jag kom helt plötsligt på att jag inte skrivit nåt idag. Faktiskt så har inget speciellt hänt heller. Just nu gosar jag med Simon. Grillad fläskfilé, potatiskroketter, rödvinssås, öl, cider, cola, jordgubbar, chips och mjölk är vad vi tryckt/hällt i oss hittills. Nom nom. Mätt som en flodhäst.

Mår inte speciellt bra idag, har väldigt ont i huvudet och känner mig hängig, därför ska jag sova tidigt så att jag inte får ett migränanfall eller så under natten. Ska jobba vid 1O imorgon. Imorgon eftermiddag/kväll kommer även lite släkt på middag. Farmor, farfar och en av alla mostrarna. Myspys. Det blir jobb även på söndag, men då mellan 18.OO-22.15. :} Blir nog trevligt, jag tycker att det är jätteroligt att sitta i kassan. Enda problemen är när varorna inte går in och man måste ringa folk, eller när det är tyskar som handlar av en. De VÄGRAR prata engelska. Jag börjar med svenska och de svarar på tyska. Jag övergår till engelska och de svarar på tyska. Jag säger på alla språk jag kan {till och med spanska} att jag inte pratar tyska. De svarar på tyska. VARFÖR.

Snart ska vi ta det lugnis och se en film tänkte vi. The curious case of Benjamin Button, med Brad Pitt. Har sett den innan och jag tyckte om den! Hoppas alla har en jättefin midsommar, för det har jag!

{kan tyvärr inte ladda upp bilder, så jag målade en egen..}

MOPPEPOJKAR OCH DERAS BETEENDE.

23 juni, 23:17

För ett tag sedan när jag väntade på bussen kom ett gäng moppepojkar framrullande mot mig. Vanligtvis är de väl i åldern 10-14, sisådär. [Btw, vem ända in i rumpan är det som har fått män att tro, att deras så kallade "fordon" ska imponera på oss kvinnor? Jag kan inte förstå vad det är som är så fantastiskt med en {i detta fall} cykel. I de högre moppepojks-åldrarna börjar det ju luta åt moped istället, men ack, jag undrar om det inte är ännu värre. Borde vi dras till dessa fordon och tycka de är helt amazing? Jag gör inte det. Jag förstår ingenting. Det brummar och har hjul, man färdas på det och det är ganska praktiskt. Det är väl allt?]

Hur som helst. Jag hörde moppepojkarna långt innan de syntes. De har ingen som helst förmåga att vara tysta. Moppepojkar har en radar för tjejer inom en kilometers avstånd. Man känner igen dem på deras bröliga stämma, som ofta skiftar tonläge, samt på deras fjun på överläppen. Om dagarna tränar de på att vara larviga, tänder eld på sig själva, eller också försöker de få sig en titt under någon stackars tjejs kjol.

Moppepojkarna jag stötte på hade dock inte kommit så långt i sin utveckling att de brydde sig om min rumpa eller mina tuttar. De var snarare cykelpojkar, det vill säga bara milt korkade, och besvärliga på ett annat sätt. Cykelpojkar är väl runt 10-12. Det de tycker om allra bäst är att cykla i cirklar eller försöka sig på en "stegring" {som ALLTID misslyckas} när de cyklar förbi en tjej samt att bröla alla de svordomar de precis lärt sig.

Det måste vara otroligt fascinerande och händelserikt att vara en moppepojke.

Dessa moppepojkar ville mig ingenting. De bara cyklade fram till mig, pratade lågmält med varandra och nickade mot mig, gjorde killgrejen {dunka i ryggen, handslag, dunk dunk, bröl, yo brushan, dunk}, skrattade åt varandra, stirrade på mig och rullade sedan vidare. En försökte sig även på en stegring. Det gick sådär... Jag hoppas att han inte slog sig.

Sjukt snygg bild.

MITT HUVUD HAR EXPLODERAT

23 juni, 23:02

Jag. Har. Tryckt. I. Mig. Så. Mycket. Popcorn. Jag ser kanske till och med ut som ett popcorn. Så krispigt! :'D Imorgon är det midsommarafton! Väl? Jag har ingen koll. OM det är midsommarafton imorgon så kommer det bli ganska cpmysigt. Grill, sommarkrans och myspys. Tårta med ju. Jag är en tårtgris. Så charmigt det lät. Tårtgris.. Nöff.

Jag tänkte ha lite lockigt hår imorgon. Har sett att alla dom hippa lockar sitt hår med plattång. Det där klarar jag, jag är ju ashipp! tänkte jag. Det är vad jag gärna vill tro. Hårslingan som fick aggera försökskanin såg ut som Harry Potters ärr när jag var klar. Inte alltför vackert. Traskade in till syster och bad om att få låna hennes locktång. Lockade en hel del {både öron och kindben rök med.. aj, förbaskat mycket aj!} men resultatet blev ändå inte som förväntat. Det ser nu ut som om mitt huvud har exploderat. På hårfronten vill säga. Håret är milt sagt megaspretigt. Kanske måste stryka det.

Tänk er detta trollburr, fast med missbildade, mongolida lockar. På bilden var jag nyvaken. Det var något av ett extremfall som jag valde att föreviga med min fantastiska mobilkamera. Langa posen då! säger Sufi.

EMMIE

23 juni, 21:32

Ett par bilder från senaste fotograferingen med syster. :} Det var nåt spontant ryck jag fick, tog runt 1O bilder och gick vidare, men några stycken gick att använda!

Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén.

MACRO

23 juni, 16:19

Har precis varit ute och fotat lite. Tänkte att jag skulle vara lite tuff och plocka fram mellanringarna {macro} och fota lite insekter och blommor. HAH. Jag grät som en unge, jag skrek, ylade, gnällde och flög fram och tillbaka och flaxade med armarna. Såg nog ut som Johnny Depp {i piratesfilmerna} när han springer..

Iallafall, det blev väl runt 2OO bilder innan jag gav upp och sprang in. Ja, jag sprang. Får väl se om det blir någon bild som går att se på. Fotar knappt aldrig macro. Mestadels är det väl för att jag inte är så bra på det, och för att det kräver tålamod. Jag har inget tålamod, som ni kanske vet. Idag blåste det väldigt mycket så till slut slet jag upp blommorna ur jorden och la dem ner på gräset. Jag kan vara våldsam i stressade situationer. Fråga Robin, han vet.

UNDERSÖT SIDA

23 juni, 13:40

Jag har hittat världens perfektaste, finaste, bästa hemsida med världens finaste kläder. Dock är det sorgligt dyrt med tanke på hur mycket pengar jag får varje månad. 1050 kronor. Det är ruskigt lite pengar. Om jag har tur kanske jag har råd med ett par trosor..
Hemsidan heter iallafall Chicy.se och man blir alldeles bubblig av att kika runt där. Ni som är rika kan ju köpa ett plagg eller två.

KATTPORR OCH LITE MAILANDE

23 juni, 11:47

Goooodermorgon. Här är man vaken. Eller väckt. Vaknade av att gullgubben till granne började banka och väsnas ganska tidigt. Han själv skulle nog kalla det "hamra och spika", men det såg inte så ut. Jag och Louice har som sagt tjuvstartat på företaget som ska startas i höst, och vi är ganska supermegataggade och letar framtida kunder för fullt. Vi har även skickat iväg alla skisser till ett företag vi har på g. Måste bara hämta mulk {mjölk}, brb!

Cirka 3 minuter senare. Hei hallo. ÅH, vad härligt. Kattporr det första man ser på morgonen. Två grannkatter. De verkade väldigt kära vad jag kunde se. Mycket rumpslickande och "purr purr"-ande osv. Ta mig härifrån.
Många kanske anser det där med att skriva "brb" mitt i blogginlägget som onödigt, men det är ju faktiskt en blogg där jag skriver om mitt liv, och då är det ju självklart att ni ska få veta om jag smiter ifrån för att halsa mulk. Right? Satt och skissade på ett annat företags hemsida igårkväll, och Louice har precis mailat ett tredje. Vi har dock inget företagsnamn än. Vi vill så gärna heta MILO, men tyvärr går inte det. Isåfall skulle vi vilja ha domänet Milo.se. Det är ledigt, och till salu, men företaget som säljer vill ha 12.OOO kr för det. Pengar som inte finns. Attans bananer {vem är det som alltid säger så? Jag har fått det på hjärnan, jag säger det oftare än "bajs" numera}.

Nu ska jag göra frukost och invänta min manvän. Sufia skulle utan tvekan skrivit "manslav", men ack, min har faktiskt en egen vilja. För det mesta. Pufss.

NÅGON SOM ÄR BRA PÅ DATORER?

22 juni, 20:19

Jag kan inget om datorer och sånt. Men vi säger att min hårddisk har kraschat. Alltså dött. Den vill inte finnas mer. Den gick in i väggen. Fick en hjärtattack. Slutade andas. Jag tror dock att den bara spelar död eller så. ALLA mina bilder från 2OO8-2O11 fanns på den. Borta. Allt är borta. Gråter som en unge. Jävla äckelhårddisk. Dock finns alla mapparna kvar, så det är ju nåt som inte stämmer. Dessutom är "utrymmes-stapeln" nästan full, vilket betyder att det MÅSTE ligga filer på den någonstans, annars skulle den ju inte visa fullt, eller?

Jag är desperat efter någon som kan hjälpa mig få tillbaka bilderna. Har hört att folk fått tillbaka de när hårddiskar kraschat, så jag hoppas det går med min också. Någon som kan hjälpa? Någon som känner någon som kan? Betalar självklart, bara jag får tillbaka bilderna.

UF-FÖRETAG OCH LITE OM DAGEN

22 juni, 19:19

Hemma! Inte för att ni vet att jag varit borta. Men det har jag iallafall. Inte så värst långt borta, hos farmor och farfar bara. Åt glass, tuggummin, läkerol, rostat bröd och säkert nåt mer som jag inte minns. Simon åkte runt 3-tiden och det var då jag tog bussen till dem. Handlat med mamma och kikat lite på kamelerna och hästarna som tillhör en cirkus som är här ikväll. Stackars djur, har svårt för hur de tvingas leva.

Weeell. Jag har en liten nyhet också! I årskurs tre får eleverna på vår skola i uppgift att starta ett projekt. Man får välja precis vad man vill göra, och om man vill jobba ensam eller med någon/några andra. Jag skulle kunna bygga ett hus eller börja driva en hönsfarm om jag ville. Jag och Louice älskade vårt fiktiva företag Milo {som vi drev på "låtsas" nu i tvåan} så vi har bestämt oss för att starta ett UF-företag som projekt. Företaget ska vara en reklambyrå, och vår affärsidé är väl helt enkelt att vi ska specialisera oss på de mindre företagen. De som inte har tillräckligt stor budget för att anlita en "riktig" reklambyrå och därför tvingas marknadsföra sig själva. Vi har redan tjuvstartat lite och tagit kontakt med ett företag vi siktat in oss på länge. Så idag har vi tänkt så det knakat och även skissat en del. Jag har även lite idéer till ett smyckesföretag. :} ASPEPP är jag, detta kommer bli askul! Ni får såklart veta hur allt går med tiden. Nu ska jag hjälpa mamma med maten! Pussar ♥

VERY UPPTAGEN

22 juni, 14:25

Hei och hallo. Jag loggar in för att skriva att jag är en yttersk upptagen kvinna. Därför har jag inte tid med bloggelibloggen idag. Eller igår. Och förmodligen inte imorgon heller. Ni vet att jag hjärtar er. Pufss.

PORRGUBBE OCH ELAK KATT

20 juni, 21:49

Har jobbat mellan 16-2O idag. Fantastiskt duktig är jag. Höjdpunkten var när en läskig man i 3O-35 årsåldern såg mig djupt in i ögonen, tog emot sitt kvitto och sa "tack så jättemycket, Sofie, ha en FANTASTISK dag" med lagom porrig röst. Jag kände inte honom, så han måste läst mitt namn från namnbrickan. Jag blev så väldigt äcklad. Lyckades låta bli att svimma eller spy. Kunde dock inte hålla mig utan svarade "HAH nä, gå". Man får inte säga "gå" till en kund. Jag trodde att han skulle fortsätta slemma, men han blev konstigt nog väldigt häpen. Jag tror att det han inte klarade av var att få en tydlig instruktion. Uppenbarligen har killar och hundar en del gemensamt..

Kom hem och såg min gosiga fluffkatt ligga i min säng. Visserligen PÅ min nytvättade tröja, men hon var så söt att jag inte orkade bli sur. Böjde mig ner och gav fluffet en pufss. Hon flög upp med uppspärrade ögon och såg ut som om hon blivit attackerad av en hord med lesbianer i latexdräkter. Det hade hon inte, så jag gav henne en pufss till. SMACK, örfil. Från min KATT. Hur ägd? :( Böjde mig ner för att strypa henne, men just då ropade mamma om mat så jag hann inte. Tur för katten.

Nu ska jag göra nåt med mitt liv. Typ ringa min pojk. Vi har faktiskt 2O månader imorgon. Fett med grattis åt oss ♥

JAG LEVER

20 juni, 20:55

Hallo kära och okära vänner. Jag har inte bloggat på tre och en halv evighet, men jag har faktiskt en ganska bra bortförklaring. Mitt liv busar lite med mig. I torsdags var min sista skoldag, och då skulle fina, hatade lilla Ruben {skoldatorn} lämnas in över sommaren = Sufi blir datorlös. Fullkomlig katastrof. Anyway, på morgonen innan jag tog bussen till skolan skulle jag lägga över mina sista bilder på externa hårddisken. Externa har numera en egen vilja och vägrade ta emot mina bilder = sjukt stressad Sufi med nervsammanbrott.
Skyndade till skolan i klackskor, glömde mina tygskor hemma {skulle stå i kassan på Coop efter skolan, wuunderbaar} och vrickade mitt finger. Aj. Förbaskat mycket aj. I skolan gullade jag med mentorn och fick låna ett USB. Det tog cirka 15 minuter att föra över min minsta bildmapp. Jag hade typ 6. Och 4O minuter på mig. BIG HALLELUJA! skrek jag inte.

Orkar inte dra allt men det slutade med att jag önskade min hårddisk allt ont i hela världen {ärtsoppa inkluderat} och sedan fick jag helt enkelt strunta i resten av bilderna. Hoppas, hoppas, hoppas att jag har alla de viktigaste orginalen på externa. Satt i kassan en stund på Coop i torsdags och sedan åkte jag till Simon. Mys hela helgen lång, fast vi var internetlösa. Jag har upptäckt att det krävs en del för att klara sig utan internet. Jag försökte själv när jag kom hem. Jag fick ta till min initiativförmåga och scouterfarenhet för att överleva i mer än 15 minuter.

Slutsvamlat. Over and out.

En gnu. Antilop. Gasell. Vad ni vill. Den är iallafall störtcool.

SOMMARLOV, TUFF SYN OCH DISNEY

16 juni, 00:42

Imorgon har jag skolavslutning. Alltså jag måste erkänna att det känns jävligt skönt. Vet dock inte hur jag ska överleva utan min dator. Jag ogillar starkt vår stationära. "Ogilla" as in HATA INNERLIGT. Vad ska jag göra nu? Simon har lovat att ordna Photoshop åt mig, han är snelpojk. Det gör att jag kan överleva en stund iallafall. Pufss och tack hjärtebullen ♥

Idag såg jag nåt tufft. Jättekänsliga läsare kanske inte ska fortsätta läsa. Jag såg en överkörd ekorre. Helt splat-ig. Det var liksom väldigt mycket ekorre. Eller ganska mycket utspridd ekorre, om man säger så. Platt. Det enda jag tänkte på var hur lik den var flygekorren som finns med i Timon och Pumba-filmen. Nån som sett den? Anyone..? Nähe. Jorden runt med Timon och Pumba heter den. AZUM FILM. Let's tanka ner nu!

Sa jag förresten att de som campade mitt emot oss på Siesta i stort sett hade kopierat min ena playlist + en playlist jag och Sufia skapat tillsammans? Det var exakt samma låtar fast i annan ordning, och så hade de en hel playlist med Disneylåtar {som jag} och de kunde ALLA utantill {som jaaaag :'D}. Alltså förstår ni samhörigheten? Jag kände för första gången sedan jag var 5 år att det finns fler som jag. Killen som uppenbarligen ägde skivorna och cd-spelaren gjorde helt perfekta imitationer av ex. Pumba och fågeln i Lejonkungen {Zazzu}. Sjukt likt. Både jag och fia bara "åååh, hör duuuu?! :'''D". Glädjetårön.

Foto: Sofie Rydén {jag} / Utrustning: Canon EOS 4OOD + Canon EF 5O/1.8 II / Modell: Emmie Rydén.

EMMIE

15 juni, 23:35

Här kommer ett par bilder från dagens fotografering. Har bara hunnit redigera ett tiotal, sitter med min engelskauppgift samtidigt. Det går inte speciellt bra då min dator krånglar och ljudet blir dåligt. Men det löser sig väl. Annars får jag hoppa framför ett tåg eller så. 

Foto: Sofie Rydén {jag} / Utrustning: Canon EOS 4OOD + Canon EF 50/1.8 II / Modell: Emmie Rydén.

SMAKRPOV PÅ FOTOGRAFERINGEN

15 juni, 21:13

Hemma efter en 2 timmar lång fotografering. Chansade ganska exakt på hur lång tid det skulle ta, ju. Tror att det blev en hel del tuffiga bilder faktiskt. Vi fotade i en skog och vid en bäck. Borde tagit en dagens outfit där nere i leran, haha. Hade svarta tights, blommiga gummistövlar och en ring {?!}. Syster hade klänning, foppatofflor och en hel massa smink. På hemvägen hade hon bara underkläder och så de snygga skorna såklart! :}

Just nu håller jag på att lägga in alla bilder på datorn. Det blev hela 672 bilder. Senare ikväll/inatt {får se hur sent det blir, ehe} ska jag rensa hela datorn också. Ska bara se till att lämna in bilderna som ska användas till själva uppgiften. Här får ni ett smakprov!

HEMMA OCH FOTOGRAFERING PÅ G

15 juni, 18:36


Gammal bild på Emmie. :}

Hei alla mina kycklingar! Kom hem från Stockholm runt 2-tiden och hann bara packa upp lite innan farfar hämtade mig. Skulle leka med tokfarmorn, farfar skulle på fotboll. Drack te, rostade bröd och åt glass. Tjockt och trevligt! Har inte hunnit göra något alls mer än att äta sedan jag kom hem för en stund sedan. Strax ska jag ut och fotografera med syster till en fotouppgift jag har. Uppgiften är att tolka en bild från två olika fotografer {2 bilder i slutänden alltså}. Först valde jag en bild från Leo Gren {♥} och en från Nigel Barker, men den ena fotograferingen misslyckades ganska rejält så jag valde att göra om allt. Paniktvingade syster att ställa upp så hon är och sminkar sig lite nu.

Räknar med att det tar max 2 timmar att fota. Efter det blir det redigering, ljudläggning och lämna in en annan uppgift som är klar. Sedan är jag helt färdigt med allt från årskurs 2. Känns galet bra! Imorgon är det skolavslutning på Biostaden vid 9, men jag ska in redan 8.15 och lämna datorn. Måste rensa den ikväll med {kom ihåg, kom ihåg!}. Imorgon vid 1 ska jag lära mig kassan på Coop för sista gången, sedan är jag klar att börja jobba. Tror dom. Jag känner mig fortfarande helt lost. Men det löser sig! Är ganska så snabblärd så det fixar sig nog. Så mycket att hålla koll på bara. Nu ska jag gå för jag är på dåligt humör. Farvel knubbisar.

FILTELUTTEN

13 juni, 23:31

Nä, nu ska jag hoppa i säng. Tror att jag fått med mig allt i min lilla hög. Imorgon på morgonen ska jag duscha och packa ner allt i väskan. Kudden får såklart åka med i bilen! SOVA. Och en filt också. Det sa Louice kunde vara bra eftersom det tydligen är kallt i deras bil. Jag som alltid fryser! Det är ju bra också, om det blir varmt att sova på kvällen. Då kan man ha bara filtelutten {vad var det för jävla ord, då? :( haha åhh}.

Så rädd att jag kommer missa nåt viktigt, typ sängkläder, mobil, pengar eller nåt. WAH. Packångest. Bara jag som har? Nä. NU - sova. Vi hörs nog inte förrän på onsdag eftermiddag. Då har jag en del att göra, så jag slänger nog bara in ett snabbt inlägg då. Hoppas på att hinna ta ett par bilder i Stockholm, som minne. Tusen pussar.

- I am så himla extremely charmig, says Sufi och köttbullar ihop nyllet.

STOCKHOLM BABY

13 juni, 22:10

Imorgon drar jag till Stockholm med Louice. Jag är så flippigt taggad. Det är en sån söt {höll på att skriva liten} stad! :'} Jag har slängt fram allt jag ska ha med mig på golvet i hallen. Mestadels kläder. Faktiskt endast kläder hittills. Mitt största problem är som vanligt skor. Har inga svarta ballerinaskor, skjut mig. Mamma försökte trösta med ord som "men du har ju två par blommiga, ett par röda, de grå, de korallröda och de vita?". Ja. Men inga svarta.

Det jag tänkt ta med mig är iallafall:
- Kudde
- Sängkläder
- Necessär
- Kameraaaaa
- Mobil + laddare
- Plånbok
- Kläder {shorts, linne, bh att ha under linnet, ett par svarta tights att ha på kvällen, linne till tights, tjocktröja och pyjamas}
- Öronproppar ♥ {kan typ inte somna utan det längre}
- Världens bästa bok

Behöver man nåt mer? Troligtvis. Men inte vad jag kommer på nu. Vet ni förresten vad vi ska göra i Stockholm? Vi ska se Linkin Park. :'D Det blir nog rätt awesome ändå, plus att jag aldrig varit inuti Globen förut..

Vacker bild från en gång när jag och Louice skulle laga mat. Jag skulle äta kyckling och Louice lax. Nom nom..

INFORMATIONSMÖTE, BIOBILJETT OCH GYMKHANA

13 juni, 21:46

Halooo. Nu är jag hemma. Sickna äventyr jag varit med om idag. Apoteket och allt! Där fanns förresten en pojk i kassan. När vi gick ut sa mamma lyckligt "han FLÖRTADE ju med dig! Varför blir du alltid så arg när dom gör det?". Haha åååh, orkar inte. Har min Skruttbulle, vem behöver tandkrämsleenden då?

Iallafall. Var på informationsmötet där vi fick MASSA info {no shit.. haha} och även en biobiljett för att vi kom! Aw. Överlycklig Sufi. Var klar runt 17.2O. Såg till att boka ny kassatid också, så på torsdag klockan 13.OO ska jag dit och lära mig kassan för sista gången. Så sjuuuuukt nervös inför när jag ska börja jobba på riktigt. Kommer göra tusen fel och det kommer bli milslånga köer. Hurraaay!

På ridningen var det gymkhana. Älskar det. För er som inte vet är det som en stafett. Man delas upp på två lag och vår ridinstruktör har byggt upp en bana. Hinder, slalom, hinderstöd. Sedan kan hon ge olika övningar, typ "hoppa på vägen upp och slalom på vägen tillbaka i galopp!", så startar man samtidigt, en från varje lag. Vårt lag var ganska överlägsna och vi ledde med ganska många poäng, tills sista övningen. Då sa hon "den som kan plocka undan sin hinderbana snabbast vinner ALLT!", och då vann de andra. Ååååh. Dålig förlorare. :/ Haha!

Ett isisöga. :}

Här har ni en superfin bild gjord i pain av vår bana på ridningen:

Bakom/innanför de blåa bommarna står blå laget, och bakom/innanför de röda står rött lag. Sedan startar man samtidigt. Hon kan kombinera olika övningar, typ hinder på vägen upp och det fortaste man kan längs väggen tillbaka. Slalom i skritt och fri fart tillbaka. En övning var "hoppning upp, hoppning ner men ni får starta när ni vill" vilket betyder att hela laget kunde hoppa samtidigt, vilket vårt gjorde. Vi fick även springa bredvid hästarna. Haha ååh, sjukt jobbigt.

MOT COOP

13 juni, 15:37

Just nu väntar jag på att klockan ska bli 15.35 så att jag kan börja gå bort mot Coop. Vill inte stå där och vänta alltför länge. Det är informationsmöte, jag har ingen aning om vad som ska hända, men det blir nog trevligt. Efteråt väntar avslutning på ridningen. Tror att det blir gymkhana. Kul ju! Jag har Orvar, som vanligt. Gospojken!

Nä, ha det så bra. Skriver kanske ikväll om jag hinner. Måste ljudlägga då. Ber tusen gånger om hundra till gud att det fungerar. Sist krånglade det när vi skulle ljudlägga Louices del. Pufssar!

RESURSDAG OCH STOCKHOLM

13 juni, 14:43

Tjolahopp. Idag är det resursdag och jag har gjort två uppgifter. Mitt kubbspel, hela kartongen och det. Skrev ut min egen design och klistrade på min fint {hostattacken} utklippta och ihoptejpade låda. Vackert blev det.

Jag och Louice filmade nyss till multimedian. Hur man viker origamipapper. Egentligen skulle vi gjort det var för sig, men vi hade tid över och filmade nyss. Dock blev filmen alldeles hackig när vi la in den på Louices dator. Hennes händer skakar som om hon har Parkinson typ. Ser ju inte alltför bra ut.. Och alla lärare är borta. Haha. Jag ska skriva klart min språkhistoriauppsats under tiden.

Ikväll ska jag ljudlägga till engelskan, och på onsdag när jag kommer hem från Stockholm ska jag göra min fotouppgift. :} Wiho! Sedan är jag klar med allt, allt, allt. Egentligen har jag en uppgift i medieproduktionen som man "gärna" fick göra för att förbättra betyget, men hade betygssnack nu och det kan inte bli mycket bättre. Claaad hest. Ska skriveliskriva klart min svenska och lämna in nu. Vid 16.OO är det informationsmöte på Coop, och därefter ska jag försöka hinna äta innan jag åker till stallet vid 6-tiden. Ikväll ska jag spela in lite ljud till en engelskauppgift, köpa godis och packa tills imorgon då jag åker till Stockholm med Louice. :}

Ett stycke greees.

MONGOLID MED MÄRKESKLÄDER

13 juni, 00:12

Åh, vet ni vad jag såg idag eller. Klart ni inte vet. Jag var ju som jag skrev tidigare i den enorma staden Karlskrona med Simon, hans mamma och Peter {= mammas man, men vem orkar skriva "och simons mammas man" hela tiden?} idag. Vi gick till McDonald's och skulle äta. Satt vid fönstret och såg ut {no shit}. Ute kom en familj som såg "fin och rik" ut. Om ni förstår hur jag menar? Sättet de såg ut på, deras uttryck, deras kläder, hur de rörde sig. Allt. Som Mickan och Fredde i Solsidan. Det var en mamma, en pappa, och en son som såg ut att vara kanske 16-18. Såg bara sonen bakifrån först. Chinos, såg dyra ut. Converse, vita. Piké som jag inte vet vad märket heter {gul fågel typ, skitful}. Backslick. Pilotglasögon uppe på huvudet.

När sonen vände sig om såg jag att han inte var som han skulle. Mongolid {han såg ut som Ica-Jerry gör, vet inte om alla som ser ut så är mongolider eller om det kan vara olika sjukdomar, men han såg ut på det sättet om ni förstår}. Blev helt chockad och bara glodde. Familjen kom in på Donken och skulle beställa, sonen hade ganska svårt att tala, vilket gjorde mig ännu mer chockad med tanke på hans utseende {kläderna osv}.

Jag kanske har fördomar, men jag har inte direkt fått intrycket av att personer med sådana sjukdomar är speciellt intresserade av märkeskläder. Det KAN säkert vara så, döm mig inte nu utan försök se det ur min synvinkel först, men jag har aldrig någonsin sett det tidigare. Jag har fått intrycket av att de fokuserar mer på att lära sig saker och öva på sådant de tycker är svårt istället för att vara modeintresserade. Jag menar att de lägger mer tid på sitt funktionshinder än på att bry sig om att ha dyra kläder.

Om det nu är så, att han faktiskt inte brydde sig om vad han hade på sig, tycker jag att det är hemskt. För hans föräldrar var verkligen extrema. De var verkligen ett sådant föräldrapar som gör att fördomar kring rika människor skapas. Hur de betedde sig, såg ut, var, rörde sig, pratade. De nästan föste undan sonen bakom sig, gömde honom. Som om de skämdes. Det såg verkligen ut som om de skämdes. Om sonen råkade skrika eller säga nåt för högt sa båda "shhhhh!" och såg sig omkring helt livrädda.

Jag vet inte, men jag fick intrycket av att de gjort honom till vad de ville att han skulle vara. Låtsas att det är han som vill se ut på det sättet, en typisk brat, så att han ska se "vanlig" ut. Så att han ska vara bra nog att tillhöra familjen. Om det är så är det väldigt hemskt. Nu när jag väl skriver detta inser jag att det inte är enkelt, för jag kan inte formulera mig så som jag vill. Det finns alltid surskallar som försöker leta fel. Man kan skriva "idag är det sveriges nationaldag!" så är man rasist. Det är svårt att skriva en sådan här sak så att även sådana personer ska förstå hur jag tänker. MEN SCREW YOU BITTERFITTOR, jag orkar inte sitta och skriva formellt för att ni inte ska balla ur.

Jag tyckte det var hemskt att se iallafall, hur de verkade skämmas för honom och hur de klätt ut honom till något som han förmodligen inte var. Jag tror inte direkt att de sticker till honom en tusenlapp så att han kan gå och handla sina egna kläder. Förmodligen fixar fina lilla mamma det. Stackars pojke. Både jag och Simon bara stirrade efter dom, och när de gått sa vi typ "shit, såg du?!". Jag tror knappast att den pojken sagt till sin mamma att han minsann vill ha converse eller armaniglasögon. Det kändes inte så på sättet han var och hur han betedde sig, det kändes inte riktigt som om han hade så stor koll på sådant. Men jag kan ha fel. Och det finns säkert människor med samma sjukdom som är väldigt modemedvetna. Men han verkade så "svårt sjuk" att det kändes omöjligt.

Jag bara upprepar samma saker nu. Nu ska jag sova. Heido.

EXTREEEEMELY STRESSIGT OCH LITE KLAGANDE

12 juni, 23:57

STRESS! Jag slutar skolan på torsdag, och måndag-onsdag har vi resursdagar. För er som inte har lika många hjärnceller som oss andra betyder det att man får jobba med det man känner att man måste komma ifatt med. Jag har inte alls mycket kvar, "jag skulle lätt klara av mitt sista på en skoldag" tänkte jag stolt i fredags. Sedan gav Coop mig en kassatid mellan 11-14. "HURRAAAAY!", var inte vad jag skrek. Jag ska alltså inte jobba små vänner, men man måste gå dit tre gånger för att lära sig kassan innan man får börja jobba. Jag har bara min tredje och sista gång kvar och den fick jag alltså imorgon. Jag har missat två tider redan. Första var jag på Siesta och andra var jag dödssjuk {i torsdags}. Sååå, det blev måndag. Eftersom jag missat två andra tider ville jag inte säga nej. Känns som om jag är lite.. bortskämd då. Snobbig typ. Får väl klara mig.

Det är bara det att måndagen kommer bli extreeeemely stressig för mig. Kommer fara både hit och dit fortare än nånsin.
8.15 - gå till Sven för att göra provet. Vet inte hur lång tid det tar men räknar med max en timma.
9.15 - springa fort fort fort till mediahuset och skriva ut framsida, baksida, spelregler och kortsidor till kubbet. Lämna in.
9.15-10.40 - ta hem en snowball, lämna in ledighetsansökan, meddela studievägledarna om höstens praktikplats, kolla med peter om datorinlämning.
10.40 - gå mot Coop.
11.00 - kassa! Gud hjälp mig.
14.00 - jag slutar på Coop.
14.00-14.30 - gå till apoteket, köp mat {hinner inte äta innan 2.. </3}
14.30-15.40 - skolan, jobba med vad som behövs
16.00 - informationsmöte på Coop, vet inte hur lång tid det tar
17.30-18.00 - äta, byta om
18.15-20.30 - stallet
20.30 --> köp godis, spela in ljud till engelskan, skriv klart det sista på språkhistoriatexten, planera fotouppgiften, packa inför stockholm.

Ser ni det schemat eller. Det är nästan så att jag känner mig som en kändis. Eller inte. Fick nyss ett rage-anfall och började slänga saker omkring mig. Fina manvän var ganska snabb när datorn höll på att fara och flyga. Du är bra Skrutten ♥ Tack för att du räddade datorn och gav mig cola.

INSEKTSFOBI

12 juni, 22:12

Köpte grönsakssoppa och cola med Simon innan. Det är inte alltid lätt att ha insektsfobi. Var uppe och åt soppan {♥} med Simon nyss, och medan vi åt flög det runt världens största insekt i köket. Alltså verkligen jättestor, typ 3 cm lång eller något, och väldigt smal. Vet inte vad det var men den var jättestirrig. Till slut flög den och satte sig vid lamporna under köksskåpen {}. Satt som på nålar och åt, och när vi ätit upp var jag tvungen att kissa. Sa åt Simon att han kunde gå ner så länge. Han bara "okej, släcker du här sen då?", jag "nej! :(". Lampknappen är ju precis bredvid spotlightsen {där röda pilen pekar}. Buh. Så Simon släckte innan han gick ner och det blev kolsvart i köket. Sprang in på toan, räserkissade och öppnade dörren jättelångsamt. Som på film nivet. Sen kutade jag det fortaste jag kunde med händerna för ansiktet genom hela huset, ner för trappen och in i Simons rum. Kraschade in i någons stenhårda sandaler med stårtån och glömde colan uppe i kylen. Bra.

MARSIPANTÅRTA OCH PLUGG

12 juni, 19:51

Men hei. Vi la oss vid 4 igår {på natten/morgonen/vad man vill} och vaknade vid 12-tiden idag. Inte jätteilla ändå tycker jag. Satte igång med att städa hela Simons rum, räkna pengarna han fick i studentpresent och äta upp de sista vindruvorna. Sedan bar det av mot Karlskrona med Simons mormor och hennes man. Vi skulle till Simons mamma, och senare ta emot hans moster och hennes familj när de kom från tåget från Köpenhamn. Hans moster hade fyllt år så det blev en liten överraskning. Trevligt! Jag fick marsipantårta igen. Himmelriket ♥

Vi hann äta på McDonald's i Karlskrona också. Sicken upplevelse. Inte varje dag man äter på donken i Karlskrona! Vi kom alldeles nyss hem, så hela dagen spenderades där nere. Trodde inte vi skulle bli borta riktigt så länge, så nu har jag en del plugg att göra. Simon ska hjälpa mig med ett ljud till en multimedia-uppgift och sedan ska jag lämna in några uppgifter som är klara. Jag är knas. Jag kan göra klart en uppgift jättefort, men jag glömmer alltid att lämna in. Smartie. :}

Jag har inga roliga bilder. Jag vet. Ni har redan sett alla. Jag vet. Men jag har faktiskt inte hunnit. Sådeså.

Vilken fantastiskt intressant och stor bild.

EXTREMSVAMMEL, ASCOOL KRÅKA OCH PAINTBILD

12 juni, 00:56

Såhär sent om nätterna är det inte helt ovanligt att jag flippar. Jag får även Skriv-det-första-du-tänker-på-syndromet. Det vill säga, jag byter samtalsämne hela tiden. Jag kan gå från samtalsämnet rosa ponnyhästar till rumpludd på mindre än en sekund {därför är min styckeindelning mer rumpkn*llad {stjärna för dig mamma!} än vanligt ni undrar varför det ser weird ut, byter typ rad när jag slutat tänka en stund och kommer på nåt nytt. Lönngreat skulle bli jätteglad om han läste}. Simon somnade på min mage förut. YTTERST VARMT. Och gosigt såklart. Det tyckte iallafall han. Cirkus 1O minuter senare vaknade han nöjt och en dregelpöl låg på min mage. Så härligt! tänkte jag inte. Fast jag älskar skruttelutt iallafall.

Jaaaaaaha. Åh, juste! Skulle ju berätta en sak för er. När jag åkte bussen till Simon för några dagar sedan satt en kråka på vägen. Busschauffören körde inte speciellt fort, 5O km/h kanske, och förväntade sig väl att kråkan skulle flytta på dig. Det gör dom ju alltid. Kråkan satt kvar. Den spanade in bussen några meter innan och liksom ställde sig i stridsställning. Sedan duckade den så att bussen kunde köra "över" den. Sitter alltid längst fram när jag åker till Simon för blir så lätt åksjuk, kollade i backspegeln och han fortsatte hoppa runt på gatan. Sån jävla tuff kråka. Önskar jag var en lika tuff kråka.

Mutti {mamma} är ganska villig att låna ut pengar till mig så att jag kan gå på Wtai. Jag tycker faktiskt extremsynd om min mutti. Hon tvingas låna ut massvis med pengar till mig just nu. ALLT som intresserar mig händer nu i Juni. Skitdåligt planerat av alla tycker jag. Tycker även att ni kommenterar skitdåligt. Kanske aldrig mer har lust att skriva nåt om ni inte kommenterar nu.

Tänkte på det. Jag kommenterar aldrig någonsin en annan blogg. Louice kan skriva typ "sofie är finast och jag älskar henne" men jag kommenterar det inte. VEM ORKAR KOMMENTERA EN BLOGG. Gud. Kommentarsfunktionen är överskattad. De enda som kommenterar min blogg är engelska läsare. Och de skriver i princip bara "nice website" eller typ "STILL nice website". Tack då.

Nu ska jag trycka in en näve chips i munnen ala Lulleh-style {Simons kompis}. Har hört att han är bra på att mala chips. Jag tror detta blir sista inlägget. Heido alla. Godnatter. Sov snyggt nu.

Oh btw, jag målade en paintbild innan. Kände att det var CHOK MED LÄNGESEN sist jag målade i paint. Jag bad om förslag på ansiktsboken. Min anstiksboksvän Arian skrev "måla mig", så jag målade honom {höll på att skriva mig igen}. Ingen fattar. Godnattpufss.

Väldigt stiligt. Målad med musplatta. Sufia min ven översatte glatt "musplatta" till "ritplatta", men ack, jag och min ritplatta kommer inte så bra överens. Med musplatta menar jag musplatta. Alltså musplattor som laptops har. Simon påstår att det heter nåt annat som jag glömt. Godnatt.

MÖRKER, INGEN POÄNG, FESTIVAL, STENDÖD FLUGA OCH SVAMMEL

12 juni, 00:42

Men hej där i mörkret. Jag kände liksom att det var dags att skriva nåt nu. Vad jag ska skriva har jag inte bestämt än, så ni får stanna tills jag kommer till poängen. Inte för att mina inlägg någonsin har nån poäng. Men iallafall. Jag och min ven Sufia har hittat en festival vi vill {SKA} försöka gå på. Den pågår under en enda dag och det kommer svinbra artister. Typ The Ark, Brandon Flowers {sångaren i The Killers} och fucking Coldplay. Tror ni vi dog. Ni trodde alldeles rätt. Vi stendog.

Jag har klagat hela dagen på hur varmt det är. Fast så har jag ju vinterkläder på mig också. Jeans och stickad tröja. Jag tänkte inte igenom mitt klädval imorse. Men ack, jag är en lycklig flicka här i värmen och mörkret!
1. Jag har chips, 2. Jag har cola, 3. Jag fick en hel paket vindruvor av Simon. Totally yay!, 4. Jag är HOS Simon, 5. Det är söndag imorgon och då är jag ledig, 6. Jag har inte kommit på nåt här än.

Såhär på kvällen brukar innehållet i min rinnande näsa förvandlas till tuggummi. Typ. Så känns det iallafall. Det blir som en supermegajättefet tjock mur och ingen luft kommer igenom. Så tvingas man andas genom munnen. Som en hund. Flås flås. I torsdags när jag var som sjukast och mådde pissbajsdåligt sa Simon att jag snarkat under natten. Vilka påhopp. DET ÄR FÖRTAL! Snarkar {nästan} aldrig.

Här svamlar man på. Jag har fortfarande inte kommit till poängen än vad jag vet. Det har förresten varit en såndär bajsäcklig flygande varelse i Simons rum idag. Fluga, kallas dom. Jag hatar dom innerligt. Denna måste varit minst 1OO år så långsamt som den flög. När man viftade hann man nudda den typ hundra gånger innan den flugit iväg. Till slut fick Simon ett nervöst sammanbrott, högg tag i närmsta Kalle Anka-tidning och ylade "JAG SKA SLÅ IHJÄL DEN JÄVLEN!". Jag satt i sängen och pekade stolt på flugan. Jag "där är den, där är den! DÖDA DEN!". PANG BOOM SPLATSCH och så fanns det ingen fluga mer. Jag: "är den död? :(". Ytterst dum fråga, men man blir lätt hjärndöd i stressade situationer. Simon "ja, den är rätt utsmetad på väggen så du ska nog inte kolla än!". OH LORD.

Nu kan jag inte svamla längre för ingen kommer orka läsa. Jag har till och med en kategori vid namn "Svammel". Den som tidigare idag fortfarande trodde att jag var normal har nog förlorat hoppet nu. Jag själv har gjort det för länge sen. Jag borde skriva en bok. "Sufis svamligheter". Jag skulle köpa den.

MAT ♥

11 juni, 17:41

Ska laga egen mat med Simon idag. Jag fick välja! Halleluja. Gissa tusen gånger vad jag valde? Potatisgratäng. Såklart. Det äter jag som godis. Haha! Nåt gott till, kanske kyckling eller nåt annat som inte kostar så mycket att man får ont i hjärtat. Ska köpa jordgubbar också! Åh, nom nom. Blir helt hungrig av att skriva om mat. Jag kan verkligen inte förstå hur folk klarar av att svälta sig själva och banta. HUR GÖR NI FÖR ATT STÅ EMOT MAT? Det är ju så gott. Jag skulle aldrig kunna. Tack gode gud för det. :'D

Med tanke på alla bitterfittor här i världen kanske jag ska förtydliga vad jag menade med att "jag skulle aldrig kunna", så att det inte blir missförstånd och folk börjar kalla mig för Kissie. Jag menade det jag skrev. Jag skulle aldrig kunna. Jag vill inte heller, varför skulle jag orka lägga ner tid på att må dåligt? Nä, fy. Men tänk om jag var en överviktig människa. Tänk om en läkare sa åt mig att min vikt var farlig för min hälsa och att jag behövde gå ner i vikt. Jag skulle nog kasta en hamburgare i ansiktet på doktorn och springa hem och trycka i mig chips ♥

Egentligen äter jag VÄLDIGT ohälsosamt. Det är tur att jag inte har lätt för att gå upp i vikt. Isåfall hade mina vänner fått rulla mig framför sig vid det här laget. Undrar vad som kommer hända med min kropp om några år. Nu menar jag invändigt. Kommer typ dö i hjärtattack. Och tänderna kommer ramla ut. Så sött!

Ganska väldigt gammal bild.

YOU MAKE ME GO DIZZY

11 juni, 15:43Hei knubbisar. Sovit jättelänge inatt. Galet hungrig nu. Om ni undrar. Nu ska jag busa med Simon. Jag har lyckats smitta honom med min äckelförkylning också. Mission completed. Han lät som en grävskopa hela natten. Sött ju.

Jag har inget att skriva, det kanske märks. Igår tog Simon studenten. Liite stirrigt blev det. Träffade Fia inne i stan och vi mötte Adam, Jens och David. Sprang in på BR jättefort och köpte en vattenpistol de skulle hänga på Ante. Sedan mötte vi Robin och Erik som hade köpt öl {att hälla i vattenpistolen}. Simon hade sagt att de skulle springa ut vid Domkyrkan, men där var det folktomt. Det kryllade däremot av människor på Larmtorget, så vi gick ditåt. På väg dit mötte jag Simons kompis Alex. Vi ställde oss på torget och där ringde Victor {Simon kompis} som undrade vart jag var. Försökte förklara. Är inte så bra på att förklara. Hann precis lägga på innan Louice ringde. Då stod hon med min familj vid Domkyrkan. Haha åh. Så hon slängde på luren och kom bort till oss hon också. Därefter ringde en ganska förvirrad pappa. Precis när vi kommit till rätta gick Simons klass ut. Sedan fick jag tränga mig runt bland allt folk för att fånga in Simon. Tog honom till mupparna och familjen där han fick massa saker runt halsen. Sedan ringde hans pappa och Simon försvann. Då började vi istället leta efter Ante. Det tog typ hundra år. Hängde en gris runt hans hals och sedan sprang jag tillbaka till min familj. Simon var inte där. Ringde honom. Inget svar. Ringde igen. Svar! Sprang dit. Ringde sen pappa. De kom också dit. Alla fotade. Sen åkte vi hem till Simons mormor på studentmiddag. GOTT. Tårtan var nomnomnom. Marsipan wooh.

På kvällen åkte jag hem, Simon skulle ut med sina vänner. Åkte in för att möta dom och efter ett tag åkte vi till Torsås. Simon var trött och hade inte lust att vara ute. Jag var förkyld och vi deckade ganska tidigt. Vaknade sent idag och ska nog göra lite egen mat senare. Mysigaste som finns att laga mat tillsammans. Pussar!

H&M's NYA SIDA OCH LEDSEN I HJÄRTAT

10 juni, 10:42

H&M har gjort om sin hemsida. Jag tycker nya designen var mycket snyggare och fräschare! Dock tycker jag att sidan blev lite FÖR avancerad nu. Innan var enkelt att hitta och det var lätt att förstå sig på allt. Nu tycker jag att det blir så mycket funktioner och kategorier att det är rörigt. Vad tycker ni?

Nu lyckades jag hitta "min sida" och se vilka varor som levererats och inte. Jag beställde lite på rea för några dagar sedan och det skulle komma i AUGUSTI. Fint, tänkte jag, då har jag ju fått pengar. De har redan skickat ett par av sakerna. Vad ska jag göra nu liksom? Får ju skicka tillbaka allt igen för nu har jag inte råd att köpa det. Hjärtesorg.

Nu ska jag sova bort det ledsna i mitt hjärta. Pussar!

SJUKIS, DUMDAG OCH STUDENTEN!

10 juni, 09:58

Goodermorgon. Sovit dåligt inatt. Jag är FÖR vek alltså. Jag blir verkligen förlamad efter att jag tagit en spruta. Känns jättemoget att jag inte ens kan lyfta armen utan att bli tårögd. Sprutan togs i vänster arm vilket är den sidan jag alltid sover på, så jag vaknar hundra gånger varje natt av att jag slängt mig på armen. Smartie.

Jag och Louice skulle filma idag vid 1O. Det gick ju sjukt bra. Regnet ÖSER ner här i Lindsdal. Jag får helt enkelt göra min engelskadel till bakfilmen som en ljudsaga istället. Det är ju ändå pratet som är det viktiga. Vaknade vid halv 7 eller något av att jag hade så ont i huvudet att jag var nära att spy. Migrän är underbart. Sprang upp och kastade i mig tabletter. Gick och la mig igen. Precis när jag somnat om vaknar jag av att något tungt dunsar ner på min mage. En 8 kilos-katt. SÅ MYSIGT! tänkte jag inte. Tvingades dela säng med knubbis, och han sover mer än gärna på tvären = jag får inte plats. Vid halv 8-tiden tröttnade jag på hans snarkande och gick upp.

Idag tar ju Simon studenten. Ska försöka bli frisk till 3. Woo-fucking-hoo! vad bra det kommer gå.

FIX OCH DON

10 juni, 00:18

Mår sjukt dåligt. Det sitter en bacill i min näsa med högtryckstvätt och liksom sprutar ut snor. Fräscht. Har tuss i näsan. Snörvlar som en femåring. Har skitont i huvudet. Halsen säger ajaj. Det är jättesynd om mig. Kan inte sova. Sov bort hela dagen idag. Dumt gjort för nu kommer jag aldrig bli trött. Snart ska jag hoppa i säng ändå. Får dunka huvudet i väggen tills jag deckar. Just nu håller jag på att rensa bland alla mina foton på ansiktsboken. Har raderat typ 8 album, för det kändes som om samma bild fanns på fler ställen. Onödigt. :} Nu har jag bara 19 album kvar...

Det tog mig tjugo minuter att skriva det här inlägget, så nu har det blivit dags att sova. Imorgon vid 1O-tiden kommer Louice. Då ska vi filma! Imorgon {som jag sagt hundra gånger} tar älski studenten, och efter det bär det av hem till honom för lite festligheter och mat. Återkommer nog på kvällen då maken är ute och roar sig. Pufss!

Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. Bild från december 2O1O.

NOW I WANNA DANCE THE NIGHT AWAY

09 juni, 22:05

Vet ni vad jag såg på Siesta eller. Fast nä, det var inte jag som såg för jag var så hyper. Det var fia som såg. En tjej som stod en bit framför oss hade tatuerat in "it takes a fool to remain sane" bak på ryggen vid skuldran, uppe vid axeln nivet. Finaste jag sett. Fia bara "DU BORDE GÖRA DET, DU BORDE GÖRA DET PÅ HANDLEDEN!". OMG JA DET BORDE JAG.

Jag borde även vänta tills min the ark-hysteri lagt sig. Men jag har alltid velat ha nåt på handleden. När jag var pytte ville jag ha mitt stjärntecken, sen ett hjärta. Nu vill jag ha en fågel eller typ EN kort mening. Men då ska den vara jävligt fin och bra och smart osv. It takes a fool to remain sane är ju världens bästa mening.

Nä, nu ska jag gå och andas i en påse. Farvel.

Första högst upp till vänster är kärlek.

4 ALTERNATIV

09 juni, 21:24

Sitter och funderar på vad jag ska göra nu. Typ racerstädade mitt rum alldeles nyss. Svisch, sa det, och snoret flög men nu är det rent! Haha, förlåt. Jag är inte så slemmig som man kan tro. Jag har fyra alternativ på sysselsättning:
1. Pilla navel
2. Redigera Siesta-bilderna
3. Redigera Nellie och Märta-bilderna
4. Lämna in sista plugget

Nummer 3 och 4 är "borde"-saker. Om det finns saker jag borde göra känns de aldrig sådär jättelockande. Men äsch. De stackars flickorna måste ju få sina bilder någon gång. Det suger getballe att varje bild tar hundra år att fixa. Vill att alla ska se lika dana ut och jag la typ 17 veckor på varje bild av de 5 jag redovisade. Smart. Tröstäter lakritspingviner och lyssnar The Ark och Håkan. Hoppas på wtai med fia och längtar tills imorgon. Fetingpufss.

Foto: Sofie Rydén {jag} / Liten uggla fotad på Skansen {tror jag}. Mitt namn ska egentligen inte stå med, det finns bara där eftersom bilden användes till en tidning på nätet innan. Har inte bilden utan "logga" på skoldatorn. Men det är kanske bara jag som blir deprimerad av att se den?

09 juni, 21:18

Tell me a joke and make me smile
Play me the part, be the star for a while
And absolutely no decorum whatsoever, baby

Gimme a wink, let me know you're alive
Do what you will, we're only here for a while
So absolutely no decorum whatsoever, baby
Absolutely no decorum whatsoever, baby

LITE AV DET NYA

09 juni, 20:45

Försökte hitta bilder på de nya kläderna, men hittade bara tre plagg. Dessa kommer från Gina Tricot.

Glasslinnet är inte så fesblekt irl och kostar 99 kronor. Det är även vääldigt slappt.
Toppen är också betydligt slappare och kostar 79 kronor.
Tunikan kostar 149 kronor.

Köpt även lite annat: alldels för stor vit tunika/sak - 199 kr på Gina / söt stickad tröja i kattkräksfärg - 199 kr på Gina / rosa {typ} bh {sådan bred nivet, som man ska ha under annat} - 99 kr på Bik Bok / vitt kort pösigt linne med djupa armhålor - 149 kr på Bik Bok / grått pösigt linne med knappar och djupa armhålor - 129 kr på Bik Bok / vit bh att ha till min spetsklänning med djup rygg - 199 kr på Lindex / assöt bikiniöverdel i mystisk färg - 49 kr på H&M.

SÅ. HIMLA. FATTIG.

SJUKIS, STUDENT OCH PRESENT

09 juni, 20:25

Hej alla söta. Idag är jag sjuk, mår bajsdåligt. Har haft ont i halsen och varit hes sen i förrgår, men igårkväll började jag må riktigt dåligt. Tappade rösten helt och blev jättesnorig. Tjock i huvudet och hängig. Tror att jag hade feber när jag vaknade idag, usch. Ville bara dö typ, haha. Plus att jag är helt invalid pga att jag har så ont i min sprutarm. Sjukanmälde mig, ringde Coop och sa att jag inte kunde komma och ringde sedan Louice. Vi skulle filmat idag, men vi gör det imorgon, vare sig jag mår bra eller inte. Måste ju!

Imorgon tar även älskling studenten. Har köpt två presenter som jag ska hänga på honom imorgon. På skoj, såklart. Min kompis Ante tar också studenten, så han får också en liten sak. :} Nämde ju att mamma köpte kläderna jag la undan på H&M sålänge. Jag hade lagt undan lite på Bik Bok också, men jag bad henne att INTE köpa det eftersom jag tyckte det blev för dyrt. Då hade hon köpt det iallafall, som present! Älskipälski mammsilull! ♥

Foto: Sofie Rydén {jag}. Modell: Emmie Rydén. Gammal bild på syster som ni sett förut.

WANTIES

08 juni, 14:20

Vill ha.

De svarta med snörning tror jag att jag ska köpa. Nån gång. Snart. Typ när jag jobbat och fått lön. Om de finns kvar. Åh. Lets plugga vidare.

VÄRLDENS BÄSTA MAMMA OCH LITE PLUGG

08 juni, 12:41

Halloo. Sitter runt världens minsta bord i skolan tillsammans med Louice och Liv och gör klart de sista skoluppgifterna. Inte mycket kvar nu! Typ 2 uppgifter jag måste göra helt från början, som jag inte gjort än, annars är det bara småpill eller sådant som är klart men som jag glömt lämna in.
{Påminnelse till mig själv: tolka en fotografs bild, filma origamipapper, ljudlägg filmen klart {ta hem snowball}, filma sista scenen till engelskaprojektet + ljudlägg, vik färdigt kubblådan {görs idag!} och lämna in min uppgift i språkhistoria}. Det mesta där är näääästan klart, så det är bara småpill kvar.

Jag har världens finaste mamma ♥ Igår när Louice lurade med mig till Modehuset gick vi in på Gina. Jag hittar helt seriöst ALDRIG kläder där inne, så jag gick in dit ganska lugnt {har inte så mycket pengar så får ångest av att kolla i affärer då} eftersom jag "visste" att jag inte skulle handla nåt. Gick in i provhytten med typ 1O plagg. Valde ut några fina och gick glatt mot kassan. Tvärstannade när jag kom på att jag hade typ 2OO kronor på kortet. Ville ta mitt liv och skära mig med motorsåg i armarna. Så mamma köper de åt mig så länge. Massa pufssar på dig mor. Du är bäst.

Tjockt. Chips och vatten. Foto: Louice Bertilsson.

SOVA TIDIGT, FOTOUPPGIFT OCH SIESTA-ALBUM

07 juni, 22:55

Ska strax hoppa i säng. Blir att sova innan halv 12 idag, LÄNGE sen. Haha. :} Imorgon väntar svenska b och foto a. Sista riktiga skoldagen för min del. SÅ HIMLA SYND, tycket jag inte att det är. Jag tycker faktiskt att det är riktigt festligt. Det enda som oroar mig är hur jag ska hinna klart med återstående skolarbeten då jag missar två av skolans resursdagar. Drar ju till Linkin Park med tuffa Louice! Huuuur kul?! Apkul.

Imorgon ska jag ställa upp som "modell" till fias fotouppgift igen. Hon ska ta sista bilderna på mig, David och Adam. Efter det åker jag till Simon. MÅSTE plugga matte också eftersom jag har prov på torsdagen. Tror jag? Sven är vimsig. Ska btw göra ett Siesta-album. :'D Ett album med alla minnen. Ska framkalla bilderna, stora och små, samt klistra in lite fina minnen från resan. Tågbiljetterna, festivalarmbandet, kvittot från pizzerian, någon sida ur programbladet osv. Mysigt va? Ska även skriva ner alla roliga citat folk sa. Nu ska jag hoppa i säng. :} Pufss på rumpan.

BILDER FRÅN DAGEN

07 juni, 21:02

Nu på tisdag åker jag till Stockholm med Louice. Vi ska se på Linkin Park. Hur underbart som helst. Sufia har hittat en festival i Göteborg som vi förhoppningsvis ska boka biljetter till, och så ska jag se The Ark och Håkan i Guldfågeln Arena i juli. Ooh love. Ska försöka se The Ark ytterligare en gång. Skulle såå gärna vilja gå på Putte i Parken, men det ligger i Värmland. Tåget kostar skitmycket. Wääh.

Bilderna har inget med övrig text att göra. Det är bara bilder från min eftermiddag på Modehuset med Louice. :}

Vi fick en ballong! Louice blev överlycklig. Vi tog några bilder sen stack vi ner den i någons cykelkorg. Present!
Lånade bilderna från Louices blogg. Foton: Louice Bertilsson.

SPRUTA, MODEHUSET OCH BRAIG LÅT

07 juni, 20:31

Hei hopp. Hälsade på farmor och farfar idag. Åt jordgubbar, gjorde pannkakor och hade en del skrattanfall. Skulle ta spruta idag vid 15.3O, wawaawaawa vad ont det gör efteråt! Typ förlamad och efterbliven. Jaja. Louice ringde och undrade om jag var på till Modehuset. Dum fråga. Köpte en bikiniöverdel för 49:- och la undan ett par toppar tills imorgon. Behöver verkligen linnen osv till sommaren. Är dock jättesuperdunderpank. Suger.

Just nu sitter jag och redigerar lite bilder från Siesta, längtar tillbaka och lyssnar på denna låten. Så himla fin. Om man lyssnar på texten börjar man gråta, så det är bäst att inte lyssna så noga på den. Haha. Typ skriven som hejdå-låt. Ååh.

Medan vi väntade på skjutsen hem från Modehuset gick vi in på BR. Alltså leksaker ♥ Gör mig till ett barn igen. Vi sprang runt helt hyper och klämde på precis allting. Vi hann även med att se Rydström {vår lärare, han som spelar i FF nivet} gå catwalk i hatt och sjukligt tighta byxor. Inte okej.

Bild sen typ maj eller så. Foto: Louice Bertilsson.

LEDIG, INGEN RÖST OCH F&F

07 juni, 09:57

Hallooo. Jag är ledig idag tack vare att jag hann klart med hemsidan i tid och redovisade den förra tisdagen. Tjoho! Vaknade vid halv 9. Hur kul som helst när jag kunde sovit bort hela dagen om jag velat. Kanske lika bra ändå. Har såna problem att hitta kläder nuförtiden. Tröttnat på hela min garderob. Vill bara bajsa på alltihop! Haha.

Snart ska jag ta och ringa min käre farfar så får han komma och hämta mig. Vi ska leka lite idag tänkte vi. Han fyllde år igår. Farmor kommer typ säga "åååh, hur har du haft det? Var det mycket folk?! Var du full? :D Berätta nu!" innan jag ens hunnit komma in. :') Jaja. Sitter och kollar igenom lite Siesta-bilder. Awsi. Längtar tillbaka. Jag börjar nog inse nu att jag faktiskt såg alla live, sådär nära. Fast det tar nog en dag till innan jag fattar. Nä, nu blire oboy och hoppas att min röst hittar tillbaka. Pufsss!

Foto: Sofie Rydén. The Ark i tighta guldkostymer. Hur snyggt som helst ju.

TURISTBILDER

07 juni, 01:21

Såklart måste man ta lite minnesbilder! Det är sånna bilder jag hatar att redigera men som är roliga att se tillbaka på senare. Här kommer några. :} De är inte seriösa utan bara tagna för mig själv.

Här åker vi tåg. Swiiisch!

Min frukost på tåget! Vindruvor, pucko + en snustorr fralla

Fias frukost till höger och parasollet som är fastspänt med band + hårband på fias gubbväska!

Fia pumpar madrasser. Hon tog min med för att det var "kul". Sjuka människa. Sedan kastade vi in sovgrejerna.

Fram med allt godis!

Ännu mer godis! Plus lite myggmedel {roll on}. Hade med mig myggspray också men den konfiskerade dem </3

Fia tappade en Toffife på marken och gosar med sin cola. Äcklig cola btw. Smakar sockervatten.

Sminkdags!

Vi hade finaste parasollet!

Det snygga armbandet man fick.

Smygfota varandra. Samtidigt..

Blev de nå bra eller?

Foton: Sofie Rydén {jag}. Det var lite bilder. Mer kommer snart. :}

SJUKIS OCH MASSA BILDER

06 juni, 23:51

Håller på att bli sjuk och det suger. Har jätteont i halsen, är hängig och täppt i näsan. Tur att jag är ledig imorgon så att jag kan vila lite. Ska hälsa på farmor och farfar för farfar fyller år idag, och så ska jag ta spruta vid 15.3O. Aoo. :/ Jag tror att jag är sprutallergisk eller något, om man kan vara det. Armen svullnar alltid, och efteråt har jag så ont att jag knappt kan lyfta den. Och det går typ aaaaldrig över. Farmor är likadan, fast hon är ganska rädd för sådant. Jag är inte spruträdd {om jag slipper titta när de sticker in den} så fattar inte varför jag får så ont. Ååh.

Nu håller jag på att föra över 529 bilder från ett av minneskorten. När det är klart ska jag sova. Trötter! :') Ha det bästast.

Foton: Sofie Rydén {jag}. The Ark till vänster och Plain White T's till höger.

SIESTA

06 juni, 23:17

Än så länge har jag bara hunnit slänga in 15O bilder eller något från Siesta, och jag tror jag fick lite över 1OOO innan batterierna dog. Haha. Det finns så mycket att berätta och allt var så himla roligt, så jag vet inte riktigt vart eller hur jag ska börja. Vi campade iallafall bredvid min kompis flickvän och hennes kompisar, så vi hade folk att umgås med på campingen. Jag blev kallad Batman av en helt random kille och förblev Batman under hela Siesta. Rätt trevligt ändå, vem vill inte vara en Batman? Började med att jag och Fia varit och kissat och kom tillbaka till tältet. Då hade en kille satt sig i våra kompisars tält och satt där och snackade. Vi var trötta och stressade och pallade inte gå dit och prata, så vi försökte slinka förbi lite diskret. Han märkte såklart det och började vifta. Först skrek han "kom och hälsa, var inte otrevlig!" till fia, så hon fick presentera sig. Jag stod bredvid och typ sov och försökte gå förbi och han bara "hörru Batman, kom här!". Sen skrek han "där är Batman!", "Batman, kom!" osv under resten av tiden vi var där. JAG HAR ALDRIG VARIT SÅ IRRITERAD PÅ NÅGON. Sista dagen satt han och söp med några brats och jag skulle ut ur tältet. Då ropar han "Öj, Batman!" och låtsas kasta ut ett lasso och försöker "vira in" mig. Dog av skratt. Han såg helt sårad ut och sa till de andra "alltså hon hatar verkligen mig. Batman hatar mig, sjukt jobbigt".

Sedan blev vi uppraggade av några pundare medan vi satt och åt pizza. Det var verkligen det seksigaste ögonblicket i våra liv. Flott och vitlökssås i hela ansiktet ♥ Två långhåriga killar och en kortare kille {"lillkillen"} med tjurring i näsan kom vinglande med en kundvagn de snott från Netto. Haha, finaste synen. Långhårig kille nr 1. hade cowboyhatt med rävsvans på bakhuvudet, avklippta jeans och cowboyboots. Långhårig kille nr 2. hade jeansshorts, var barfota och hade en väldans fager mustasch. Skönaste lillkillen hade ett par cowboyboots samt de kortaste, tightaste jeansshortsen jag sett ever i mitt liv. De hade största hålet på ena skinkan och han hade inga kalsonger under. Kära hjärtanes. De slog sig ner på vår filt. Långhårig kille nr. 1 kliar sig i skrevet och kör nedan ner handen i vår ostbåge-påse och utropar "FAN VAD GOTT MED OSTBÅGAR, JAG TAR LITE!". Ville spy upp min gyrosrulle. Vi sa lite diskret att ni kan få ostbågarna om ni vill. UBERLYCKLIGA blev dom.

En kväll när vi var på väg mot Håkan Hellström kom en kille och gick i kalsonger. Hans snopp tittade ut på ena låret. Avled ♥ Vi såg bland annat The Ark {♥}, Plain White T's, The Kooks, Ane Brun, Håkan Hellström och Daniel Adams-Ray. Jag kan fortfarande inte fatta hur nära vi stod The Ark och Håkan. Så nära att vi hade kunnat spotta på dom typ. DOG. Grät som en fjortis till The Ark. De ska ju splittras så de gör sin sista sommarturné nu. Han hade så fina tal och på slutet sjöng ALLA i publiken med {till Calleth you, cometh I} och jättemånga grät. Finaste jag varit med om. Håkan var som en duracellkanin. Är sjukt glad att jag ska se båda två på Guldfågeln Arena i juli!

Det var lite kort om hur vi hade det. Vi var även i världens skabbigaste simhall. Men vi fick iallafall duscha. Sedan hittade vi Netto och där sålde de mögliga jordgubbar. Jättefräscht!

Foto: Sofie Rydén {jag}. Fina The Ark. Sista bilden är från när de sjöng sin sista låt, Calleth you cometh I, och det var då det var så fint och sorgligt.

LINKIN PARK OCH LITE KORT OM DAGEN

06 juni, 22:58

Nu är jag hemma från stallet! Vi badade med hästarna. Choook mysigt bre. Imorgon är jag dessutom ledig, hur skönt? Tack vare att jag hann klart med hemsidan och redovisade den förra tisdagen. Yay's! Jag har en till nyhet, jag ska se Linkin Park i Stockholm nästa vecka. TAGGAD.

Sov 16 timmar inatt hos Simon. Var så himla trött, haha. Var i Kalmar idag runt kvart i fem och åkte hem för att äta direkt. Försökte packa upp lite eftersom jag inte hann det igår och sedan åkte vi till stallet. Mamma skulle lämna blommor hos en kompis på Öland och de var tvungna att prata en stund så vi kom hem en timma senare än vanligt. Packade upp det sista och åt toast. Nom nom! Ska snart hoppa i säng. Men först - redigera bilder från Siesta! :'D

Foto: Sofie Rydén {jag}. Bild på världens finaste Ola Salo från världens bästa The Ark. Åååh ♥

HEMMELIHEMMA

05 juni, 18:09

Hei fina och fula. Nu är jag hemma från Siesta! Har haft galet roligt. Vi tog ett tidigt tåg på torsdagsmorgonen och var i Hässleholm runt 9-tiden. Sedan stod vi still på stationen en stund och undrade vart vi skulle ta vägen. Haha, fula. Vi gick cirka 3 meter i taget innan vi var tvungna att stanna och vila. Vi hade choook mycket packning, bre!

Kom till campingen vid halv 11-tiden kanske, och satte upp tältet. Så himla mycket folk! Packa upp och inredde lite fint i tältet innan ett par kompisar till oss kom. De satte upp sitt tält bredvid så vi kunde umgås. Mys! Satt på campingen tills konserterna började. Plain White T's {de som sjunger Hey there Delilah} spelade först. ÅH DOG. Sedan kom Ladytron, men jag förstod mig inte alls på deras musik så vi gick runt lite på festivalområdet. Efter det spelad The Kooks, vi hade aldrig någonsin hört dem förut, men åååh. KÄRLEK, VI DOG. Sen små fina vänner, spelade mina älsklingar. The Ark. Har aldrig mått bättre. Grät till One of us is gonna die young och Calleth you cometh I, typ finaste jag hört och sett. Fast det hade med stämningen att göra också. Åh.

Ska till Simon nu, så berättar mer imorgon. Tusen pussar.

HEIDO BLOGGEN

02 juni, 00:08

Nu har jag tömt minneskorten till kameran, satt mitt sista kamerabatteri på laddning och även tryckt in laddaren i mobilen så att den överlever morgondagen. Godnattpratat med älsklingen också. Kommer sakna honom! Skrev en liten minneslapp och la på golvet. "Mobilladdare, kameraladdare + batteri, mobil, macka och glöm inte duscha!", haha. Åh, har bokstavligt talat PRESSAT ner allt i mina väskor. Undrar hur jag ska få hem allt. Dock så kommer det nog inte vara lika mycket att bära då, mat, läsk och chips kommer vara slut. :} Kommer hem runt 3/4 på söndag.

Kommer inte blogga nu torsdag-söndag, så det är kanske onödigt att ni kikar in då. Ni får ha det bäst. Jag återkommer på måndag med MASSOR av bilder från Siesta! Tusen pufssar ♥