Vila i frid

28 juni, 19:28

Jag vet att det är lite sent påtänkt, men min hjärna arbetar ju inte jättesnabbt och fokuserat som ni vet, speciellt inte när jag vistats i solen för mycket.

Det enda jag egentligen ska skriva är:

R.I.P Michael Jackson.
Lite svårt att förstå, jag tror inte jag gjort det än. Att han är borta, död. Endast 50 år gammal och orsaken sägs vara hjärtstillestånd. Man tänker sig nog inte att en sådan sak kan hända även en stor kändis.
Jag var aldrig något speciellt fan av honom, jag tycker att några få låtar är bra, men jag vet hur många som älskar det han gjorde och fullkomligt avgudade honom. Och så bara dog han, för jävligt tycker jag!
Tycker grymt synd om alla närstående och fans till honom, jag har sett en del nyhetssändningar där folk står ute på gatorna och sjunger hans låtar och gråter. Jättefint att se, synd bara att han aldrig fick se det själv.
Man blev nästan lite rörd när man såg folk stå i en stor klunga med slutna ögon och sjunga hans låtar, med tårar rinnande ner för kinderna. Han var verkligen en stor artist, och det han gjorde var jättebra.
Det är hemskt att en av vår tids största artister dött bara 50 år gammal. Även fast jag aldrig spelade hans låtar frivilligt eller sådär, så tyckte jag han var okej, och jag har svårt att förstå att han inte finns, även om jag knappt läste om honom längre. Min kompis berättade det för mig, och först tog jag det som ett skämt. Men sedan såg jag att 80% av alla på bilddagboken lagt ut RIP Michael Jackson, och det var även de största samtalsämnena och nyheterna på radio, tv och internet.
Men det är iallafall med respekt som jag till slut säger :

Rest in piece, king of pop,
ingen kommer någonsin glömma dig.

                    
Det värsta var, att när jag gick in på Google för att söka bilder på honom, och jag skrev in "Michael Jackson" i sökfältet, kom det genast upp en radda automatiska sökalternativ. De två första som kom upp var "Michael Jackson biljetter" och "Michael Jackson tickets". Det var bara för sorgligt.
Här är iallafall ett urval bilder från denna hemsida

säääännggggg

28 juni, 02:48

Klockan är nu 02:45 och jag sitter hemma hos sofia. Hon är och fixar sig nu, snart blir det att hoppa i säng och sova.
Har fått lite mystiska sms under kvällen (positivt mystelimystiska) och jag är helt hyper efter vårt julfirande. Vi har också målat i paint större delen av natten, vilket resulterade till ett par ytterst färgglada och vackra bilder (rekommenderas inte att titta på dem om ni är trötta, bakfulla eller allmänt irriterade).
Slänger nog upp en bild eller två här på bloggen i morgon, så länge kan ni besöka sofieryden @ bdb ^^

Ska hoppa i säng nu, pussågonatt!

Solsting?

27 juni, 22:37

Idag vaknade man upp bredvid sofia, supertrött. Vi hade velat sova såå mycket längre men vi skulle åka och bada på öland. Så, det blev att stiga upp vid 10 och fixa sig.
Varmt som satan på parkeringen. Glatt studsar sofie, sofia och emmie ut ur bilen och vidare ner mot stranden. Vi faller in i en lätt galopp. Nere vid vattnet är det halv orkan. Det är fiskmåsar. Dom skriker. Det ligger måsskit på grusvägen och campinggästerna är fulare än någonsin. Herregud. Familjen traskar löjligt av och an för att hitta en bra plats där det inte blåser så att hjärnan flyger ut ur öronen. Vi hittar en ganska bra plats dä det endast bubblar lite smått. Vi slår oss ner, muttrande och hungriga. Sofia, sofie och emmie tjuter. Det har landad cirka sjumiljonerfemhundratrettiotvå småflugor vardera på deras strandmadrasser.
Illtjut.
En skrattade fader. Han får en sko i huvudet, hans ögon snurrar en aning. Sedan sätter han sig i sin solstol och läser aftonbladet medan hans döttrar hjälplöst bankar ihjäl sjumiljonerfemhundratrettiotvå flugor med sina skor. Det slutar med att sofies hud knottrar sig och alla kroppshår ställer sig rakt uppåt, vilket är hennes reaktion på insekter. Som alla säkert vet har jag insektsfobi till tusen. Strandmadrasserna är numera svartprickiga.
Sofie och sofia står upp och äter fralla, och sofia utbrister; titta inte i gräset!
Sofie tittar i gräset, känner att hon måste kräkas i närmaste grannars kylväska. Det fullkomligt kryllar av småflugor i gräset. SÅ SATANS JÄVLA ÄCKLIGT ATT JAG DOG 16 GÅNGER OM.
(bara så att alla vet så sitter jag och ryser och kliar mig i hårbottnen nu när jag skriver det. Det var så sjukt äckligt, det kryllade)
Iallafall. Sofie och sofia bestämmer sig för att bli självmordsbombare och dränka sig i vassen. Det tycker dock mamma är något överdrivet så de bestämmer sig för att bli arabiska flyktingar och springer så långt jävla bort de kan komma från gräs, familj, flugor och apelsinsaft. De lägger sig i sanden. Inte lika mycket flugor som tur var, vi blev nog av med sjumiljonerfyrahundra men cirka etthundratrettiotvå var kvar.
När vi är stela i käken av allt gapande och vi plockat upp våra hakor ur sanden flera gånger ,(av olika anledningar. Först kom en ytterst fet och flodhästliknande tant förbi i rödlila bikini. Efterdet en flugattack. På det en snygg mage. En humla. En snygg mage. Flugattack), och vi har träningsvärk i armarna efter allt bankande lägger vi oss ner och försöker glömma att vi lever. Det händer inte. Vi försöker få närkontakt med gud, allah, moses och buddah men ingen verkar svara.
De kanske sitter på ett litet moln där uppe och skrattar skiten ur sig.
Jag blev väldigt bränd på ryggen. Jag blir först röd och sedan brun dagen efter, men det vet ju inte folk. Så folket tror att jag har jätteont. Jag har inte jätteont. Faktum är att det inte ens känns, det bara syns. (Oh satan vad det syns!). Jag funderar ändå på att låtsas ha lite ont bara för sakens skull.
Jag yrar nu, jag tror att det kan vara godiset jag åt.
Möjligtvis solen.

Puss!

Sommar!

25 juni, 22:27Nu är det äntligen sommar!
Passade på att dra ut på en liten fotorunda i Lindsdal med underbara sofia.

Love, Sofie

Back again

25 juni, 22:16

Herregud, verkligen längesen man bloggade nu!
Jag har ärligt talat glömt bort min blogg totalt, jag har haft så himla mycket annat att tänka på.
För det första var det sjukt mycket i skolan såhär sista terminen. Och när det är ens sista termin har man en hel del olika aktiviteter med sin klass.
Jag trodde allvarligt talat inte att 3 år kunde gå så fort. 9B är den bästa klassen jag gått med under hela min skoltid, varenda människa är underbar. Jag har redan skrivit detta på bilddagboken, men jag älskar er och jag kommer sakna er otroligt! Tack för dessa 3 år och lycka till i framtiden, ser fram emot återträffarna vi har lovat varandra.

Så har man gått ut nian också. Högstadiet avklarat. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, så mycket sorg och glädje på samma gång.
Sedan blev det ju sommarlov och då har man verkligen inte tid att sitta hemma och glo. Midsommarafton och en massa annat kul, vilket ös!
Har hunnit med så otroligt mycket på dessa få dagar jag varit ledig, underbart med sommar.

Och snart drar äntligen fotosäsongen igång på riktigt, fan vad jag ska fota då!

Love, Sofie