Helgen och godaste kantarellpastan

02 september, 21:10

 
HEJ! Har er helg varit bra? Min har varit det. I fredags var jag på bio med Lisa och Erik från jobbet och vi såg Slender Man. Kan ju sammanfatta det hela med att betyget "3/1O" på Imdb stämde bra. Den var alltså ingen höjdare. Men vi hade väldigt kul och jag var lycklig över mina cheddarpopcorn. Igår åkte vi in till stan för att spana efter samt köpa en julklapp. Vi kikade även på Scorett för jag tycker att Max ska köpa regnskor från Stenk. Jag har dessa och de är SÅ sköna och bra. Och snygga! Han går i spöregn i sina låga sneakers och blir dyngsur om fötterna. Vi har liksom en hund som måste ut i alla väder så jag tänker att det kan vara bra med vattentäta skor, haha. Jag hittade en jättefin klocka åt Max också som han blev väldigt förtjust i, från Thomas Sabo. Kikade på en stor resväska på Accent som är lite glittrig i materialet. Max tycker att den är hemsk men jag tycker att den är SÅ fin. Så o-typiskt mig??? Jag är ju ingen glittrig person alls liksom. Setet som jag spanat in på Calpak {HÄR} är dock snyggare. Gillar även de i rosé och de som ser ut som lite gammeldags koffertar med spännen. Hmm.. Well. Dagens planer med Sofia sket sig, men vi ska ses imorgon med vovvarna ändå så vi får klara oss tills dess. Vi blev bjudna på mat av farmor istället, och så målade jag skohyllan och Max målade hatthyllan. Ska måla ett lager till sen är den faktiskt KLAR!!! Måste beställa ben dock! Har helt glömt bort det. Nu ska jag spela tv-spel, och sen ska vi fortsätta titta på Bron som vi började se i fredags. Sådär 7 år efter alla andra, haha!
 
Gjorde världens godaste kantarellpasta till middag. Tog inga bilder för ljuset var fult och de fina tallrikarna är i diskmaskinen, haha. Men jag tänkte dela recepter iallafall. Receptet är vegetariskt i grunden, men vi bytte ut vanliga grädden mot havregrädde eftersom Max ej tål komjölk. Går ju även att göra vegansk om man väljer äggfri pasta och vegansk ost. :} 
Ingredienser: ca 5-6 dl stora kantareller, 1 stor gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1,5 dl torrt vitt vin, 2,5 dl havregrädde, persilja, ost {tex parmesan}, smör, salt och peppar samt pasta.
Gör såhär: Koka upp saltat pastavatten. Hacka lök och vitlök fint, börja steka i smör. Skölj under tiden kantarellerna, dela dessa och låt sen steka med löken tills all vätska försvunnit. Häll på vinet och låt koka in. Häll på havregrädden, persiljan och krydda med salt och peppar. Låt koka i några minuter och koka under tiden pastan. Servera med riven parmesan och mer persilja. 

Lämna kommentar