Hängig, lurig sköldkörtel, middagstips och dokumentärer

21 maj, 21:39

Hej bloggis. Nu sitter jag i soffan och väntar på att Max ska bli klar vid datorn så att vi kan gå en runda med hunden. Kikar på Anitha Schulmans live på insta under tiden, älskar henne! Jag vaknade upp hängig idag med superont i halsen och tungt huvud. Det har hänt några gånger nu, att jag vaknar upp småsjuk, sen sitter det i i en dag eller två innan det försvinner. Skumt. Jag blir ju hellre ordentligt sjuk EN gång då så att det är över sen. MEN, jag anar att det är något lurt med min sköldkörtel. Typ 90% av alla symtom stämde in, varav konstant halsont fanns med på listan, plus att både pappa och farmor äter medicin för sin sköldkörtel, och jag är ju väldigt lik båda två och har ärvt deras migrän {schysst}. Och så är det ju ärftligt. Så jag ska kolla upp det har jag tänkt. Nu har jag dessutom fått frikort så jag kan springa till läkaren hur mycket som helst alldeles gratis. Haha. Lite deprimerande ändå, att jag varit där så mycket och lagt så mycket pengar att jag fått frikort för första gången i mitt liv. Men bra, eftersom jag går till arbetsterapeuten en gång i veckan. :} Kan man gå till tandläkaren med frikort förresten?
 
Ikväll blev det lite hittepå-middag för min del. Max åt alla rester han kunde hitta vilket visade sig vara: en sked köttfärssås, en ensam kycklingfilé, ganska mycket tacofärs samt makaroner. Ovanpå allt detta hällde han riven ost samt tacosås. Mmm.... Jag förstår mig inte på honom. Han kan äta VAD som helst verkligen, och vilka kombinationer som helst. Mat som mat, tycker han. Men det är ju bra att han äter upp det som finns, haha! Jag fick ett infall och ville prova att göra tonfiskbiffar för första gången. Det blev så jäkla GOTT. Ta en burk tonfisk i vatten/olja {låt den rinna av ordentligt} och ett ägg. Gojsa ihop det och krydda som du vill, forma biffar. Jag tog salt, svartpeppar, citronpeppar och vitlök. Stekte dom i olja med babyspenat samt stekte ett ägg till. Sen åt jag tomat och lök med svartpeppar och olivolja på {för jag saknar Mallorca och där åt vi det varje dag, så jag försökte få feeling} till också. MUMS. Dagens middagstips! Just det, Max åt även en av mina biffar till sin saliga middagsblandning. Det blev tre stycken men jag orkade bara två. Under eftermiddagen har jag kollat på Fallet Kevin på SVT Play som så många pratat om. Alltså herregud!!! Blev helt chockad. Den var spännande men lite trög emellanåt tyckte jag, tempot kunde varit lite bättre. Dock sjukt bra story och verkligen sevärd. Jag ska även se The Keepers på Netflix någon dag har jag tänkt. Det ska vara en dokumentär om mordet/försvinnandet på en nunna som skedde för typ 4O eller 5O år sedan, och som aldrig reddes ut ordentligt. Nu måste jag gå för nu har Max fått vänta på att jag ska skriva klart, hehe. Puss!

Kommentarer:


Lorissa Lovebomb

Det var verkligen en sjukt märklig matkombination! Min make är likadan och blandar de mest märkliga grejer som han hittar, samt serverar det gärna på ett formbröd med ketchup på >.< Jag är mesigare i blandmat och håller mig gärna till de mer normala kombinationerna ;)

Lämna kommentar