Framme i Gbg, Naturhistoriska och bio

26 juni, 00:49

Imorse bar det av mot Göteborg tillsammans med pappa och Emmie. Vi lämnade först hunden hos farmor och farfar för de ska passa honom och jag tror att han kommer ha det super där. Emmie övningskörde nästan hela vägen och efter ett tag började det också ÖSregna. Det verkligen forsade så att man knappt såg vägen. Regnet höll i sig och här i Göteborg är det SÅ ruggigt. Det känns som att det är oktober eller november. Spöregn och iskall stormblåst. Hu, vad jag har frusit idag. Och Emmie också. När vi kom fram till Göteborg åkte vi direkt till Naturhistoriska Museet och det var kul och intressant. Jag gillade att de behållit alla gamla montrar och att nästan alla djur som var uppstoppade var från 1800-talet eller väldigt tidigt 1900-tal. Vissa djur/fossiler var även avgjutningar men jag tycker att det är bra att sånt här finns i utbildningssyfte, och att alla djur stoppats upp eller studerats efter att de dött själva, antingen naturligt eller i olyckor. Så många djur som hittats döda {som ju då stoppades upp under 1800-talet} som är helt utrotningshotade idag. Får ont i magen. Det är lätt att säga "det här djuret fanns en gång men inte längre", men när man ser RIKTIGA djur, uppstoppade, som nu är helt utrotade blir det mer verkligt. Det är svårt att tänka sig på något sätt. Att en hel art kan bli totalt utrotad. Människor är så vidriga! Meeen tillbaka till ämnet. Det var roligt och lärorikt {bästa var skelettet av en blåval och av en jättesköldpadda - hade ingen aning om att de var så gigantiska!} och efter att vi gått runt där inne bland hysteriskt vrålande ungar i ett par timmar satte vi oss i deras fik bland fler djungelvrålande barn. Alltså barn som skriker helt oprovocerat utan att föräldrarna bryr sig??? Blir tokig. Men fikan var god, haha. Klockan var runt 16:30 när vi åkte mot hotellet för att checka in. 


Vi bor på ett hotell som heter något i stil med "Kviberg Hotell & Konferans" samt något med "park", haha. När vi bokade boende fanns typ ingenting kvar trots att vi bokade i typ mars. Detta ligger ca 5-10 min från centrum med bil och är ett slags sporthotell. Riktigt fint och jag kan tänka mig att det är en riktig dröm för sportfreaks. Max och pappa gick runt och kollade runt lite innan och de har en hel skidanläggning här inne {?!} där folk åker skidor. Så sjukt! Och "utsikten" från fönstret i vårt rum är en enorm fotbollsplan. Lite kul. Hellre det än inget fönster. Gillar att det är lite annorlunda! Rummen är jättefina men svinkalla så det var tur att jag packade tjocka gosestrumpor och extra myströja. Nu hoppas vi att hotellfrukosten är god också! När vi hade bott in oss på rummen en liten stund och efter att Max och pappa gått en tur och kollat lite började vi fundera på hur vi skulle spendera kvällen. Vi hade ingen plan mer än att vi ville käka på Vapiano. Pappa kläckte plötsligt idén om bio och det tyckte vi andra lät kul. Så vi kastade oss i bilen direkt för att hinna äta innan bion. Det var lång kö in på Vapiano, men den rörde sig snabbt så vi stod kvar. När vi stod som nr 2 i kön öppnade sig himlen totalt. Egentligen ville de att man väntade utanför men vi smet in ändå. Jag och Emmie åt risotto, och både pappa och Max tog någon pesto-pasta som de tyckte var supergod. Pappa hade aldrig ätit där tidigare men blev frälst. Kul! Vi promenerade bort till bilen efter maten för att lägga på mer pengar till parkering, och just när vi kom fram till bilen öppnade sig himlen igen, fast ÄNNU värre än innan. Vi hoppade in i bilen för att vänta ut det värsta och där blev vi kvar en stund. Min mobil dog så jag har inga bilder, men efter ett tag trotsade vi regnet {som hade lugnat sig} och gick bort till bion. Vi såg Wonder Woman och deras biostad var helt enorm. Tyvärr var 3D:n riktigt kass, förmodligen pga glasögonen man fick. Jag blev på riktigt åksjuk i början men vande mig efter en stund. Men man såg verkligen dubbelt, det flimrade och djupen var helt fel så man kände sig lite yr. Jag älskar ju sci-fi och superhjältefilmer, men INTE den här. Usch nej. Den var inte hemsk men jag kommer inte att se om den heller tror jag. Bloggar från mobilen och har ingen koll på hur långt inlägget blir så jag slutar här. Får prata mer om filmen i ett inlägg hemma. Just när bion var slut hade Coldplay sluta spela {de spelade ikväll också}, så flera tusen människor kryllade på gatorna och det var himla svårt att komma fram med bilen. Men det gick till slut!


Nähe. Är supertrött och frusen så jag ska sova nu. Imorgon fyller Max 25 år och vi ska spendera dagen med strosande, shopping och massa fika i stan. Helt enligt födelsedagsbarnets önskan. Jag tog med hans presenter så han ska få dom på sängen imorgon på morgonen. Det ska vara uppehåll och delvis soligt imorgon så vi håller tummarna för att det blir så också. Godnatt!


Lämna kommentar