Akuten, kasst bemötande på ortopeden & dagen

01 juni, 12:00

 
I natt fick jag åka in till akuten med min lilla hand. Den svullnade bara mer och mer {typ dubbla storleken än på bilden - och ja, den började svullna uppepå också}, det började sticka i fingrarna och handen + fingrarna domnade bort helt, fingrarna var iskalla och blålila och jag hade helt galet jäkla ont. Ringde först sjukvårdsupplysningen vid O1:OO efter att ha legat vaken och bölat av smärta i en timma, mest för att jag ville kolla vad jag själv kunde göra åt svullnaden + domningarna. När fingrarna var så lila och kalla, och jag knappt kunde röra tummen för att den var så bortdomnad blev jag faktiskt orolig. Hon på 1177 sa att jag skulle åka till akuten direkt, vilket såklart gjorde mig ännu mer nervös. Så jag väckte Max och vi åkte in. De tog blodtryck, tempen och gud vet vad och jag fick prata i en evighet. De verkade chockade över att man inte hade opererat handen {älskar när läkare blir förvånade över sånt i efterhand, det gör mig verkligen lugn i själen!!! inte} och över att ingen på ortopeden hade velat titta på den sen i mars. TACK <3 De var så snälla och bra, de två killarna som hjälpte mig och pratade med mig. Synd dock att de inte kunde hjälpa mig vidare där och då. De sa att läkaren hade väldigt mycket att göra och att de tyvärr  inte skulle prioritera att röntga mig under natten, så jag fick smärtstillande för att kunna sova och blev ombedd att ringa ortopeden idag. Kom hem efter O2:3O och somnade efter O3. Vaknade 1O:15 {!!} och ringde ortopeden direkt. Fick samma dystra jävla icke-hjälp som alla tidigare gånger. 

*Jag berättar kortfattat att jag brutit radiusbenet i februari, har haft ont och i princip ingen rörlighet sedan dess och i natt åkte jag till akuten pga att handen svullnat upp extremt och jag tappat känseln, och läkaren på akuten bad mig ringa ortopeden*

Sköterska: "jaha, och då ska jag bara titta vad de skrev på akuten... här står det att du ska ta kontakt med vårdcentralen?"
Jag: "jaha, men det var inte vad han SA till mig. Min sambo var också där, och han sa att jag skulle ringa till er"
Sköterska: "ja, fast så står det ju inte här..."
Jag: *blir jättearg och frustrerad på tanten och fräser att hon ska hjälpa mig NU och att jag fortfarande är sjukskriven*
Sköterska: "jaha, är du sjukskriven från oss?"
Jag: "ja, fram till den 12 juni. Och då undrar jag lite hur ni tänker eftersom handen fortfarande är så dålig och jag har så ont?"
Sköterska (ignorerar mig): "jag ser här att du går hos Ingrid som är arbetsterapeut? Har du någon tid där snart?"
Jag: "ja, den 8 juni"
Sköterska: "jaha, så då menar du att du inte klarar av att vänta tills den 8 juni för att du har så ont, eller?"
Jag: "delvis, ja, men också för att det uppenbart är något FEL på handen eftersom den svullnat upp till dubbla storleken. Jag har jätteont och läkarna på akuten sa åt mig att ta kontakt med er för att se vad NI vill göra åt saken och hur NI vill gå vidare. Ni kanske förslagsvis vill röntga eller så kanske min läkare ska titta på handen eftersom han inte gjort det sedan i mars???"
Sköterska: "hmm, jaha ja, jo men jag får ju prata med din läkare om det här.. Vad hade du gjort sa du?"
Jag: "jag klistrade in foton i ett fotoalbum under flera timmar dagen innan, jag ska egentligen inte använda handen mycket för att den lätt blir överansträngd, men jag trodde inte den skulle reagera så illa"
Sköterska: "ja, fast det lär ju knappast ha med saken att göra...."
Jag: "du, det har förmodligen HELT med saken att göra, den exploderar ju inte utan anledning"
Sköterska: "jag måste skriva lite här.. kan jag skriva 'svullen och ont'?"
Jag: "jo, fast den har ju gjort ont och varit svullen sen i februari, nu är det ju extremt"
Sköterska "jag skriver 'svullen och ont' här... men du, jag får prata med din läkare om det här och så får ju vi höra av oss till dig, tack och hej!"
 
Alltså ursäkta min ilska och mitt språk men vilken jävla kärring. Hon var inte direkt otrevlig mot mig, men hon var så otroligt dryg och ointresserad av vad jag hade att säga. Hon försökte hitta vägar ut hela tiden för att slippa prata med mig och för att slippa "hjälpa mig vidare", som att jag skulle ringa vårdcentralen {som bara hade remitterat mig till ortopeden direkt ändå} eller att jag skulle prata med arbetsterapeuten istället. Varför reagerar hon inte på att jag säger att jag bröt handen i FEBRUARI {ok, det var typ sista februari men iallafall} och att jag fortfarande är sjukskriven? Är det inte lite onormalt? Är det inte en big deal att handen svullnar upp x5 och jag tappar känseln så att jag blir skickad till akuten mitt i natten??? Blir så jävla trött på det här alltså. Och jag har så ONT att jag blir galen. Nu ska jag till Grått och shoppa bort mina sorger, hahaha! Sen kanske jag hälsar på farmor och farfar. Ikväll ska vi se mammas kör sjunga. :} Ha en fin dag hörrni, puss!

Lämna kommentar