Recept: mumsig gratäng

24 september, 18:52

 
Här är gratängen jag gjorde igår! Hittade den på nätet av en slump, men minns inte var. Den blev faktiskt jättegod och den var väldigt enkel att göra. Jag gillar lätt mat, hehe. Man kan säkert variera den lite hur man vill, jag tror till exempel att det blir lika gott att byta kycklingen mot något annat. Grädde/créme fraiche kan man ju lätt byta mot veg eller laktosfritt. Så ja, det går att anpassa den lite och det kan man såklart göra med grönsakerna också om det är något man inte är så förtjust i, jag struntade till exempel helt i svampen för varken jag eller Max äter det. :}

KYCKLINGGRATÄNG, 4 PORTIONER
1 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 grillad kyckling
1 burk hela champinjoner
1 tsk sambal oelek
2 dl créme fraiche {jag tog 1 dl}
2 dl grädde {jag tog 3 dl}
1 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 tsk curry
Smör/olja
Salt och peppar
Smakrik riven ost
Körsbärstomater
Ris och/eller sallad
 
◊ Sätt ugnen på 225 grader.
◊ Rensa kycklingen.
◊ Finhacka gul lök, vitlök och purjolök. Skär paprikan i små bitar. Fräs grönsakerna i smör {eller kokosolja, tips} tillsammans med svampen och curryn i några minuter. Vispa under tiden ihop créme fraiche, grädde, sambal oelek, mango chutney, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar - och låt koka upp. Låt sjuda några minuter, glöm inte att röra om så att det inte bränner. Hacka körsbärstomater under tiden.
◊ Häll över grönsaksblandningen i en gratängform. Lägg kycklingen ovanpå och häll sedan över såsen. Toppa med riven ost och tomater.
◊ Gratinera mitt i ugnen i ca 2O minuter. Koka riset under tiden om ni vill ha ris till, eller gör en sallad. Vi åt med ris.

Lämna kommentar